november 19, 2020

Wat Heb Je Nodig Om Te Starten Met Verkopen Via Bol.com?

by Jaco

Verkopen via bol.com is goede business uit te halen. Dat is ook de reden waarom er zoveel mensen starten met dit businessmodel. Wat ik echter steeds vaker fout zie gaan is dat zij halsoverkop beginnen.

Om ervoor te zorgen dat jij wel goed voorbereid start aan jouw online ondernemersavontuur heb ik dit artikel geschreven. In dit artikel ontdek je wat je allemaal nodig hebt om te kunnen starten met verkopen op bol.com.

Daarnaast leer je ook hoeveel startkapitaal je nodig hebt voor een verkopen via bol.com business.

Wat ik zo mooi vind aan online ondernemen is dat de drempel erg laag ligt. Je hebt niet veel nodig en het startkapitaal is ook verwaarloosbaar.

Dit betekent echter niet dat je helemaal niks nodig hebt. Zorg dat je goed voorbereid start, want een goed begin is al de helft!

1.0 Wat heb je nodig om met verkopen via bol.com te starten?

Het mooie aan verkopen op een platform als bol.com is dat je bijna niks nodig hebt, omdat alles al geregeld is voor jou. Zowel bezoekers als het hele proces kun je uitbesteden aan bol.com.

Hieronder vind je een lijst met wat je nodig hebt om te starten met verkopen via bol.com.

1.1 Allereerst: geen eigen website

Laat ik beginnen met wat je niet nodig hebt in dit geval: een eigen website. 

Veel ondernemers zien het maken van een website of webshop als obstakel en starten hierdoor niet met online ondernemen. Ontzettend zonde als je het mij vraagt, want zo lastig is dit vandaag de dag niet meer.

Gelukkig hoef je bij het verkopen op bol.com helemaal geen eigen website te hebben. Hierdoor is de drempel voor veel mensen al een stuk lager, waardoor ze wel starten met ondernemen.

Dit is overigens exact hetzelfde als je gaat verkopen op Amazon.

Het niet nodig hebben van een eigen webshop scheelt je overigens ook nog wat geld.

1.2 Wel eigen producten

Wat je wel nodig hebt zijn eigen producten. Je zal dus zelf moeten zorgen voor onderzoek naar producten en ervoor moeten zorgen dat deze producten ook bij jou komen of bij bol.com als je het aan hen uitbesteed. Meer hierover vind je in mijn artikel over logistiek via bol.

De meeste ondernemers die starten met verkopen via bol.com lopen hier eigenlijk direct al vast. Ze weten niet hoe ze de juiste producten moeten vinden en bij welke leveranciers ze dit af moeten nemen.

Hierdoor doen ze maar wat en verliezen ze eigenlijk al-tijd geld. Dit is zonde en dat is ook waarom ik de Bol Masterclass bij beginnende verkopers aanraad.

Dit is simpelweg een perfect stappenplan waardoor je alles in een keer goed aanpakt. Hierdoor verlies je geen tijd en bespaar je uiteindelijk ook veel geld.

Je kan je ook aanmelden voor de gratis verkopen via bol.com training!

1.3 EAN-nummers

Waar veel beginners zich ook druk om maken zijn de EAN-nummers. Dit zijn simpelweg de barcodes van de producten; zo spannend is het niet.

Deze EAN-nummers hoef je alleen in te kopen als de producten nog niet bekend zijn bij bol.com. Zijn ze wel bekend? Dan kun je dit gewoon aanklikken op het moment dat je het product aanmaakt in jouw bol.com verkoopaccount.

Deze EAN-nummers kun je vaak bulk inkopen. Je hebt dan 1 barcode voor €3,95 maar hoe meer je er koopt hoe goedkoper het word. Zo betaal je voor 100 stuks €17,95.

Je kunt deze barcodes hier kopen.

verkopen-via-bol-ean-codes

1.4 Laptop

Uiteraard heb je een laptop nodig, maar zorg alsjeblieft voor een goede laptop. Toen ik begon met online ondernemen dacht ik dat het allemaal wel even kon met een mini laptop.

Je wil niet weten wat een frustratie en wat een gescheld er in deze periode heeft plaatsgevonden. Dit zorgde overigens ook niet voor mijn beste werk.

De laptop liep vast, ik kreeg blauw scherm of ik kon maar een paar vensters tegelijk openen. Om gek van te worden; echt waar.

Tegenwoordig gebruik ik deze HP Pavilion waarmee ik op twee beeldschermen werk en een goede videokaart heb. Sindsdien werk ik veel lekkerder, waardoor mijn business ook weer gegroeid is.

Het is dus een echte aanrader om te investeren in een goede laptop. Heb je hier het geld niet voor, zoals ik aan het begin, dan adviseer ik om het kopen van een nieuwe laptop hoog op je doelenlijstje te zetten!

1.5 Internetverbinding

Een goede laptop is 1, een goede internetverbinding is 2. Je kan nog zo'n goede laptop hebben, maar als het internet niet meewerkt dan loop je tegen hetzelfde probleem aan.

Zorg daarom dat je iets van een wifiversterker koopt als je bijvoorbeeld op zolder werkt of laat eens een monteur langskomen om een nieuwe modem te installeren of om simpelweg het signaal te verbeteren.

Dit scheelt je zo ontzettend veel frustratie!

1.6 De juiste kennis is cruciaal

De juiste kennis is hier, net als bij elk anders businessmodel, echt cruciaal. Als je gaat verkopen op bol.com dan ga je producten verkopen aan consumenten.

Deze producten moeten legaal zijn, voorzien zijn van allerlei keurmerken en daarnaast moet het hele proces van A tot Z kloppen. Van koop tot aan bevestigingsmail tot aan de nazorg.

Je kan dit NIET in je eentje doen. Zonder kennis of ervaring ga je hier gegarandeerd mee de fout in. Daarom adviseer ik altijd om te investeren in kennis.

Dit kan in boeken, maar voor het starten van een bol.com business is dit niet te doen. Daarom beveel ik de Bol Masterclass eigenlijk bij iedereen aan.

Zij behoren tot de absolute top van Nederland en zijn altijd als eerste als het aankomt op trends. Lees hier ook eens mijn Bol Masterclass review voor.

2.0 Hoeveel startkapitaal heb ik nodig om te starten met verkopen via bol.com?

Yes, je weet nu exact wat je nodig hebt om te kunnen starten met verkopen op bol.com. Veel is het niet, zoals je ontdekt hebt, maar het is toch wel noodzakelijk dat je ervoor zorgt dat het geen wat je nodig hebt ook geregeld wordt.

Dan rest de vraag ''hoeveel startkapitaal heb je nodig om te starten met verkopen op bol.com'' alleen nog. Deze vraag is simpel en ook simpel te beantwoorden gelukkig.

Hieronder een overzichtje van het startkapitaal dat je moet reserveren:

  • Inschrijving KvK: €50,- euro eenmalig
  • +- €400,- euro voor producten

En that's it basically. Je kan van die €400,- euro ook €100,- euro maken. Dit ligt volledig aan het budget dat jij beschikbaar hebt. Hoe meer budget hoe sneller je kan groeien.

Van €400,- euro maak je bijvoorbeeld €1.000,- euro. Van die €1.000,- euro maak je dan weer €3.000,- euro en zo blijf je herinvesteren in je business.

Begin je met €100,- euro dan zal dit langzamer, maar wel op dezelfde manier gaan. Houd er overigens rekening mee dat een enkel test product bestellen vaak een stuk duurder is.

Daarom adviseer ik toch wel een veilige marge van zo'n €400,- euro. Doe dit samen met de inschrijving voor de Kamer van Koophandel en het komt uit op een totaal van €450,- euro aan startkapitaal als je alle kennis al bezit.

Bezit je dit nog niet, dan is het van groot belang dat je deze kennis eerst op gaat doen. Een gemiddelde training kost zo'n €1.000,- euro.

Dit komt dus neer op een totaal startkapitaal van €1.450,- euro om te starten met verkopen op bol.com zonder kennis of ervaring.

Vergeleken met het starten van een 'normale' business is dit absoluut een bizar laag bedrag om een bedrijf mee te kunnen starten.

Smart Money Mamas money budget spending budgeting GIF

3.0 Starten met verkopen via bol.com?

Het advies van de grootste miljonairs en miljardairs is om mensen te zoeken die al hebben wat jij ook wil hebben en dan vervolgens de exacte stappen ondernemen die zij ook ondernomen hebben.

Als het goed is dan wil jij een succesvolle en winstgevende verkopen via bol.com business opstarten. Dit kan en vele mensen hebben dit al voor jou gedaan, maar niet zonder hulp.

Zij zochten een mentor. Een mentor die al doet wat zij ook wilde doen en dat is ruim €40.000,- euro verdienen met het verkopen op bol.com.

Jia Ruan is de man die dit al jaren doet en inmiddels al tienduizenden mensen geholpen heeft met het opzetten van een bol.com business. Zelf heb ik zijn cursus, de Bol Masterclass, ook gevolgd.

Daarom kan ik met overtuiging zeggen dat dit een absolute aanrader is als je in een korte tijd een winstgevende verkopen via bol.com business op wilt zetten.

Lees mijn Bol Masterclass review eerst eens voor meer informatie en mijn ervaring met deze training. 

Wat je echter ook kan doen is je aanmelden voor de eerst volgende gratis training waarin je meer leert over het verkopen op bol.com en over de cursus van Jia Ruan zelf.

Dit kan je doen met onderstaande knop!

About the author

Hi, Jaco hier!

Ik verdien mijn inkomen met het internet. Met mijn ervaring en passie voor marketing en economie wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om hetzelfde te bereiken. Inmiddels heb ik al een aantal jaar ervaring op dit gebied en durf ik mij hier wel een expert in te noemen.

dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}