november 30, 2020

Wat Heb Je Nodig Om Te Starten Met Verkopen Op Amazon?

by Jaco

Verkopen op Amazon wint enorm snel terrein onder de online ondernemers en dat is niet voor niks. Het is een businessmodel waar nog niet veel Nederlandse ondernemers mee bezig zijn, wat betekent dat er weinig concurrentie is.

Weinig aanbod, maar wel enorm veel vraag. Veel consumenten beginnen bol.com namelijk wat zat te worden, omdat ze het onderscheid niet goed kunnen maken tussen externe verkopers en originele winkels.

De lang verwachtte verschuiving van bol.com naar Amazon lijkt dan ook langzaam maar zeker te gebeuren. Gelukkig ben jij er net op tijd bij en kun je hier van mee profiteren. Maar alvorens je besluit om halsoverkop te starten, is het slim om eerst eens te pijlen wat je allemaal nodig hebt om te kunnen starten met verkopen op Amazon.

Daarnaast is het ook zaak dat je goed helder hebt hoeveel startkapitaal je nodig hebt voor een verkopen op Amazon business.

Het grote voordeel aan online ondernemen is dat de drempel enorm laag ligt. Vergis je hier echter niet in, want er komt toch stiekem een hoop bij kijken. Ben je klaar om te ontdekken wat je allemaal nodig hebt om jouw droomonderneming te starten?

1.0 Wat heb je nodig om met verkopen op Amazon te starten?

Voor het verkopen op Amazon heb je bijzonder weinig nodig. Echter is het wel zaak dat je het geen dat je nodig hebt wel voor elkaar krijgt. 

1.1 Laptop

Het eerste wat je nodig hebt is een goede en snelle laptop. Heb je geen goede laptop, dan heb je ook geen goed fundament. Je moet vanuit een sterk fundament kunnen bouwen en geloof me; als je dit niet hebt dan werkt dit enorm tegen.

Aan het begin dacht ik namelijk mijn business wel even op te zetten met een mini-laptop waar continu blauw scherm op kwam. Hierdoor kon ik telkens weer opnieuw beginnen.

Ja, het is wel gelukt. Maar alles wat ik in een jaar deed met die laptop, had ik in een maand kunnen doen met mijn huidige laptop. Feit was dat ik er toen geen geld voor had. Wellicht heb jij dat ook niet, maar zet dit dan bovenaan je prioriteitenlijstje.

Het is even een investering, maar wel een investering die jou veel meer gaat opleveren en die jou eerder bij je doelen brengt.

sad late night GIF by Janet Mac

1.2 Internetverbinding

Een goede laptop is 1 en een goede internetverbinding is 2. Mis je 1 van beide dan krijg je alsnog hetzelfde gezeur als dat ik aan het begin gehad hebt. Ik meen het; maak niet dezelfde fout.

Uiteindelijk hebben de investeringen die ik in mijn bedrijf gedaan heb minstens het dubbele opgeleverd. Het is het waard!

Mocht je nu een slome internetverbinding hebben dan kun je een aantal dingen doen om ervoor te zorgen dat je een snellere verbinding ter beschikking krijgt:

 1. Laat een monteur komen om te kijken wat er verbeterd kan worden aan je huidige verbinding
 2. Koop een nieuwe modem
 3. Koop wifi-versterkers
 4. Sluit een kabel aan en doe die in je laptop

Het is in ieder geval zaak dat je dit fikst. Voorkomt frustratie en levert je op de lange termijn meer op dan het nu kost.

1.3 Producten

Het belangrijkste aan je hele business zijn de producten. Als verkopen op Amazon bestaat namelijk heel je business uit de producten die je inkoopt om te verkopen.

Je hebt geen eigen website, want je maakt gebruik van het platform Amazon. Een platform waar miljoenen bezoekers per maand op komen die allemaal de intentie hebben om iets te kopen. Verkopen op Amazon is een erg goed businessmodel, maar je hebt dus geen eigen website.

Alles is eigendom van Amazon zelf. Daarom zijn de producten, en het profiel op Amazon, het enige waar je business uit bestaat. Mocht je willen weten hoe je aan de juiste producten komt dan kun je je altijd aanmelden voor de gratis training.

Om ervoor te zorgen dat ik direct op de juiste manier kon starten met verkopen op Amazon, heb ik geïnvesteerd in een training. Dit was Next Level Amazon. Lees gerust even mijn Next Level Amazon review als je hier meer over wil weten!

1.4 EAN-nummers

Veel ondernemers die nog niet eens gestart zijn met het verkopen op Amazon gaan zich al zorgen maken over EAN-nummers. Dit zijn de barcodes die het product kenmerken; zo bijzonder spannend is dit niet.

EAN-nummers kun je gewoon kopen. Dit kan zelfs in bulk, waardoor je hier helemaal niet veel voor hoeft te betalen. Bovendien gebruik je deze codes alleen als het product nieuw is op Amazon.

Bestaan de producten al op Amazon? Dan hoef je hier geen barcodes voor te kopen. Dit wordt allemaal vanzelf duidelijk als je een account aan gaat maken en hiermee aan de slag gaat. Daarom is mijn advies; begin gewoon.

Door te beginnen en te doen kom je vanzelf problemen tegen. Los deze problemen op en je komt weer een stapje verder. Uiteindelijk bouw je zo je volledige business op. Op die manier pak ik ook alles aan, en het werkt!

ean-nummers-amazon

1.5 Software

Om succesvol Amazon verkoper te worden zal je ook wat software aan moeten schaffen. Denk hierbij aan software om goed product onderzoek te doen om winnende producten te vinden en een keyword research tool.

Zonder software doe je het maar op de gok en dan is de kans groot dat je helemaal niks gaat verdienen. In de gratis training van Huub leer je ook wat het belang van deze software is.

1.6 De juiste kennis

De juiste kennis is in mijn optiek het allerbelangrijkste als het aankomt op het opzetten van een onderneming. Dit is namelijk niet anders dan het starten van een 'normaal' bedrijf. Dit kun je simpelweg niet gaan doen zonder enige vorm van kennis te bezitten.

Dat is waarom ik de Next Level Amazon cursus gevolgd heb. Het is een online verkopen op Amazon training van Huub Knapen. Een enorme aanrader als je het mij vraagt.

Huub helpt je stap-voor-stap bij het opzetten van je eigen Amazon business. Naast dat de cursus zelf van hoge kwaliteit is, vind ik de coaching van Huub zelf denk ik het belangrijkste.

Dankzij deze coaching kan je geholpen worden met je persoonlijke problemen en zo direct weer doorgroeien. Volg het gratis webinar van Huub eens als je meer over deze kerel en het businessmodel wilt weten.

Je kan ook mijn Next Level Amazon cursus review lezen als je geïnteresseerd bent in mijn ervaringen.

kennis-is-macht

2.0 Hoeveel startkapitaal heb ik nodig om te starten met verkopen op Amazon?

Alright, je weet nu exact wat je nodig hebt om te kunnen starten met verkopen op Amazon. Eigenlijk is het niet heel verschillend dan bij het verkopen op Bol.com. Een tijdje terug schreef ik ook een artikel over de verschillen.

Nu je weet wat je allemaal nodig hebt, rest de vraag hoeveel startkapitaal je dan nodig hebt om te kunnen starten met verkopen op Amazon. Deze vraag is gelukkig best simpel te beantwoorden.

Om het zo overzichtelijk mogelijk te maken zal ik dit even in een opsomming zetten voor je:

 • €50,- euro eenmalig om in te schrijven bij de KvK
 • €100,- euro ongeveer om de software tools aan te schaffen (product onderzoek & keyword research)
 • €100-€200 euro voor het proefproduct
 • €30,- euro voor de EAN-nummers (ongeveer)
 • €100-€2.000 euro aan inventaris (verschilt per product)
 • €50-€100 Verzendkosten (nader te bepalen)
 • €100,- euro advertentie budget voor op Amazon
 • €35,- euro aan seller fee voor Amazon
 • €1.197,- euro training om te leren hoe het verkopen op Amazon werkt

En dat is het. De meeste bedragen kunnen hier en daar wel wat afwijken. Denk aan de kosten van de producten, verzendkosten en het advertentiebudget. Dit ligt allemaal aan de fabrikanten en aan de producten die je gaat inkopen.

Als we van het meeste geld uitgaan dan komt het neer op zo'n €2.810,- euro. En dan ben ik uitgegaan van €1.000,- euro aan inventaris. Minder kan ook hoor, maar hoe meer hoe sneller het gaat natuurlijk.

Je kan het ook zonder training proberen, maar ik garandeer je dat je fan fouten gaat maken die je uiteindelijk veel meer geld kosten dan eenmalig een verkopen op Amazon training aan te schaffen.

Een startkapitaal van bijna €3k is daarnaast alsnog een belachelijk laag bedrag om een succesvol bedrijf mee op te starten. Hou in gedachten dat je bij een 'offline' bedrijf vaak tienduizenden euro's moet investeren.

3.0 Starten met verkopen op Amazon?

De rijkste mensen van de wereld zeggen altijd als jij iets wilt hebben wat andere mensen al hebben, doe dan gewoon wat zij ook doen en je zal krijgen wat zij hebben.

Dit klinkt heel logisch en makkelijk, en dat is het ook. Alleen er zijn zo weinig mensen die dit principe toepassen dat er ook daadwerkelijk weinig mensen zijn die succes behalen.

Ben jij serieus in het opzetten van je eigen verkopen op Amazon business? Dan weet jij ook wel dat de volgende stap voor jou een investering in een goede training is. 

Ik kwam hierdoor uit bij Huub Knapen. Een jonge Nederlandse ondernemer die er als de kippen bij was en inmiddels al zo'n 4 jaar succesvol verkoper op Amazon is. Deze jongen verdient tienduizenden euro's per maand dankzij zijn ontwikkelde methode en die leert hij nu ook aan andere ambitieuze mensen.

Wil jij ook tienduizenden euro's per maand verdienen op Amazon? Doen dan exact wat Huub ook doet en je zal dit ook krijgen. In deze wereld kan je makkelijker dan ooit nadoen wat succesvolle mensen doen of gedaan hebben, omdat de meeste hier een training over maken.

Zo ook Huub. In mijn Next Level Amazon cursus review vertel ik je hier alles over. Wat je ook kan doen, en dat is wel een aanrader, is je in ieder geval even aanmelden voor het gratis webinar van Huub. Klik even op onderstaande knop en meld je vandaag nog gratis aan!

About the author

Hi, Jaco hier!

Ik verdien mijn inkomen met het internet. Met mijn ervaring en passie voor marketing en economie wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om hetzelfde te bereiken. Inmiddels heb ik al een aantal jaar ervaring op dit gebied en durf ik mij hier wel een expert in te noemen.

dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}