november 18, 2020

Wat Heb Je Nodig Om Met Dropshipping Te Starten?!

by Jaco

Voordat je halsoverkop met dropshipping gaat starten, wil ik er voor zorgen dat je goed voorbereid aan jouw ondernemersavontuur gaat beginnen. Dit had ik zelf niet gedaan toen ik begon; met alle gevolgen van dien.

Daarom ontdek je in dit artikel wat je allemaal nodig hebt om met dropshipping te starten en hoeveel startkapitaal je moet reserveren om te kunnen beginnen.

Het mooie aan een online onderneming, en dan dropshipping in het specifiek, is dat je bijna niks nodig hebt en dat het startkapitaal ook verwaarloosbaar is.

Dit betekent echter niet dat je helemaal niks nodig hebt. Lees het volledige artikel af om niks over het hoofd te lezen en alle belangrijke punten op te pakken!

1.0 Wat heb je allemaal nodig om met dropshipping te starten?

Ik schreef onlangs een zelfde soort artikel alleen dan voor wat je nodig hebt met high-ticket dropshipping. In principe is het nagenoeg hetzelfde voor dropshipping, alleen zijn er wel wat kleine verschillen.

Zo gebruik je nu geen Google Ads, maar Facebook Business Manager bijvoorbeeld. Ontdek wat je verder allemaal nodig hebt en daarna ook hoeveel startkapitaal je hiervoor moet reserveren.

1.1 Laptop

Als allereerste is het natuurlijk van groot belang dat je een laptop hebt. Maar ga alsjeblieft niet werken met een eeuwenoude laptop die tergend traag is en waar je amper opslag op hebt.

Ik begon zelf met online ondernemen op een mini laptop. Bizar traag en continu blauw scherm. Er zijn een hoop scheldwoorden gevallen in deze tijd en ik was ook dagelijks behoorlijk geïrriteerd. 

Maar feit was; ik kon geen duurdere laptop betalen. Dus als jij nu ook in deze situatie zit dan snap ik dat. Zorg dan wel dat het kopen van een nieuwe laptop hoog op je verlanglijstje staat.

Ik heb zelf deze HP Pavilion laptop en deze bevalt mij super goed. Voor mij was het belangrijk dat er ook een degelijke videokaart in zat, zodat ik ook goed met grafisch design kon werken.

Computer Pc GIF

1.2 Internetverbinding

Uiteraard is een internetverbinding ook noodzakelijk voor een online onderneming. Zeker voor e-commerce, want als je aan je webshop wilt werken dan moet je dit wel online doen.

Met affiliate marketing kun je bijvoorbeeld gewoon teksten in Word schrijven en deze online zetten zodra je weer wifi hebt. Dit werkt helaas niet zo met e-commerce.

Als je nu een slechte of slome wifi hebt dan adviseer ik je wel om of hier een monteur voor te laten komen en hem even te laten kijken hoe dit beter kan of bijvoorbeeld een wifi versterker kopen als je op zolder werkt.

Hoe dan ook; fix het!

1.3 Shopify membership

Om te kunnen dropshippen zal je webshops moeten gaan bouwen. Daar schrik je wel even van zeker? Niet nodig hoor; want lastig is het tegenwoordig niet meer.

Waar je vroeger verstand moest hebben van HTML en coderen, hoef je nu alleen nog maar te weten hoe een muis en toetsenbord werkt. De software van deze tijd maakt het allemaal kinderlijk eenvoudig.

Shopify is veruit de meest gebruikte software door dropshippers, maar ook door normale e-commerce webshops. Dit komt doordat het relatief goedkoop en vooral heel makkelijk is.

Je hoeft hierbij alleen een thema in te stellen, de website naar voorkeur aanpassen met een front-end editor en de kleuren en tekst aan te passen. Dit moet wel lukken toch?!

Lees mijn Shopify review als je hier meer over te weten wilt komen.

shopify-dropshipping

1.4 Domeinnaam

Vervolgens heb je ook een domeinnaam nodig. Een domeinnaam is de naam van je website en wat je dus boven in de URL balk invult. In mijn geval is dat dus 'www.degeldwolf.nl'.

Jij hebt ook een domeinnaam nodig om ervoor te zorgen dat je webshop daadwerkelijk gevonden kan worden door andere mensen die op het internet zoeken.

Daar komt ook nog eens een hosting bij. De hosting zorgt ervoor dat je domeinnaam actief gevonden kan worden en dat je webshop dus online staat.

Gelukkig zit de hosting bij Shopify in, dus die hoef je niet meer te kopen. Daarnaast kun je ook bij Shopify een domeinnaam kopen, waardoor alles direct goed staat.

1.5 Social media kanalen

Het is optioneel, maar ik kan het wel aanraden: het aanmaken van social media kanalen voor je store(s).

Waarom? Simpel, je creëert zo een extra bezoekersstroom naar je webshop. Daarnaast bouw je hierdoor ook nog eens een leuke following en vertrouwen op. 

Zo verkoop je alleen maar sneller producten. Plaats gewoon foto's van producten die je verkoopt, klantervaringen en foto's van jezelf of team.

1.6 Facebook Business Manager

Facebook Business Manager vind ik zelf een wat lastig programma, maar je hebt het wel nodig voor je dropshipping business. Gelukkig heb ik dankzij de Ecomtrics dropshipping cursus exact geleerd hoe dit werkt en hoe je alles effectief gebruikt.

Met Facebook Business Manager kun je al jouw advertenties beheren voor zowel Facebook als voor Instagram. Dus als je het eenmaal snapt, dan is het wel handig.

facebook-business-manager-voor-dropshipping.PNG

1.7 De juiste kennis

Het allerbelangrijkste is logischerwijs beschikken over de juiste kennis. Als je gaat dropshippen dan heb je een bepaalde verantwoordelijkheid. Jij verkoopt namelijk producten aan consumenten.

Maar ondanks dat je deze producten zelf niet hebt, ben je toch eindverantwoordelijk voor het hele proces. Als je jezelf dan niet goed ingedekt hebt of het verkoopproces of de bestelling loopt in de soep dan ben jij verantwoordelijk.

Daarom zeg ik altijd: investeer in kennis, investeer in jezelf. Ja dit kost je even wat geld, maar uiteindelijk bespaart dit je een hoop gezeik en ook zeker geld.

Zelf heb ik de Ecomtrics Dropshipping 2.0 cursus gevolgd. In mijn optiek absoluut de beste van Nederland & België. Ik kan die dus ook zeker bij jou aanraden.

Je kan je ook aanmelden voor de gratis training die zij binnenkort geven. Geen zorgen; het is gratis!

1.8 De juiste mindset

Het hebben van de juiste mindset is ook cruciaal als je succes wilt bereiken. Dit geldt niet alleen op het gebied van business en online ondernemen, maar op elk aspect van je leven.

Gelukkig besteden ze in de Ecomtrics cursus een groot deel aan mindset. Wellicht dat ik daarom ook zo'n groot voorstander ben van deze training.

Verder kun je bijvoorbeeld ook boeken lezen of aparte mindset cursussen kopen. Denk hierbij eens aan de Unstoppable Mindset cursus. Maar als je wilt leren dropshippen kan je beter een dropshipping cursus kopen waar ik een mindset gedeelte bij zit.

2.0 Hoeveel startkapitaal heb heb je nodig om met dropshipping te starten?

Alright! Je weet nu precies wat je nodig hebt om met dropshipping te starten, maar hoeveel startkapitaal heb je nou werkelijk nodig om te kunnen starten met dropshippen?

Bij online ondernemen ligt dit gelukkig altijd erg laag. Mede hierdoor zijn er veel jonge ondernemers die met dit soort businessmodellen aan de slag gaan.

Maar feitelijk is het voor iedereen die wil starten met ondernemen een mooi businessmodel en dus een mooie kans!

Hieronder een overzicht met alle kosten die komen kijken bij het starten met dropshippen:

  • Inschrijving KvK: €50,- euro eenmalig
  • Shopify membership: €25,- euro maandelijks
  • Domeinnaam: €5,- euro gemiddeld per jaar
  • Advertentie budget: €200,- tot €300,- euro

Met €400,- euro heb je dus ruimvoldoende startkapitaal, mits je over de juiste kennis bezit. Heb je nog niet de juiste kennis dan adviseer ik je absoluut om eerst een dropshipping training te volgen.

Er zijn te veel gevallen waarbij beginnende dropshippers hopeloos gefaald hebben en zichzelf in de schulden gewerkt hebben.

Daarom kan je beter even een investering maken, alles goed leren en op de juiste manier aanpakken, om zo ook direct te gaan knallen als dropshipper.

De Ecomtrics Dropshipping 2.0 cursus die ik je aanraad kost €997,- euro. Met een bedrag van €1.400 euro kun je dus al een volledige dropshipping business op de juiste manier opzetten.

Dat is een belachelijk laag bedrag voor het opzetten van een bedrijf. Normaal kost dit tienduizenden euro's om te bewerkstelligen.

leonardo dicaprio money GIF

3.0 Beginnen met dropshipping?

De enige manier om echt snel en efficiënt successen te gaan bereiken is door mentoren te zoeken. Mentoren die al hebben wat jij ook wilt hebben.

Hierdoor hoef je alleen te doen wat zij gedaan hebben om hetzelfde resultaat te bereiken. Dit is advies van de grootste miljonairs van deze aardbol en ik kan je bevestigen dat het zo werkt.

In je eentje kan je dit simpelweg niet doen. En mocht dit wel lukken dan doe je er minstens 10 jaar langer over en ben je duizenden euro's kwijt van alle fouten die je gaat maken.

Daarom raad ik je aan om een dropshipping training te volgen. Ecomtrics Dropshipping 2.0 is mij enorm bevallen en je hier zit ook een goed mindset gedeelte bij!

Lees mijn Ecomtrics Dropshipping 2.0 review eens als je meer wilt weten over deze training en de makers. Of je kan je ook aanmelden voor de eerst volgende gratis dropshipping training.

Beide kan natuurlijk ook ;-)!

About the author

Hi, Jaco hier!

Ik verdien mijn inkomen met het internet. Met mijn ervaring en passie voor marketing en economie wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om hetzelfde te bereiken. Inmiddels heb ik al een aantal jaar ervaring op dit gebied en durf ik mij hier wel een expert in te noemen.

dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}