februari 23, 2021

Zilliqa (ZIL) Kopen of Niet? Dit Is Mijn (Prijs)Verwachting! [2021]

by Jaco

Zilliqa (ZIL) staat inmiddels al enkele weken onder mijn aandacht en dat is ook niet voor niks. Zilliqa is namelijk een blockchainplatform dat opgericht is voor het maken van smart-contracts en DAPPS (Decentralized Apps).

Waarom ik al langer tijd Zilliqa in de gaten houd is ook vrij simpel uit te leggen. De Zilliqa blockchain heeft een razendsnel netwerk door middel van netwerksharding (elke 600 knooppunten) en hierdoor een enorme schaalbaarheid. Waar andere blockchains langzamer worden met meer transacties, wordt Zilliqa juist sneller.

Een bijkomend voordeel is dat ZIL op een koers van zo'n 7 cent staat op het moment van schrijven. Dit betekent dus dat je een hele partij coins laag in kan kopen en dat er een grote kans op winst is.

Het is een cryptovaluta met een enorme bak aan potentie, maar er zijn veel soortgelijke coins te vinden. Heeft Zilliqa (ZIL) het in zich om naar grote hoogtes te stijgen?

In dit artikel ontdek je wat mijn verwachtingen voor Zilliqa zijn en of ik denk dat het slim is om nu te kopen of niet!

1.0 Wat is Zilliqa (ZIL) & het mainnet?

Zilliqa is een munt die rap terrein wint als het gaat om populariteit. Dit komt doordat Zilliqa een next-gen blockchain platform is. Dit platform is razendsnel, mega schaalbaar en goed beveiligd. Dit allemaal dankzij de techniek ''sharding'' die zij toepassen op de blockchain. 

Het platform is gelanceerd in 2017 door een team van ontwikkelaars uit Singapore en het Verenigd Koninkrijk met als doel om hier smart contracts en Dapps op te laten maken en om de transactiesnelheid aanzienlijk te verbeteren en goedkoper te maken.

Eind 2017 betaalde je voor een enkele transactie op het Bitcoin netwerk namelijk €50,- euro. Wilde je dit niet betalen dan kon het dagen duren alvorens de transactie gelukt was. Wat recentelijke zijn de fees op het Ethereum netwerk door het dak geschoten als gevolg van netwerkcongestie door yield farming.

Hier komt Zilliqa in beeld, want Zilliqa is ontworpen om direct vanaf de lancering te schalen. Dit is in tegenstelling tot Bitcoin en Ethereum. Zilliqa kan namelijk duizenden transacties per seconde doen terwijl dit er bij de Bitcoin enkele zijn. Dit maakt het mogelijk om hier geavanceerde financiële instrumenten op te bouwen.

Zilliqa doet dit door netwerksharding. Deze techniek bestaat al enige tijd in de cryptowereld, maar ZIL is het eerste blockchain-project om dit daadwerkelijk toe te passen op het netwerk.

Normaal heb je een groot netwerk van miners die allemaal bijdragen aan transacties. Met netwerksharding splits je dit miners-netwerk op in meerdere kleine groepen, ook wel de 'shards' genoemd. Deze groepen kunnen elk transacties verwerken.

Voorbeeld: stel er zijn 600 'spelers' of 'nodes' binnen het netwerk en er worden 3 transacties gedaan dan zouden al deze 600 spelers de transactie controleren. Bij sharding wordt dit verdeeld. Deze 600 spelers worden nu over 3 groepen verdeeld waardoor elk van deze groepen 1 transactie controleert. Zo zijn ze dus al 3x zo snel klaar. Elke keer als zo'n shart een overeenstemming heeft bereikt en/of als de transactie goed is, dan wordt deze verpakt tot een block welke toegevoegd wordt aan de blockchain.

Het testnet heeft laten zien maar liefst 2500 transacties per seconde te kunnen doen. Na lancering is dit vaak wat te hoog gegrepen, maar de helft zou al erg veel zijn.

Zilliqa heeft een maximaal aantal coins dat in omloop kan zijn. Dit aantal is 21.000.000.000. Op dit moment zijn er bijna 11 miljard uitgegeven. Ongeveer 35% hiervan is in circulatie en de andere 6 miljard munten zijn in de handen van verschillende belanghebbende personen binnen Zilliqa zelf. De nog niet geminde munten worden binnen een periode van 10 jaar gemined op basis van Proof-of-Work (PoW).

Ethereum wil ook sharding lanceren, maar dit is tot op heden nog niet gelukt. Ergens binnen nu en de 2 jaar hopen zij dit te doen. Zilliqa zou al met 600 transacties per seconde een heel stuk sneller zijn dan het huidige Ethereum. Is dit een ETH killer?!

1.1 De cryptovaluta Zilliqa

De Zilliqa coin oftewel Zilling of ZIL doet het erg goed als je kijkt naar de prijsgroei de afgelopen maanden. Zilliqa heeft zelfs al een prijsgroei laten zien van bijna 1000% en eindigde op plek 40 van de grootste cryptocurrencies van de wereld gebaseerd op de marketcap. Inmiddels staat deze op plek 58.

De ZIL coin wordt gebruikt om waarde in het netwerk af te handelen de 'nodes' en 'miners' te belonen voor het werken en beveiligen van en aan het netwerk. 

Vraag mijn GRATIS geheime top 5 crypto gems video aan >>
zilliqa-zil

2.0 De toekomst van Zilliqa (ZIL)

Gezien de verstopping op het Ethereum-netwerk en de hoge transactiekosten, beginnen de schaalbare en smart contractplatforms zoals Zilliqa er heel aantrekkelijk uit te zien. 

Ontwikkelaars vinden platforms waar een enorme schaalbaarheid in zit veel fijner werken en bouwen hier dan ook liever in zonder beïnvloed te worden door bijvoorbeeld andere dapps met een hoog volume.

Als Zilliqa echt door wil pakken dan moet het een hele generatie aan ontwikkelaars, applicaties en gebruikers aantrekken. Dit zal niet zo 1,2,3 gedaan zijn, maar met de tijd zullen er steeds meet platforms (net als Ethereum) overbelast raken, waardoor ontwikkelaars op zoek gaan naar een beter alternatief. Zilliqa bijvoorbeeld met de Scilla programmeertaal.

2.1 Huidige partners

Het Zilliqa ecosystem bestaat uit een aantal zéér interessante partners die hen helpen om een wereldwijd leidende blockchain platform te worden.

En er zijn ook al enkele belangrijke en grote Dapps die op dit netwerk draaien. Denk hierbij aan:

  • Krypton: ontwikkeld op blockchain gebaseerde games
  • Unstoppable Domains: voor het vinden en vastleggen van blockchain namen
zilliqa-koers

3.0 Mijn (Prijs)verwachting van Zilliqa

De all-time high van Zilliqa werdt bereikt op 10 mei 2018 met een waarde van $0,23 dollarcent. Op het moment heeft ZIL een prijs van $0.10 dollarcent. 

Gezien de snelheid, het goede innovatieve team achter Zilliqa (ZIL), de nieuwe gigantische samenwerkingen die er aan zitten te komen en hoeveel dit netwerk beter is dan bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum denk ik dat deze coin nog mooi kan gaan stijgen in deze bullmarket.

Ik ga mee met de prijsvoorspelling van een reddit-gebruiker die een volledige analyse over deze munt gemaakt heeft. Ik denk dat als de correctie voorbij is en de koersen weer op gaan lopen dat ZIL op zéér korte termijn naar de $0.25-$50 dollarcent kan gaan.

En aan het einde van 2021 de $3-$5 dollar aan kan tikken. Deze gebruiker acht dit wel pas mogelijk op het moment dat de Bitcoin de 100k aan gaat tikken. Over het algemeen bewegen de altcoins iets laten als de Bitcoin, maar wel met dezelfde trend. Dit zou een goede indicator kunnen zijn.

4.0 Zilliqa (ZIL) kopen of niet?

Zilliqa (ZIL) heeft een mooie toekomst voor zich. Of dit een munt is die ook echt naar de maan zal schieten; weet ik niet. Waar ik wel van overtuigd ben, is dat deze cryptovaluta in ieder geval nog flink kan gaan stijgen. Het heeft hier de potentie voor en eigenlijk staan alle signalen op groen.

Zeker nu de markt een correctie aan het doorgaan is, denk ik dat het een goed koopmoment is om op de langere termijn mooie winsten te gaan maken met ZIL. Houd in gedachten dat eigenlijk de hele cryptowereld nog maar in haar kinderschoenen staat en dat vrijwel alle munten met een mooi, nuttig project en het juiste team achter zich de potentie hebben om in de toekomst te gaan stijgen. 

Zilliqa (ZIL) is een echte concurrent voor onder andere Ethreum en het is momenteel zelfs een stuk beter. Zilliqa kopen is zeker iets wat ik zelf in deze periode doe. Uiteraard doe ik dit bij mijn favoriete broker Bitvavo. Maak hier een gratis account aan en ontvang de eerste €1.000,- gratis handelen voor de komende 7 dagen. Lees mijn Bitvavo review als je hier eerst meer over wilt weten.

About the author

Hi, Jaco hier!

Ik verdien mijn inkomen met het internet. Met mijn ervaring en passie voor marketing en economie wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om hetzelfde te bereiken. Inmiddels heb ik al een aantal jaar ervaring op dit gebied en durf ik mij hier wel een expert in te noemen.

dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}