juni 3, 2020

Zelf Een Website Maken & Automatisch Hoger Scoren In Google?

by Jaco

Steeds meer mensen en ondernemers krijgen door dat het extreem belangrijk is om een online aanwezigheid te hebben. De grootste vraag die hier bij komt kijken is: hoe kun je zelf een website maken?

Als je jouw onderneming online wil zetten dan dien je te weten hoe je websites moet maken of je moet dit gaan uitbesteden.

Als je aan het begin van de reis staat en een volledige online onderneming wil starten dan is dit natuurlijk een van de belangrijkste stappen in je reis.

Het lijkt misschien allemaal erg lastig, maar gelukkig is dat tegenwoordig niet meer zo. Je hoeft geen HTML scripts te kennen of te kunnen coderen.

Er zijn zat manieren om zelf een (gratis) website te maken. In dit artikel neem ik je bij de hand en geef ik je verschillende manieren om zelf een website te kunnen bouwen!

Hoe Kun Je Zelf Een Website Maken?

Er zijn tal van manieren om zelf een website te kunnen maken. Afhankelijk van jouw kunnen kun je kiezen voor de optie die het beste bij jou past.

Zo kun je bijvoorbeeld als ervaren HTML expert aan de slag gaan met coderen en volledige HTML scripts schrijven om je eigen custom made website te maken.

Echter hebben maar weinig mensen verstand van HTML en coderen. Dit is ook een van de redenen waarom er zo veel vraag is naar deze mensen.

Zeker grote bedrijven hebben altijd wel iemand in dienst die hier erg goed in is. Zo kun je namelijk een website laten bouwen die precies aan jouw eisen voldoet.

Handig, maar kost je wel vaak een hoop geld. En als je hier zelf mee aan de slag gaat dan neemt het een hele hoop tijd in beslag.

Daarnaast is er nog de mogelijkheid om gebruik te maken van zogenaamde CMS systemen. Dit zijn simpel gezegd platformen die jouw content beheren.

Een van de meest populaire CMS systemen is natuurlijk WordPress. WordPress wordt door vele mensen gebruikt om gratis websites te maken.

Hier ben ik zelf ook mee begonnen en dit bleek een enorme fout te zijn geweest. Verderop in dit artikel lees je waarom en natuurlijk ook wat ik dan wel ben gaan doen.

HTML + Coderen...

HTML en coderen is dus alleen weggelegd voor de gene die hiervoor geleerd hebben of die hier zelf al jaren mee bezig zijn en enige skills opgebouwd hebben.

Mocht je dit goed kunnen dan adviseer ik je om te gaan werken als freelancer en je diensten aan te bieden op bijvoorbeeld Fiverr.

Mocht je wel gebruik willen maken van HTML scripts en iemand die kan coderen dan adviseer ik je ook om op bijvoorbeeld Fiverr.com op zoek te gaan naar een freelancer die dit voor jou kan doen.

Werk uitbesteden waar je zelf niet zo goed in bent is altijd vele malen effectiever. Zo kun jij gaan doen waar jij echt goed bent en dit komt je onderneming alleen maar ten goede.

zelf-een-website-maken-html

Zelf Een Website Maken Met Gratis Software

Dan heb je natuurlijk ook nog de versie om een website te maken met gratis software. Als je hier naar op zoek bent dan kom je 9 van de 10 keer uit op WordPress.

Website Maken Met WordPress

Een website maken met WordPress is relatief simpel, maar toch ook weer niet. 

WordPress downloaden is namelijk al een groot obstakel voor de meeste ondernemers. Zeker de ondernemers die weinig tot geen verstand hebben op dit gebied.

Je moet namelijk een domeinnaam + hosting aanschaffen. Maar dan ben je er nog niet. Nu moet je WordPress op je domeinnaam installeren en daarvoor moet je in het backend en controlesysteem van je website komen.

Volg je me nog? Goede kans van niet. Gelukkig zie je wel steeds meer hostings die hier rekening mee houden en een zogenaamde WordPress hosting aanbieden.

Zij downloaden dan simpelweg WordPress al op je domeinnaam, zodat je dit zelf niet meer hoeft te doen.

Het tweede struikelblok waar je dan tegenaan loopt is de interface van WordPress. Het komt nogal overweldigend over. Zeker als dit compleet nieuw is voor je. Zie onderstaande afbeelding.

zelf-website-maken-wordpress.PNG

Als je dit eenmaal door hebt, wat echt wel even kan duren, is het verder fijne software.

Het maken van berichten en pagina's is relatief simpel, maar dit brengt ook direct weer een nadeel met zich mee.

Een standaard blogbericht in WordPress is namelijk een witte pagina met zwarte tekst. Heel simpel alsof je in een Word document aan het werk bent.

Je hebt geen mooie bewegende elementen, kunt geen schaduwen achter foto's plaatsen, hebt geen visueel mooie widgets en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Verder ziet je homepagina er dan ook zo uit; als een wit vel met zwarte tekst. Hierdoor bouncen bezoekers direct weer van je website af.

Je wil dus echt meer van je website maken. Een prachtige professionele website schept ook veel meer vertrouwen dan een wit vel met wat tekst.

Het gebruiksgemak van WordPress is hoog, maar de opties zijn wel triest te noemen.

Toch Nog Iets Van Je WordPress Website Maken

Als je toch nog iets van je WordPress website wil maken dan dien je hier externe plug-ins voor te downloaden.

Je hebt bijvoorbeeld pagina bouwers zoals Elementor waar je mee aan de slag kunt. Elementor is een visuele editor.

Dit betekent dat wat je ziet is wat je krijgt. Je kunt door middel van een drag-and-drop systeem elementen naar hun plaats slepen en dat krijgt de bezoeker ook daadwerkelijk te zien.

Dit is anders dan bij het gebruik van standaard WordPress. Hier werk je namelijk achter de schermen en zie je later pas hoe het er echt op je website uit ziet.

Je kunt een gratis account aanmaken bij Elementor. ''Tof!'' hoor ik je denken... dat ga ik doen!

Wacht nog even... want dat is exact wat ik ook deed. Wat je nu aan het doen bent is meerdere plug-ins downloaden. 

Deze plug-ins zijn allemaal van andere makers en zijn dus niet goed op elkaar afgestemd. Hierdoor wordt de code van je website ''vies'' en zal Google je nooit hoog laten ranken.

Dit betekent dus automatisch extreem weinig tot geen bezoekers naar je website. Pas toen ik over ging op een betaalde software zag ik een explosieve stijging in bezoekers en automatisch ook in omzet.

zelf-een-website-maken-elementor

Voor- & Nadelen Van WordPress

Om het wat overzichtelijker te maken zal ik de voor- en nadelen van WordPress op een rijtje zetten voor je.

  • Makkelijk in gebruik
  • Gratis website software
  • Duizenden (gratis) plug-ins beschikbaar
  • Lastig te downloaden
  • Aan het begin snap je er he-le-maal niks van
  • WordPress is heel basic, schept weinig vertrouwen bij je bezoeker
  • Een WordPress website heeft meerdere plug-ins nodig van andere makers waardoor je code ''vies'' wordt en je laag rankt in Google

Weeg de voor- en nadelen zelf maar tegen elkaar af. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat het loont om te kiezen voor een betaalde website software.

Hier vertel ik je dan ook graag nog wat meer over.

Zelf Een Website Maken Software

Het lukte mij maar niet om op de eerste pagina van Google te komen. Ik bleef op de 2e,3e en soms zelfs 4e pagina hangen met pagina's waar ik echt op wilde ranken.

Een mooie, maar toch iet wat lugubere quote van Tonny Loorbach luid:

''De 2e pagina van Google is de beste plek om een lijk te verbergen''

Wat hij hier natuurlijk mee bedoelt is dat er bar weinig tot geen mensen op de 2e pagina van Google kijken. Laat staan pagina 3,4,5 enz...

Je moet dus echt op de eerste pagina komen om mee te kunnen doen. Ik besloot dus om een betaalde software aan te schaffen: Thrive Themes.

Dit is een Amerikaans website software pakket. Het is een visuele edittor met eigen plug-ins (die dus op elkaar zijn afgestemd) dat je kunt gebruiken in WordPress.

Hier ben ik dus echter wel weer mee de fout in gegaan. Ik moet namelijk nog steeds WordPress gebruiken, waardoor ik toch ook externe plug-ins moet gebruiken.

Ik ben wel enorm gestegen in Google, maar heb nog niet de gewenste resultaten behaalt. Onlangs heb ik al mijn websites overgezet op Thrive Themes en dat was een helse klus.

Deze websites laat ik voorlopig draaien op Thrive, maar mijn nieuwe websites lopen nu op de Phoenix website software. 

Dit is Nederlandse software van een toonaangevend bedrijf in de online marketing: IMU (Internet Marketing Unie). Ik vertel je hier zo wat meer over.

Het Vergt Wat Tijd!

Het maken van websites vergt gewoon wat tijd. Zeker als je net nieuw bent in de wereld van de online marketing en het maken van websites kan dit enige tijd in beslag nemen.

Ook als je gebruik maakt van software en visuele editors met een drag-and-drop systeem zoals Phoenix.

De meeste mensen hebben echter na enkele uurtjes wel door hoe deze software werkt. Zeker als het Nederlandse software is met een simpele interface.

Het is ook echt niet erg als het de eerste keer niet lukt. Bij bijvoorbeeld Phoenix kun je het gerust eerst proberen door een account aan te maken en het gratis 14 dagen uit te proberen.

Verder heb je voor deze software ook nog geen domeinnaam of hosting nodig. Je domeinnaam schaf je pas aan als je website af is en hosting is niet nodig.

Dit doet de software zelf wat je weer enkele honderden of duizenden euro's per jaar scheelt! Bekijk hieronder een aantal voorbeeld websites van deze software.

Deze websites zijn binnen enkele uurtjes gebouwd en zijn geoptimaliseerd voor conversie.

phoenix-website-software-voorbeeld.PNG
phoenix-website-software-voorbeeld-2.PNG
phoenix-website-software-voorbeeld-3.PNG

Conversie Optimalisatie

Wat bedoel ik met conversie optimalisatie? Heel simpel.

De jongens van de IMU (Tonny Loorbach & Martijn van Tongeren) zijn experts op het gebied van online marketing. Hoger scoren in Google en conversie optimalisatie in het specifiek.

Hoger scoren in Google is de eerste stap. Hier is Phoenix website software ook voor ontwikkeld. Dit is een software dat op eigen servers draait en dus niet op WordPress.

Verder heb je hier geen enkele andere plug-in voor nodig en is de code zo schoon als het maar zijn kan. 

Dit betekent dat je, mits je goede content publiceert, automatisch hoger gaat scoren in Google dan jouw concurrenten.

Hierdoor krijg je dus veel bezoekers naar je website. Hier converteert een bepaald percentage van. Dit betekent dat een bepaald percentage van je bezoekers over gaat tot een handeling.

Dit kan zijn door een aankoop te doen of zich in te schrijven op je mailinglijst. Dat ligt aan wat jouw doel is met je website.

WordPress is hier absoluut niet voor geoptimaliseerd. Dit is eigenlijk software voor de standaard blogger.

Phoenix daarentegen is hier extreem goed voor geoptimaliseerd. Alle ervaring en trucjes die Tonny en Martijn de afgelopen 9 jaar opgedaan hebben verwerken zij automatisch in hun software.

Je hoeft je dus niet druk te maken om het verhogen van je conversiepercentage. Dit doen zij al voor je. Het enige wat je moet doen is een website in elkaar flansen met de belachelijk simpele software.

Phoenix Website Software

Phoenix website software is daardoor ook echt de software geworden die ik aanraad bij ondernemers die hun onderneming online willen zetten.

Ik heb deze software nu voor enkele weken geprobeerd en het bevalt mij zeer goed. De simpele interface en gebruiksvriendelijkheid is echt om van te genieten.

Ik heb nog geen enkele last gehad van fouten of iets wat ook maar in de buurt komt van een fout. En dan heb ik het ook nog niet over de support gehad.

Support

Ik vind het persoonlijk altijd belangrijk om een goede support te hebben. Zeker bij aanschaf van een digitaal product.

Bij het eerdere thema wat ik in gebruik nam had ik dus een Amerikaanse support. Dit kwam nooit lekker uit, omdat zij slapen als ik mail en vice versa.

Zo liepen we elkaar altijd mis en duurde het dagen voordat ik een goede oplossing had.

Verre van ideaal dus. De support van Phoenix vind ik echt next level. Meestal heb je binnen 2 a 3 uur een inhoudelijk goed antwoord op je vraag waar je dus wat mee kunt.

Dit werkt zo veel lekkerder en bovendien sneller!

Phoenix Website Software Review

Na de software een aantal maanden gebruikt te hebben leek het mij wel eens tijd worden om hier een goede review over te schrijven.

Deze review heb ik dus onlangs geschreven. Je vind hier mijn ervaring met software in terug en leest de voor- en nadelen van deze software.

Mocht je interesse hebben dan adviseer ik je om eerst even mijn review te lezen, zodat je daadwerkelijk weet waar je aan begint!

Wat Zijn De Kosten om Zelf Een Website Te Maken Met Software?

Normaal betaal je een losse hosting en een domeinnaam bij een provider. Een goede hosting kost je al snel een paar honderd tot duizend euro. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil.

WordPress is daarentegen wel gratis. Dus vaak ben je dan ook klaar. Hou er wel rekening mee dat die kosten maandelijks of jaarlijks terugkeren.

Phoenix kost je omgerekend 57,- euro per maand of ook wel 695,- euro per jaar. Je bent hier dus vaak goedkoper mee uit en bovendien heb je alles wat je moet hebben in een software.

Mocht je twijfelen of het wat voor je is dan kun je ook een gratis 14-daagse trial aanmaken en volledig gebruik maken van Phoenix om zo je eerste websites te bouwen.

Voor- & Nadelen Van Software

  • Snel & efficiënt
  • Toegankelijk voor iedereen
  • Visuele drag-and-drop editor
  •  Alles wat je nodig hebt in een pakket van dezelfde maker
  • Conversie geoptimaliseerd
  • Hoger scoren in Google
  • Goede en snelle support ter beschikking
  • Niet de goedkoopste software
About the author

Hi, Jaco hier!

Ik verdien mijn inkomen met het internet. Met mijn ervaring en passie voor marketing en economie wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om hetzelfde te bereiken. Inmiddels heb ik al een aantal jaar ervaring op dit gebied en durf ik mij hier wel een expert in te noemen.

dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}