februari 6, 2021

Welke Cryptocurrency Gaat Stijgen in 2021? Mijn Top #5!

by Jaco

2021 en 2022 worden (en zijn) de jaren van de cryptocurrency. Als je er nu bij bent, dan ben je nog ruim op tijd om van de echte explosieve stijgingen te gaan genieten. In dit artikel geef ik je ook antwoord op de vraag ''welke cryptocurrency gaat stijgen in 2021?''.

Let op dat dit geen investeringsadvies is, maar puur wat ik zelf denk op basis van onderzoek naar de gekozen cryptovaluta. Ik heb hierbij gekeken naar het plan van het bedrijf achter de munt, de missie, de visie en bijvoorbeeld welke grote bedrijven nu al gebruik maken van de technologie van een bepaalde cryptocurrency.

Uiteraard spelen samenwerkingen en nieuwe partners een grote rol in het stijgen van de koers van crypto. Ook hier heb ik uitgebreid naar gezocht. Ik heb dus puur gezocht naar redenen waarom een bepaalde cryptovaluta een grote kans heeft om te gaan stijgen in 2021.

Niemand kan jou vertellen wat er wekelijk gaat gebeuren; ik dus ook niet. Lees het artikel rustig door en bepaal zelf of je in één of meerdere van deze cryptovaluta wilt stappen.

Vraag mijn GRATIS geheime top 5 crypto gems video aan >>

1.0 Welke cryptocurrency gaat stijgen in 2021?

Goed, ik heb je in de inleiding al even kort verteld waar ik op gelet heb bij het zoeken van cryptocurrency die de potentie hebben om te gaan stijgen in 2021. Ik had een veel langere lijst kunnen maken, maar dan wordt de keuze voor jou alleen maar lastiger.

Uit die lange lijst heb ik mijn eigen top 5 samengesteld. Dit zijn de munten waar ik zelf heilig in geloof en ook uiteraard zelf in mijn portfolio heb zitten. Nogmaals: dit is geen investeringsadvies, maar ik denk zelf oprecht dat deze munten enorm veel potentie hebben.

Ik heb een aantal van deze cryptovaluta al langer in bezit en heb hier ook al mooie winsten mee mogen maken. Deze cryptocurrencies zijn echter nog lang niet op het eindpunt, waardoor het nu nog altijd een goed moment is om deze aan te schaffen.

1.1 - #5: Bitcoin (BTC)

Goed, ik trap deze lijst af met de oude vertrouwde Bitcoin (BTC). Dit is de eerste cryptovaluta waarin ik geïnvesteerd heb en vandaag de dag ook nog altijd geld inleg. 

Op het moment van schrijven staat de koers van de Bitcoin op €33118,-. Een hele hoop geld en 3x zo veel als een aantal maanden geleden. Is het daarom geen goede investering meer? Absoluut wel!

Ik denk namelijk dat de Bitcoin de komende jaren zal stijgen naar €100k en waarschijnlijk ook nog wel meer. Dat gezegd hebbende wil ik je ook meegeven dat je Bitcoin echt moet zien als langetermijnvisie. 

Hoewel sommige mensen de Bitcoin een speculatieve investering vinden, ben ik van mening dat de Bitcoin over een aantal jaar flink gestegen is ten opzichte van nu. 

Ik denk persoonlijk dat de Bitcoin nooit echt een betaalmiddel zal gaan worden. In ieder geval de komende jaren zeker niet. Hier is de munt nog te volatiel voor en daardoor kan je simpelweg geen prijzen bepalen.

De transacties van Bitcoin gaan ook tergend langzaam in vergelijking met andere cryptovaluta, maar moet je dan maar niet beleggen in Bitcoin? Zeker wel!

welke-cryptocurrency-gaat-stijgen-2021-bitcoin

Het is wellicht niet een cryptovaluta die veel gebruikt wordt en/of gaat worden, maar het is wel een goede investering om ervoor te zorgen dat jouw geld in waarde stijgt. Bitcoin kan je een beetje zien als het digitale goud en goud is van oorsprong een sterke en waardevaste investering.

Er is een ander groot voordeel dat Bitcoin heeft. Er valt namelijk maar een maximaal aantal Bitcoins te minen; 21 miljoen om precies te zijn.

Dit lijkt super veel, maar op het moment van schrijven zijn er al 18 miljoen Bitcoins uitgegeven. Dit betekent dat er nog 3 miljoen Bitcoins te minen zijn en het daarna klaar is. De verwachting is dat in het jaar 2140 de laatste Bitcoin uitgegeven zal worden.

Dit zorgt voor schaarste en waar zorgt schaarste voor? Juist! Een hogere prijs. Zeker nu in 2020 meer mensen zijn gaan investeren in cryptovaluta en minder in obligaties en aandelen. (Grote) investeerders beginnen ook de waarde van crypto, en Bitcoin in het specifiek, te zien.

Daarom is de Bitcoin (BTC) absoluut een munt die je aan jouw portfolio toe moet voegen. Koop overigens jouw cryptovaluta bij Bitvavo. Dit is de goedkoopste en meest betrouwbare broker die er is.

Maak hier een gratis account aan en je ontvangt ook nog eens de eerste €1.000,- euro gratis handelen. Hier doe ik het zelf al maanden met veel plezier!

1.2 - #4: Polkadot (DOT)

De nummer 4 van deze lijst is Polkadot (DOT). Houd in gedachten dat de nummering volledig willekeurig is. Het is dus niet zo dat nummer 1 vele malen beter is dan de nummer 5. 

Polkadot is een ontzettend nieuwe coin die pas sinds augustus 2020 beschikbaar is op verschillende brokers. Nadat deze munt haar entree gemaakt had, stond deze direct in de top 10 grootste cryptocurrencies. En dat is ook niet zonder reden.

Polkadot (DOT) is namelijk mede ontwikkeld door Gavin Wood, medeoprichter van Ethereum. Het is opvallend om te zien dat coins van medeoprichters van Ethereum het erg goed doen. Zo is ook Cardano (ADA) opgericht door iemand die vanuit het Ethereum netwerk komt.

De techniek van Polkadot is verfrissend. Het loopt namelijk parallel aan andere blockchains en kan meerdere blockchains op één netwerk onafhankelijk laten draaien.

Dit brengt vele voordelen met zich mee. Denk aan een ontzettend rap tempo wat betreft transacties en het is een stuk soepeler. Polkadot verbind verschillende blockchains met elkaar.

Het mooie aan Polkadot (DOT) is dat je er nog ontzettend vroeg bij bent. De munt is nu vooral in trek bij veel grote Aziatische investeerders, maar ook hier in Europa en in Amerika neemt de interesse in een razend tempo toe.

De transactiekosten worden bij Ethereum bovendien steeds hoger en daar profiteert Polkadot weer van. Bovendien worden er steeds meer nieuwe toepassingen en andere blockchains toegevoegd aan het Polkadot systeem.

Deze cryptovaluta staat nog maar aan het begin van zijn ontwikkeling. De groei die hier nog inzit is immens. Polkadot heeft het in zich om naar de top 3 van grootste cryptovaluta te komen. Dit is dus absoluut een cryptovaluta waarvan ik denk dat die gaat stijgen in 2021.

welke-cryptocurrency-gaat-stijgen-2021-polkadot

Los van de koerswinsten van Polkadot kun je hier al een passief inkomen mee gaan verdienen door alleen al te investeren. Je krijgt namelijk een rente van 12% op jouw investering in Polkadot zolang je het op het platform laat staan. 

Stel dat je 10.000 euro in Polkadot investeert, dan heb je op jaarbasis €1.200,- euro verdient. Je krijgt 2x per week een bedrag van nieuwe Polkadots uitgekeerd. Zo groeit jouw portfolio zonder ook maar iets te doen.

Het rendement krijg je telkens over rendement. Dus dit bedrag blijft ook groeien.  Dat maakt Polkadot (DOT) absoluut een must have voor in jouw portfolio.

Polkadot heeft grote plannen voor 2021 en groeit ook met de dag. De toekomst van Polkadot lijkt dan ook goud te zijn!

Polkadot is helaas niet verkrijgbaar bij Bitvavo, dat is de enige munt uit deze lijst die hier niet te krijgen is. Voor Polkadot kan ik LiteBit aanraden. Dit is, na Bitvavo, mijn favoriete broker.

Lees mijn LiteBit review eens als je hier eerst meer over wilt weten.

1.3 - #3: VeChain (VET)

VeChain is een prachtige munt en in mijn optiek ook zeker één van de cryptovaluta die gaat stijgen in 2021. VeChain (VET) heeft namelijk als een van de weinige cryptovaluta een bruikbaar product. Met de technieken van VeChain kan je namelijk de volledige reis van producten volgen. Van het begin tot het einde.

En dat niet alleen, want dat zou neerkomen op track&trace. VeChain is een soort van geavanceerde track&trace. Je kan namelijk zien welke temperatuur de producten gehad hebben. Hierdoor weet je zeker dat bijvoorbeeld vlees niet te warm is geworden.

Met kleding kun je tracken waar het vandaan komt en of het echte merken zijn. Deze techniek is ook goed te gebruiken voor auto's. Zo kan er niet meer gerommeld worden met de kilometerstand bijvoorbeeld.

VeChain heeft in totaal 87 miljard munten. Dit betekent dat er geen nieuwe munten meer gemined kunnen worden. Hierdoor is het wel direct een milieuvriendelijke munt.

welke-cryptocurrency-gaat-stijgen-2021-vechain

De afgelopen jaren is VeChain al mooi gestegen, toch staat dit allemaal nog in de kinderschoenen en heeft VeChain een goede kans om explosief te gaan stijgen en uit te breken.

Ik ben persoonlijk overtuigd van VeChain en het potentieel dat deze cryptovaluta met zich meedraagt. De technologie achter (VET) lost echt problemen in deze wereld op. Hierdoor zullen steeds meer en meer bedrijven in de toekomst gebruik gaan maken van VeChain.

Op het moment van schrijven maken al veel grote bedrijven gebruik van VeChain. Denk aan BWM, Renault, Walmart China en zelfs de H&M. Dit is nog maar het begin van deze coin, zodra meer bedrijven gebruik gaan maken van VeChain, zal de koers ook zeker gaan stijgen.

Ik verwacht persoonlijke een enorme stijging in de koers van VeChain (VET). Geloof jij ook zo in deze munt als ik? De redenen om in VeChain te investeren zijn er genoeg. VeChain kun je gelukkig gewoon bij Bitvavo kopen.

1.4 - #2: Ethereum (ETH)

Ethereum is een van de grootste cryptocurrencies van de wereld gezien alle Ethereum coins bij elkaar (Market Cap). Ethereum is opgericht door Vitalik Buterin in 2014 en maakt gebruik van blockchaintechnologie. Met Ethereum kan je echter veel meer dan met bijvoorbeeld Bitcoin. Dit maakt het een goede optie.

Ethereum is een van de eerste netwerken dat met zogenaamde 'Dapps' is gekomen. Dit staat voor 'Decentralized Apps'. Met Dapps kun je zelfgemaakte applicaties/programma's draaien, zonder eigen servers of een eigen netwerk nodig te hebben.

Dankzij dit netwerk maakt Ethereum dit soort programma's en applicaties erg betrouwbaar. Er is dan ook geen censuur of manipulatie meer mogelijk. Ook kunnen derde partijen niks beginnen tegen deze apps. Denk bijvoorbeeld aan een regering die apps of programma's tegen kunnen houden. Dit is niet mogelijk met Dapps.

Grote en gerenommeerde bedrijven als Samsung en Microsoft zijn de samenwerking met Ethereum aangegaan. Dit getuigd natuurlijk van ongelooflijk veel vertrouwen in deze cryptovaluta. Het betaalmiddel van Ethereum (ETH) is overigens 'Ether'. Hiermee werken alle Dapps.

welke-cryptocurrency-gaat-stijgen-2021-ethereum

Ook heeft Ethereum de zogenaamde 'Smart Contracts'. Dit is een ander groot voordeel van Ethereum. Dankzij smart contracts kun je bijvoorbeeld contracten opstellen die voor iedereen in te zien zijn en waar geen derde partij ter controle meer voor nodig is. Iedereen kan dit nu controleren. Dit maakt het ontzettend transparant en betrouwbaar.

Ethereum kan je zien als een soort netwerk dat op een netwerk van computers draait. Hierop draaien weer duizenden programma's.

Maar waarom zou je nu Ethereum (ETH) kopen? Ethereum profiteert behoorlijk van het 'First Mover Advantage' wat betreft Dapps en Smart Contracts. Dit maakt Ethereum een hele sterke coin. Bitcoin profiteert ook van het first mover advantage. Dit was simpelweg de eerste cryptovaluta!

Als je op zoek bent naar een goed alternatief voor Bitcoin, dan is Ethereum zeker interessant voor jou. Daarnaast biedt de koers van Ethereum meer ruimte voor een explosieve groei. Ethereum is daarmee zeker een van de cryptocurrencies die gaan stijgen in 2021. Daar ben ik heilig van overtuigd.

Ook bij Ethereum weet ik zeker dat je op de lange termijn een bizarre winst kan gaan pakken. Natuurlijk gaan er ook dalen komen, maar als je gewoon vasthoudt dan zal dit ook weer aantrekken. Heb geduld en geniet van de volgende mega stijging!

1.5 - #1: Cardano (ADA)

Goed, nummer 1: Cardano (ADA) mijn absolute favoriet op dit moment. Cardano staat nu al enige tijd in de top 10 grootste cryptocurrencies van de wereld en is zelfs in 2020 van 3 cent naar 15 gestegen. Dit is dus een groei van 5x zo veel. En Cardano heeft bij lange na het einde nog niet gezien.

Ik heb al een mooie winst met Cardano weten te pakken en ook nu op het moment van schrijven is Cardano bezig met een opwaartse beweging. 

Het netwerk van Cardano is méér dan goed te noemen. Het is namelijk razend snel, heeft lage transactiekosten en is ontzettend goed te schalen. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden tot smart contracts. 

Je kan deze cryptovaluta gebruiken voor verschillende dingen. Denk aan financiële- of juridische contracten, betalingen, ID-controle en kredieten. Er is gewoon ontzettend veel mogelijk met Cardano.

Daarnaast is ook het team achter Cardano (ADA) steengoed. De oprichter van ADA (Charles Hoskinson) was namelijk de CEO van Ethereum. Daarnaast werken er ook veel bekende wiskundigen aan het netwerk van Cardano. Deze crypto heeft een ontzettend sterke blockchain technologie die een stuk beter is als Ethereum.

Cardano heeft namelijk een tweede laag blockchaintechnologie toegevoegd. Op de eerste laag draait de munt Cardano zelf en op de tweede laag worden de smart contracts uitgevoerd. Zo blijven de blockchaintechnologie razendsnel draaien en raken ze nooit overbelast.

welke-cryptocurrency-gaat-stijgen-2021-cardano

Ik denk ook dat de toekomst van Cardano (ADA) ons veel gaat brengen. De munt heeft al eens laten zien om 5x meer waard te worden en dat einde is zeker nog niet in zicht. Het is volgens mij een kwestie van tijd voordat het grote publiek Cardano (ADA) gaat ontdekken.

Een groei naar zo'n 2 dollar is in mijn optiek absoluut mogelijk. Op het moment van schrijven staat Cardano op een koers van 45 dollarcent. Genoeg kansen voor jou om nog minstens x3/x4 te gaan dus.

Ik raad je aan om Cardano op Bitvavo aan te schaffen. Hier kun je namelijk 'staking' op aanzetten. Dit kun je zien als rente. Als jij jouw Cardano in de Bitvavo wallet laat staan, dan krijg je elke maandag gratis Cardano (ADA) gestort op jouw al bestaande cryptobedrag. Gratis geld dus!

Maak hier jouw gratis Bitvavo account aan en krijg de eerste €1.000,- euro handelen kostenvrij! Je betaalt hier dus geen enkele kosten, waardoor alles pure winst is.

2.0 Waar kan ik het beste crypto kopen?

Het zal je inmiddels niet ontgaan zijn dat ik een fan ben van Bitvavo, en dat is ook zeker niet voor niks. Bitvavo is een Nederlandse broker, heeft razend snelle transacties, een Nederlandse klantenservice en daarnaast ook de laagste kosten van de markt.

Als extraatje geven zij via deze link ook nog een cadeautje weg. Namelijk gratis handelen tot €1.000,- euro. Houd er rekening mee dat dit 7 dagen geldig is. Handel de eerste week dus zo veel als mogelijk om flink wat kosten te besparen ;-)!

3.0 Conclusie

In mijn optiek is het een kwestie van tijd alvorens ik dikke winsten ga pakken op bovengenoemde cryptovaluta. Enkele hiervan zijn al flink aan het stijgen, waar ik goed van profiteer.

Veel mensen vragen mij dan ook of ze al te laat zijn... alles behalve dat! Juist nu is nog een prima tijd om in te stappen. Deze cryptocurrencies zullen in 2021 zeker gaan stijgen. Hier ben ik van overtuigd.

Lift jij ook mee tijdens deze geweldige crypto tijd? Laat het even weten middels een reactie onderaan dit artikel. Vragen zijn altijd welkom.

About the author

Hi, Jaco hier!

Ik verdien mijn inkomen met het internet. Met mijn ervaring en passie voor marketing en economie wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om hetzelfde te bereiken. Inmiddels heb ik al een aantal jaar ervaring op dit gebied en durf ik mij hier wel een expert in te noemen.

dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Hoi, Muller is de naam, ik heb De Ripple in mijn investeringen lijst , wat vind je daarvan ? Ik heb mijn laten vertellen dat het een stabiele munt is. Gr.

 2. Door jou tip over Polkadot account aangemaakt bij litebit. Slechte tip helaas want die verkopen geen Polkadot…. Waarom tip jij dat dan wel?

 3. Hoi, interessant en ik volg de door jou genoemde munten al enige tijd en heb ook op een aantal geïnvesteerd. En dat zal ik blijven doen. Ik bezit al BiTC, ETH., en XRP maar ga verder met Chainlink, Doge, Polkadot, Cardano en VeChain.
  Overigens in jouw artikel over Cardano, "Deze crypto heeft een ontzettend sterke blockchain technologie die een stuk beter is als Ethereum." staat dus, zoals je kunt lezen…..beter als….dat moet natuurlijk zijn: beter dan…..
  Succes!
  groet
  Ruud

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}