maart 2, 2021

Pundi X (NPXS) Kopen of Niet? Mijn Schokkende Prijsverwachting!

by Jaco

Pundi X staat al een aantal weken op mijn radar en ik weet dat dit bij veel mensen zo is. De vraag is alleen: is het al te laat om Pundi X te kopen, of ben je er nog op tijd bij? Vaak is het namelijk zo dat als 90% van de schapen al bovenop een coin zit, jij niet meer in wil stappen.

In de tweede week van februari is deze coin omhoog geschoten met maar liefst 102%.

Het is echter wel een coin waar in mijn optiek heel erg veel potentie in zit. Pundi X maakt het namelijk mogelijk dankzij het XPOS systeem om cryptocurrency makkelijk te kopen en verkopen en daarnaast om te kunnen betalen met cryptovaluta in winkels en andere retailers.

Daarnaast zijn er nog een hoop andere functies van dit netwerk. Tijdens het onderzoeken werd ik steeds enthousiaster over dit project. Je gaat in dit artikel ontdekken wat mijn Pundi X verwachtingen zijn voor in de toekomst, huidig nieuws en of het zin heeft om deze coin te kopen of niet!

1.0 Wat is Pundi X (NPXS)?

Pundi X is een mooi project dat is opgericht in 2017. De reden voor het oprichten van Pundi X was om crypto voor het grote publiek beschikbaar te maken. Dit was en is vandaag de dag het enige doel van Pundi X.

Pundi X verbindt haar wallet gebruikers aan een systeem waarmee ze met cryptovaluta kunnen betalen voor verschillende diensten en producten. Denk aan het bestellen van een kopje koffie in een café. Je kan via de apparaten via de XPOS apparaten zelfs crytocurrency kopen bij een café die beschikt over dit apparaat. Dit kan overigens ook via de app.

Het gaat bij Pundi X dus echt om het accepteren van cryptovaluta, waarbij ze nu vooral actief zijn in Azië. Het succes van Pundi X (NPXS) hangt in mijn optiek ook af van de mate van acceptatie. Als niemand hier op zit te wachten en er geen behoefte aan heeft, dan komen ze niet heel erg ver.

Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven die toekomst zien in Pundi X en het hele idee achter dit systeem en netwerk. Het is een kwestie van tijd alvorens het ook in grote getalen in Europa en andere delen van de wereld geaccepteerd zal worden.

Je weet nu in grote lijnen wat Pundi X (NPXS) is, waar het voor staat en wat de missie is. Mooi wel toch? Het maakt mij in ieder geval enthousiast!

pundix-crypto

1.1 Function X

De NPXS token draait uiteraard op blockchain, maar niet zomaar een 'blockchain'. Het is namelijk een gedecentraliseerd ecosysteem bestaande uit een publieke blockchain, een operating system, FXTP transmission protocol, docker en IPFS.

Dit netwerk is momenteel in testnet fase 3. Dit betekent dat ze continue bezig zijn met het testen en verbeteren van problemen. Er zit een volgend tijdperk van blockchain internet aan te komen en dit is waar Function X nu al volop mee bezig is.

Ik ben er zelf ook van overtuigd dat de toekomst volledig gedecentraliseerd is. Alles. Function X wil voorop lopen op het moment dat blockchain internet geïntroduceerd zal worden. Dit zal het internet een stuk veiliger maken. We weten allemaal dat dit hoog nodig is! 

Hier komt overigens ook de XPhone uit voort. Dit is de eerste blockchain telefoon die het gebruik van gedecentraliseerd internet mogelijk maakt. Deze telefoon is gebouwd op Android 9.0 en gaat samen met het reguliere Android systeem.

1.2 De NPXS token

Pundi X heeft momenteel een totaal aanbod van maar liefst 258.526.640.3005699 NPXS coins. Ja, dit zijn er 258 miljard. Er is ook geen maximum aantal te minen coins bekend. De all-time-high van NPXS is zo'n $0.014 vond plaats in mei 2018. Deze all-time-high staat dus nog ver boven de huidige koers van de NPXS token. 

De token NPXS is gebaseerd op Ethereum en daarbij dus een ERC20-token. Het volledige ecosysteem van Pundi X groeit dagelijks enorm hard. Steeds meer mensen willen ook in bezit zijn van de NPXS token.

Recent is middels een poll bekend gemaakt dat Pundi X een enorme NPXS token burn krijgt. Dit gebeurt een jaar lang vanaf eind februari 2021. NPXS krijgt een token burn van 1000:1, wat betekent dat de ruim 258 miljard coins nu 258 miljoen coins worden. 

De coin stijgt dus zeker in waarde, maar je zal er een stuk minder hebben. In verhouding verandert er verder niks voor NPXS houders. Ik zal de voor- en nadelen van de NPXS token reductie voor je op een rijtje zetten:

 • Het is makkelijker te beheren voor gebruikers (liever met 10 NPXS betalen voor een koffie dan met 10.000 NPXS)
 • Betere support voor DeFi gebruik
 • Meer koppelingen mogelijk
 • Liquiditeit kan omhoog gaan, omdat ze verwachten dat mensen meer gaan traden
 • Exchanges en brokers supporten NPXS beter
 • Makkelijker om XPOS te gebruiken
 • Sommige gebruikers moeten de omwisseling handmatig doen
 • Er zal een tijdje de oude NPXS token en de nieuwe token zijn, dit kan verwarring scheppen

1.3 XPOS

POS staat voor Point Of Sale zet de X hiervoor en je hebt het XPOS systeem van Pundi X. Dit systeem is een Point Of Sales apparaat dat gebaseerd is en draait op blockchaintechnologie. Met dit apparaat kan je cryptocurrencies kopen en verkopen, maar je kan het apparaat ook gebruiken om met cryptocurrency te betalen bij winkels die een XPOS systeem gebruiken.

Inmiddels zijn er zo'n 25+ landen die dit systeem gebruiken. Deze landen bevinden zich werkelijk over de hele wereld. Zie onderstaande kaart om een overzicht te krijgen van alle XPOS locaties. En dit is nog maar het begin!

xpos-locaties-wereld

Alle XPOS locaties over de hele wereld

Het doel van Pundi X is om in het jaar 2021 een minimum van 100.000 XPOS apparaten in omloop te hebben. Uiteindelijk hebben ze als doel om er in ieder geval 700.000 uit te geven.

Dit systeem maakt betalen met cryptocurrency dus in één klap toegankelijk en daar heb je ook direct de reden te pakken waarom ik zo enthousiast ben over dit project. Ja, er is wel concurrentie, maar voorlopig loopt Pundi X nog altijd voorop. En met de huidige hype rondom dit netwerk zie ik dit ook niet zo snel omdraaien.

Het XPOS apparaat lijkt eigenlijk op een normaal pinapparaat, maar dan geavanceerder. Het apparaat kan betalingen ontvangen met de XPASS (kom ik zo op terug) en daarnaast ook QR-codes scannen om cryptocurrencies te kopen en naar jouw Pundi X wallet te verzenden (kom ik ook zo op terug).

Vooral het gemak van Pundi X om cryptocurrencies te kopen is wat hen heel groot gaat maken in mijn optiek. Zelfs tante Truus en oma Ger kunnen nu bij wijze van spreken cryptovaluta kopen bij hun favoriete restaurant. Ze hoeven helemaal geen verstand meer te hebben van het online kopen van crypto. Bizar toch?

1.4 De Pundi XPASS

Het XPOS systeem is te gebruiken met de XPASS. Dit is een pas vergelijkbaar met de debit-card van jouw bank. Je kan hiermee dus transacties doen via het POS systeem. Daarnaast kunnen gebruikers ook hun coins bekijken en beheren door de XPASS met de XWallet app te koppelen.

Hieronder een prachtige video van de CEO van Pundi X waarin hij laat zien hoe simpel het hele systeem werkt. Je hebt overigens 2 verschillende apparaten. De XPOS standaard en de XPOS Handy (mobiele versie voor op bijvoorbeeld festivals). De gewone XPOS werkt ook met VISA/Master Card, Apple Pay en Samsung Pay. De mobiele versie (nog) niet.

Ook is de XPOS Desk in ontwikkeling. Dit is een betaalapparaat met touchscreen enz. Denk aan de zelfscan apparaten bij de Albert Heijn.

Zie je nu de ideeën en de toekomst van Pundi X een beetje?

1.5 De Pundi X XWallet

Ik heb het al een paar keer herhaald, maar Pundi X doet echt alles voor de toegankelijkheid en gemak. Met de XWallet van Pundi X kun je namelijk verschillende cryptovaluta kopen, uitgeven, verzenden en ontvangen. Uiteraard kan je Pundi X bewaren in deze wallet, maar om het makkelijk te maken kan je verschillende cryptocurrencies naast elkaar bewaren in de XWallet.

Er zijn ook private wallets beschikbaar in deze app. Denk hierbij aan Binance Blockchain Wallet, Samsung Blockchain Wallet en Pundi X Savings. Verschillende DApps zijn overigens ook beschikbaar vanuit deze app.

Je kan de 2FA verificatie aanzetten en nog belangrijker: je kan je eigen privé sleutels beheren en bewaren. Het staken van Pundi X is ook mogelijk via de XWallet. Hier kun je een handleiding voor volgen welke hier te vinden is.

Vraag mijn GRATIS geheime top 5 crypto gems video aan >>

2.0 Het team van Pundi X

Voor mij moet het wel 1+1= 2 zijn. Als het project goed klinkt, de missie & visie en de whitepaper er goed uitzien, dan heb je de helft. De andere helft is het team dat achter Pundi X staat. Het moet ervaren zijn en wel echt weten wat ze doen.

Het volledige team van Pundi X bestaat uit meer dan 150 werknemers. Een groot deel van deze werknemers focust zich op research & development. Dit team werkt vanuit kantoren van onder de hele wereld. Deze kantoren bevinden zich in Jakarte, London, Sao Paolo, Seoul, Tokyo, Shenzhen en Singapore.

De CEO en co-founder van Pundi X is Zac Cheah. Zac is de voormalige W3C-voorzitter van HTML5 Interest Group en beursontvanger bij KTH Zweden en NTNU Noorwegen. Zac heeft 12 jaar ervaring in de technologie markt op het gebied van browsers en mobiele games. Ervaren dus.

De rest van het team is ook goed opgeleid en heeft veel ervaring op het gebied van ondernemen en technologie. Daarnaast heeft Pundi X ook een goede jurist in dienst: David Ben Kay. Voormalig bestuurslid van Ethereum Foundation. Ook het team schept veel vertrouwen.

3.0 Partners

''In blockchain we trust. Through partnerships, we build the future together.'' Dit is te vinden onder het kopje 'partnerships' op de website van Pundi X. Dit vind ik heerlijk, want je ziet zo in één oogopslag direct dat zij veel waarde hechten aan het zoeken en vinden van partnerships. Dit is een belangrijke groeifactor, zeker voor het XPOS project.

Zo heeft Pundi X vele waardevolle blockchain bedrijven als partners. Denk hierbij aan Binance, Stellar, KuCoin en meer. Ook verschillende betaalproviders en distributeurs als Manticora Capital zijn aangesloten als partner. Verder zijn er nog andere samenwerkingen met Samsung, iBank en meer.

4.0 Pundi X (NPXS) Prijsverwachting

Ik heb hoge verwachtingen van Pundi X, het netwerk, het project en het team dat hier aan werkt. Ze moeten wel echt door blijven pakken op het gebied van partnerships en uitbreiding. Doen ze dit, dan weet ik zeker dat ze de concurrenctie, zoals TenX voor kunnen blijven.

De koers van Pundi X op het moment van schrijven is $0.002033. Ik denk dat Pundi X (NPXS) in 2021 in totaal wel met 15% kan stijgen. Dan staat de koers op zo'n $0.002338. Op een bedrag van €1000,- is een stijging van 15% natuurlijk mooi!

Tradingbeatst heeft vaak behoorlijk goede voorspellingen. Zij voorspellen het volgende:

 • Eind 2021: $0.002878 maximaal
 • Eind 2022: $0.003239 maximaal
 • Eind 2023: $0.003722 maximaal
 • Eind 2024: $0.004262 maximaal

Dat zou een behoorlijke koersstijging zijn en een hele mooie return on investment.

5.0 Conclusie: Pundi X (NPXS) kopen of niet?

Uiteraard ga ik je niet adviseren om een investering te doen of een bepaalde munt te kopen. Ik maak dit soort artikelen puur informatief, zodat je hier zelf jouw eigen mening en beslissing op kan baseren.

Ik vind Pundi X in ieder geval een heel sterk project met een mooi toekomstbeeld. Ze kiezen voor gemak en het toegankelijk maken van betalingen en gebruik van cryptocurrency op fysieke locaties. Dit is in mijn optiek de toekomst dus Pundi X is zeker een investering die ik maak.

Ze moeten wel op hun A game blijven, maar ik heb hier goed vertrouwen in. Pundi X kopen doe je het beste bij Bitvavo. Maak hier jouw gratis account aan en handel de eerste €1.000 euro kostenvrij!

Eerst meer weten over Bitvavo en hoe dit platform werkt? Check dan even mijn Bitvavo review.

About the author

Hi, Jaco hier!

Ik verdien mijn inkomen met het internet. Met mijn ervaring en passie voor marketing en economie wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om hetzelfde te bereiken. Inmiddels heb ik al een aantal jaar ervaring op dit gebied en durf ik mij hier wel een expert in te noemen.

dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Hoe zit dat nou precies met die burn (:1000)?
  ik heb er 100.000, betekent dat dan dat ik er zelf ook nog maar 100 heb? Snap wel dat de prijs dan omhoog gaat van de munt.
  Als ik ze nu nog op mijn nano stick zet, lijft die 100.000 dan wel 100.000?

 2. Goede achtergrond info!
  Inmiddels fluctueert de waarde tussen 0.0066 – 0.0070.
  Halverwege maart ermee begonnen en heb er op dit moment 170.000.
  Ben benieuwd wat er na 30 gebeurt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}