november 5, 2020

Wat Heb Je Nodig Om Met Affiliate Marketing Te Starten?

by Jaco

Wat heb je nodig om met affiliate marketing te starten en hoeveel startkapitaal gaat mij dit kosten? De hamvraag waar ik maar geen duidelijk antwoord op kon krijgen toen ik zelf begon met affiliate marketing.

Inmiddels ben ik al wat jaren bezig en kan ik je exact vertellen wat je wel en wat je niet nodig hebt voor een affiliate marketing business.

Daarnaast zal ik je ook een inzicht geven in de kosten. Affiliate marketing is een van de goedkoopste businessmodellen om mee te starten, maar je moet hier wel wat geld voor reserveren.

Ontdek wat je allemaal nodig hebt om met affiliate marketing te beginnen en start vandaag nog!

1.0 Wat heb je nodig om met affiliate marketing te starten?

Om met affiliate marketing te starten heb je absoluut niet veel nodig. Je moet alleen wel even wat dit exact is en dat ga ik je nu vertellen.

1.1 Laptop

Als online ondernemer heb je vanzelfsprekend een laptop nodig. Als je namelijk start met affiliate marketing dan heb je letterlijk je hele business in je laptop.

Zorg daarom wel dat je een goede laptop hebt. Aan het begin, toen ik startte met affiliate marketing, had ik een mini-laptop die echt tergend traag was.

Hierdoor was ik vaak uren langer bezig dan nodig was en kreeg ik veel minder af dan ik eigenlijk af had willen hebben. Door de investering te maken in een goede laptop zal je business ook een stuk soepeler en sneller lopen.

De laptop die ik aangeschaft heb is deze HP Pavilion. Heerlijke en vooral snelle laptop met een goede videokaart waardoor eventueel gamen, maar ook het bewerken van video's zonder enige problemen gaat.

1.2 Internetverbinding

Logischerwijs heb je ook een werkende internetverbinding nodig, maar niet altijd. Je kunt bijvoorbeeld prima je teksten in Word schrijven en ze vervolgens online zetten als je ergens een keer een internetverbinding hebt.

Met affiliate marketing is het belangrijk dat je vooral minimaal 1 keer per week een blog op je website plaatst. Zo ziet Google dat je website actief is en dit is weer goed voor je SEO score.

Mocht je overigens meer willen leren over SEO, dan kun je mijn SEO tips artikel eens lezen.

Het kan dus prima als je 6 dagen per week offline bent, bijvoorbeeld als je op reis bent, en dan de 7e dag even naar een internetcafé gaat om een blog te schrijven of online te plaatsen.

Het mooie aan affiliate marketing is dat je overal op elk apparaat op je website in kunt loggen. Hierdoor kun je dus (bijna) overal door blijven werken aan je business!

1.3 Domeinnaam

Het eerste echte wat je nodig hebt om een affiliate marketing website op te starten is een domeinnaam. Je domeinnaam is in principe je website en dus ook de naam van je website.

Een domeinnaam kopen hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Dit kost je meestal een paar euro per jaar als je het bij de juiste provider afsluit, maar hier kom ik zo ook nog op terug.

1.4 Hosting

Het domeinnaam dat je gekocht hebt moet wel online kunnen. Dit doe je door serverruimte te huren van een hosting bedrijf. Zij zorgen er dan voor dat je website op het wereld wijde web (www) komt te staan.

De hosting is vaak het duurste van het starten van een affiliate marketing business, op de laptop na, maar ook dit is echt maar enkele tientjes.

Op deze hosting kun je overigens tientallen en soms zelfs honderden websites hosten. Dus de meeste mensen hebben maar 1 hosting nodig. Wil je dan een nieuwe website maken? Dan hoef je alleen een nieuwe domeinnaam te kopen.

1.5 WordPress

Vervolgens heb je WordPress nodig. WordPress is een Content Management Systeem (CMS) waar mee je in feite in het backend van je website kunt om deze vervolgens te gaan bewerken.

WordPress is, als je bij de juiste hosting zit, ontzettend simpel te downloaden en installeren. Je hoeft geen los programma op je computer te downloaden, maar installeert het op je domeinnaam.

Dat is ook de reden waarom je overal ter wereld aan je website kunt werken. Ideaal toch? 

In dit artikel leg ik je uit hoe je WordPress moet downloaden en installeren. Dit is alleen als je bij Neostrada een domeinnaam en hosting aangeschaft hebt, maar daar kom ik zo bij de kosten nog op terug.

1.6 Niche

Vervolgens moet je een goede niche gaan zoeken. En om eerlijk te zijn; bestaat er niet iets als een ''beste niche''. De beste niche is de niche die het beste bij jou past.

Het is een niche waar je passie voor hebt en waar je dus elke dag weer met plezier aan kan gaan werken. Hierdoor zal je veel sneller gaan groeien en dus ook eerder veel geld gaan verdienen.

Elke niche is dus winstgevend te maken.

Denk bijvoorbeeld eens aan je hobby's of aan technologie dat je interessant vindt. Hier kun je ontzettend goede affiliate marketing websites van starten.

In de video hieronder is iets niet helemaal goed gegaan, dus let niet op de beelden zelf. Het geluid klopt gewoon en dit is extreem waardevol voor jou als je een goede niche wilt vinden ;-)!

1.7 Producten

Als je de perfecte niche voor jou gevonden hebt, dan kun je doorgaan met het zoeken naar producten. Kies altijd 3 of meer producten voor een website, zodat je niet afhankelijk bent van een verkoper.

Ga de verschillende affiliate netwerken eens langs of Google simpelweg op een product dat je zelf heel tof vindt dat hier bij past. Zoek dan op ''productnaam affiliate programma''.

Als er dan een affiliate programma voor dat product is, dan vind je deze ook. 

1.8 Blogs

Als je eenmaal een niche en een aantal producten gevonden hebt; dan ben je aangekomen bij het schrijven van blogs. Door continu nieuwe artikelen op je website te plaatsen, zal je ook steeds meer organische bezoekers naar je website krijgen.

Hoe meer bezoekers er naar je website komen; hoe meer geld je gaat verdienen met affiliate marketing. Daarom is het beste moment om te starten met affiliate marketing altijd NU.

Elk uur, elke minuut en elke seconde dat je hier mee wacht is weer verloren tijd om nieuwe artikelen te schrijven. Het werkt verslavend, geloof me.

Als er eenmaal mensen op je website gaan komen en deze ook converteren dan wil je niet anders meer dan aan je website werken ;-)!

1.9 Affiliate marketing training (aanrader)

Als je gaat starten met een online business dan is het van groot belang om over de juiste kennis te bezitten. Niemand kan een bedrijf starten zonder enige kennis, maar ik hoop dat dat inmiddels wel duidelijk was voor jou.

Affiliate Marketing Domination is mijn affiliate marketing training. In deze overcomplete training helpen Robert en ik jou met het opzetten van een winstgevende affiliate marketing business. 

Als je serieus bent over het starten van jouw affiliate marketing bedrijf dan adviseer ik je om dit samen met mij te doen. Meld je aan op www.amdomination.nl/aanmelden/ of download eerst ons gratis e-book eens.

1.10 Geduld

Misschien wel een van de belangrijkste aspecten aan affiliate marketing is: geduld hebben. Affiliate marketing is het mooiste businessmodel wat er is, maar ook het businessmodel wat het langst op zich laat wachten.

Je website, je content en de rest van je business heeft even tijd nodig om eenmaal gevonden te worden. Dit komt, omdat Google als het ware eerst wil kijken of jouw website goed genoeg is en of je hier dagelijks aan werkt.

Als dit eenmaal allemaal klopt en Google begint een idee te krijgen van waar je website over gaat; dan ga je ook gevonden worden. 

De meeste mensen die met affiliate marketing beginnen hebben na een maand of 3 hun eerste commissie te pakken.

Hoeveel startkapitaal heb ik nodig om met affiliate marketing te beginnen?

Oké en dan nu de vraag: hoeveel startkapitaal heb je nodig om met affiliate marketing te beginnen?

Wederom een goede vraag en gelukkig relatief simpel te beantwoorden, want het is absoluut niet veel. Hierdoor is affiliate marketing een van de meest interessante businessmodellen van dit moment.

Het enige probleem is dus dat de meeste mensen geen geduld hebben en na een paar weken of maanden al stoppen. Dit is net voordat ze het goud vinden ;-)!

Hier even een opsomming van wat al het hierboven genoemde je gaat kosten:

  • (Optioneel) Laptop: €600,- tot €1.000,-
  • Domeinnaam: €2,50 (bij Neostrada.nl
  • Hosting: €20,- tot €30,-
  • (Optioneel) affiliate marketing training: €1.197,-

Oké dus als we er vanuit gaan dat je nog geen laptop hebt en dat je aan de slag gaat met de affiliate marketing training. Dan ben je ongeveer €675,- euro kwijt.

Maar stel dat je wel al een goede laptop hebt, wat de meeste mensen wel hebben, dan ben je ongeveer €82,50 kwijt.

In principe kun je dus al starten voor €32,50, maar het is echt aan te raden om aan de slag te gaan met een goede affiliate marketing training.

En even voor de duidelijkheid: je domeinnaam en hosting kun je beide bij Neostrada aanschaffen. Zij zijn een van de goedkoopste van Nederland en ik werk hier al tijden met plezier mee.

Lees anders ook eens mijn Neostrada review.

Zo start je snel en direct met affiliate marketing

Toen ik met affiliate marketing ging starten was er alleen een basistraining beschikbaar. Deze ben ik gaan volgen, maar om echt de kneepjes van het vak te leren moest ik een paar duizend euro extra neerleggen.

Om die reden zijn mijn compagnon en ik aan het begin van 2020 zelf gestart met het ontwikkelen van een affiliate marketing training die wel alles omvat. 

Geen geheimen, transparantie en coaching van ons. Dit is de enige investering die je hoeft te doen om een succesvol affiliate marketing bedrijf op te richten!

Ontwerp-zonder-titel-30-768x432
About the author

Hi, Jaco hier!

Ik verdien mijn inkomen met het internet. Met mijn ervaring en passie voor marketing en economie wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om hetzelfde te bereiken. Inmiddels heb ik al een aantal jaar ervaring op dit gebied en durf ik mij hier wel een expert in te noemen.

dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}