mei 21, 2020

2020 Review: Phoenix Website Software (IMU.nl – Tonny Loorbach)

by Jaco

Een website bouwen was een aantal jaar geleden alleen voor de ''nerds''. Voor mensen die code snappen en zo websites kunnen bouwen in de ''back-end'' van een systeem.

Tegenwoordig bestaan er verschillende software zoals Phoenix die eigenlijk deze programmeurs zijn. 

Je hebt tegenwoordig namelijk echt ''the next level'' nodig om een succesvolle website te kunnen bouwen. Prachtige call to action buttons, bewegende elementen, pop-ups en nog veel meer.

Als ondernemer MOET je echt gebruik maken van deze software, omdat:

 1. Het scheelt je enorm veel tijd
 2. Zorgt voor conversieoptimalisatie (meer verkopen of opt-ins)
 3. En je hebt een support achter de rug als er iets fout gaat

In deze Phoenix review bespreken we de nummer 1 website software van Nederland. Tonny Loorbach van de IMU heeft dit lang geleden ontworpen en met de jaren bijgeschaafd tot dé perfecte software!

Phoenix Website Software Review Samenvatting

Review: Phoenix

Gebruik: het maken van een conversie geoptimaliseerde website

Effectiviteit

Je bouwt in een handomdraai een ultra professionele website.

Prijs

Niet de goedkoopste, maar absoluut waar voor je geld.

Gebruiksvriendelijkheid

Phoenix is te gebruiken als je weet hoe een muis werkt en hoe je moet typen. Ontzetten simpel!

Klantenservice

Heerlijke klantenservice met bekwame en snelle antwoorden.

Pluspunten

 • Zonder een techneut te zijn een prachtige website bouwen
 • Uitstekende support
 • Geoptimaliseerd voor maximale conversie
 • Ontzettend veel (kant-en-klare) templates

Minpunten

 • Het duurt even alvorens je helemaal thuis bent in de software

Samenvatting: Met Phoenix website software bouw je prachtige websites in een handomdraai. Je kunt kiezen uit verschillende templates en het meeste aanpassen naar eigen keuze. De software is zo ontwikkeld dat het zo veel mogelijk bezoekers laat converteren.

Daarnaast is het schone software, waardoor je ook in Google sneller hoger zal gaan ranken. Ze zijn niet de goedkoopste, maar behoren absoluut wel tot de top van Nederland & België. 

Al vanaf €1.497,- euro per jaar!

Wat Is De IMU?

IMU staat voor Internet Marketing Unie. Dit bedrijf/website is opgericht door Tonny Loorbach en Eelco de Boer destijds.

De IMU is een bedrijf dat ondernemers helpt om ''gezien'' te worden op het internet. Zo begon het allemaal bij ''Winnen in Google'', een gratis te downloaden e-book van Tonny Loorbach.

Tegenwoordig is Martijn van Tongeren - een eerdere werknemer van Tonny - mede-eigenaar geworden van de IMU. 

Naast de IMU hebben de beide heren nog een drietal andere bedrijven:

Alle bedrijven bij elkaar bieden eigenlijk alles wat een ondernemer nodig heeft om online te kunnen domineren. Met Phoenix - waar we het vandaag over hebben - kun je een conversie geoptimaliseerde website bouwen.

Huddle geeft je alle tools om een ledengedeelte of cursus te bouwen en dus om geld te verdienen met je website en Plug & Pay is de betalingssoftware en tevens ook affiliate programma wat recentelijk nieuw is toegevoegd.

imu-internet-marketing-unie-team

TEAM IMU

Tonny Loorbach & Martijn Van Tongeren

Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren... Niet de meest dagelijkse personen die je tegenkomt. Beide hebben (inmiddels) een aparte vorm van humor die mij wel aanspreekt.

Zonder humor zijn de meeste dingen een stuk minder leuk. Ik vind het erg tof dat ze dit werkelijk in elke situatie toepassen. Of ze nu op het podium staan of een podcast inspreken; humor is er altijd.

Dat maakte mij direct al enthousiast over deze gasten. Verder heb ik als ondernemer ontzettend veel respect voor wat zij allemaal hebben staan.

4 succesvolle bedrijven waarbij ze een cultuur ingebracht hebben die we in Nederland nog niet veel zien. Ze hanteren geen vaste kantoortijden, ze dirigeren niet. Wat ze doen is iedereen in het team vrijheid geven.

Iedereen heeft de vrijheid om te doen wat ze willen. Dit is ook de reden waarom de leden van team IMU geen vakantiedagen krijgen. Ze mogen namelijk zelf weten wanneer ze op vakantie gaan en hoe vaak ze dit doen.

Als ze het werk maar afkrijgen dat zij moeten doen. Deze vrijheid en het feit dat ze een bar hebben gebouwd op kantoor zorgt ervoor dat deze werknemers gemotiveerder en productiever zijn dan (bijna) elk ander bedrijf met haar traditionele managementvormen!

Hun slogan is niet voor niks ''in vrijheid verbonden''!

Met de ruim 9 jaar aan kennis en aanwezigheid in de online marketing wereld kun je wel stellen dat het echt het meest toonaangevende platform is wat betreft online marketing in Nederland.

Het is niet voor niks dat zij ruim 50.000 trouwe volgers hebben! Goed, genoeg over deze heren. In deze Phoenix review lees je meer over de revolutionaire website software van Tonny & Martijn!

Wat Is Phoenix?

Phoenix website software is een alles in een website software waarmee je automatisch hoog zal gaan scoren in Google.

Dit komt door de ingebouwde systemen die automatisch meekomen bij deze software. Denk aan:

 • Kant-en-klare funnels die geoptimaliseerd zijn voor conversie.
 • AMP pagina's (mobile friendly)
 • Ingebouwde conversietechnieken
 • Komt met SSL certificaat
 • Komt met snelle hosting
 • Constante updates & uitbreidingen

Als je online mee wil spelen dan zul je software als Phoenix wel echt nodig hebben als je zelf geen verstand hebt van coderen en HTML.

Ik zou bijvoorbeeld niet weten waar ik moet beginnen, maar door dit soort software kan ik mijn website wel zo mooi krijgen als hij nu is. En dit in een paar uurtjes!

Je hebt hier natuurlijk voldoende software programma's voor. Ik gebruik zelf Thrive Themes. Dit is een Engelse software waar ik eigenlijk spijt van heb.

De support is slecht en er zitten enorm veel kinderziektes in de software. Daarom raad ik je aan om met Nederlandse software aan de gang te gaan. De support is hier 10x beter van en de software overigens ook.

Hoger Scoren In Google

Hoger scoren in Google moet echt je top prioriteit zijn als je doelt op organisch (gratis) verkeer. Hiermee bedoel ik verkeer dat via Google jouw website vindt en uiteindelijk converteert.

Normaal moet je zelf rekening houden met ontzettend veel aspecten. Op de eerste pagina van Google komen vergt namelijk echte skills en verstand van zaken.

Bovendien moet je website schone code hebben en alles slim en automatisch met elkaar verbonden zijn. Als je verschillende plug-ins download of gebruik maakt van een gratis thema dan kun je dit wel vergeten.

Het is dan een onmogelijke opgave om het tegen websites van bijvoorbeeld Phoenix op te nemen. Google geeft deze websites een veel hogere ranking dan websites die hij niet snapt.

Alleen dit feit zegt al genoeg over de waarde van Phoenix, hoewel ik niet alles fijn vind aan deze software en de beloftes die zij doen.

Hoog Scoren In Google Gebeurt Niet Zomaar!

Met de beloftes die ze doen laten ze het overkomen alsof je zomaar met alles hoog gaat scoren in Google. Dit is natuurlijk absoluut geen realiteit.

Content is het allerbelangrijkste. Als jij dus goede content weet te schrijven dat extreem veel waarde levert aan de bezoeker dan zul je hoog scoren in Google. Phoenix of niet.

Wat Phoenix echter wel doet is de broncode van je website ''schoon'' houden en zorgen dat de back-end van je website goed werkt. Dit heeft een positief effect op je ranking in Google.

Sterke waardevolle content blijft hier echter de belangrijkste factor.

Conversie geoptimaliseerde Landingspagina's

Veel beginnend ondernemers hebben nog geen idee van conversieoptimalisatie. Toch is het ontzettend belangrijk als je alles uit je bezoekers wil halen.

Ook ik heb vandaag de dag nog steeds moeite met het optimaliseren van mijn conversie. Hier heb je professionele hulp bij nodig of software dat het voor je regelt.

Ik vind de landingspagina's echt ontzettend goed van Phoenix. Bovendien gaat je conversie echt door het dak bij gebruik hiervan. 

Hieronder een video van een buitengewoon tof resultaat: 1.000 nieuwe leads in 2 weken!

Meer Conversietools

Naast de conversie geoptimaliseerde landingspagina's hebben ze nog veel meer conversietools. Je kunt er zelf voor kiezen om deze te gebruiken of niet.

Deze tools zijn:

 • Pop-up
 • Ribbon
 • Magnet
 • Boomox
 • Inline CTA
 • 2-step CTA
 • Exit intent (persoonlijke favoriet)
 • Countdown
 • YouTube subscribe
 • Timed CTA
 • Fyling elements
 • Progress bar
 • Sticky menu CTA
 • Sticky mobile CTA
 • Sticky video scroll

Kortom: belachelijk veel mogelijkheden om er alles aan te doen om je conversie te verhogen. Dit kan zijn door meer leads te verzamelen of mensen over te laten gaan op koop.

Hoe dan ook, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bovendien zorgt dit ervoor dat je een unieke website bouwt. Onderstaand een mooi voorbeeld van een website die gebouwd is met Phoenix en het extreem goed doet.

Maaike heeft honderdduizenden bezoekers per maand op haar website. Dit heeft ze mede te danken aan Phoenix! Wil je meer weten over de conversietools? Check deze pagina even.

wijzer-over-de-basisschool-phoenix-voorbeeld.PNG

Volautomatische Marketingfunnels

Voor wie nog een stapje verder wil gaan zijn er de volautomatische marketingfunnels. De naam doet het al vermoeden; marketingfunnels die de klant langzaam maar zeker over laten gaan op conversie.

Alle elementen die je kunt gebruiken zijn ook weer ingericht op het maximaliseren van je conversie. Dit werkt prima en binnen no-time heb je een funnel in elkaar gezet.

Alles Heerlijk Simpel

Wat ik vooral een enorm voordeel vind aan Phoenix website software is dat alles zo ontzettend simpel en overzichtelijk is.

De afgelopen jaren ben ik genoeg software tegengekomen waar je niet eens aan durfde te beginnen. Je wist namelijk niet waar je moest kijken of klikken en het duurde dagen voordat je uitvogelde hoe het werkte.

Bij Phoenix is dit absoluut niet het geval. Alles valt direct op zijn plek! Zie het voorbeeld hieronder.

phoenix-website-ervaring

Speel Er Zelf Mee En Test Het Uit!

Je kunt Phoenix helemaal gratis proberen voor een periode van 14 dagen. Je hebt hier geen domeinnaam of hosting voor nodig. 

Maak hier een account aan en begin met ontdekken. Zo kun je ook zelf een oordeel vellen over de software. Een Phoenix review van een ander is leuk, maar die van jezelf is uiteindelijk het meest waardevol!

Wat Gebeurt Er Na Betaling?

Een groot voordeel aan Phoenix is dat je de eerste 14 dagen gratis kunt proberen. Je kunt dus lekker aan de slag gaan en kijken of de software bevalt. 

1 dag voordat je abonnement in gaat krijg je een mailtje met herinnering dat je op kunt zeggen als je dat wil of dat je hem door kan laten lopen als het bevalt. Dit is iets wat je niet bij elk bedrijf ziet: volledige transparantie!

Na registratie krijg je eerst een ''Gefeliciteerd'' scherm te zien. Hier kun je een gesprek inplannen om informatie in te winnen voor een funnel of je kunt zelfs aanvragen dat zij je website maken. Wel tegen meerprijs natuurlijk.

Hoe Werkt Phoenix?

Ondertussen krijg je een mailtje met je inloggegevens. Hiermee kun je aan de slag gaan met de software en eens alles op je gemak gaan testen. Ga naar de mail en klik op de link.

Je krijgt nu onderstaand scherm te zien waar je je wachtwoord aan kunt maken om vervolgens in te loggen.

phoenix-inloggen

Je komt nu in het dashboard van Phoenix terecht. Vanuit dit dashboard kun je gaan werken met de software. Het eerste wat opvalt is dat je direct hulp aangeboden wordt en tevens kun je een tour krijgen.

Deze skip ik altijd, omdat ik zo eigenwijs en dat ik het zelf allemaal wel uitvogel. Toch adviseer ik je om even de tour te nemen. Phoenix moet namelijk nog wel installeren op je domeinnaam die je hebt gekozen bij het inloggen.

Zodra Phoenix geïnstalleerd is kun je aan de slag. Ondertussen bespreek ik graag de andere opties die er nog zijn.

Wat ik direct heel uniek vind is de samenwerkingsfunctie. Je kunt andere Phoenix gebruikers uitnodigen om samen te werken aan een website. Dit kan terwijl jij in Spanje zit en je partner in Nederland bijvoorbeeld. Ideaal!

Phoenix-samenwerking.PNG

De andere opties die er staan spreken voor zich. Hier kun je je accountinstellingen aanpassen en je bestellingen bekijken.

Als Phoenix eenmaal geïnstalleerd is dan kun je aan de slag gaan met het bewerken van je website. Onderstaand laat ik je in overview zien hoe dit allemaal werkt. 

WordPress VS Phoenix

Ik krijg nog vaak de vraag ''wat beter is''. WordPress of Phoenix. WordPress is een gratis CMS (Content Management Systeem). Hiermee kun je website bouwen met een gratis thema en gratis plug-ins.

Het grootste nadeel aan WordPress is juist dat alles gratis is en dat elk thema en elke plug-in die je gebruikt van andere hand komt.

Hierdoor is er veel ''vieze'' code op je website dat ervoor zorgt dat je slecht tot niet gaat scoren in Google. Dit wil je absoluut niet (althans dat lijkt me). Daarom is software als Phoenix zeker 100x beter.

Voor mij geen twijfel over mogelijk!

wordpress-vs-phoenix

Phoenix Website Voorbeelden

Je hebt inmiddels gezien hoe je websites kunt bouwen met Phoenix en welke conversietools je allemaal kunt gebruiken. 

Om je een goed beeld te geven van wat er allemaal mogelijk is, heb ik een paar voorbeeldwebsites opgezocht die gebouwd zijn met Phoenix. In deze voorbeelden zie je ook de verschillende conversietools terugkomen.

imu-phoenix-voorbeeld-website.PNG
mentale-verzorging-phoenix-voorbeeld-website.PNG
mecklenfeld-phoenix-website-voorbeeld.PNG

Zoals je ziet verschillen de website enorm van branche. Toch kun je met Phoenix overal een perfecte website voor bouwen.

Let ook op de conversietools die je kunt zien op deze website. Heel erg subtiel, maar o zo effectief!

Hier nog een aantal phoenix-website voorbeelden:

Valt Dit Jou Ook Op...?

Doordat Phoenix gericht is op conversieoptimalisatie met gebruik van bepaalde elementen lijken alle Phoenix websites wel veel op elkaar.

Voor mij is dit echter geen probleem. Het is ook logisch als dit de layout is die het beste converteerd. Het is niet meer dan logisch eigenlijk.

Want waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden als het goed werkt?

Gebruik Phoenix en wees creatief. Zeker als je concurrent deze software ook gebruikt. Gelukkig zijn hier genoeg opties voor en maak je hoe dan ook een prachtige website met een maximaal conversiepercentage.

Phoenix Website Ervaringen

Voor mij ging er een wereld open toen ik eerst aan de slag ging met mijn huidige website software. Makkelijke drag-and-drop systemen die ervoor zorgen dat je geen enkel verstand hoeft te hebben van het bouwen van websites.

Met deze methode pak en sleep je de elementen gewoon op zijn plek. Je klikt op publiceren en je nieuwe websites en blog berichten staan binnen no-time online.

Wat ik echter miste was goede Nederlandse support, Nederlandse software en een perfect werkend systeem.

Dit was nergens te vinden tot Phoenix op mijn pad kwam. Deze software geeft je de Nederlandse support en software en het is bijna perfect. Het werkt allemaal een stuk ''smoother'' en er zitten veel minder bugs in.

Deze bugs en het vastlopen van mijn huidige software irriteert mij behoorlijk. Sinds ik aan de slag ben gegaan met Phoenix heb ik dit nog geen enkele keer gehad. Voor mij dus een prima ervaring.

Hoe Is De IMU Support?

Je hebt in deze Phoenix review al vaker gelezen hoe belangrijk ik goede en juiste support vind. De IMU is hierbij echt veruit een van de meest betrouwbare partijen op het gebied van klantenservice.

Zodra je ook maar een kleine vraag hebt of vastloopt kun je via de chat of de mail contact opnemen met iemand van de klantenservice. De chat wordt vaak binnen enkele minuten beantwoord.

Als je een mailtje stuurt dan krijg je vaak binnen 12 uur al een reactie met een antwoord waar je ook daadwerkelijk iets aan hebt. Hier kun je ook direct aan merken dat deze mensen ook echt verstand hebben van waar ze over praten. Heerlijk!

We hebben namelijk allemaal wel eens meegemaakt dat je je afvraagt wat iemand doet op de klantenservice van een bedrijf als hij hier geen enkel verstand van heeft.

Wat Is De Prijs Van Phoenix Software?

Phoenix kun je eerst gratis proberen voor 14 dagen. Je moet hier wel je rekening nummer voor invullen, omdat het abonnement wel door gaat lopen na deze 14 proefdagen.

Je krijgt op de 13e dag een mailtje met herinnering. Zo kun je beslissen of je door gaat met de software en dus gaat betalen of niet.

Verder is de software volledig te gebruiken in de proefperiode. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je niet alles kunt gebruiken of dat je na die 14 dagen opnieuw moet beginnen.

Je kunt er voor kiezen om een Phoenix Premium abonnement te nemen. Deze is te verkrijgen in:

 • Jaarabonnement van 497,- euro per jaar.
 • Maandabonnement van 59,- euro per maand.

Of je gaat voor een Phoenix Ultimate jaarabonnement. Deze is te verkrijgen in:

 • Jaarabonnement 1497,- euro per jaar.
 • Maandabonnement 197,- euro per maand.

Het grootste verschil is dat je met een premium account 2 websites kunt bouwen en met een ultimate abonnement 5.

Je kunt altijd later nog upgraden dus als je het niet nodig vind om nu al aan de slag te gaan met 5 websites dan is het Phoenix Premium abonnement een aanrader.

Meer informatie over wat je krijgt en wat niet kun je hier vinden.

Wat Als Ik Het Niks Vind?

Je krijgt een garantietermijn van 14 dagen. Je kunt dus binnen 14 dagen je geld terug vragen.

Neem je een maandabonnement dan kun je altijd maandelijks opzeggen. Dit is dus wel aanbevolen.

Cadeautje Na Aanschaf Van Phoenix

Wat ik tof vind is dat ze meer leveren dan ze beloven met Phoenix. Zo krijg je bijvoorbeeld direct na aanschaf van Phoenix een mailtje waarin je een jaar lang gratis gebruik kunt maken van mailblue.

Dit is een e-mailmarketing software. Waar je normaal maandelijks voor moet betalen.

mailblue-phoenix-cadeau

Voor- & Nadelen Van Phoenix

Phoenix heeft zijn voor-, maar ook zijn nadelen. Hieronder zet ik ze op een rijtje voor je.

 • Visuele edittor
 • Toegankelijkse software voor iedereen
 • Snelle en bekwame support
 • Conversie geoptimaliseerde software
 • Automatisch hoger scoren in Google (mits je zelf goede content schrijft)
 • Overzichtelijk dashboard
 • Trial om zelf 14 dagen te proberen
 • Drag-and-drop systeem dat jou enorm veel tijd en moeite bespaart
 • Kant-en-klare marketingfunnels
 • Veel Phoenix websites lijken op elkaar (hier heb je echter zelf de hand in)
 • Door de vele features zie je soms door de bomen het bos niet meer
 • Je moet alsnog zelf goede waardevolle content schrijven om hoog te scoren in Google

Phoenix Website Software Review: Conclusie

Als je zelf kunt coderen en weet hoe je dit allemaal zelf kunt maken dan kun je aan de slag gaan met WordPress. Kun je wel coderen, maar wil je tijd besparen dan is Phoenix ook jouw keuze.

Maar mocht je op zoek zijn naar een website software dat alles in een bied dan is Phoenix absoluut een aanrader.

Met zijn conversietools, buitengewoon goede support en gunstige prijzen heb je binnen no-time een belachelijk mooie en effectieve website online staan.

De prijzen lijken wat duur, maar als je dit vergelijkt met een hosting, domeinnaam en losse page builder dan ben je hier jaarlijks meer aan kwijt dan 2.000,- euro. Phoenix heeft alles in een en is dus een perfecte optie wat dat betreft!

Het mooie van Phoenix is dat je niet direct hoeft te beslissen, maar de eerste 14 gratis gebruik kunt maken van de software. Zo kun je zelf eerst testen of je het wat vindt en na 2 weken besluiten om het wel of niet te doen!

review-phoenix-website-software-ervaring

Bij Phoenix Inloggen

Na het aanmelden voor je gratis account krijg je een mailtje - ik kreeh hem in mijn spam box - met je inloggegevens en de link naar de inlogpanina van Phoenix.

Hier kun je direct inloggen om vervolgens te gaan bouwen aan je website en te gaan spelen met de vele functies die Phoenix te bieden heeft!

Gratis Downloads:

Meer Van De IMU?

Op zoek naar meer producten die van de hand van de IMU komen? Neem eens een kijkje bij onderstaande producten:

Phoenix

9.1

Prijs

7.0/10

Kwaliteit

9.5/10

Opties

10.0/10

Support

9.0/10

Gebruiksvriendelijkheid

10.0/10
About the author

Hi, Jaco hier!

Ik verdien mijn inkomen met het internet. Met mijn ervaring en passie voor marketing en economie wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om hetzelfde te bereiken. Inmiddels heb ik al een aantal jaar ervaring op dit gebied en durf ik mij hier wel een expert in te noemen.

dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}