december 2, 2019

Neostrada REVIEW & Ervaringen 2020: Goedkoop & Betrouwbaar?

by Jaco

Hey! Goed dat je op deze Neostrada review uit bent gekomen. Ik gebruik Neostrada zelf al een aantal jaar voor mijn websites en ben hier erg tevreden over.

Ik wil jou helpen met het maken van de juiste keuze wat betreft domeinnaam en hosting.

Wat zijn mijn ervaringen met Neostrada en wat kun je verder allemaal verwachten? Daarnaast kun je ook een tutorial bekijken over hoe alles precies werkt en kun je het stap-voor-stap volgen.

Lees zeker even tot het einde door, het is jammer als je belangrijke informatie mist in deze Neostrada review.

Wat Is Neostrada?

Neostrada is een webhostingsprovider waar je dus een domeinnaam en een hosting aan kunt schaffen.

Neostrada is een Nederlands bedrijf en dat is dan ook gelijk een groot pluspunt, maar daar gaan we het zo nog even over hebben.

Wat Kun Je Allemaal Met Neostrada?

Naast het registreren van domeinnamen en het aanschaffen van een hosting kun je nog een aantal andere dingen doen met Neostrada.

Zo kun je ook websites van andere providers verhuizen naar Neostrada. Dit kun je heel makkelijk doen door een code op te vragen bij je huidige provider en dit bij Neostrada invullen.

Neostrada zorgt er dan voor dat de website netjes naar hun verhuist wordt. Verder hoef je zelf helemaal niks meer te doen. Ik raad je aan om dit te doen als je bij een buitenlandse webhost zit.

Daarnaast kun je ook een cloudhosting aanvragen dat razendsnel is en ervoor zorgt dat je websites nog sneller en beter draaien.

Ik maak zelf gebruik van het cPanel en heb hier nog NOOIT problemen mee gehad. Het werkt echt ontzettend fijn en inderdaad ook super snel zoals zij zelf al aangeven.

Wat Is Neostrada?

Meerdere Websites Draaien

Gelukkig hoef je niet voor elke website een nieuwe hosting aan te schaffen. Dit is nog een van de sterke kanten van Neostrada.

Ze hosten jouw websites op een en dezelfde host. De hosting die je koopt is namelijk een klein stukje van het internet waar alles van jouw websites opgeslagen wordt.

Dit kan vol komen te zitten, maar is bij Neostrada geen probleem. Zij denken in oplossingen en kunnen jouw 'basis' hosting makkelijk over zetten naar een groter pakket.

Uiteraard kost dit meer geld, maar als je al zo veel websites hebt draaien dan heb je ook veel inkomsten (anders doe je iets verkeerd).

Zo kom je dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Prijzen Van Neostrada

De prijzen die Neostrada hanteren zie je eigenlijk bij geen enkele andere provider. Dit was de reden waarom ik mij in het begin heb aangesloten bij Neostrada.

Zij bieden namelijk domeinnamen aan vanaf €1,95 euro voor een .nl. Websites met een .com, .be, .de etc. zijn allemaal iets duurder. Maar ook dit is goedkoper dan bij andere webhostingsproviders.

Dit is natuurlijk slim, want als je eenmaal aangesloten bent ga je niet zo snel meer weg bij een hosting.

Houd er wel rekening mee dat het in de jaren daarna iets duurder wordt. Je betaald het eerste jaar zo weinig en de rest van de jaren betaal je een relatief normale prijs. Dit zit tussen de €8,- en de €12,- euro per jaar.

Daar waar je bij andere hostings vaak minimaal €12,- euro per jaar tegenkomt.

Dit is dus een van de grote pluspunten van Neostrada. Een van de andere pluspunten die ik zelf echt ontzettend belangrijk vind is de klantenservice, daar vertel ik je zo wat meer over.

De prijzen van de hosting verschillen dus ook. Je kunt gewoon beginnen met een 'basis' hosting van Neostrada. Dit heb ik zelf ook gedaan en gebruik ik vandaag de dag nog steeds.

Er draaien 4 websites op die het allemaal prima doen. Geen problemen of storingen ondervonden en de opslag is ook meer dan voldoende.

In de afbeelding hieronder kun je de prijzen van de hosting zien. Door op de afbeelding te klikken zie je ook daadwerkelijk de actuele prijzen. Neostrada geeft vaak kortingen zoals je hieronder kunt zien.

Prijzen Van Neostrada

Neostrada Klantenservice

Als je net zoals ik ben en niet echt technisch aangelegd bent dan kan het zijn dat je regelmatig tegen problemen aan gaat lopen.

Websites die niet online lijken te komen, geen SSL-certificaat (daar zo meer over), of 404-errors die je website aangeeft.

Dit kan voor enorme stress zorgen, zeker als je niet weet hoe je dit moet oplossen.

Daarom is het in mijn optiek zo ontzettend prettig als je een Nederlandse klantenservice ter beschikking hebt. Ik heb namelijk ook ooit bij een Engelse webhost gezeten, maar daar duurde het antwoord soms wel een paar dagen.

Daar zit je natuurlijk echt niet op te wachten en dit is iets wat bij Neostrada nog nooit voor is gekomen.

Ik heb meerdere problemen gehad waarbij ik hulp van de klantenservice nodig had. Ik had het probleem meestal binnen het half uur opgelost.

Hoe dan?

De medewerkers van Neostrada reageren meestal binnen 2,3,4 minuten. Echt waar. Ze kijken met je mee en zeggen je wat je moet doen. Als zij het zelf kunnen doen dan hoef je alleen even te wachten en ze lossen je probleem zelf op.

Dit is echt ideaal gebleken en daarom ben ik zo te spreken over de service die Neostrada aanbiedt.

Neostrada Klantenservice

Zoals je ziet kreeg ik al binnen 2 minuten een antwoord terug van een van de medewerkers. Het is heel prettig om te weten dat er altijd iemand is die je snel kan helpen.

Helaas zijn ze niet via de telefoon te bereiken, maar daar heb je dus een razend snelle chatfunctie voor.

Gratis SSL-Certificaat

Je hebt het vast wel eens gezien. Je komt op een website en je computer geeft aan dat het geen beveiligde website is.

Wat is het eerste dat je dan doen op zo'n website? Met je muis naar de rechterbovenhoek en de website wegklikken.

Je wil namelijk niet op een onbeveiligde website komen.

Hier heb je een SSL-certificaat voor nodig. Dit zorgt ervoor dat je zo'n mooi slotje op je website krijgt wat laat zien dat je website beveiligd is.

Gratis SSL-Certificaat

Hierdoor vertrouwen de bezoekers je website en blijven ze ook daadwerkelijk hangen op je website.

Normaal kost een SLL-certificaat best wel veel geld. We spreken dan over een paar tientjes, maar dit is toch aanzienlijk veel als je ziet dat Neostrada dit als gratis service bij de hosting geeft.

Premium Service

Neostrada is natuurlijk alleen een webhostingsprovider die zorgt voor een domeinnaam en een super sterke en snelle hosting.

Maar om jou nog beter te kunnen helpen hebben zij enkele premium diensten die jou kunnen helpen bij allerlei andere verschillende dingen.

Dit kost je natuurlijk wel meer geld, maar neemt je wel een hele boel werk uit handen. Zelf een huidige URL wijzigen is bijvoorbeeld iets wat ik echt niet kan.

Hier hebben zij ook weer een service voor. De andere services die ze aanbieden zijn:

  • Verhuisservice
  • Email verhuizen
  • Malware cleanup
  • Support op afstand
  • URL wijzigen

Een leuk extraatje van toch al zo'n sterke provider dus en zeker een puntje om mee te pakken in deze Neostrada review & ervaringen 😉

WordPress & Neostrada

WordPress is een Content Management Systeem (CMS) waar je websites mee kunt bouwen. Dit is heel toegankelijk voor iedereen, omdat je hier weinig technische kennis voor nodig hebt.

Het enige lastige puntje waar ik eerst tegen aanliep was het downloaden van WordPress op je website. Dit doe je namelijk op je domein en niet op je computer zelf.

Dit is mij gewoon echt niet gelukt met de hand en laat Neostrada hier nu ook weer op ingespeeld hebben.

Met het cPanel (backend systeem) van Neostrada kun je met een aantal klikken WordPress zo op je domeinnaam downloaden waardoor je binnen 5 minuten aan de slag kan met het bouwen van je website.

Download een standaard gratis thema en ga lekker aan de slag. Binnen 1 dag kun je een website up and running hebben. Dit is mij gelukt zonder kennis of ervaring dus jij kan dit ook met het systeem dan Neostrada jouw aanbiedt.

WordPress Pro is een aparte hosting van Neostrada die volledig geoptimaliseerd is voor het gebruik van WordPress. Als je deze hosting hebt hoef je verder nooit een andere aan te schaffen. Het geeft je maar liefst 6GB werkgeheugen.

Voor- & Nadelen Van Neostrada

Ik vind het altijd fijn om de voor- en nadelen even op een rijtje te hebben. In deze Neostrada review geef ik je dus ook een overzicht.

Voordelen:Nadelen:
Goedkope prijzenGeen telefonisch contact
Razend snelle hostingSoms een late factuur
Gratis SSL-Certificaat
Top klantenservice
Geen downtime ervaren
Nederlands
Geoptimaliseerd voor WordPress
Veel extra service opties
Cloudhosting

Conclusie & Neostrada Domeinnaam + Hosting Kopen

Zoals je waarschijnlijk wel kunt lezen schrijf ik zeer positief in deze Noestrada review.

Dit komt, omdat ik meerdere providers in het verleden geprobeerd heb die echt niet naar mijn zin waren. Klantenservice was traag en de website lag er regelmatig een middagje uit.

Dit kan echt niet meer en is ook iets wat ik bij Neostrada nog nooit meegemaakt heb. Daarnaast is de klantenservice heel bekwaam en super snel.

Persoonlijk vind ik goede Nederlandse support heel belangrijk, zeker omdat ik niet technisch ben en hier niet veel tijd aan kwijt wil zijn.

De prijs- kwaliteit verhouding is ook dik in orde. Lage prijzen, zeker in het eerste jaar en daarna vergelijkbare prijzen met andere providers.

Als je een goede, snelle en betrouwbare provider nodig hebt die een snelle klantenservice aanbiedt dan is Neostrada de hostingsprovider waar je naar op zoek was.

Ik hoop dat je alles te weten bent gekomen in deze Neostrada review & ervaringen.

Via onderstaande knop kom je op de kortingspagina terecht waar je de actuele prijzen van Neostrada nog eens na kunt lopen.

Nog vragen na deze Neostrada review & ervaringen? Laat een reactie achter onder dit artikel.

Neostrada

€1,95
10

Hosting

10.0/10

Domeinnaam opties

10.0/10

Klantenservice

10.0/10

Kwaliteit

10.0/10

Prijzen

10.0/10
About the author

Hi, Jaco hier!

Ik verdien mijn inkomen met het internet. Met mijn ervaring en passie voor marketing en economie wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om hetzelfde te bereiken. Inmiddels heb ik al een aantal jaar ervaring op dit gebied en durf ik mij hier wel een expert in te noemen.

dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}