november 12, 2020

#11 Tips Om Rijk Te Worden Met Beleggen In Aandelen!

by Jaco

Rijk worden met beleggen in aandelen is een van de makkelijkste manieren om rijk te kunnen worden. Het enige wat je hier voor nodig hebt, maar wat de meeste mensen missen, is een lange adem.

Kijk, geld heeft nou eenmaal tijd nodig om te groeien. En om zo min mogelijk risico te lopen zal je ook niet in een keer heel veel aandelen aan moeten kopen.

Dit kun je het beste periodiek doen en in verschillende aandelen. Zo verspreid je jouw vermogen en zorg je voor een zo laag mogelijk risico.

Tegenwoordig hoor ik van veel mensen dat ze ergens gehoord hebben dat ze moeten investeren in aandelen om rijk te worden. Dit kan heel goed, alleen de fout die deze mensen maken is dat ze zomaar zonder enige kennis gaan investeren in aandelen.

Dit loopt vaak fout af. Daarom is het goed dat jij wel informatie aan het inwinnen bent omtrent het rijk worden met beleggen in aandelen.

In dit artikel ga je ontdekken wat je zeker NIET moet doen om rijk te worden met het beleggen in aandelen en geef ik je ook tips voor wat je zeker WEL moet doen.

Hier direct de eerste tip: meld je eens aan voor het gratis beleggen webinar van een van de grootste beleggers van Nederland!

Hoeveel moet je per maand beleggen om rijk te worden?

''Hoeveel moet je per maand beleggen om rijk te worden'' is een hele globale vraag. Dit is namelijk relatief, want wat voor jou rijk is kan voor iemand anders niet rijk zijn.

Laten we even uitgaan van 1 miljoen euro. Hoe word je dus miljonair door te beleggen in aandelen? Welk bedrag moet je hier maandelijks voor beleggen in aandelen?

Je kan dit heel simpel zelf berekenen als je weet hoeveel rendement je gemiddeld per jaar gaat verdienen. Met deze tool kun je dan precies uitrekenen wanneer je miljonair bent door te beleggen in aandelen.

Oké, laten we even gaan rekenen. Als je begint met een startkapitaal van €0,- en maandelijks €500,- euro gaat beleggen met een rendement van 12% en rekening gehouden met 2% inflatie over een periode van 30 jaar dan zal je ergens tussen jaar 26 en 27 miljonair zijn.

Aan het einde van die 30 jaar heb je zo'n €1,5 miljoen euro opgebouwd met €231.000 euro aan zelf ingelegd vermogen. Dat is wel aardig toch?

Nu is die 12% voor beleggers in aandelen vrij hoog. Ik heb dit bereikt door de Trading Navigator Methode, een beleggen in aandelen cursus, te volgen. Hier pakken de meeste mensen tussen de 7,4% en 20,1% rendement.

Zeker een aanrader als je zelf weinig tot geen verstand hebt van beleggen in aandelen, maar hier wel graag mee wilt starten. 

Moet je nagaan hoe belachelijk veel geld je opbouwt als je die 20% rendement aantikt. Je kan je eventueel ook aanmelden voor het gratis beleggen webinar waarin je deze principes leert.

hoeveel-beleggen-om-rijk-te-worden-grafiek

Is 500 euro per maand beleggen genoeg?

Bovenstaande grafiek is dus belegd met €500,- euro per maand. Wel tegen een aardig hoog rendement.

''Is 500 euro per maand beleggen genoeg'' is weer zo relatieve vraag. Of dit genoeg is ligt aan een aantal factoren:

  • Wat is ''genoeg'' voor jou?
  • Hoeveel rendement verwacht je op jouw beleggingen?
  • Wat gaat de looptijd zijn van je beleggingen?
  • Begin je met een startkapitaal?
  • Leg je periodiek evenveel geld in?

Dus bepaal voor jezelf wat genoeg is en maak dan de berekening met de tool die ik je net gaf. Het behalen van een hoog rendement doe je alleen als je de juiste kennis hebt. Investeer hier dan ook in; dit gaat je uiteindelijk veel meer opleveren.

Kan ik ook beleggen met een maandelijkse uitkering?

Natuurlijk kan dit. Je kan maandelijks het rendement dat je verdient hebt uit laten keren. Slim is het echter niet, want zo stapel je geen rente op rente waardoor je geen gebruik maakt van exponentiële groei.

Of ook wel 'compounding interest'. Door de rente te laten staan zal je steeds meer en meer gaan verdienen. Als je dit er continu afhaalt dan zal je ook continu hetzelfde verdienen.

Dat kan je doen als je al eenmaal honderdduizenden of miljoenen in je beleggingen hebt staan, maar als dit nog niet zo veel is dan zou het dom zijn en je afremmen in de groei.

Wat moet je NIET doen om rijk te worden met beleggen in aandelen?

Alright, nu je wat meer weet over het berekenen van je rendement en hoeveel je moet beleggen om rijk te worden; lijkt het mij een goed idee om met de rijk worden met beleggen tips te beginnen.

Allereerst de tips voor de dingen die je vooral niet moet doen.

#1: laat de hype links liggen

Als de massa naar links gaat, ga jij naar rechts. Veel beginnend beleggers maken de fout door mee te gaan naar links. ''Want als iedereen dat doet, dan zal het wel goed zijn''.

In deze gevallen is de prijs vaak veel te hoog, waardoor er een bubbel ontstaat. Als deze knapt dan gaat je belegging naar de Filistijnen. 

#2: luister niet te veel naar anderen

Tip 2 sluit daar naadloos op aan. Luister niet naar wat andere zeggen of jou aanbevelen. Het is heel belangrijk om hier dan objectief te blijven.

Heeft hij/zij verstand van beleggen en een aanzienlijk vermogen op weten te bouwen door slim te beleggen? Nee? Waarom zou je dan luisteren naar deze persoon?

Leren afvallen doe je ook niet van iemand die obesitas heeft. Het klinkt misschien wat bot, maar het is wel zo.

Luister ook niet te veel naar mensen waarvan je denkt dat ze verstand hebben van beleggen. Hiermee bedoel ik financieel adviseurs of boekhouders. 

Trek je eigen plan, doe zelf onderzoek. Dit doe je alleen met de juiste kennis en verstand van zaken.

man-met-vingers-in-zijn-oren

#3: geef je geld niet zomaar aan een ander

Zou jij je geld geven aan iemand die zelf niet financieel vrij is, zodat deze persoon jouw geld kan beleggen om ervoor te zorgen dat jij wel financieel vrij zal worden?

Ja? Waarom? Blijkbaar weet deze persoon niet hoe je financieel vrij moet worden; anders had hij dit al lang gedaan toch?

Waarom zou je zo'n persoon dan wel jouw vermogen geven om dit te proberen? 

Vaak gaan mensen die hun geld willen beleggen naar bijvoorbeeld een 'private banker'. Ze denken dat zij hier meer verstand van hebben en wel even een dik rendement voor hen op kunnen strijken... niets is helaas minder waar.

Vaak komen deze mensen van een koude kermis thuis en verliezen ze zelfs vermogen.

#4: ga NOOIT beleggen zonder de juiste kennis

De juiste kennis is dus absoluut de sleutel tot het rijk worden met beleggen. Je kan andere mensen niet vertrouwen op dit gebied. Leer dus zelf hoe deze wereld werkt en hoe je zo snel en veilig mogelijk rijk kan worden met beleggen in aandelen.

Er zijn tientallen trainingen te volgen. Hierdoor zien veel mensen door de bomen het bos niet meer. 

Ik heb zelf de Trading Navigator Methode gevolgd. Een beleggen in aandelen en opties cursus van Harm van Wijk, een van de grootste en bekendste beleggers van Nederland en eigenaar van beleggen.com.

Je krijgt hier een complete videotraining waarin je stap-voor-stap leert hoe deze wereld in zijn werk gaat. En het mooiste is; je krijgt hier software bij, zodat je jouw winsten kan maximaliseren en je winsten kan minimaliseren.

Dit is een echte aanrader voor mensen die willen beginnen met beleggen wat mij betreft! Lees mijn Trading Navigator Methode review eens als je hier eerst meer over wilt weten.

kennis-is-macht-rijk-worden-met-beleggen

#5: laat je emoties geen rol spelen

Je emoties een rol laten spelen in de wereld van het beleggen in aandelen is een van de domste fouten die je kunt maken. Toch is dit een van de meest gemaakte fouten.

Mensen zien dat de aandelen, en dus hun geld, enorm dalen en besluiten maar om snel deze aandelen te verkopen en hun verliezen voor lief te nemen.

Terwijl dezelfde aandelen een aantal weken later weer terug zijn op niveau en vaak nog meer waard worden. Laat emoties en dan vooral angst dus niet je acties bepalen. Dit kan je veel geld gaan kosten.

#6: zet het 'snel rijk worden met beleggen in aandelen' uit je hoofd

Gouden bergen in korte tijd verdienen met beleggen in aandelen gaat niet gebeuren. Zet dit dus direct uit je hoofd. Als je met deze intentie gaat beleggen dan ben je echt verkeerd bezig.

Hierdoor ga je ook onnodige fouten maken. Als je snel geld wilt verdienen dan kun je het beste een baantje gaan zoeken waarmee je maandelijks netjes uitbetaalt krijgt.

Hoe slim beleggen in aandelen om rijk te worden?

Je weet nu wat je vooral niet moet doen om rijk te worden met beleggen in aandelen, maar wat moet je dan wel doen? Hieronder vind je de tips.

#7: begin zo vroeg mogelijk

Een van de beste adviezen die ik heb gekregen is dat ik zo vroeg mogelijk moest beginnen met beleggen. Waarom? Simpel! 

Geld heeft tijd nodig om te groeien, dus hoe eerder je begint, hoe eerder het geld zal gaan groeien. Wellicht denk je nu ''ja oké, maar ik heb nog niet genoeg geld om te starten''.

Ik denk dat dat onzin is. Je kan al met €50,- euro starten en met de mate je meer gaat verdienen, kan je ook meer gaan beleggen. Bovendien zal deze €50,- euro steeds meer en meer waard worden.

Start dus zo vroeg mogelijk met beleggen in aandelen om rijk te worden!

#8: koop elke maand aandelen aan, niet alles in een keer

Om het risico te spreiden is het verstandig om gewoon periodiek aandelen aan te kopen. Zo koop je niet in een keer veel aandelen tegen dezelfde koers, maar verspreid je het over tijd.

Hierdoor neemt je risico op verlies enorm af.

#9: start met een lange termijnstrategie

Start met een lange termijnstrategie in gedachten. Als je start met beleggen om rijk te worden op korte termijn, dan zit je toch echt verkeerd.

Beleggen in aandelen werkt het beste op de lange termijn. Denk hierbij aan minimaal 20+ jaar. Het liefst zo lang mogelijk, want dan heeft je geld zo lang mogelijk de tijd om te groeien.

Je moet ook niet meer aan het geld zitten dat je belegt in aandelen. Beleg het en laat het dan voor wat het is. Ga ook zeker niet elke dag, week of maand kijken of je winsten of verliezen hebt.

Kijk naar periodes van 10,20 of 30 jaar.

rijk-worden-met-beleggen-lange-termijn-strategie

#10: maak gebruik van stopp/loss software

Er bestaan software tools die jou laten weten wanneer je het beste aandelen kan kopen en wanneer je deze het beste weer kan verkopen. Hierdoor maximaliseer je jouw winsten en minimaliseer je jouw verliezen.

Dit is wel echt actief beleggen en gaat meer naar het daytraden. Dus dagelijks aandelen kopen en weer verkopen voor kleine winsten. 

Bij de cursus die ik gevolgd heb, krijg je deze software meegeleverd. Dit is de Trading Navigator Software.

#11: vind een mentor die jou kan begeleiden

Een van de beste tips is om een mentor te zoeken. Iemand die goed is in waar jij ook goed in wil worden. Vervolgens hoef je alleen nog maar hetzelfde te doen om hetzelfde te bereiken.

Zo simpel is het. Ik kan Harm van Wijk enorm aanraden als mentor. Dit is een ervaren man met inmiddels al tientallen ervaring in de financiële wereld, het beleggen in aandelen en het helpen van mensen met beleggen in aandelen om rijk te worden.

Rijk worden met beleggen in aandelen?

Als we een ding uit dit artikel kunnen concluderen dan is het dat je de juiste kennis of de juiste mentor moet hebben om rijk te worden met beleggen.

Niemand kan dit zomaar in zijn eentje doen en de gene die het proberen; falen.

Zorg er daarom voor dat je start met beleggen met de juiste kennis. Deze kennis kun je vergaren door bijvoorbeeld boeken te lezen, maar dit vind ik geen goede manier.

Dit is voornamelijk theorie en gericht op de Amerikaanse beurs. Het is behoorlijk lastig om dit toe te passen op hoe jouw situatie op dit moment is.

Daarom adviseer ik je, en ik heb het al een aantal keer eerder genoemd, om je aan te melden voor de Trading Navigator Methode. Mocht je eerst meer willen leren over het beleggen in aandelen en over deze training, dan adviseer ik je om het webinar te volgen.

trading-navigator-methode-pakket
About the author

Hi, Jaco hier!

Ik verdien mijn inkomen met het internet. Met mijn ervaring en passie voor marketing en economie wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om hetzelfde te bereiken. Inmiddels heb ik al een aantal jaar ervaring op dit gebied en durf ik mij hier wel een expert in te noemen.

dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}