januari 19, 2021

Hoe Kan Ik Een Passief Inkomen Genereren? #13 Voorbeelden!

by Jaco

Wie droomt er tegenwoordig niet van een passief inkomen genereren? Zeker in de tijd waarin we op dit moment met zijn allen leven. Alles is onzeker, mensen verliezen hun baan en Artificial Intelligence staat om de hoek te wachten om op zeer korte termijn het grootste deel van de banen van mensen over te nemen.

Als je op dit moment vertrouwt op 1 inkomstenstroom, dan ben je 1 inkomstenstroom verwijdert van armoede. De gemiddelde miljonair heeft niet voor niks 7 (passieve) inkomstenstromen.

Het opbouwen van meer inkomstenstromen is nu belangrijker dan ooit. Dit kun je het beste doen door verschillende passieve inkomstenbronnen op te bouwen. Geld dat binnenkomt zonder dat je iets doet.

Echter moet je wel goed onthouden dat je niet een passief inkomen kan genereren zonder eerst actief te werken. Niemand wordt zomaar rijk zonder hier eerst iets voor te doen. Op de loterijwinnaar na, maar het is ook algemeen bekend dat deze winnaars na enkele jaren weer terug bij af zijn, omdat ze niet weten hoe ze om moeten gaan met geld.

Daarom schrijf ik nu dit artikel. Om ervoor te zorgen dat jij de beste manieren hebt om nu te starten met het creëren van een passief inkomen. Als één manier begint te lopen, dan kun je verder gaan met een andere. Zo bouw je de komende jaren meerdere passieve inkomstenbronnen op en zorg je voor meer (financiële) zekerheid!

1.0 Wat is een passief inkomen? [Betekenis]

De betekenis van een passief inkomen is vrij simpel, zeker als je het verschil tussen passief en actief weet. Een passief inkomen is een inkomen dat binnenkomt terwijl je hier niks (meer) voor doet. Je bent dus passief.

Stel dat je nu een video maakt en die zet je op YouTube. Deze video gaat geld opleveren en zal dit over enkele jaren nog steeds doen als het onderwerp nog relevant is. Je maakt dus éénmalig een video en vervolgens verdien je hier passieve inkomsten mee.

Een ander voorbeeld is een passief inkomen halen uit vastgoed. Je koopt een pand aan met de juiste financiering, je verhuurt dit pand voor een hoger bedrag dan de maandelijkse hypotheek die je af moet lossen en je verdient hier ook een passief inkomen mee.

Zo kan ik nog wel even door blijven gaan met het opnoemen van voorbeelden van passieve inkomstenbronnen, maar de beste zal ik zo voor je uitschrijven en ervoor zorgen dat je ook direct kan gaan starten. 

Een actief inkomen is een inkomen dat je krijgt door óf je tijd te investeren óf een product of dienst te verkopen. Een klassieke 9-5 baan is hier het perfecte voorbeeld van.

Jij werkt dagelijks 8 uur per dag. In ruil voor die 8 uur krijg jij een geldbedrag. Je bent nu dus actief aan het werk om een inkomen te verdienen.

Het grootste verschil tussen een actief en een passief inkomen is dus dat een passief inkomen ook binnenkomt als je helemaal niks doet en hier verder niet mee bezig bent.

1.1 Wat is een semi-passief inkomen?

Er zijn ook vormen van een semi-passief inkomen. Deze vormen kun je echter wel met wat slimme manieren ombuigen tot een werkelijk passief inkomen. Hier gaat echter wel wat werk inzitten.

In de lijst met beste manieren om een passief inkomen op te bouwen, heb ik ook enkele semi-passieve inkomstenbronnen gezet en zal je ook uitleggen hoe je deze wel volledig passief kan maken.

Denk bijvoorbeeld aan het starten van een eigen online business waarmee je producten verkoopt op bol.com. Je kunt deze producten naar het logistiekcentrum van bol.com sturen, waarna zij alles rondom de verzending voor hun rekening nemen.

Echter moet je er wel zelf voor zorgen dat bol.com ook daadwerkelijk producten van jou ontvangt. Dit moet je dus echt zelf doen, of je moet een aantal schakels aan dit proces toevoegen.

passief-inkomen-betekenis

2.0 #13 Manieren om een passief inkomen op te bouwen

Hieronder staan genoeg manieren om een passief inkomen op te bouwen. Het enige wat ik van jou vraag is om in ieder geval met 1 manier te gaan starten die jou wel wat lijkt. Door nu te starten zal je hier over een aantal maanden enorm van gaan profiteren en zal je leven flink verbeteren.

Je financiële situatie wordt beter, hierdoor daalt jouw stressniveau en kan je jouw relaties veel beter onderhouden. Dit zijn nog maar enkele voordelen van het creëren van een passief inkomen. Verderop in dit artikel geef ik je alle voor- en nadelen, maar laten we nu eerst eens rustig gaan kijken naar de slimme manieren om een passief inkomen op te bouwen.

2.1 Affiliate marketing

Ik trap gewoon direct af met wat in mijn optiek een van de beste manieren is om een echt passief inkomen te genereren: affiliate marketing.

Kijk, de allerbeste manieren zijn natuurlijk beleggen en vastgoed. Maar om dit te kunnen doen, heb je wel geld nodig! En wat is er nou een betere manier dan een passief inkomen gaan verdienen en met dit geld weer zorgen voor meer passieve inkomsten?

Op deze manier ben je direct bezig met het creëren van meerdere inkomstenbronnen zonder veel inspanningen te leveren en leef je binnen de kortste keren zéér comfortabel. Mits je weet hoe je met dit geld om moet gaan. Wat je namelijk ook vaak ziet is dat er bij meer inkomsten, meer uitgegeven wordt.

De kunst is om op dezelfde manier te blijven leven als je al doet, of misschien iets comfortabeler, maar de rest van het geld gebruiken om weer te investeren. Zet geld voor jou aan het werk in plaats van andersom.

Goed, ik dwaal af. Wat is affiliate marketing precies en hoe gebruik je dit om een passief inkomen mee op te bouwen? 

Affiliate marketing is kortgezegd het promoten van andermans producten in ruil voor commissie. Je hebt verschillende manieren van affiliate marketing, maar de beste manier is PPS, oftewel: Pay Per Sale. Per succesvolle verkoop krijg jij dan een x bedrag gestort.

Hoe gaat dit in zijn werk in de praktijk? Voorbeeld:

Jan is op zoek naar de beste drone van onder de €1.000,- euro. Echter heeft Jan weinig verstand van drones en waar hij nu naar moet kijken. Hij gaat dus Googelen en komt de website ''allesoverdrones.nl'' tegen. Deze website heeft een artikel geschreven over ''De #5 beste drones onder de €1.000,-''.
Jan besluit om dit artikel te lezen en te kiezen voor drone nummer 1. Hij klikt op de link, wordt doorgestuurd naar de website van de verkoper en koopt het product. Jij krijgt nu als affiliate een commissie. De link waar Jan op geklikt heeft is namelijk jouw unieke affiliate link. Hierdoor weet de verkoper dat Jan dankzij jou een product bij hem gekocht heeft. Je krijgt dan een percentage van het verkoopbedrag of een vast bedrag uitgekeerd.

Wat zo mooi is aan affiliate marketing, is dat je hier verder geen omkijken meer aan hebt. De blog met de 5 beste drones onder de 1000 euro is éénmalig geschreven en zal nog maanden dan wel niet jaren geld op gaan leveren voor die website. 

Een deel van het geld dat je verdient met die website kun je investeren in tekstschrijvers die nieuwe teksten schrijven en online zetten. Je hebt nu een volledig passieve website die inkomsten voor jou genereert zonder dat je hier ook nog maar iets voor hoeft te doen.

Klinkt goed toch? Dat is het ook. Ik ben zelf namelijk al jaren affiliate marketeer en heb op deze manier meerdere passieve inkomstenbronnen opgebouwd. Naast investeren in tekstschrijvers ben ik dit geld ook gaan investeren in aandelen en cryptocurrencies.

Zie je de potentie van dit businessmodel dat volledig passief is? Ik geef regelmatig een gratis training waarin ik mensen leer hoe zij op deze manier hun assets op kunnen bouwen in 5 simpele stappen.

Ben jij erbij de volgende keer dat ik deze training geef? Dit is de makkelijkste weg!

2.2 Passief inkomen genereren met cryptocurrency

Cryptocurrency is op dit moment echt booming. De markt is enorm aan het opkroppen en er zit echt een explosie aan te komen. En dit is op de goede manier. Zodra dit begint zullen alle altcoins enorm hard gaan stijgen. Voor mij is dit geen kwestie óf het gebeurt, maar wanneer het gebeurt.

Sowieso zie ik beleggingen in crypto als lange termijn strategie. Ik denk ook dat dit de beste manier is. Ik ben ervan overtuigd dat alle cryptocurrencies over 10, 20, 30 jaar veel meer waard zijn dan nu. 

Toch zie ik ook nu dagelijks geld bijgeschreven worden en is crypto zeker een goede manier om een passief inkomen mee te verdienen. Het is in mijn optiek alleen zonde om dit geld uit je beleggingen te halen, aangezien het alleen maar meer zal gaan worden.

Daarnaast kun je het zogenaamde 'staking' aanzetten op jouw cryptovaluta. Dit kan alleen bij sommige brokers, zoals Bitvavo (mijn persoonlijke favoriet). Staking kun je eigenlijk zien als rente. Als jij jouw crypto op Bitvavo laat staan, dan help jij het netwerk te versterken. Hiervoor krijg je elke maandag 'gratis geld' uitgekeerd. 

staking-bitvavo-passief-inkomen-crypto

Als lange termijn belegger heb je ook niet zo veel kennis nodig van de cryptowereld. Het klinkt allemaal erg lastig en is misschien wat spannend, maar je zal zien dat dit echt wel meevalt zodra je hier aan begint. Niemand kan de markt voorspellen.

Ik adviseer je om een gratis account op Bitvavo aan te maken en vast te starten met beleggen. Zeker Bitcoin is in mijn optiek een goede lange termijn belegging. Op het moment van schrijven is de Bitcoin 30k waard en ik denk dat deze makkelijk nog naar de 100k+ kan gaan.

Ook al start je nu met een paar tientjes of paar honderd euro. Het is altijd beter dan niks, want met niks kun je niet een passief inkomen uit cryptocurrency gaan halen! Lees ook even mijn Bitvavo review als je hier meer over wilt weten.

Als je echter wilt gaan dag- of weekhandelen, dan is het wel zaak om hier voldoende kennis van te hebben. Je moet dan namelijk weten hoe je grafieken moet lezen en verschillende trens kan gaan herkennen.

Een goede training om alles over crypto te leren, is de Crypto Masterclass. Deze kan ik van harte aanraden als je echt een crypto expert wilt worden. Ze geven ook regelmatig een gratis training waarin je leert om je eerste euro aan Bitcoin te kopen. Zo leer je het volledige, eenvoudige, proces goed kennen.

Mocht je meer willen leren over deze cursus en mijn ervaring, dan kun je altijd mijn Crypto Masterclass review lezen!

passief-inkomen-cryptocurrency

2.3 High-ticket dropshipping

De volgende manier is ook een online businessmodel, net als affiliate marketing. Het gaat in dit geval om dropshipping, maar niet om 'zomaar' dropshipping. Het gaat hier namelijk om 'high-ticket dropshipping'.

Ik zal eerst even kort uitleggen wat dropshipping is voor de mensen die hier nog geen kaas van gegeten hebben. Dropshipping is het verkopen van producten van andere leveranciers en fabrikanten. Huh, maar dat klinkt hetzelfde als affiliate marketing?

Nee, dat is niet helemaal waar. Met dropshipping bouw je een eigen webshop. Op deze webshop verkoop je producten van fabrikanten die je niet zelf op voorraad hebt. Zodra een klant dit product op JOUW webshop bestelt, stuur jij de order door naar de fabrikant.

De fabrikant levert het product vervolgens direct bij de klant. Het grote verschil met affiliate marketing, is dat jij nu daadwerkelijk de verantwoordelijkheid hebt. Het is JOUW webshop dus JIJ bent verantwoordelijk voor het hele proces. Inclusief klantenservice en hoe de levering verloopt.

Hoe is dit een passief businessmodel? Dat is het in principe niet, tenzij je er op een slimme manier zelf voor zorgt dat je het passief maakt. De taken van dit businessmodel zijn namelijk allemaal uit te besteden. Door een volledig proces op te zetten en dit uit te besteden, zal je een passief inkomen kunnen maken uit dit businessmodel.

High-ticket dropshipping is in mijn optiek beter dan low-ticket dropshipping. Dit model kom je verder in deze lijst nog tegen.

Met high-ticket dropshipping werk je namelijk met Nederlandse leveranciers. Hierdoor heb je 1 werkdag levertijd, bizar goede kwaliteit producten en een veel betere samenwerking.

Wil je leren hoe je met dit businessmodel moet starten? Meld je dan eens aan voor deze gratis high-ticket dropshipping training en ontdek hoe jij kunt starten.

Of lees eens mijn High-Ticket Dropship Academy review om alles te ontdekken over de nummer 1 high ticket dropshipping cursus van heel Nederland & België.

2.4 Een passief inkomen opbouwen met vastgoed

Vastgoed behoort ook absoluut tot een van de beste manieren om een passief inkomen mee op te bouwen. Aan het begin van dit artikel heb ik je al een kort voorbeeld gegeven, maar ik zal het nu nog wat beter uitleggen.

Veel mensen denken dat het kopen van vastgoedobjecten een ver van hun bed show is. Ze hebben te weinig eigen vermogen en niet voldoende kennis. Toch blijkt dit in de praktijk anders te zijn.

Ik heb onlangs Masters of Property gevolgd. Dit is een Nederlandse vastgoedcursus waarin je van twee vastgoedmagnaten leert hoe jij eenvoudig een vastgoedportfolio op kunt bouwen. Ook zonder groot eigen vermogen!

Dankzij deze cursus gingen er meerdere deuren voor mij open. Ik wist dat vastgoed een hele goede manier was om een passief inkomen mee te verdienen, maar ik wist niet dat het zo makkelijk kon. Deze heren geven eens in de maand live een gratis webinar waar je je voor aan kan melden.

Vastgoed is zo'n goede manier, omdat je relatief eenvoudig met de juiste investering een portfolio van meerdere panden op kunt bouwen. Stel dat jij maandelijks een hypotheek van €500,- euro moet betalen op object X en je verhuurt dit object voor €1.250,- euro per maand.

Dan betalen de huurders dus én jouw maandelijkse hypotheek van €500,- euro af, waardoor jouw eigen vermogen groeit én je verdient €750,- euro winst per maand. Volledig passief.

Bouw een portfolio van 5 panden op deze manier op en je hoeft nooit meer iets te doen voor je geld. Dit is exact wat ik geleerd heb in de cursus die ik gevolgd heb. Mijn ervaringen lees je in mijn Masters of Property review.

Passief-inkomen-met-vastgoed

2.5 Maak je eigen digitale product

Een digitaal product maken ben ik ook mee begonnen in 2020. Ik heb mijn eigen affiliate marketing training opgenomen en online gezet. Deze training heb ik éénmalig gemaakt en kan ik vervolgens oneindig verkopen. Dit is een perfect voorbeeld van een passieve inkomstenbron.

Echter ben ik wel continu bezig met het toevoegen van nieuwe content, mensen helpen in de community en live calls geven om de studenten weer op weg te helpen. Maar je kan dit heel simpel passief maken; geen coaching aanbieden, maar alleen een videotraining.

Neem gerust een kijkje op de website om te zien waar ik het over heb: www.amdomination.nl.

Waar heb jij veel kennis van? Waar kun jij mensen mee helpen? Ga hier eens goed over nadenken en maak hier een digitaal product bij. Dit kan dus een videotraining zijn, maar ook bijvoorbeeld een e-book. 

Wees creatief en als je echt problemen van mensen oplost met dit product, zal jij een passief inkomen gaan genereren met jouw eigen digitale product. Hoe tof is dat?

2.6 Genereer een passief inkomen met beleggen in aandelen/obligaties/opties

Ook beleggen in aandelen, obligaties of opties is een steengoede manier om een passief inkomen te genereren. Zoals ik aan het begin al zei, is eigenlijk elke manier van beleggen een goede manier voor een passief inkomen.

Vaak moet je echter wel met hogere bedragen beleggen om hier ook een inkomen uit te gaan halen. Anders is de rente of dividend te laag om van te kunnen leven. In mijn beleggen in aandelen voor beginners gids leg ik hier alles over uit.

Sommige mensen vragen zich af vanaf welk bedrag beleggen interessant is. Dit is eigenlijk vanaf elk bedrag, als je maar begint. Geld heeft namelijk tijd nodig om te groeien. Dus beter nu met 10 euro beginnen wat telkens meer waard wordt, dan helemaal niet beginnen.

Naast dat je met grote bedragen moet gaan beleggen om een passief inkomen te verdienen met beleggen, heb je ook hoge rentepercentages nodig. Met een kleine 5% op 100.000,- euro verdien je omgerekend zo'n €480,- euro bruto per maand. Dit is bij lange na niet voldoende.

Je moet dus met meer geld beleggen, of zorgen voor een hoger rentepercentage. In de Trading Navigator Methode leer je hoe je een zo hoog mogelijk rendement kan behalen. Studenten van deze cursus halen gemiddeld tussen de 7% en de 21% rendement.

Als je tegen die 20% aanzit, dan kan het behoorlijk hard gaan. Volg het gratis webinar eens waarin je leert hoe je op de juiste manier moet beleggen om deze percentages te halen.

Je kan ook mijn Trading Navigator Methode lezen om te leren over de cursus die ik gevolgd heb om een hoog rendement te halen. Momenteel zit ik op zo'n 19,7% rendement. Niet gek toch ;-)?

Passief-inkomen-met-beleggen

2.7 Verdien een passief inkomen met verhuur

Wat ook een hele toffe en lucratieve manier is, is het verhuren van je huis, een deel van je huis of een extra huis dat je ergens hebt. Dit is namelijk toch al in jouw bezit. Waarom zou je hier geen geld mee gaan verdienen?

Je ziet tegenwoordig steeds meer mensen hun woning of een deel van hun woning verhuren via bijvoorbeeld AirBnB. Dit is overigens ook volledig passief te maken.

En ja, ook hier heb ik een cursus over gevolgd. Het is de BnB Verhuur Cursus. In deze cursus leer je hoe je een passief inkomen kan gaan genereren met verhuur. Het is niet de makkelijkste manier, maar als het eenmaal staat is het wel een hele goede manier.

Je kunt bijvoorbeeld kastjes kopen waar een code voor nodig is. Deze kastjes hang je buiten op en de huurders geef je de code van dit kastje. Zo kunnen de huurders het huis in, zonder dat je hier aanwezig hoeft te zijn.

Als ze weer vertrekken dan kun je hier een schoonmaakploeg doorheen laten halen en de sleutel weer netjes in het kastje laten stoppen. Uiteraard kun je telkens de code vervangen als je bang bent dat huurders terug zullen keren.

Lees mijn BnB verhuur cursus review eens als je meer wil leren over het creeren van een passief inkomen door te verhuren of meld je eens aan voor het gratis webinar dat zij eens in de zoveel tijd geven.

Wat je tegenwoordig ook steeds meer ziet, zijn mensen die een appartement voor een x bedrag huren, laten we zeggen voor €850,- euro per maand, en deze dan te huur zetten voor €1.250,- euro per maand. 

Dit mag niet altijd, maar valt vaak wel te regelen met de gemeente. Hier leer je alles over in de training die ik eerder noemde. Zo verdien je dus relatief simpel €400,- euro per maand aan een pand dat verder niet eens van jou is. Pure winst!

Passief-inkomen-met-vastgoed (3)

2.8 Low-ticket dropshipping

Low-ticket dropshipping, dit is de andere manier van dropshippen waar ik het eerder over gehad heb. Als je gaat starten met low-ticket dropshipping dan is het principe nog hetzelfde, echter werk je met andere leveranciers en producten.

Met deze manier van dropshippen werk je namelijk voornamelijk met Aziatische leveranciers en goedkope producten. Hiermee wil je simpelweg veel verkopen om ook een goede winstmarge te pakken. 

Low-ticket dropshipping is op dezelfde manier passief te maken als high ticket. Door het volledige proces uit te gaan besteden dus. Dit is ook een latere fase van wat je in de Dropship Academy leert. 

Het is geen eenvoudige manier van een passief inkomen genereren, maar het is er wel een. En als dit eenmaal staat, dan loopt het ook erg goed. Meld je anders eens aan voor de gratis dropship training om hier meer over te leren.

Je kan ook mijn Dropship Academy review lezen als je meer te weten wilt komen over mijn ervaring en de cursus zelf.

2.9 Schrijf een fysiek boek

Je ziet vaak dat veel miljonairs en groot vermogende mensen een boek geschreven hebben. Het is absoluut niet de reden waarom zij miljonair geworden zijn, want de winstmarges op een boek zijn vrij laag te noemen.

Echter is het wel een goede manier om een nieuwe, passieve, inkomstenbron op te zetten. Dit boek schrijf je éénmalig en het kan vervolgens oneindig verkocht worden. 

Om hier echt leuk aan te gaan verdienen, zal het toch echt wel een bestseller moeten worden. Een paar honderd tot een paar duizend euro per maand is dan zeker mogelijk met het schrijven van een eigen boek. 

Deze kun je natuurlijk ook verkopen als e-book. Zo heb je alweer 2 extra producten die jou inkomsten opleveren!

2.10 Een passief inkomen creëren met YouTube

Ook YouTube is een goede manier om een passief inkomen op te gaan bouwen. Als je een video maakt en deze online zet op het platform, dan kan deze altijd door mensen gevonden worden.

Met YouTube kun je op een aantal verschillende manieren geld verdienen:

  • Advertenties
  • Affiliate marketing
  • Sponsorships

Advertenties kun je aanzetten op jouw video's als je meer dan 1000 abonnees en meer dan 4.000 uur openbare kijktijd hebt. Veel ga je hier echter niet mee verdienen, want je krijgt een paar cent per view. 

Pas als je tienduizenden en meer views hebt op elke video, begin je een leuk inkomen te verdienen. Vaak heeft dit tijd nodig alvorens je hier goed geld mee verdient.

De beste manier is in mijn optiek affiliate marketing. Maak bijvoorbeeld reviews of tutorials over bepaalde producten en zet de linkjes naar die producten in de beschrijving. Deze linkjes zijn dan uiteraard jouw unieke affiliate linkjes.

Hierdoor ga je, ook met weinig abonnees, vrij snel een leuk passief inkomen verdienen. Je kunt dit volledig zelf opbouwen of je kan alles vanaf het begin uitbesteden. Dit ligt aan jouw eigen voorkeur. In mijn gratis affiliate marketing trainen leer je meer over dit principe!

Als laatste heb je nog sponsorships met bedrijven. Als je dan een X aantal abonnees hebt, zal je benadert worden door bedrijven om bijvoorbeeld een shirt van hun te dragen of een mok met het logo in beeld te zetten. Hier betalen ze jou dan een vast bedrag per video voor.

Dit heb ik zelf nog niet meegemaakt, maar ik heb dan ook pas 2k abonnees op het moment van schrijven. Abonneer je overigens even als je dat nog niet gedaan hebt. Hier ga je heel veel waarde uithalen!

2.11 Verkopen op bol.com

Verkopen via bol.com is een ander semi-passief model om geld te verdienen. Ook dit model kun je weer passief maken door eigenlijk het volledige proces uit te besteden. Nu speelt bol.com hier goed op in door ondernemers een handje te helpen.

Je kunt namelijk de bezorging, opslag, retours en meer uitbesteden aan het logistiek centrum van bol.com zelf. Dit is uiteraard wel tegen betaling, maar dat is vrij logisch.

Het enige wat jij moet doen is product research en deze producten inkomen en naar bol.com versturen. Ook dit kun je allemaal gaan uitbesteden. Alleen zal het inkopen van producten het laatste zijn wat je door iemand anders kan laten doen. Dit kost namelijk geld en het is lastig om dit uit handen te geven.

Maar als je dit proces opgezet hebt, dan is het een passief inkomen geworden en draait het als machine. Meer leer je in deze gratis verkopen op bol.com training of direct in de nummer 1 cursus van Nederland & België: Bol Masterclass.

Lees mijn Bol Masterclass review voor meer informatie en ervaringen.

2.12 Social media marketing

Social media marketing is ook een online businessmodel, maar een model dat relatief makkelijk passief te maken is. Als je een SMMB (Social Media Marketing Bureau) start, dan ga je de social media marketing van andere bedrijven uit handen nemen.

Jij gaat dus de ads draaien op bijvoorbeeld Facebook en Instagram. Om bedrijven te vinden, zal je deze moeten opzoeken of je moet voor jouw bedrijf gaan adverteren. Eenmaal bedrijven gevonden, dan ga je de samenwerking aan als het van beide kanten goed voelt.

Het werven van klanten kun je door iemand anders laten doen en het uitbesteden van advertenties is ook simpel uit te besteden. Als je deze 2 processen hebt lopen, dan heb je een nieuw passief inkomen opgezet. Vrij simpel toch?

Je leert het opzetten van een SMMB/SMMA in de gratis social media marketing training van Boyd Hoek. Lees ook eens mijn SMMB Masterclass review als je meer over zijn training wilt weten of ga direct naar de website om meer te leren.

2.13 Een passief inkomen genereren met verkopen op Amazon

Het verkopen op Amazon werkt eigenlijk op exact hetzelfde principe als het verkopen op bol.com, maar dan dus op het platform Amazon.com. Zo ver was je inmiddels al wel hoop ik.

In Nederland is het nu nog niet zo interessant om te verkopen op Amazon. Maar als Nederlander kun je ook in Amerika verkopen op Amazon, en dat maakt het natuurlijk interessant. Je kunt overal ter wereld gaan verkopen op Amazon door de juiste methodes toe te passen.

Het is een soort combinatie van dropshipping en verkopen op Amazon. Het werkt en mensen verdienen miljoenen met dit businessmodel. Uiteindelijk zal je het dus wel zelf nog passief moeten maken. Een makkie is het niet, maar het is wel tof!

Ik kan je in dit geval Next Level Amazon aanraden als je meer wilt leren over dit businessmodel en hier ook geld mee wil gaan verdienen. Ook hij heeft een gratis training die je kan volgen om wat meer te oriënteren.

Ik heb deze cursus ook gevolgd en hier een goede en allesomvattende Next Level Amazon review over geschreven!

3.0 Méér over het genereren van een passief inkomen

Hieronder vind je nog wat meer belangrijke zaken die je moet weten als je een passief inkomen wil gaan opbouwen. Denk aan de belasting, voor- & nadelen en de magische sleutel tot succes.

3.1 Hoe werkt de belasting met een passief inkomen?

De belasting bij een passief inkomen werkt vanzelfsprekend niet anders dan bij een 'normaal, actief' inkomen. Je moet gewoon btw afdragen en inkomstenbelasting betalen. Verdien je een passief inkomen met vastgoed en beleggen dan komen hier nog wat andere kosten en aftrekposten bij kijken.

Dit leer je allemaal in de genoemde cursussen. Wat ik je aanraad is om belastingzaken en boekhouden als een van de eerste dingen van je business uit te besteden. Een boekhouder is hier veel beter in en doet dit veel sneller. Mij scheelt het elk kwartaal enorm veel hoofdpijn kan ik je vertellen.

3.2 Voordelen van een passief inkomen

  • Vrij om te gaan en staan waar je wil: als je één of meerdere passieve inkomstenbronnen hebt, dan betekent dit dat je enorme vrijheid voor jezelf gecreëerd hebt. Je bent niet nodig om geld te verdienen dus het maakt niet uit of je dan in Zuid-Amerika, Indonesië of Spanje zit. Het geld komt toch wel binnen!
  • Er zit geen plafond aan je inkomsten: als je eenmaal een passieve inkomstenbron hebt, dan kun je dit gaan opschalen door hier meer van te doen of door een nieuwe bron op te zetten. Zo verhoog je jouw passieve inkomsten aanzienlijk en zit er werkelijk geen plafond aan.
  • Met deze inkomsten kun je een andere passieve inkomstenbron opbouwen: het geld dat je verdient met de ene bron van passieve inkomsten, kun je weer gebruiken om nieuwe mee op te zetten.
  • Geen zorgen en stress meer om geld: je krijgt maandelijks meer dan genoeg inkomsten binnen. Hierdoor hoef je je geen zorgen meer te maken en zal je veel minder tot geen stress meer ervaren. De gezondheidsvoordelen die hier bij komen kijken zijn enorm.
  • Je bent niet gebonden aan een maximum uren: met een 9-5 baan kun je maar een bepaalt bedrag verdienen. Je krijgt dan namelijk per uur betaalt en je kunt simpelweg niet meer werken dan de tijd die je hebt. Met passieve inkomstenbronnen zit je hier niet aan vast en kun je dus veel meer doen en verdienen. Daarnaast kun je tijd terugkopen door freelancers in te huren en werk uit te besteden/.

3.3 Nadelen van een passief inkomen

  • Het opbouwen van een passief inkomen duurt relatief lang: passieve inkomstenbronnen zijn geweldig, maar niet zomaar even gecreert. Het duurt in de meeste gevallen een behoorlijke tijd alvorens er een goede passieve inkomstenbron opgezet is. Hier zal je veel tijd en moeite aan het begin in moeten stoppen. Je kunt nu eenmaal geen passief inkomen genereren zonder eerst actief te zijn!
  • Vaak geen stabiel inkomen: het inkomen dat je hieruit verdient is niet net als bij een baan elke maand hetzelfde. De ene maand heb je bijvoorbeeld 3.000 euro, de maand daarna heb je 1.500 euro en daarna weer een maand van 8.000 euro. Het is vrijwel nooit stabiel en dit is niet weggelegd voor iedereen.
passief-inkomen-quote-corne

3.4 Consistentie is de sleutel tot succes

Veel mensen trappen in de succes guru's die hen gouden bergen binnen enkele weken of maanden beloven. Je hoeft dan alleen maar even de speciale methode te volgen die zij zogenaamd ontwikkeld hebben. Zij verdienen hier een paar duizend euro aan en jij wordt aan je lot overgelaten.

Vertrouw dit soort guru's niet, maar kijk naar de reële personen. Die vertellen hoe het werkelijk zit en jou hier graag mee willen helpen, maar ook zeggen dat het niet makkelijk zal worden.

Er is geen magische formule, zoals Gary Vee hier mooi zegt. Consistentie is de sleutel. Werk door totdat jouw passieve inkomen jouw huidige salaris vervangt en stop dan met je baan. Niet eerder.

4.0 Slotwoord

Ik hoop dat het moraal van dit verhaal een beetje duidelijk is. Het is slim om eerst een model op te zetten waar je passieve inkomsten mee gaat verdienen. Ik doe dit met affiliate marketing, het meest passieve online businessmodel dat er is.

Het geld dat ik verdien herinvesteer ik enerzijds in mijn business om nog meer geld te kunnen verdienen met deze business, en anderzijds in cryptovaluta en in aandelen. Zo heb ik dankzij 1 businessmodel dus 3 passieve inkomstenbronnen opgezet.

Zo kun je dit stukje bij beetje uit gaan breiden. Wil je dat ik je help om een passief inkomen op te bouwen en dit verder uit te breiden tot meerdere bronnen? Meld je dan via onderstaande knop even aan voor mijn gratis training of neem direct een kijkje op de website van mijn affiliate marketing cursus.

About the author

Hi, Jaco hier!

Ik verdien mijn inkomen met het internet. Met mijn ervaring en passie voor marketing en economie wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om hetzelfde te bereiken. Inmiddels heb ik al een aantal jaar ervaring op dit gebied en durf ik mij hier wel een expert in te noemen.

dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}