februari 19, 2021

Ripple (XRP) Kopen of Niet? Mijn Verwachtingen | WAARSCHUWING!

by Jaco

Mijn inbox stroomt vol met vragen over of het slim is om Ripple (XRP) te kopen of niet. Deze vragen zijn logisch en een ieder weet ook heel goed waar deze vragen vandaan komen. Met de lopende rechtszaak van het S.E.C. (Securities and Exchange Commission) tegen Ripple is het vrij onzeker wat de koers gaat doen.

Wint Ripple de zaak of weten ze het op een akkoord te gooien, dan kan het zomaar zijn dat Ripple (XRP) in één keer naar de maan schiet. Deze coin en het netwerk hebben namelijk een hele mooie toekomst, mits deze rechtszaak geen roet in het eten gaat gooien.

In dit artikel vertel ik je alles over Ripple (XRP) en wat mijn verwachtingen zijn van deze cryptovaluta en de rechtszaak waarvan de eerste zitting op 22 februari (2021) plaatsvindt. Dit artikel is gebaseerd op eigen onderzoek en laat ik vooropstellen dat ik verder absoluut geen expert ben en dat dit ook GEEN investeringsadvies is. 

1.0 Wat is Ripple en de XRP Token?

Ripple en XRP zijn twee verschillende dingen en worden heel vaak door elkaar gehaald. De wereld van de cryptocurrencies is nu eenmaal allemaal niet zo makkelijk. Toch is dit best goed te begrijpen als je het eenmaal weet.

Ripple is namelijk het netwerk en het bedrijf dat de token XRP geïntroduceerd heeft. XRP is de coin die op dit netwerk draait. Je hoort echter vaak dat mensen 'Ripple willen kopen', waarbij het dus eigenlijk gaat om XRP. Toch snappen de meeste mensen wel direct dat het op deze coin gaat.

XRP is inmiddels gezakt naar plek 7 van de top 10 cryptocurrencies met de grootste marketcap. Hieronder lees je wat meer over Ripple en XRP.

1.1 Ripple

Ripple, dat begon als 'OpenCoin', werd opgericht in 2012 in Californië. In 2015 is besloten om de naam te veranderen naar Ripple en vanuit dit bedrijf zijn ze bij Ripple op zoek naar oplossingen om het onderlinge betalingsverkeer tussen banken, en andere financiële instanties te versnellen middels een gedecentraliseerd peer-to-peer netwerk. Ripple heeft hiervoor meerdere platforms ontwikkeld:

 • xRapid
 • xVia
 • xCurrent

Bij deze platforms hoort ook een munt. Een munt die vervolgens op de blockchain van Ripple gebruikt kan worden om de versnelde betalingen te realiseren. De munt die geboren was, was uiteraard XRP.

Bij een 'gewone' internationale betaling kan het dagen duren alvorens de transactie compleet is. In de meeste gevallen kan je namelijk niet direct geld van jouw bank naar de betreffende lokale bank overmaken. Dit gaat meestal langs meerdere banken. Banken die allemaal kosten maken, wat jij ook weer terugziet in de transactiekosten.

Dit maakt Ripple een enorme bedreiging voor het 'verouderde' SWIFT dat nu voornamelijk gaat over internationale betalingen, maar wat in vergelijking met het Ripple netwerk tergend traag en duur is.

Bij een betaling met XRP gaat dit namelijk net even op een andere manier.

 • Je verstuurt een internationale betaling
 • Jouw bank koopt vervolgens XRP in
 • Zij versturen de XRP naar de bank waar jij een betaling naar overgeboekt hebt
 • De ontvangen bank ontvangt dit vrijwel direct (minder dan 5 seconden) en verkoopt de XRP
 • De opbrengst krijgt de ontvangen op zijn of haar account gestort

Mocht je XRP willen aanschaffen, dan adviseer ik je om eens een gratis account bij Bitvavo aan te maken. Deze broker en exchange in een werkt voor mij al maanden heel erg prettig. Bovendien krijg je de eerste €1.000 euro handelen 7 dagen kostenvrij. Zo kan je meer XRP voor je geld kopen 😉

Ik krijg vaak de vraag of het een goed moment is om 'NU' XRP te kopen. En deze vraag krijg ik dagelijks tientallen keren. Niemand weet wat het juiste moment is, maar met de komende rechtszaak tegen Ripple kan je of heel veel geld gaan verdienen of verliezen. Het is een gok, vind jij het waard om deze te nemen?

Verderop in dit artikel lees je meer over de rechtszaak en mijn Ripple XRP verwachtingen.

ripple-xrp

1.2 XRP Token

Wil je investeren in het netwerk van Ripple? Dan kan je de XRP Token aankopen. Normaliter worden er continue nieuwe cryptocurrencies gemaakt door deze te minen. Dit is echter niet mogelijk met XRP. Ripple vertrouwt namelijk, in tegenstelling tot andere coins, niet op blockchaintechnologie.

Er zijn honderd miljard XRP tokens in omloop waarvan 40% in de handel is en 60% dat bewaard wordt door Ripple zelf. Op het moment van schrijven is XRP €0,447 cent waard.

Een van de grootste voordelen van XRP zijn de lage transactiekosten. De kosten bedragen op het moment van schrijven maar 0,0001 dollar. Dit is heel erg goed betaalbaar, vooral als je ziet dat dit ook om internationale betalingen gaat. Dit zijn transactiekosten van het Ripple netwerk.

Koop jij XRP tokens bij een broker of exchange dan komen er nog kosten van dit platform bij kijken, net zoals normaal.

xrp-token-ripple

1.3 De prijsgeschiedenis van Ripple (XRP)

Ripple deed jaren goede zaken en het leek er echt op dat deze naar de maan ging knallen. In 2020 had XRP ook een hele mooie uitbraak, maar als snel werd dit feestje verpest in de vorm van een rechtszaak die het S.E.C. aangespannen heeft tegen Ripple. mJe weet wat negatief nieuws doet met een cryptovaluta en dit gebeurde dan ook. Over de rechtszaak zo meer.

De all-time high van XRP ligt op $3.40 (januari 2018) en is omgerekend zo'n €2,80. Op het moment van schrijven ligt de koers dus een heel stuk lager, maar XRP heeft dus al wel bewezen tot deze hoogtes te kunnen stijgen. Experts denken ook dat dit makkelijk gaat lukken en zelfs in 2021. Hier kom ik zo nog even op terug.

Vraag mijn GRATIS geheime top 5 crypto gems video aan >>
ripple-xrp-gaat-stijgen-koers

2.0 De Rechtszaak van het S.E.C. tegen Ripple (schikking?)

Op 22 december 2020 heeft het S.E.C. (Securities and Exchange Commission) aangekondigd dat het een rechtszaak tegen Ripple Labs Inc. aangespannen heeft. Daarnaast zijn er ook twee van de leidinggevende bij Ripple aangeklaagd. Beide gaan over de veiligheid van Ripple. Het S.E.C. beweert dat zij $1.3 miljard dollar opgehaald hebben via een niet-geregistreerd en doorlopen aanbod van digitale activa (XRP). Aldus de press release van het S.E.C. zelf.

In de klacht staat dat Christian Larsen (mede-oprichter, uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur en voormalig CEO) en Bradley Garlinghouse (de huidige CEO) kapitaal opgehaald hebben om het bedrijf te financieren.

Volgens de ingediende klacht heeft Ripple vanaf het jaartal 2013 geld ingezameld door het verkoop van digitale activa, die wij kennen als XRP, in een niet-geregistreerd effectenaanbod aan beleggers in de hele VS en de rest van de wereld.

Wat ze ook gedaan zouden hebben is miljarden XRP gedistribueerd in ruil voor andere dingen en vergoedingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan arbeidsdiensten. 

Daarnaast zouden beide heren, Larsen en Garlinghouse, persoonlijke verkopen van XRP niet geregistreerd hebben. Dit zou gaan om een waarde van maar liefst $600 miljoen.

Kortom zouden ze absoluut niet voldaan hebben aan de regels en bepalingen om beleggers te beschermen. De eerste zitting van deze rechtszaak, en dus de eerste officieële ontmoeting tussen Ripple en het S.E.C., is op 22 februari 2021.

Er gingen speculaties rond over een schikking die Ripple en het S.E.C. met elkaar gevonden zouden hebben. Echter zijn Ripple Labs en het S.E.C. met een gezamenlijke statusrapport naar buiten gekomen. In dit rapport geven zijn aan dat de kans tot een schikking nihil is.

Een schikking lijkt er vooralsnog niet te komen, maar zeg nooit nooit. De persoon die verantwoordelijk is voor deze rechtszaak heeft namelijk 1 dag na het indienen ontslag genomen. Niemand weet echt hoe het nieuwe 'mannetje' hierin staat. Wellicht zegt deze wel dat het onzin is en de zaak vergeten mag worden. Dit biedt kansen, ik kom hier zo op terug.

2.1 Gaat Ripple (XRP) stijgen of dalen?

Wat gaat deze hele rechtszaak nou met de prijs van XRP doen? Wat zijn de verwachtingen in het algemeen? Eigenlijk is dit al een klein beetje wat je verwacht. Ripple kan jou of heel veel geld gaan opleveren als er een schikking plaatsvindt of als Ripple de rechtszaak wint, maar het kan ook compleet de andere kant opvallen als de rechter een uitspraak in het nadeel van Ripple doet.

Maar in dit geval hoeft het nog niet te betekenen dat de koers enorm zal gaan dalen. Het ligt eraan wat de rechter precies gaat zeggen. Het netwerk van Ripple is namelijk steengoed en draagt echt wat bij aan deze wereld. 

Veel grote Ripple experts en bekende mensen blijven ook kapitaal steken in Ripple en het hele project. Dit doen zij uiteraard niet voor niks. Hieronder vertel ik je wat meer over deze personen.

3.0 Ripple krijgt veel steun van grote experts

Wat opvalt is dat een groot aantal investeerders en bekende mensen vertrouwen hebben in Ripple en XRP. Het zijn echt grote namen uit de investeringssector. Dit bewijst wederom dat vele geloven in een mooie Ripple-toekomst.

Hieronder enkele personen die in positieve zin opvielen:

 • Ashton Kutcher: de eerste persoon is een investeerder die je vast wel kent. Ashton Kutcher, bekend van onder andere that's 70 show en nog vele andere series en films, heeft via zijn bedrijf Sound Ventures in Ripple geïnvesteerd. Kutcher en zijn partner zien ongelooflijk veel waarde in Ripple voor op de lange termijn. Ripple kreeg dankzij Kutcher ook meer bekendheid. Hij legde op TV uit wat Ripple en XRP was en dit is door miljoenen mensen gezien.
 • Will Meade: deze man is voormalig premier bij Goldman Sachs en alumni van de Johns Hopkins University. Hij claimt verder niet zoveel te weten over crypto, maar verwacht wel dat Bitcoin en XRP gaan stijgen. Hier heeft hij grote kapitalen in geïnvesteerd.
 • Michael Arrington: deze man is oprichter van TechCrunch en zegt dat ''Ripple een hele goede manier is om geld te verplaatsen''. Hij is van plan om zich de rest van zijn carrière te gaan richten op cryptocurrencies en de onderliggende technologieën. Hij heeft een hedgefonds van $100 miljoen in XRP geopend. Een van de grootste tech-investeerders hecht dus enorm veel waarde aan de toekomst van XRP.

Dit geeft mij in ieder geval een hoop vertrouwen in Ripple en XRP. Sowieso vind ik zelf ook dat dit netwerk ontzettend goed is en je ziet ook dat veel grote internationale bedrijven nu al gebruik maken van het Ripple netwerk.

3.1 Partners en bedrijven die gebruik maken van het Ripple netwerk

Het vertrouwen van grote en internationale bedrijven in XRP is veelbelovend. Zeker als je hoort wat voor bedrijven het netwerk al gebruiken. Dit zijn bijvoorbeeld: Western Union, The Bank of America, The Bank of Canada, American Express, MoneyGram, Santander, SBI Holdings en nog veel meer.

Het ziet er dus nu al vrij goed uit voor Ripple (XRP), maar is dit voldoende om hier jouw volledige vertrouwen aan te geven?

ashton-kutcher-ripple-xrp

Ashton Kutcher investeert 4 miljoen in Ripple (BRON)

4.0 Ripple (XRP) prijsvoorspellingen

Er gaan heel veel voorspellingen in de rondte op het internet. Houd altijd in gedachten dat niemand, echt niemand precies kan voorspellen wat de koers van XRP gaat doen. 

Op het ene platform lees je dat Ripple XRP bij een slechte uitspraak van de rechter kan zakken tot onder de 10 cent en op het andere platform lees je dat Ripple in 2021 hoogtes van €25,- euro kan gaan bereiken.

Feit is dat het niet direct klaar is met Ripple als het de rechtszaak verliest. Ripple heeft al gezegd dat zo'n 70-75% van de klanten zich buiten de VS bevinden. Ze verliezen hier dus maar een klein deel op. 

Ja dit kan de koers laten zakken, maar deze zal dan wel weer gaan stijgen.

4.1 Ripple prijsvoorspellingen voor 2021

Dankzij de rechtszaak die tegen Ripple aangespannen is, is dit bedrijf en deze token in een slecht daglicht komen te staan. Zeker in vergelijking met concurrenten. Veel investeerders hebben dan ook hun XRP omgezet voor concurrerende coins.

Toch zie je dat de steun van de huidige koers stand blijft houden en dat Ripple opnieuw een poging doet om uit te gaan breken. Als dit ook lukt dan kan de prijs omhoog schieten naar zo'n €2,80 of misschien nog wel hoger.

Ik denk nog altijd dat de uitslag van de rechtszaak hier bepalend voor gaat zijn. 22 februari horen we hier meer over. Wellicht gaat dan de koers al door het dak heen, zakt deze aanzienlijk of blijft het wederom standhouden op de huidige koers.

4.2 XRP verwachtingen voor de komende 5 jaar

Mocht Ripple de rechtszaak winnen of als er iets regelt kan worden wat in het voordeel van Ripple is, dan kan het zomaar zo zijn dat Ripple echt een moonshot krijgt de komende jaren.

Op verschillende websites lees ik verwachtingen voor 2022-2023 van meer dan 20 euro en in sommige gevallen zelfs meer dan 30 euro, waarna de koers in 2024-2025 weer terug kan gaan zakken naar €8,- euro per munt bij een volgende bearmarkt.

4.3 XRP naar €35.000 euro per coin?

Er gaan zelfs geruchten van experts en cryptofanaten over een prijs van €35.000 euro per coin in de toekomst. Als dit gebeurt dan zijn en in een klap een hele boel miljonairs op de wereld.

Check de video hieronder voor meer uitleg.

5.0 Conclusie: investeren in Ripple (XRP) of ver weg van blijven?

Mijn doel was om jou meer te informeren over Ripple en XRP, zodat je zelf kan bepalen of je wel of niet gaat investeren in dit netwerk en deze coin. Voor nu ben ik nog wel een Ripple fanboy, maar dit kan zomaar omslaan als de rechtszaak de verkeerde kant op valt.

Ripple heeft alle potentie om heel groot te gaan worden en vele industrieën te gaan ontwrichten. Als de acceptatie van Ripple in de toekomst groter wordt, dan zal ook de koers flink gaan stijgen.

Mocht Ripple de rechtszaak verliezen, dan kunnen ze verdergaan buiten de Verenigde Staten. Hier bevinden zich nu al zo'n 75% van hun klanten. Dit kan voor een drop zorgen, maar zal in mijn optiek wel bijtrekken tenzij de rechtszaak wel heel raar moet gaan lopen.

Het kan zelfs zo zijn dat de zaak zo van tafel is. De man die deze klacht heeft ingediend heeft namelijk direct de dag daarna ontslag genomen. Wellicht vind het nieuwe mannetje dit helemaal niet boeiend en veegt alles zo van tafel. Dit kan ook zomaar elk moment gebeuren, waardoor de koers kan gaan knallen.

Alles is mogelijk op dit moment met Ripple XRP. Ga jij investeren? Maak dan een gratis account aan bij Bitvavo en ontvang de eerste €1.000,- handelen kostenvrij voor de eerste 7 dagen. Zo koop je meer Ripple voor jouw geld 😉

Daarnaast heeft Bitvavo ook de laagste transactiekosten van Nederland en België. Lees mijn Bitvavo review en ervaring voor meer informatie.

About the author

Hi, Jaco hier!

Ik verdien mijn inkomen met het internet. Met mijn ervaring en passie voor marketing en economie wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om hetzelfde te bereiken. Inmiddels heb ik al een aantal jaar ervaring op dit gebied en durf ik mij hier wel een expert in te noemen.

dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}