november 30, 2019

[NOV2020] Trading Navigator Methode REVIEW – Harm Van Wijk

by Jaco

Vandaag de dag kun je leren beleggen bij enorm veel guru's die allemaal claimen 'het' uitgevonden te hebben. In deze Trading Navigator Methode review ga ik eens dieper op op een beleggen cursus die al jaren toonaangevend is in deze industrie.

De eigenaar, Harm van Wijk, is verre van een guru. Hij heeft zijn reputatie opgebouwd door simpelweg resultaten te behalen en hoeft het niet te hebben van advertenties.

Ook al zag ik wel dat Harm tegenwoordig een poging waagt, maar dit kan die beter achterwegen laten ;-). In deze Trading Navigator Methode review ga je een hoop ontdekken. 

Enkele belangrijke aspecten zijn:

 • Mijn ervaringen met de Trading Navigator Methode
 • De Trading Navigator Methode software
 • Voor- & nadelen van de cursus
 • Alternatieven die er zijn

Oh en voordat je begin met lezen, heb je het gratis webinar van Harm al gevolgd? Verwacht hier niet te veel van hoor, maar het is wel een goede indicator voor jou om te kijken of Harm jou bevalt en of het je leuk lijkt!

Trading Navigator Methode Review Samenvatting

Review: Trading Navigator Methode

Gebruik: leren investeren en beleggen in aandelen & opties.

Effectiviteit

Je leert op verschillende manieren investeren van een ware expert.

Prijs

Redelijk hoge prijs, maar zeker waar voor je geld.

Gebruiksvriendelijkheid

Het is vrij onoverzichtelijk door alle verschillende trainingen.

Klantenservice

Uitstekende klantenservice die binnen een dag al met een bekwaam antwoord komt!

Pluspunten

 • De informatie is kwalitatief erg goed
 • Je leert van een ware expert
 • Het komt met een forum met allemaal andere investeerders die ooit de Trading Navigator Methode gekocht hebben
 • Inclusief vele andere extra waardevolle trainingen
 • Inclusief software die het meeste werk voor je doet, waardoor je verliezen minimaliseert en winsten maximaliseert

Minpunten

 • Cursusomgeving is wat rommelig/onoverzichtelijk
 • Investeren is voor op de lange termijn, duurt even voordat je je investering terug hebt

Samenvatting: Harm van Wijk, de eigenaar van de Trading Navigator Methode, is een ware expert op het gebied van investeren en beleggen. Om het voor beginners zo makkelijk mogelijk te maken heeft hij ook software laten ontwikkelen. Met deze software kun je limieten instellen. Bijvoorbeeld: als de markt onder jouw investering dreigt te duiken, dan stopt de trade automatisch.

Dit kun je instellen om je verliezen te minimaliseren, maar er zijn ook opties om (met wat risico) alles uit je belegging te halen. Beleggen blijft risicovol, omdat niemand weet wat de markt gaat doen. Maar als je het wil leren en ermee wil starten op een zo goed en veilig mogelijke manier dan is de Trading Navigator Method zeker een juiste keuze!

Deel 1: Introductie & mijn verhaal

1.1 Hier liep ik een beetje tegenaan...

Als je begint met ondernemen dan komt er een hele hoop op je af. Dit is ook absoluut wat er bij mij gebeurden toen ik zo'n 2 jaar geleden begon met ondernemen.

Eindelijk had ik exact uitgevonden hoe het ondernemen werkten, totdat ik leerde dat ik het geld dat ik verdienden moest gaan investeren. Aandelen en opties waren het makkelijkste om mee te starten werd mij verteld...

Toen ik hier eenmaal mee wilde beginnen had ik echt geen idee waar ik nu weer in terecht gekomen was. Ingewikkelde grafieken & veel vakjargon heeft mij er van weerhouden om in te stappen als investeerder.

Al redelijk snel werd mij duidelijk dat ik dit niet alleen kon doen. In ieder geval niet zonder verder enige kennis en verstand van zaken te hebben. Dit gaat je uiteindelijk een hele hoop geld kosten, en dat is zonde!

Ik ging op zoek, op zoek naar een expert die mij kon leren hoe ik mijn geld slim en verstandig kon gaan beleggen. Ik kwam helaas de ene na de andere guru tegen die allemaal claimden het wiel uitgevonden te hebben.

Dit roept bij mij altijd wat argwaan op. Personen die zo schreeuwerig te koop lopen met hun 'gouden methodes' zijn niet echt voor mij weggelegd. Het kwam dus aan op zelf onderzoek doen.

En na een tijdje actief te zoeken en rond te vragen in mijn, inmiddels vrij grote, kring van ondernemers en beleggers; kwam ik telkens uit bij een en dezelfde persoon: Harm van Wijk.

Ik had nog nooit van Harm gehoord, omdat dit een man is die resultaten voor zich laat spreken om reputatie op te bouwen en dus geen advertenties op elke video die je zit te kijken. Ook al zag ik er laatst wel een aantal van Harm, dit vind ik persoonlijk jammer om te zien!

Ergens ook wel begrijpelijk, anders valt er niet op te boksen tegen die zogenaamde guru's. Maar dat is ook juist de reden dat ik deze Trading Navigator Methode review schrijf; zodat jij wel de juiste keuze kunt gaan maken!

harm-van-wijk

1.2 Ik begon met de Trading Navigator Methode

Dus waar ik eerst echt als volledige leek zoekende was in de lastige wereld van het investeren en beleggen, leek het ineens appeltje eitje te zijn nadat ik de Trading Navigator Methode aangeschaft had.

Je komt namelijk direct in een volledig nieuwe wereld terecht. Niet alleen dankzij de cursus, maar ook door het forum waar je toegang tot krijgt. Beide samen zijn een gouden combinatie.

Beleggen.com, de website van Harm, is al jaren toonaangevend in het investeren en beleggen. Inmiddels hebben duizenden mensen de Trading Navigator Methode gevolgd en zitten er ook honderden experts op het forum.

Tijdens het volgen van de cursus liep ik zo nu en dan wel eens even vast, want het blijft lastige stof als beginner. Daar komt het forum zo handig bij kijken. Je hebt direct veel experts (inclusief Harm van Wijk zelf) die op je vragen reageren.

Zo helpt iedereen elkaar om een succesvol belegger te worden. Je kan het bijna zien als een grote beleggers familie.

Inmiddels heb ik dan ook meerdere beleggingen gedaan. Of ze succesvol zijn? Dat weet ik nog niet, investeren en beleggen doe je voor op de lange termijn. Je kan dan ook pas zeggen of je belegging succesvol is of niet.

Maar ik heb het gedaan aan de hand van de Trading Navigator Methode software. Dus ik denk dat dit wel goed zit ;-)! Hier laat ik je straks overigens nog alles uitgebreid van zien.

trading-navigator-methode-review-dashboardP

1.3 Voor wie is de Trading Navigator Methode geschikt?

De Trading Navigator Methode is in mijn optiek echt geschikt voor de beginnende belegger. Je leert namelijk aan de hand van een 6-weekse cursus hoe je moet beginnen met beleggen.

Daarnaast helpt de software je ook nog eens met het minimaliseren van je verliezen en het maximaliseren van je winsten. Natuurlijk hebben ook gevorderde beleggers hier veel aan, maar aan de cursus zelf niet echt omdat deze vooral gericht is op de beginner.

Of ben je een belegger die al een tijdje bezig is, maar niet echt weet wat die doet? Want in dit geval denk ik dat je ook erg veel aan deze training, de software en Harm als coach gaat hebben.

Als echte professional zal je helaas iets anders moeten zoeken. Harm houd het zo simpel mogelijk en helpt zijn studenten met beleggen in potentieel winstgevende beleggingen.

Deel 2: Trading Navigator Methode review

2.1: Wat gebeurt er na aanschaf?

Toen ik besloot om de Trading Navigator Methode te kopen, ging er een heel proces in gang. Eerst kreeg ik enkele mailtjes. Niet een, maar dus meerdere. 

Deze mailtjes gingen over:

 1. De factuur in een aparte mail
 2. Een aparte mail met inloggegevens voor de cursusomgeving
 3. Een mail met downloadinstructies voor alles wat er te downloaden valt in de cursus
 4. Een mail over de wekelijkse groepscoaching waar je bij kunt zijn
 5. En nog een mail zodra je start met de eerste module

Al met al: er komt een hoop informatie in een keer op je af. Dit kan wellicht wat overweldigend zijn, maar zorg gewoon dat je rustig het overzicht houd en even uitzoekt wat belangrijk is en wat je moet bewaren.

Met de gegevens die je inmiddels gekregen hebt kun je inloggen op het cursusplatform (dit zie je ook allemaal in onderstaande video). In dit platform kun je direct aan de slag gaan met de training, bonus trainingen of de e-books downloaden.

mailtjes-van-harm-trading-navigator-methode

2.2: De 6-weekse Trading Navigator Methode cursus

Eenmaal in de cursusomgeving aanwezig, zal je eerst op het forum komen. Hier zijn allerlei experts en studenten uit de cursus actief. Ook Harm komt hier dagelijks voorbij met updates en kansen op de markt.

Vanuit dit gedeelte kun je via het menu navigeren naar het kopje 'trainingen'. Hier vind je alles terug waar je toegang tot gekregen hebt na de aanschaf.

In onderstaande screenshot kun je goed zien waar je allemaal toegang tot krijgt en wat je eventueel later nog aan kunt schaffen.

trading-navigator-methode-review-dashboard-alle-modulesP

Je krijgt dus niet alleen toegang tot de basiscursus zelf maar je krijgt ook toegang tot het VIP lidmaatschap, met extra video's om nog meer te leren over het beleggen.

Daarnaast krijg je: verschillende e-books om te downloaden, training over brokeronderzoek doen, toegang tot een telegram groep met beleggers

 • Verschillende e-books
 • Training en case studies over brokeronderzoek doen
 • Trading navigator methode software
 • Toegang tot een telegram groep met expert beleggers
 • Tientallen bijlages ter ondersteuning van de video's
 • Extra online trainingen en case studies
 • Live coaching
 • €500,- euro transactietegoed bij MeXem

Veel, je krijgt dus heel erg veel als je de cursus aanschaft. En dit zorgt er in mijn optiek voor dat het aan het begin behoorlijk onoverzichtelijk is.

2.2.1: Week 1: introductie & de Tradin Navigator Methode software

Ik heb echt even moeten zoeken naar wat nu precies de cursus zelf was en waar ik de software nou kon downloaden. Maar wat blijkt is dat de eerste module voor een groot deel gaat over de Trading Navigator Methode software. Hier kun je het dus ook downloaden.

Het is goed om te weten dat er geen namen bij de modules staan, maar simpelweg 'week 1'. Maar goed, in deze week krijg je eerst een warm welkom van Harm.

Vervolgens ga je aan de slag met de Trading Navigator software. Wat is de software, wat kan je hier precies mee en hoe moet je het downloaden, installeren en gebruiken.

Het is even wat werk, maar dan heb je ook echt wel wat. Je moet verschillende programma's downloaden om ook daadwerkelijk de Trading Navigator Software te kunnen gebruiken. Vrij pittig, maar simpel gemaakt door het stappenplan dat Harm gemaakt heeft.

trading-navigator-methode-softwareP

2.2.2 Week 2: Beleggingsstrategieën

Week twee staat echt volledig in het teken van alle verschillende beleggingstechnieken die je kunt gaan gebruiken. Zo begint Harm eerst met een introductie en gaat hij hier steeds verder op bouwen.

Onderwerpen als:

 • Beleggingsstrategie ''dogs of the dow''
 • Dividend & aristcraten
 • Gerladine Weiss
 • Opties, de basis
 • Turbo's, Speeders en Sprinters

Komen stuk voor stuk aan bod in deze module.

trading-navigator-methode-review-beleggingsstrategieënP

2.2.3 Week 3: trends, gewogen gemiddelde & de praktijk

In de derde week ga je aan de slag met trends. Is er een trend? Hoe kan je dit herkennen en hoe kan je hem gaan volgen om een succesvolle belegging te doen.

Verder leer je ook wat het gewogen gemiddelde is en waarom dit zo belangrijk is. Wat ik ook goed vind aan Harm en de cursus is dat hij heel erg denkt vanuit de beginner. Daarom geeft hij ook telkens goede praktijkvoorbeelden.

Je gaat hier ook aan de slag met testen, optimaliseren en de robuustheid van het systeem.

2.2.4 Week 4: de praktijk

Week 4 is heel erg praktisch ingericht. Je krijgt hier ook een werkboek bij de je kunt downloaden om ervoor te zorgen dat je op de correcte manier handelt.

Het is een heel werk om goed te leren investeren en beleggen, maar Harm heeft in mijn optiek een makkelijk stappenplan uitgelegd dat voor iedereen goed te doen is.

Het werkboek is meer voor jezelf. Er staan namelijk vragen in en achter in dit werkboek staan de antwoorden. Zo kun je testen of je voldoende kennis hebt om door te gaan of dat je toch nog even wat meer moet leren omtrent bepaalde onderwerpen.

trading-navigator-methode-review-week-4P

2.2.5 Week 5: zoeken en handelen

Week 5 is echt de laatste echte week waar je nog flink aan de slag gaat met theorie en deze theorie ook toe gaat passen in de praktijk.

Zo begin je met een video over de basis van Short Strangle, leer je meer over statische kansen en ga je aan de slag met het zoeken en ook daadwerkelijk handelen.

Ook de nazorg, zoals het monitoren en de follow up, worden uitvoerig besproken. Daarnaast staat er ook een module met 'tools', alleen is hier nog geen content aan toegevoegd.

2.2.6 Week 6: puntjes op de i

De zesde week is een mengelmoes van van alles. Hier ga je echt de puntjes op de i zetten. Zo heb je modules over:

 • Het handelsplan
 • Trading Journal
 • Coaching
 • Uitbesteden

Wat ik nogmaals wil benadrukken is het goede ondersteunende materiaal dat je gewoon 'krijgt' van Harm. De 'Trading Journal' module is hier weer een goed voorbeeld van.

Harm legt je eerst uit waarom het zo handig is om een trading journal bij te houden en vervolgens ook hoe het werkt. En om het jou makkelijk te maken krijg je er 4 downloads bij die je kunt gebruiken als journal. Ideaal!

trading-navigator-methode-review-trading-journalP

Deel 3: Trading Navigator Methode Software review

Nu je weet wat je allemaal krijgt en gaat leren in de cursus is het tijd om even naar de Trading Navigator Methode software te kijken. Hier ga ik niet te lang op in, want in de cursus komt het uitgebreid aan bod.

Ik kan je wel alvast vertellen dat je je borst nat kan maken wat betreft het downloaden en installeren van de software. Het is in mijn optiek een behoorlijk karwei. 

Ondanks dat Harm een duidelijk stappenplan gemaakt heeft, met ondersteunende video's, vond ik het nog vrij pittig. Het is wel gelukt, maar het duurde wel even.

Als je de software dan eenmaal hebt staan, dan is het simpel te gebruiken. In de video zie je ook een kleine demonstratie van hoe de Trading Navigator Methode software werkt in met Binck ProTrader:

3.1: Trading Navigator software voor aandelen & opties

Je krijgt twee verschillende Trading Navigator softwares. Een is voor het beleggen in aandelen en de ander is voor het beleggen in opties. 

Wat deze software in feite doet is koop en verkoop signalen aangeven. Dus wanneer is het verstandig om een aandeel of een optie te kopen en wanneer doe je er goed aan om ze te verkopen.

Door dit dagelijks goed in de gaten te houden kun je hele goede beleggingen doen. De software heb je echt niet zomaar even onder de knie als je net zo atechnisch bent als ik ben.

Maar heb je het eenmaal een beetje door, wat door ervaring zeker wel gaat lukken, dan is het behoorlijk handige software waar je echt veel plezier mee gaat hebben.

Het werkt eigenlijk best simpel als alles eenmaal staat. Je sleept aandelen van bedrijven van de linker lijst naar de rechterlijst. Vervolgens zie je alle signalen in een overzichtelijke grafiek:

trading-navigator-methode-software2P

Deel 4: Trading Navigator Methode ervaringen

4.1: ervaringen van andere met de Trading Navigator Methode

Ervaringen van andere consumenten zijn, naast mij review, natuurlijk ook een goede indicator. Ik heb het internet even doorgespit naar andere ervaringen van kopers met de Trading Navigator Methode.

Zie hier het resultaat van Google reviews:

trading-navigator-methode-ervaringen
trading-navigator-methode-ervaringen-3

Grappig om te zien dat de review van ''tweede meel'' aardig overeenkomt met mijn ervaring. Als je eenmaal weet hoe de verkooppraatjes werken, dan merk je ze ook op.

Zo ook bij Harm, maar wat hij hier heel goed doet is dus ook echt resultaat leveren. Zorgen dat het werkt, waardoor je dit soort mooie reviews en ervaringen van je klanten krijgt.

4.2: ervaringen van andere reviewers

Er zijn vele andere reviews te vinden op het internet, slechts enkele die echt goed zijn en er toe doen. Om jou wederom wat werk te besparen, heb ik hier de conclusies samengevat van deze reviewers.

Slimlerenbeleggen zegt: De software in combinatie met de kennis die Harm heeft door jaren actief te zijn in de beleggingswereld zorgt ervoor dat je op een relatief snelle manier succesvol belegd. De Trading Navigator Methode software maakt de meest winstgevende keuzes. Dus het is je investering meer dan waard.

Robert Jansen zegt: De afgelopen jaren heb ik vele cursussen en programma's gevolgd van mensen die allemaal gouden bergen in zeer korte tijd beloven. Harm van Wijk verschilt hier heel erg in, aangezien hij direct een reëel beeld van de verwachtingen schept. Op lange termijn kun je hier ontzettend veel mee verdienen door het hoge rendement wat je behaalt door de cursus. Mijn ervaringen zijn zeer positief!

PPreviews zegt: Op korte termijn ga je hier niks mee verdienen, zo werkt beleggen nu eenmaal. Maar door de methodes van Harm toe te passen is een rendement van 20% per jaar niet ongebruikelijk. Dit lukt waarschijnlijk nog niet aan het begin, maar komt met de hoeveelheid ervaring die je opdoet. Beleggen brengt risico's met zich mee, maar dankzij de Trading Navigator software is dit wel minimaal.

Deel 5: Alternatieven, voor- & nadelen

5.1 Zijn er ook alternatieven?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je dit helemaal niks vind, omdat het niet bij je past. Er zijn ook alternatieven in Nederland & België, maar die zijn wel heel beperkt.

Zo heb je voor het investeren en beleggen op lange termijn ook 'The Millionaires Club' waarin je leert beleggen in aandelen, obligaties, crypto en meer.

Dit is echt een training die meer gefocust is op geld verdienen met een business en dit investeren om zo uiteindelijk financieel vrij te worden. Het bevat ook mindset modules en als je het duurste abonnement neemt leer je ook investeren in vastgoed, sales maken en ondernemerschap.

Je mist dat dus wel een stukje software en de expertise van Harm. Er zijn weinig mensen die zo veel verstand hebben als hij.

Mocht het beleggen op lange termijn niks voor jou zijn, dan kun je ook eens kijken naar het daytraden. Dit is wel een model dat dagelijks jouw tijd nodig heeft.

Een goede optie hiervoor is de 'Day Trading Masterclass'

5.2 Voor- & nadelen van de Trading Navigator Methode

Om het nog eens overzichtelijk te maken voor je; heb ik de voor- & nadelen van de Trading Navigator Methode op een rijtje gezet voor je.

 • Geschikt voor de beginnende belegger
 • Een van de grootste experts van Nederland als coach
 • Relatief snel een hoog rendement behalen (20% pj)
 • Video's van hoge kwaliteit
 • Handig forum met andere cursisten en professionals
 • Enorm handige en bruikbare software om je verliezen te minimaliseren en winsten te maximaliseren
 • Het leren en daadwerkelijk snappen van beleggen en de markt duurt even
 • Op de korte termijn verdien je hier niks mee, investeren is voor de lange termijn

Deel 6: Trading Navigator Methode review conclusie

Beleggen is een lange termijn strategie waar je echt even goed voor moet gaan zitten. Het is een lastige wereld waar je ervaring in op moet doen om het echt te gaan begrijpen.

Harm van Wijk heeft hier goed op ingespeeld met zijn training. Hij zorgt ervoor dat je met de juiste verwachtingen start en neemt je vervolgens stap-voor-stap mee in het hele proces.

Naast dat de cursus continu goed op-to-date gehouden wordt, vind ik dat Harm ervoor gezorgd heeft dat deze hele training sowieso als een huis staat.

Sterke en kwalitatief hoge video's die vaak ondersteund zijn met PDF bestanden of werkboeken. Als je wil starten met beleggen en toe wilt werken naar een rendement van 20% per jaar dan kan ik Harm en de Trading Navigator Methode van harte aanbevelen!

6.1: Trading Navigator Methode kopen

Je kunt de TNM kopen via de actiepagina waar je nu geen €1.997 euro betaalt, maar 50% korting krijgt en dus €997,- euro in totaal betaalt! 

Voor de waarden die je krijgt is deze prijs het dubbel en dik waard. Zeker aangezien je werkt naar zo'n 20% rendement per jaar. In vergelijking met dat is dit natuurlijk een koopje.

6.2: Krijg ik nog een garantie?

Zeker! Harm staat achter zijn eigen product en weet gewoon dat het enorm goed werkt. Daarom heeft hij besloten om over de wettelijke termijn van 14 dagen heen te gaan.

Je krijgt het dubbele, namelijk 30 dagen, aan garantie om de training te proberen en om te kijken of het wat voor jou is!

Garantie logo

6.3: FAQ Trading Navigator Methode

Is Harm van Wijk betrouwbaar?

Ja, Harm is betrouwbaar. Hij heeft zelf aan het hoofd gestaan van verschillende grote organisaties zoals ABN Ambro en de SNS Bank. Met de kennis die hij opgedaan heeft is hij begonnen met de kennis overbrengen op andere mensen.

Werkt de trading software wel goed?

Ja, de groene en rode lijn laten je precies zien wanneer je wel en wanneer je niet in een trade moet gaan.

Wat leer je in de cursus?

Je leert 2 verschillende manieren van traden, namelijk: opties en aandelen. Voor beide kun je de software van Harm gebruiken.

Moet je extra betalen voor de software?

Nee, de software krijg je gratis bij de cursus.

Kun je hier snel geld mee verdienen?

Nee. Get-rich-quick methodes bestaan niet. Dus ook met de Trading Navigator Methode ga je niet snel geld verdienen. Als je geduld hebt en bereid bent om te werken zal succes volgen.

Heb ik een groot startkapitaal nodig om te beginnen?

Nee! Helemaal niks op de kosten van de cursus zelf na.

Trading Navigator Methode

8.3

Lessen

9.0/10

Kwaliteit

8.1/10

Effectiviteit

8.5/10

Prijs/kwaliteit

10.0/10

Garantie

6.0/10
About the author

Hi, Jaco hier!

Ik verdien mijn inkomen met het internet. Met mijn ervaring en passie voor marketing en economie wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om hetzelfde te bereiken. Inmiddels heb ik al een aantal jaar ervaring op dit gebied en durf ik mij hier wel een expert in te noemen.

dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}