juni 25, 2020

Review: Plug & Pay (2020) – Briljante Betaalsoftware Van De IMU?

by Jaco

Prachtige, professionele, conversie geoptimaliseerde betaalpagina's...

Tonny Loorbach van de IMU claimt dit allemaal te hebben geïntegreerd in de betaalsoftware van Plug & Pay.

Naast het aanbieden van betaalpagina's hebben zij onlangs ook een nieuwe grote update uitgerold. Ze hebben namelijk een affiliate netwerk toegevoegd aan de software.

Weliswaar niet voor dezelfde prijs en plug & pay was al niet bijzonder goedkoop. De vraag rest dus of plug & pay überhaupt waar voor je geld is.

Verder vind je natuurlijk ook mijn ervaring met deze software vanuit beide perspectieven (verkoper & affiliate).

Kortom: na deze Plug & Pay review weet je of de software wat voor jou is of totaal niet!

Plug & Pay Review Samenvatting

Review: Plug & Pay

Gebruik: betaalpagina's maken

Effectiviteit

Je maakt zonder enige technische kennis een conversie geoptimaliseerde betaalpagina.

Prijs

Prima prijs voor de software die je ontvangt.

Gebruiksvriendelijkheid

Deze software werkt ontzettend prettig. Met een paar klikken heb je een volledige betaalpagina staan.

Klantenservice

De klantenservice ben ik ontzettend tevreden over. Bekwame en snelle antwoorden.

Pluspunten

 • Zonder technisch te zijn een fantastisch werkende betaalpagina maken
 • Alle betaalopties zijn hier mogelijk dankzij de juiste koppeling met mollie
 • Geschikt voor elke ondernemer die producten op het internet verkoopt

Minpunten

 • Veel betaalpagina's gaan er hetzelfde uitzien (verder geen probleem voor conversie)

Samenvatting: Ik gebruik Plug&Pay nu enkele maanden met veel plezier en gemak. Ze blijven ook continu updates en nieuwe conversie technieken toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan upsells, kassakoopjes en zelfs hele systemen die je met 1 druk op de knop kunt integreren. Hierdoor stijgt de gemiddelde orderwaarde aanzienlijk.

En dit zonder eigenlijk enige ervaring te hebben met WebPsychologie & het bouwen van geoptimaliseerde betaalpagina's.

Voor maar €497,- euro per jaar!

In Het Kort: Wat Is Plug & Pay?

Plug & Pay is betaalsoftware dat ontwikkeld is door de IMU. Veel mensen verwarren dit echter met een betaalprovider; dit is Plug & Pay niet.

Deze software zijn alleen de ''front-end'' betaalpagina's. Elke betaling die gedaan wordt op een checkout van plug & pay wordt direct op je Mollie account gestort.

Mollie is wel een betaalprovider dat altijd uitstekend werkt, maar zelf geen betaalpagina's aanbied. Daardoor maakt dit natuurlijk een goede cominatie.

Daar komt ook nog eens bij kijken dat plug & pay gemaakt is door experts op het gebied van marketing. Zij weten dus wat ervoor nodig is om een zo hoog mogelijke conversie te behalen.

Deze trucjes en technieken hebben zij toegepast in de software. Hieronder een aantal van de belangrijkste functies.

Tip: Download het ''de ultieme checkout'' e-book van Plug & Pay!

Kant-en-klare templates compleet geoptimaliseerd

Als eerste is het goed om te vertellen dat je niet zelf al je pagina's moet gaan bouwen. Dan moet je dus zelf op de hoogte zijn van de nieuwste conversieverhogende technieken.

In plaats daarvan kun je simpelweg kiezen uit een bibliotheek van templates. Kies een template die je mooi vind en voeg deze toe aan je website.

Klaar is kees!

Hieronder zie je links op de afbeelding dat je kunt navigeren door de templates. Rechts een voorbeeld van een betaalpagina.

plug-and-pay-betaalpagina-kiezen
plug-and-pay-voorbeeld

De beruchte upsells & kassakoopjes

Wat de IMU heel erg goed doet is de optie tot het toevoegen van upsells en kassakoopjes.

Door kassakoopjes en upsells aan te bieden bij de checkout kun je de gemiddelde orderwaarde flink omhoog schroeven.

Stel je voor dat je een klein product als kassakoopje of upsell aanbied van 10 of 15 euro. Op 100 klanten is dit toch weer 1.000,- of 1.500,- euro extra. 

Het enige wat je hoeft te doen is om de optie aan te vinken en toe te voegen aan de betaalpagina. Simpeler als dit heb ik het nog nooit gezien.

Sowieso is er geen enkele Nederlandse betaalsoftware die ook maar in de buurt komt van het gemak en de functies van plug & pay.

Hieronder een korte demo, je kunt de klant direct een kassakoopje of upsell aan de bestelling toe laten voegen.

One click upsell toepassen betaalpagina

Ik ben ook niet de enige die hier zo lovend over is. Youri Meuleman van onder andere MailBlue heeft hier ook prettige ervaringen mee.

Zijn ervaring lees je hieronder:

plug-and-pay-youri-meuleman-ervaring

Enkele betalingen of abonnementen; het kan beide!

Je kunt er zelf voor kiezen om producten eenmalig te verkopen en dus een eenmalige betaling in te stellen of je kunt ervoor kiezen om dit in termijnen of abonnementsvorm te doen.

De mogelijkheid tot abonnement is natuurlijk een super optie. Zo kun je een maandelijks inkomen opbouwen wat vrij zeker is en wat elke maand hoger wordt.

Dus mocht je nog geen product hebben in de vorm van een abonnement dan is dit zeker aan te raden. Plug & Pay faciliteert hier goed in met haar betaalsoftware.

Oktober 2020 update: gloednieuwe upselltemplates + upsellflow!

Je kunt nu binnen jouw Plug & Pay account upselltemplates aanmaken en werken met een upsellflow. Goede upsells zorgen ervoor dat een klant meer bij jou uit wil geven en dat je klantwaarde omhoog gaat.

Zo hebben ze bij de IMU zelf een omzetstijging van maar liefst 58,6% gezien!

Dit simpelweg door te gaan werken met een upsellflow. Jij kunt hier nu ook gebruik van maken aangezien dit de nieuwste funtie binnen Plug&Pay is!

Direct proberen hoe dit werkt en uitvinden of het wat voor jou en jouw business is? Probeer dan de gratis 14-daagse trial eens uit!

De upselltemplates zijn kant-en-klare geoptimaliseerde templates om upsells aan te bieden. Met de upsellflow functie kun je meerdere upsells achter elkaar door laten lopen.

Dit verhoogt je conversie enorm!

De administratie wordt uit handen genomen, YES

De meeste mensen hebben een behoorlijke hekel aan administratie; ik ook. Plug & Pay zorgt voor een nette administratie in de software, zodat je je hier geen zorgen over hoeft te maken.

De facturen komen in een net overzicht te staan welke je zo kunt doorsturen naar de boekhouder. Een functie waar ik erg blij mee ben.

Plug & Pay met Mollie

Mollie is je vast niet ontgaan als je al langer online producten verkoopt. Mollie is een betaalprovider dat het mogelijk maakt om met alle (in Nederland en België) veel gebruikte opties.

Denk aan:

 • PayPal
 • iDeal
 • Creditcard
 • Bankcontact
 • ING Pay
 • Apple pay
 • MisterCash
 • En nog veel meer.

Mollie is ten alle tijde nodig als je betalingen wil ontvangen. Je kunt hier een gratis account aanmaken dus dat moet geen enkel probleem zijn.

Zij regelen de betalingen via de bank en hebben hier een vergunning van de Nederlandsche bank voor.

Mollie kun je simpel integreren in Plug & Pay door middel van API sleutels. Dit wijst allemaal vanzelf en anders kan de support van Plug & Pay je hier goed mee helpen.

Heb je nog geen website? Lees dan dit artikel: zelf een website maken & automatisch hoger scoren in Google?
plug-and-pay-met-mollie

Plug & Pay met Zapier

Zapier is een gratis te gebruiken programma waarmee je werkelijk met alle andere tools die er te vinden zijn kunt koppelen.

Plug & Pay is ook te verbinden met Zapier wat het dus mogelijk maakt om de software overal te integreren waar je maar wil.

plug-and-pay-met-zapier

Kun je Plug & Pay ook gebruiken met WordPress & WooCommerce?

Het gebruik van Plug & Pay is in elk opzicht gemakkelijk. Je kunt ook zeker Plug & Pay gebruiken met WordPress en dan automatisch ook met WooCommerce.

Het principe is heel makkelijk. Je maakt een betaalpagina aan in Plug & Pay. Vervolgens krijg je de link van die pagina en kun je deze overal op je website verwerken.

Ik kan bijvoorbeeld hier nu een CTA-button maken die linkt naar de betaalpagina. Maar dit is de juiste manier om het te doen:

 1. Maak een Plug & Pay Checkout: Ik maak als eerste mijn checkout in de Plug & Pay software. Als je deze gemaakt hebt dan kun je een link van deze pagina ophalen, maar eerst dien je nog een salespage te maken.
 2. Je maakt een salespage met WordPress: Zoals je inmiddels wel begrijpt levert Plug & Pay de betaalpagina's. De salespagina's zul je echter zelf moeten maken. Dit kun je gewoon in een WordPress pagina doen, met Thrive Themes (zoals ik dat doe) of met bijvoorbeeld LeadPages.
 3. Haal de link van je checkout op: Als je salespage af is dan kun je hier jouw betaalpagina in verwerken. Je plaatst de link naar deze pagina onder een duidelijke call-to-action en je hebt een werkend systeem!
plug-and-pay-met-wordpress-woocommerce

Zo Werkt Plug & Pay (Betaalsoftware)

Hierboven heb je geleerd hoe je de software aan je WordPress website toe kan voegen. Dit principe geldt voor alle websites en CMS systemen.

Als je ook op de hoogte wil blijven van de data dan is het wel zaak om Zapier te connecten met Plug & Pay.

Je weet nu dus hoe eenvoudig je de betaalpagina's kunt toevoegen aan je website en wat de belangrijkste functies zijn van de betaalsoftware.

Plug & Pay is echter niet alleen meer een betaalsoftware. Zij hebben sinds enkele maanden ook een nieuwe functie toegevoegd: affiliate marketing.

De Nieuwste Functie: Affiliate Marketing

Het nieuwe affiliate marketing systeem van Plug & Pay is onlangs toegevoegd en toegankelijk gemaakt voor het grote publiek.

Daar waar eerder ''super-affiliates'' nog het alleenrecht hadden om deze producten te promoten zie je nu ook dat de ''gewone affiliates'' deze producten beginnen te vinden.

Omdat de software zo nieuw is zit deze nog vol met kinderziektes. Hieronder vind je mijn ervaringen hiermee.

Tip: download het gratis affiliate marketing e-book van Plug & Pay!

Het hele systeem is niet echt waterdicht...

Persoonlijk vind ik dat het hele systeem niet bepaald waterdicht is. Zo moeten de verkopers zelf de betalingen aan de affiliates regelen. Dit is anders bij bijvoorbeeld PayPro waar dit automatisch gaat.

Het gevolg hiervan is dat deze verkopers ontzettende maling kunnen hebben aan hun affiliates.

Een goed voorbeeld wat nu toevallig nog speelt is met Joshua Kaats van de Dropship Academy.

Ik promoot de cursus van Joshua actief. Dit doe ik met video's, blogs, e-mailmarketing en eigenlijk alle manieren die er zijn om een product goed te promoten.

Ik heb hier dan ook al een flink aantal commissies mee verdient. Het probleem is echter dat Joshua niet uitbetaald.

Hij heeft zogenaamd al 3 maanden problemen met zijn bank (wat ik nu inmiddels niet meer geloof). Aan het begin reageerde ze niet op mailtjes en nu krijg ik elke week hetzelfde te horen ''we beginnen volgende week met de betalingen''.

Dit dus al 3 maanden lang...

Nu verwacht je dat je beroep kunt doen op Plug & Pay, maar zij zeggen zich hier buiten te houden. Als je problemen hebt met de betalingen dan moet je dit bij de verkoper aankaarten.

Vervolgens begint het hele verhaal van hierboven weer. Het feit dat Plug & Pay zichzelf hier niet verantwoordelijk voor stelt vind ik wel kwalijk.

Het is hun software van hun dus in mijn optiek dienen zij dit ook in goede banen te leiden. Dit doen ze niet en is absoluut een punt van kritiek.

(Nog) geen marktplaats beschikbaar

Verder is er nog geen marktplaats beschikbaar. Je kunt dus geen lijst van producten vinden die je wil gaan promoten.

Als je via plug & pay producten wil promoten dan dien je deze verkopers te kennen en een link bij hen aan te vragen.

Dit kan dus wel een probleem zijn voor nieuwe affiliates, daarvoor raad ik aan het begin PayPro aan.

Wat de affiliate marketing software van Plug & Pay ook mist is de manier van ''tracken'' en dus data. Je hebt geen idee waar bepaalde kliks vandaan komen, dus kun je niet optimaliseren.

Beide problemen schijnen de programmeurs van Plug & Pay echter hard aan te werken. Aldus een medewerker waar ik contact mee heb gehad. Zie onderstaande screenshot:

mailtje-van-imu

Jeff liet hierna in een mail weten dat de programmeurs ook bezig zijn met de mogelijkheid tot het tracken van je affiliate links.

Verbeteringen komen er dus aan en zo bouwen we samen aan een goed netwerk.

Het overzicht en de software zelf werken heel prettig

Het overzicht van Plug & Pay is heel erg duidelijk en fijn. Dit werkt hetzelfde als de betaalsoftware alleen kun je hier als verkoper je product promoten en als affiliate je linkjes pakken.

Als verkoper werkt Plug & Pay heel erg fijn een smooth. Als affiliate kan er dus nog een hoop verbeterd worden.

Vooralsnog geniet PayPro mijn voorkeur, waarom dit is daar kom ik zo nog even op terug.

Zo Werkt Plug & Pay (Affiliate Software)

De affiliate software werkt heel erg simpel. Je komt in de software en vervolgens heb je een dashboard met een aantal opties.

 • Dashboard
 • Commissies
 • Mijn partners
 • Uitbetalingen
 • Links
 • Instellingen
 • Support

Als je producten wil gaan promoten dan moet je een link gekregen hebben van de verkoper waarmee je je kon aanmelden.

Als je dit gedaan hebt dan komt deze onder ''partners'' te staan. Hier kun je jouw affiliate link pakken en deze gaan promoten.

plug-and-pay-affiliate-marketing-voorbeeld.PNG

Beide Functies Werken Goed Samen!

Als gebruiker van de betaalpagina's en de affiliate software om je producten te laten promoten werken beide functies heerlijk samen.

De software is dus vooral nog geschikt voor de ondernemers die hun eigen producten willen verkopen en laten promoten via het netwerk.

Ook dan dien je wel zelf een affiliate pagina op je website te maken om affiliates te laten weten dat ze jouw producten kunnen promoten.

Zolang er nog geen marktplaats is, moet je hier zelf achteraan gaan. Dat is het enige echte nadeel voor verkopers.

Plug & Pay VS PayPro

PayPro is de software dat ik als eerste ben gaan gebruiken en een van de grootste affiliatenetwerken van Nederland.

Plug & Pay is nu een grote concurrent aan het worden, maar kan PayPro voorlopig nog niet van de troon stoten.

Zo heeft Plug & Pay geen marktplaats en de mogelijkheid om data te verzamelen is er ook nog niet. Voor affiliates is PayPro hierdoor een betere keuze.

Voor verkopers is Plug & Pay veruit de beste. De betaalpagina's van PayPro zijn erg simpel en niet bepaalt gericht op conversie.

De vele conversietechnieken die Plug & Pay geïntegreerd heeft in de betaalsoftware mis je enorm bij PayPro. Dit zijn simpele standaard betaalpagina's die niet de schoonheidsprijs verdienen.

Is je voornaamste doel om zelf veel verkopen te maken en je conversiepercentage zo hoog mogelijk te krijgen? Dan is Plug & Pay absoluut de beste keus.

Bovendien geloof ik ook dat zij binnen enkele jaren PayPro weggespeeld hebben. Als zij de punten van kritiek aanpakken die ik hier aan heb gegeven dan komen ze al een heel eind!

plug-and-pay-vs-paypro

Wat Betaal Je Voor Plug & Pay?

Je kunt bij plug & pay kiezen voor twee verschillende abonnementen, maar je hebt 3 opties:

 1. Plug&Pay Ultimate - €1.750,- per jaar of €175,- per maand
 2. Plug&Pay Premium - €497,- per jaar of €49,- per maand
 3. Gratis proefaccount voor 14 dagen

Beide bevatten:

 • Betaalpagina templates
 • Upselling en salestriggers
 • Abonnementen module
 • Facturen en exports
 • Splittesting (A/B testen)

Het verschil wordt gemaakt in het aantal transacties. Bij een premium abonnement krijg je 250 transacties per maand. Als je hier overheen gaat dan betaal je €9,95 extra per bundel van 100 transacties.

Bij een ultimate abonnement heb je een onbeperkt aantal aan transacties en kun je gebruik maken van het affiliate marketing systeem. Dit kan niet met een premium abonnement.

Als je niet meer dan 250 transacties per maand denkt te krijgen en je niet van plan was om je producten te laten promoten dan kun je prima uit de voeten met het premium abonnement.

Verwacht je meer dan 250 transacties per maand en wil je dat een leger aan affiliates jouw producten gaan promoten? Dan kun je beter kiezen voor ultimate!

Is dit waar voor je geld of kun je beter op zoek naar wat anders?

Beide abonnementen zijn waar voor je geld. De conversietechnieken die toegepast worden zorgen voor een hogere omzet, dus ben je sowieso beter uit met Plug & Pay.

Daarnaast is een premium abonnement niet duur en als je moet upgraden naar het ultimate abonnement dan betekent dit dat je meer dan 250 transacties doet.

Dan is deze prijs relatief gezien ook goedkoop. Met andere woorden: het is absoluut waar voor je geld en zeker iets wat je in ieder geval geprobeerd moet hebben.

Je koopt de software en bent toch niet tevreden, wat nu?!

Je krijgt 14 dagen proeftijd op de software. Deze 14 dagen kun je gebruiken om te kijken of de software voor jou en je onderneming geschikt is.

Is dit niet het geval? Dan zeg je je proefperiode op en wordt er geen geld van je rekening afgeschreven.

Je krijgt zelfs op de 13e dag een berichtje met een herinnering dat je proefperiode de dag erna afgelopen is.

Zo kun je zelf een weloverwogen keuze maken en dus beslissen of je wel of niet doorgaat met Plug & Pay!

will ferrell lol GIF by NBA

Hoe Is De Support?

Over het algemeen ben ik erg tevreden met de support van de IMU (het moederbedrijf) vanuit de IMU zijn verschillende andere bedrijven onstaan waaronder Plug & Pay.

Je kunt gebruik maken van de chat functie op de website, een ticket aanmaken of gewoon een mail sturen. Genoeg opties dus.

Vaak krijg ik ook binnen enkele uren antwoord en anders zeker de volgende dag.

Het enige nadeel aan de support is dat ze dus verder niks kunnen doen voor affiliates die hun betalingen niet krijgen uitbetaald van de verkopers die gebruik maken van dit platform.

Ik hoop dat dit in de toekomst nog gaat veranderen.

De Plus- & Minpunten Van Plug & Pay

 • Plug & Pay neemt alle lastige werkzaamheden uit handen: je hoeft je niet druk te maken over het maken van je betaalpagina's en deze zelf te optimaliseren.
 • GEEN extra kosten: vaak betaal je bij veel netwerken nog een extra bedrag per verkocht product. Dit is bij plug & pay niet zo.
 • Uitstekende support: de support is ontzettend goed, reageert snel en met antwoorden waar je wat mee kunt.
 • Betaalpagina's geoptimaliseerd voor conversie: de betaalpagina's zijn allemaal voorzien van de nieuwste conversie technieken waardoor je meer verkopen draait.
 • Simpel en makkelijk toevoegen van upsells en kassakoopjes: met 1 klik toe te voegen waardoor de gemiddelde orderwaarde enorm zal stijgen.
 • Gebruiksvriendelijk: de interface en het gebruiksgemak van Plug&Pay zijn ontzettend hoog. Iedereen die start met de software ziet meteen alle functies en heeft een goed overzicht.
 • Geschikt voor grote en kleine ondernemers: door de keuze in abonnement is Plug&Pay geschikt voor grote ondernemingen en kleine ondernemers. Kies het abonnement dat bij je past en ga aan de slag!
 • Integratie mogelijkheden: de mogelijkheden om Plug&Pay te integreren met andere tools zijn eindeloos dankzij Zapier.
 • Affiliates kunnen hun linkjes niet tracken: de mogelijkheid om je sales als affiliate te optimaliseren is er (nog) niet.
 • Geen marktplaats: je kunt je producten als verkoper niet op een marktplaats zetten voor affiliates en als affiliate dus geen producten zoeken op een marktplaats.

Als verkoper zijn er weinig of eigenlijk geen nadelen te noemen aan de betaalsoftware van Plug & Pay.

Alleen voor affiliates kan er nog veel verbeterd worden, maar ook dit is logisch aangezien de software nog geen jaar uit is.

Plug & Pay Review: Conclusie

Ik gebruik plug & pay inmiddels op vele websites met veel plezier en gebruiksgemak. Met enkele minuten heb ik een prachtige betaalpagina online staan.

Hier weet ik ook zeker van dat deze geoptimaliseerd zijn. Door het toevoegen van kassakoopjes merk ik ook een dikke stijging in omzet.

Je kunt deze pagina's overigens ook split testen, zodat je weet welke het beste werkt.

Als je op zoek bent naar betaalsoftware waar je verder geen aandacht of tijd aan hoeft te besteden dan is Plug & Pay absoluut een dikke aanrader.

Niet alleen werkt de betaalsoftware ontzettend smooth, maar ook de affiliate software is een goede toevoeging dat alleen nog maar beter kan en gaat worden.

Ik kan deze software met een gerust hart en de volle 100% aanraden bij iedereen die op zoek is naar betaalsoftware!

Ik adviseer iedereen om eerst eens aan de slag te gaan met de gratis versie. Zo kun je zelf ondervinden of de software daadwerkelijk bij jou past!

plugandpay-review

Plug & Pay

9.2

Prijs

9.0/10

Kwaliteit

8.5/10

Opties

10.0/10

Support

9.5/10

Werking

9.0/10
About the author

Hi, Jaco hier!

Ik verdien mijn inkomen met het internet. Met mijn ervaring en passie voor marketing en economie wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om hetzelfde te bereiken. Inmiddels heb ik al een aantal jaar ervaring op dit gebied en durf ik mij hier wel een expert in te noemen.

dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}