januari 7, 2021

Wat Verdien Je Met Affiliate Marketing? | €10.000+ Per Maand?!

by Jaco

Online ondernemen is prachtig en dat komt door heel veel verschillende aspecten. Een van die aspecten is dat er geen plafond zit aan het inkomen dat je verdient. Ik krijg ook regelmatig de vraag: ''wat verdien je met affiliate marketing?''. En hier kan ik simpelweg geen zwart op wit antwoord op geven.

Dit is dan ook vaak mijn antwoord, waarop ik vervolgens de vraag krijg: ''maar wat is dan een gemiddeld inkomen met affiliate marketing?''. Waarop ik hetzelfde antwoord geef...

Kijk, het inkomen dat je verdient is afhankelijk van heel veel verschillende factoren. Denk aan uren dat je erin stopt, de kennis die je hebt, de niche waar jij je in bevindt en zo kan ik nog 10 factoren opnoemen.

In dit artikel ga ik een schatting voor je doen op basis van mijn ervaring en dat van collega affiliates. Je ontdekt dus in dit artikel welk inkomen ik zeer goed mogelijk acht als je met de juiste methodes aan de slag gaat.

Als affiliate marketeer zit er geen plafond aan je inkomen

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen: als affiliate marketeer zit er geen plafond aan je inkomen. Dit kan je namelijk echt eindeloos opschalen. Als je 'het trucje' eenmaal kent, dan hoef je dit alleen nog maar te herhalen om er meer van te maken.

Klinkt logisch toch? Dat is het ook, alleen leren weinig mensen de trucjes echt goed kennen waardoor ze simpelweg geen of te weinig inkomsten verdienen met affiliate marketing.

Daar komt het lage doorzettingsvermogen dat mensen hebben ook niet van pas. Na enkele weken of soms maanden geven ze op en gaan ze weer verder met wat ze aan het doen waren. Zonde...

Mijn eerste commissie kwam namelijk pas na 3 maanden tijd. €75,- euro voor 3 maanden werk waarbij ik elke week zo'n 80 uur in mijn business stopten. Ik vertel hier alles over in dit artikel over mijn ervaringen met affiliate marketing.

Stel dat jij je eerste website opzet en je verdient hier na een half jaar €500,- euro mee. Dan kan je twee dingen doen om ervoor te zorgen dat je x2, x3 of x4 gaat.

  • Doe meer van wat je al doet: hier bedoel ik mee dat als je nu 1 blog per week schrijft, je vanaf nu 2 blogs per week moet gaan schrijven om van die €500,- euro per maand €1.000,- euro te maken. Dit geldt ook voor video's en andere strategieën die je wellicht gebruikt.
  • Herhaal 'het trucje' met een nieuwe website: je hebt nu één website succesvol opgezet en verdient hier €500,- euro mee. Herhaal dit trucje met een nieuwe website en er zal hetzelfde gebeuren.

Er zit dus werkelijk geen plafond aan je inkomen. Je moet dan echter wel uitvinden wat 'dit trucje' is en welke factoren jouw affiliate marketing inkomsten bepalen. Hier kom ik zo nog even op terug.

In de gratis affiliate marketing training die ik of mijn compagnon wekelijks geven, leer je wat dit 'trucje' is. Als je graag geld wil gaan verdienen met affiliate marketing dan adviseer ik je om je eens aan te melden.

Dankzij dit principe zijn er dagen waarbij wij makkelijk meer dan €1.000,- euro verdienen. En dit is niet zoals alle guru's die je op Instagram ziet. Zij delen altijd bruto bedragen waar ze maar een klein percentage van overhouden. Vaak is dit zo'n 20, max 30%.

Dit, wat wij delen, is pure winst 😉

affiliate-marketing-inkomsten

Het internet is 24/7 open

De meeste mensen denken nog in hokjes. 8 uur per dag de tijd om geld te verdienen. Dit is echter niet het geval met affiliate marketing. Het internet is namelijk 24 uur per dag en 7 dagen per week open en daarmee lopen jouw inkomsten dus ook 24 uur per dag en 7 dagen per week door.

Je wordt letterlijk slapend rijk. Elke dag word ik wakker en dan staat er al weer een paar honderd euro op mijn rekening. Hoe kun je nou beter wakker worden dan dat?!

Wat denk jij dat je per uur kan verdienen met affiliate marketing? 

Denk je dat jij omgerekend zo'n €4,16 per uur kan verdienen? Ja? Vermenigvuldig dit met 24 en je komt uit op €100,- euro per dag. Dit betekent dus dat je tussen de €2.700 en €3.100 per maand verdient.

Zie je de mogelijkheden al? 

Vrijheid is hierdoor sneller bereikt dan je denkt

Als ik dit aan mensen vertel dan zie je dat er ineens een hele hoop nieuwe deuren voor hen open gaan. Hoe zou het voor jou zijn als je nu ineens een extra €3.000,- euro per maand ging verdienen?

Wellicht is dit meer dan jouw huidige baan en kun je deze dus al opzeggen. Zo'n 6 maanden nadat ik begonnen was met affiliate marketing verdiende ik al €4.000 euro per maand. Zo snel kan het gaan.

Vrijheid is sneller bereikt dan de meeste mensen denken!

free freedom GIF

Welke factoren bepalen jouw affiliate marketing inkomsten?

Zoals ik aan het begin al aangaf, zijn er een hele hoop factoren die bepalen hoeveel inkomsten je gaat verdienen met affiliate marketing. Je kan niet zomaar even opzoeken wat je verdient met affiliate marketing. Het is geen normale baan.

Als je dit wel wilt hebben en niet zonder deze zekerheid kan, dan adviseer ik je toch echt om te gaan solliciteren bij een bedrijf. Affiliate marketing kent veel onzekerheid, maar als je dit de baas weet te blijven dan kunnen er hele mooie dingen gaan gebeuren.

Maar welke factoren bepalen nu jouw affiliate marketing inkomsten?

Tijd dat je in je business stopt

Allereerst, en dit is aan het begin zeker een van de belangrijkste factoren, is het de tijd die je in jouw business steekt. Ik zie zoveel mensen starten met affiliate marketing en verwachten dat ze met 1 uurtje per dag na een half jaar al duizenden euro's verdienen.

Ik moet je toch echt teleurstellen als jij ook deze gedachtegang hebt. Ja, je kunt heel goed starten met 1 uurtje per dag werken aan jouw business om zo je business op te starten, maar snel ga je niet. 

Als je echt zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld wilt gaan verdienen, dan zal je toch echt zo veel tijd als mogelijk in jouw business moeten stoppen. Doe je dit niet of maak je hier geen tijd voor; dan wil je niet echt. Simple as that.

Toen ik begon had ik dat brandende verlangen. Het verlangen om vrijheid te creëren en alle sceptici de mond te snoeren. Netflix ging de deur uit, de Xbox zat onder het stof na enkele weken en ik had puur en alleen nog maar focus op mijn business.

80+ uur per week gingen erin, makkelijk. Maar dit heeft er wel voor gezorgd dat ik nu, na 1,5 jaar ontzettend hard werken, zo'n €7.500,- euro per maand verdien. Nu vraagt iedereen hoe het toch kan dat ik zo snel ben gegaan. Dat ik 'geluk' heb.

Geluk dwing je af mensen.

Om te bepalen hoeveel jij ongeveer kan gaan verdienen is het belangrijk om heel eerlijk naar jezelf te zijn. Kan je stoppen met Netflix, met gamen en met alle andere tijdrovende en nutteloze dingen om vervolgens al deze tijd in jouw business te stoppen?

Als je hier toe bereid bent, dan ben je al een stap verder als 99% van de mensen die zeggen een eigen affiliate marketing business te willen starten en hier vrijheid mee willen behalen. Terwijl alles wat ze werkelijk doen is klagen en jammeren dat het allemaal niet lukt.

De kennis die je hebt omtrent ondernemen en affiliate marketing

Een van de andere belangrijkste pilaren van succes in affiliate marketing, is de kennis die je bezit. Als je zonder kennis gaat ondernemen dan betekent het dat je gewoon maar wat aan het doen bent.

Dit is hetzelfde als met je zeilboot de zee op gaan en je zeilen niet ophijsen. Je hebt geen idee waar je naartoe gaat en waar je uit gaat komen. Je weet simpelweg niet wat het resultaat gaat zijn van wat je doet.

Zorg er dus altijd voor dat je het juiste pad bewandeld. Hoe doe je dit effectief? Dit wil ik je graag uitleggen aan de hand van een quote van een van de grootste succes-guru's van de wereld (en tevens miljardair):

Vrij vertaald zegt hij dus iets wat heel erg logisch is. Hij zegt dat als je succesvol wil worden, je iemand moet zoeken die al heeft bereikt wat jij ook wilt bereiken. Vervolgens kopieer je exact wat hij/zij gedaan heeft om dezelfde resultaten te bereiken.

Dit principe klinkt logisch, dit is het ook en dit werkt. Alleen zijn er maar weinig mensen die dit principe ook toepassen. Terwijl het zo makkelijk is!

Ik verdien nu ongeveer €7.500,- per maand en mijn compagnon zo'n €10.000,- euro. Wij geven beide wekelijks een gratis affiliate marketing training waar je je nu voor aan kan melden!

Dus wil jij ook bereiken wat wij bereikt hebben? Gebruik dan onze principes!

De niche waar jij je in bevindt

De niche speelt hier ook een grote rol. Je hebt kleine niches waarin je relatief snel geld kan gaan verdienen, maar waar wel een max zit aan het bedrag dat je in deze niche kan verdienen.

Maar daar tegenover heb je de grotere niches, denk aan sport. Deze niches zit veel concurrentie op en hier duurt het erg lang alvorens je geld gaat verdienen. Maar als je hier eenmaal geld gaat verdienen, dan gaat het ook echt als een trein lopen.

De niche bepaalt dus ook een deel.

De producten die je promoot (hoge of lage commissie)

Naast de niche spelen ook de producten die je promoot een rol. Promoot je producten waar je een commissie van €10,- euro per verkoop op krijgt of verkoop je producten waarbij je €500,- euro commissie per verkoop krijgt?

Dit is nogal een behoorlijk verschil. Voor de een heb je massa nodig en voor de ander vooral kwaliteit massa. Een product waar je 10 euro commissie op krijgt verkoop je veel sneller dan een product waar je €500,- euro op krijgt.

Over het algemeen geldt: massa = kassa. Maar de kwaliteit van de massa speelt hier ook een rol. Veel factoren zijn hier bepalend... ik zei het toch al 😉

Consistentie

De laatste factor die ik wil benoemen is consistentie. Als ik een sleutel van mijn succes moet noemen, dan is dit absoluut consistentie. Elke dag consistent blijven bouwen aan mijn business.

Ook al is het even een mailtje beantwoorden, een artikel schrijven of een video maken. Het kan van alles zijn als je maar consistent elke dag aan je business werkt. Immers elke dag een klein beetje doen, wint het altijd van af en toe heel veel doen.

En consistent blijven terwijl je weinig tot geen resultaat ziet is moeilijk, heel moeilijk. Maar weet je vol te houden dan gaat er een moment komen waarop het balletje gaat rollen en je momentum krijgt. Vanaf dat moment kan het enorm hard gaan.

Hier vind je overigens wat voorbeelden van succesvolle affiliate websites. Lees het artikel even na deze als je het interessant vindt.

consistency-is-key

Mijn ervaring en inkomsten

Ja, wat verdien ik nou eigenlijk met affiliate marketing? Ik heb het al een aantal keren laten vallen, maar ik zit inmiddels op een inkomen van om en nabij €7.500,- euro per maand. Dit na 1,5 jaar sinds ik begonnen ben met mijn business. Hard work en dedication is all it takes.

Na 3 maanden vanaf de start had ik mijn eerste commissie, 6 maanden later zat ik rond de €4.000,- euro, na een jaar ook nog rond dit bedrag en nu dus 7,5k. 

Het kan dus snel gaan, maar dit gaat niet bij iedereen zo.

Ervaringen van collega affiliates

Mijn compagnon Robert heeft er ruim 4 jaar over gedaan om echt een riant inkomen te verdienen met affiliate marketing. Aan het begin had hij gewoon een baan in loondienst en kon hij niet heel veel uren stoppen in zijn business.

Het eerste jaar verdiende hij nog geen €3.000 euro. In het hele jaar! Het jaar daarna verdubbelde dit bedrag, maar was het uiteindelijk nog veel te weinig. Nu, na 4 jaar hard werken, zit hij op een inkomen van gemiddeld €10.000,- euro per maand!

De ene keer wat meer en de andere keer wat minder. Maar ik wil je hiermee laten zien dat het pad van iedereen ook weer anders is en daar komen die factoren altijd weer bij spelen.

Ik had een hele zomervakantie om elke dag alle uren erin te stoppen. Dit heeft voor een kickstart gezorgd bij mij. Robert had weinig tijd en hierdoor duurde het een stuk langer. Snap je het nu een beetje? Ik kan je niet vertellen wat je gaat verdienen met affiliate marketing.

Gemiddelde inkomsten met affiliate marketing

Oh ja, nog even antwoord op de andere vraag die ik altijd gesteld krijg: wat zijn de gemiddelde inkomsten met affiliate marketing? De vraag is anders, maar het antwoord is nagenoeg hetzelfde. Dit is niet te vertellen of voorspellen.

Je ziet dat veel beginners helemaal niks gaan verdienen, omdat ze met de verkeerde methodes aan de slag gaan. Veel van de mensen die wij in onze training helpen en die dus onze methodes verdienen, verdienen minimaal €1.000,- euro in het eerste jaar.

Maar ook dit is geen zekerheid. Hier spelen alsnog alle bovenstaande factoren bij mee. Je moet simpelweg het proces en jouw mentoren vertrouwen. Als dit jou lukt, dan ga je echt een hele mooie business opbouwen.

Geld verdienen met affiliate marketing?

Wil jij nou ook graag jouw affiliate marketing business opzetten en aan de slag gaan met onze, bewezen, methodes? Klik dan even op onderstaande groene knop. Hier kun je je aanmelden voor onze gratis affiliate marketing training. Deze geven wij wekelijks. 

De ene keer doe ik het en de andere keer mijn compagnon. Deze training is hoe dan ook waardevol voor jou. Wij vertellen hier de 5 belangrijkste principes omtrent het opzetten van jouw affiliate marketing business.

Ik kan je niet vertellen hoeveel je kan verdienen met affiliate marketing, maar ik kan je wel helpen om jouw business op te zetten en ervoor zorgen dat je hier ook daadwerkelijk geld mee gaat verdienen! Zie ik jou in de AMD Premium Community?!

About the author

Hi, Jaco hier!

Ik verdien mijn inkomen met het internet. Met mijn ervaring en passie voor marketing en economie wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om hetzelfde te bereiken. Inmiddels heb ik al een aantal jaar ervaring op dit gebied en durf ik mij hier wel een expert in te noemen.

dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}