december 31, 2020

Ontdek Mijn Ervaring Met Affiliate Marketing | €7.000+ Per Maand…?

by Jaco

In dit artikel ga ik mijn persoonlijke ervaringen met affiliate marketing delen. Het artikel zal ik ook eens in het halfjaar bijwerken om zo nieuwe inzichten en ervaringen omtrent affiliate marketing te delen.

Het is namelijk een prachtig vak, maar alleen voor een heel klein percentage van de mensen die ermee start. Waarom dit zo is zal ik ook volledig uitleggen. Na het lezen van dit artikel weet je dus niet alleen wat mijn ervaringen zijn, maar ook een beetje wat je kan verwachten van het businessmodel zelf.

Het gaat nooit hetzelfde zijn als mij, want het pad van iedereen is anders. Zo heb ik in een ontzettend rap tempo en vrij hoog inkomen weten op te bouwen met affiliate marketing, terwijl mijn business partner (Robert Jansen) hier een jaar of 4 over gedaan heeft.

Inmiddels zit ik boven de €7.000,- euro per maand en Robert boven de €9.000,-. Maar dit is echt niet vanzelf gegaan. In dit artikel lees je mijn ervaring met affiliate marketing 😉

1.0 Mijn ervaring met affiliate marketing begon in 2019

Laat ik vooropstellen en zeggen dat het pad van iedereen anders is. Dit ligt deels aan het businessmodel, maar voor het grootste deel aan jezelf. Daar ben ik echt heilig van overtuigd. Je zal ook gaan ontdekken waarom ik dit denk of eigenlijk weet.

In juli 2019 zat ik op mijn werk. Klantenservice/marketing/sales eigenlijk van alles wat bij een online tuincentrum. Zij deden eigenlijk een vorm van dropshipping, alleen dan even net iets anders.

De producten die bij hen besteld werden, werden vervolgens bij tuinders besteld en dit werd opgehaald door chauffeurs van het bedrijf waar ik werkte om vervolgens direct bij de klant af te leveren. Hierdoor begon ik de kracht van het internet in te zien.

Na het volgen van meerdere opleidingen, en ja ik heb ze gewoon afgerond met een diploma, had ik in meerdere branches gewerkt. Defensie, de bouw en nu toen dus in de commerciële tak. Defensie en de bouw waren leuk, maar dat was enorm hard werken voor weinig.

Niet echt mijn ding.

Toen dacht ik: dan maar iets commercieels doen. Hier zit tenslotte veel geld in. Maar al snel kwam ik erachter dat het 'bureauwerk' en hele dagen op kantoor zitten niks voor mij was. Klokslag 17:00 wist ik niet hoe snel ik weg moest wezen. Snel naar de gym en vervolgens thuis gamen.

Is dit dan alles? Begon ik mijzelf af te vragen. Ga ik dit voor de rest van mijn leven doen? Er moet toch meer zijn dan dit?

Toen dacht ik: wat als ik nou ook geld kan verdienen via het internet? Gewoon van achter mijn laptop. Dan kan je gaan en staan waar je wil, heb je vrijheid en zit er geen plafond aan je inkomen. Bovendien hoef je nooit meer naar iemand te luisteren en daar houd ik wel van.

Ik tikte dus in op Google: hoe kan ik geld verdienen met mijn laptop? En zo begon mijn online ondernemersavontuur...

1.1 Het volgen van een basiscursus affiliate marketing

Het is wel grappig om te vertellen dat ik van alles geprobeerd heb aan het begin van mijn avontuur. Dat is dan ook de reden dat ik best wel veel weet over eigenlijk elk online businessmodel dat tegenwoordig populair is.

Ik heb naar verkopen op bol.com en verkopen op Amazon gekeken, ben begonnen met dropshipping (was een drama) en vond ook social media marketing interessant. Uiteindelijk kwam ik erachter dat ik hier last had van het 'Shiny Object Syndrome'.

Oftewel: ik zag telkens weer iets anders glimmen en vond telkens weer iets anders beter. 'Daar moet het geld mee te verdienen zijn!'

Niet wetende dat ik onbedoeld mijn aandacht aan het verdelen was over meerdere businessmodellen. 

  • 25% dropshipping
  • 25% bol.com
  • 25% social media marketing
  • En 25% affiliate marketing

Toen kreeg ik de tip om al mijn aandacht op een businessmodel te zetten. Dit deed ik. Ik ging verder met affiliate marketing, omdat dit businessmodel op lange termijn veruit het beste businessmodel is. Dat dacht ik toen en dat weet ik nu.

Van 25% focus ging het dus naar 100% focus op affiliate marketing en dat heeft zich uitbetaald.

Weet je overigens waar focus voor staat? Dit ontdekte ik ook pas later...

F: Follow
O: One
C: Course
U: Until
S: Succes

Kies dus een koers en blijf die kant opgaan totdat je het gewenste resultaat bereikt hebt. Stop niet eerder.

Toen was ik overigens nog bang om te investeren. Maar dit deed ik uiteindelijk wel. Een paar tientjes moest ik lappen voor een basiscursus affiliate marketing. Man... ik scheet in mijn broek van deze investering.

En nu moet ik er hard om lachen! Zeker als je hoort wat ik tot nu toe geïnvesteerd heb. Dit zit op minimaal €15.000,- euro... 😉

focus

1.2 Het liep voor geen meter, het moest sneller... investering van €2.000,- euro

Ik had deze basiscursus binnen 2 dagen volledig doorlopen en alles toegepast wat er in verteld werd. Ik mistte echter sturing. Het is statische informatie en heel erg basis. Je weet dus niet waar je goed aan doet op dat moment.

Toen kreeg ik van de verkoper van die basiscursus de kans om 'persoonlijke coaching' te krijgen. Hier heb ik toen voor gekozen. Dit was een investering van maar liefst €2.000,- euro!

En tot mijn verbazing, en daar kwam ik pas enkele maanden geleden achter, veranderde er eigenlijk vrij weinig na die investering. Ik had e-mail support voor die investering en na de investering was dit exact hetzelfde. Dit was dan de persoonlijke begeleiding denk ik?

Maar goed. Gelukkig weet ik de juiste vragen te stellen, want alleen zo kom je ook aan de juiste antwoorden. Er zijn honderden mensen die ook deze coaching afgenomen hebben en niet de juiste vragen stellen. Dan is het dus echt weggegooid geld...

Overigens hoorde ik later dat er al meer dan 400 mensen deze 'persoonlijke coaching' aangeschaft hadden. Tot zover dus de echte persoonlijke coaching. Dit kan natuurlijk nooit bij zo'n aantal mensen. 

Toch vond ik het wel prettig om een expert onder de sneltoets te hebben. Als ik dan vastliep of ik wist niet zeker wat ik moest doen dan kon ik een mailtje sturen. Daarna kon ik weer verder gaan.

Dus was het de investering waard? Dat weet ik niet. Heb ik er uiteindelijk veel aan gehad? Ja dat wel, maar dat komt voor 80% door mijzelf.

1.3 Eerste commissie van €75,- euro na 3 maanden!

Ik bleef doorbouwen. Elke week een artikel online, video's maken en nieuwe websites maken. Alle tijd die ik had, besteedde ik aan mijn affiliate marketing business. Veel deed ik ook fout in deze tijd, maar daar heb ik weer van geleerd.

Na 3 maanden zwoegen, ruim 80 uur per week aan mijn business werken, kwam dan de eerste commissie binnen: €75,- euro.

3 maanden lang 80 uur per week werken en €75,- euro verdienen. Triest eigenlijk toch? Nee, vind ik niet. Dit was voor mij de bevestiging dat het kon. Dat wat ik aan het doen was, begon te werken.

En als ik die €75,- euro kon verdienen, dan kon ik ook €750,- euro verdienen en €7.500 ook! En zo geschiedde...

Ik weet het moment van de eerste commissie nog precies. Ik was naar de gym geweest, had gedoucht en na het douchen zag ik het bericht: Gefeliciteerd! Je hebt €75,- euro verdiend! Ik kon mijn geluk niet op.

eerste-commissie-affiliate-marketing-ervaringen

1.4 Binnen een half jaar verdiende ik rond de €1.000-€1.500

Dit was voor mij de bevestiging en alleen maar nieuwe brandstof om vol gas door te gaan knallen. Binnen het halve jaar verdiende ik zo'n €1.000 tot €1.500 euro. Ik stopte enorm veel tijd in mijn business, maar met resultaat.

Eigenlijk kon ik aan niks anders meer denken. Ik was gestopt met Netflix, met Gamen en eigenlijk met alles wat ik deed op de sportschool en mijn vriendin na. Gelukkig heb ik zo'n lieve vriendin die mij ook mijn dromen na laat jagen en niet gaat zeuren of ik wil stoppen met werken voor die dag oid. 

''Live life like no one else, so later you can live like no one else'' ~ Dave Ramsey

Ondertussen gebeurden er nogal wat in mijn privé leven, maar dat weerhield mij niet van het werken aan mijn business. Hier komt het belang van een einddoel in ogen hebben zeker naar voren. Als je weet waar je het voor doet, dan kan niets of niemand je meer stoppen. Geloof me.

FOCUS, remember?

1.5 Hoge pieken en diepe dalen dat is mijn ervaring met affiliate marketing

Als ik affiliate marketing met een paar woorden zou moeten beschrijven dan is het: hoge pieken en diepe dalen. Dat is niet alleen mijn ervaring met affiliate marketing, maar eigenlijk die van elke affiliate marketeer.

Zo heb je de ene dag €1.000 euro en de 2 dagen erna €0,- euro. Je hebt maanden waarbij je record na record verbreekt, maar ook maanden die in en in triest zijn. Het ene moment zit je op de roze wolk en het andere moment denk je dat je hele business instort.

Dit is affiliate marketing. Kan je dit niet aan? Dan is dit niks voor jou. En geloof mij nou maar als ik zeg dat ik hier ook aan moest wennen en eigenlijk nog steeds niet helemaal gewend ben aan dit idee!

Als je ook met affiliate marketing wil gaan starten dan is het goed om dit altijd in gedachten te houden. Het mooie hiervan is: het komt altijd weer goed. En wat het allerbelangrijkste is, is om de juiste begeleiding te hebben. Een mentor die ervoor zorgt dat je geen domme dingen gaat doen.

Ik help je hier graag mee. Als dit je tof lijkt dan kun je je eens aanmelden voor de gratis affiliate marketing die ik of mijn compagnon wekelijks geeft. 

Of neem gewoon eens een kijkje op www.amdomination.nl!

hoge pieken en diepe dalen dat is affiliate marketing...

1.6 Na een jaar zat ik rond de €4.000,- per maand

Na iets minder dan een jaar knalde ik door de grens van €4.000 euro per maand heen. Dit was in maart 2019. Toen zat ik dus op die roze wolk. Helaas waren de maanden erna weer iets minder of gelijk. 

Wat heel tof is, is dat dit soort records gek genoeg vaak gezet worden als ik niet bezig ben met mijn business. Tijdens het record in maart, was ik een weekendje weg in Groningen. En tijdens de eerste €1.000,- euro die ik verdiende stond ik op een berg in Oostenrijk.

1.7 Ik wilde meer... investering van €12.000,- euro

Toch ging het mij niet snel genoeg. Best vreemd als je ziet dat de meeste mensen die beginnen met affiliate marketing nog geen paar honderd euro verdienen in het eerste jaar.

Ik had (en heb) dat brandende verlangen en daarnaast de doelen die ik wil halen. Dit is voor mij genoeg brandstof om door te blijven rammen. Dus wat is nu de vervolgstap Corné? Dat was wat ik dacht.

Uiteindelijk resulteert investeren in jezelf altijd in groei. Is het een verkeerde investering, dan leer je hiervan en van leren groei je. Is het een goede investering dan ga je x2 of nog meer. Ik besloot om €12.000 euro te investeren in een mentor die zo'n €100k per maand verdiend met affiliate marketing.

Dankzij deze investering heb ik een miljonair toe kunnen voegen aan mijn cirkel. Wat denk je dat er gebeurt als je dit soort personen om je heen verzameld? Ze zeggen niet voor niks ''show me your 5 closest friends and I show you your future''.

Verzamel de juiste mensen om je heen mensen 😉

1.8 Nu zijn we anderhalf jaar verder en sluit ik december af met €7.000+

Ik ben nu inmiddels 1,5 jaar bezig met affiliate marketing. Iets minder dan 80 uur per week, maar het komt absoluut in de buurt. Tonny Loorbach zei laatst iets moois in een van zijn podcasts:

''Ondernemers zijn de enige gekkies die 80 uur per week werken om niet 40 uur voor een baas te hoeven werken''

En ook al hoef ik dit niet perse te doen, mijn business loopt gewoon door, haal ik er veel energie uit en wil ik groeien. Ik doe er dus nog steeds elke dag alles aan om zo groot mogelijk te worden, zo veel mogelijk mensen te helpen en natuurlijk ook om zo veel mogelijk te verdienen.

In december 2020 doorbrak ik de grens van €7.000 euro ruim. Wederom toen ik niet bezig was met mijn business. Ik was namelijk op wintersport in het enige land dat nog geopende skipistes had: Zwitserland. Zie hieronder:

corne-wintersport-2020

Dit is een mooi voorbeeld om te laten zien wat affiliate marketing kan doen voor jou. Je bent vrij om te gaan en staan waar je wil. Hoeft met niemand rekening te houden en je business loopt gewoon door.

Zo heb ik deze wintersport vakantie tijdens de vakantie al weer terugverdiend... en meer! En ik kan je alvast verklappen dat Zwitserland niet het goedkoopste land is om op vakantie te gaan 😉

Ik zeg dit niet om op te scheppen, helemaal niet. Zo ben ik namelijk echt niet, maar ik wil je wel laten zien wat er mogelijk is. Ik ben geen Jia Ruan of Joshua Kaats die te koop lopen met van alles en nog wat, maar weet dus dat dit met affiliate marketing ook mogelijk is!

1.9 Dit laat zien hoe belangrijk een investering in jezelf is

Met dit verhaal, mijn verhaal, wil ik je ook laten zien hoe belangrijk investeren in jezelf is. Je weet NOOIT alles dus als je ooit eens denkt alles te weten, moet je hier heel snel mee stoppen.

Er is altijd meer om te leren. Je kunt altijd groeien. Ook ik weet bij lange na nog niet alles omtrent het vak affiliate marketing, maar ik leer wel steeds meer. Alles wat ik leer pas ik toe. Wat werkt is mooi meegenomen en wat niet werkt is jammer.

Ook hier leer je van. Zo is het altijd een proces van trial and error geweest. De methodes die werken heb ik inmiddels verwerkt in mijn affiliate marketing training. Het zijn de methodes om naar €5k+ per maand te komen met affiliate marketing.

Waarom €5k en niet €10k? €5k is voor iedereen haalbaar en een stuk realistischer. €10k+ kan ook prima, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Mijn compagnon en ik zijn heel realistisch en staan met beide voeten aan de grond. Hier ligt onze kracht ook wel in mijn optiek.

Lijkt het je tof om ook een affiliate marketing business te starten, om vrijheid te creëren en naar een inkomen van €5k+ per maand te gaan? Meld je dan eens aan voor onze gratis affiliate marketing training!

2.0 Het is geen makkie... zeker als je begeleiding mist!

Waar ik wel achter ben gekomen is dat het zonder de juiste begeleiding echt niet te doen is om succesvol te worden met affiliate marketing. Ik heb zo veel fouten gemaakt, tijd verspild en geld weggegooid om het vak goed te moeten leren.

Uiteindelijk heb ik begeleiding gezocht die in eerste instantie niet heel geweldig was. Het was vooral een proces van vallen en opstaan, maar wat had ik hier graag goede begeleiding in gehad.

2.1 Tijdens het ondernemen kwam ik in contact met Robert Jansen

Ik kwam tijdens het ondernemen per toeval ik contact met Robert Jansen. Een andere affiliate marketeer van een forum waar wij allebei op zaten. Op YouTube zag ik iemand die zijn video's aan het gebruiken was. Toen ik dit zag had ik Robert een berichtje gestuurd om hem even de heads up te geven.

Uiteindelijk zijn we aan de praat geraakt en van het een kwam het ander. We hadden dezelfde opvattingen, hetzelfde vuur en dezelfde missie: het helpen van mensen om hetzelfde te bereiken als ons. MET goede begeleiding. 

2.2 Het idee om samen de allerbeste affiliate marketing training te maken was geboren

Kijk, Robert had zo'n beetje hetzelfde pad bewandeld als ik en is tegen dezelfde problemen aangelopen. Voor ons reden genoeg om iets te gaan creëren dat extreem goed is. Zo hebben wij de meest uitgebreide affiliate marketing cursus van Nederland & België gemaakt.

Maar daar bleef het niet bij. Wij geven ook coaching aan de leden van onze cursus en voegen continu nieuwe modules en video's toe. Niet alleen omtrent affiliate marketing, maar alle belangrijke zaken die hierbij komen kijken.

Denk aan het inschrijven van je bedrijf, boekhouding, maar ook het uitbesteden en automatiseren van je business en het investeren van je geld om geld te gaan laten werken voor jou. Kortom: alles wat je nodig hebt.

AMD-modules

2.3 Jaar lang ontwikkelen met een testgroep

Dit is niet van de een op de andere dag in elkaar geflanst hoor. Wij zijn ruim een jaar lang bezig geweest met het maken en optimaliseren van de volledige training.

Wij hebben een testgroep toegelaten om te kijken of de cursus ook volledig is en naar behoren werkt. Het begin ging stroef en aan de hand van de feedback hebben wij de volledige cursus opnieuw gemaakt!

Inmiddels hebben verschillende leden van de testgroep al prachtige websites op weten te zetten. Websites waar ze voor de rest van hun leven geld mee gaan verdienen. Het werkt dus. We hebben de cursus exclusief gemaakt, van grote kwaliteit en uiteindelijk gelanceerd.

2.4 In november lanceerde wij Affiliate Marketing Domination

November 2020 was de datum waarop wij onze cursus gelanceerd hebben. Affiliate Marketing Domination was een feit. Dé affiliate marketing cursus waarin je leert om te DOMINEREN als affiliate marketeer.

Inmiddels stromen de leden binnen en bouwen we een prachtige community op van gelijkgestemde ondernemers die ook vrijheid willen behalen en elke dag werken aan hun affiliate marketing business.

Dit dankzij de uitgebreide videotraining en de wekelijkse coaching die wij geven. Het is prachtige om te zien en ik ben hier ontzettend trots op. Robert en ik zijn wat dat betreft echt hetzelfde: wij willen het beste van het beste afleveren. Dat kun je dan ook verwachten van AMD 😉

AMD-logo

2.5 Alles wat wij gemist hebben - en meer - zit in deze affiliate marketing training

Wij hebben echt onze hart en ziel gestopt in Affiliate Marketing Domination. Alles wat wij gemist hebben tijdens ons avontuur zit WEL verwerkt in deze training. Bovendien zijn we, in tegenstelling tot andere trainingen, altijd innoverend en vernieuwend.

Wij voegen dus continu nieuwe modules toe en daarnaast geven wij ook de coaching aan leden die hier behoefte aan hebben. Dit is onbetaalbaar als je het mij vraagt.

Wij helpen jou graag met het opstarten van je business en begeleiden naar vrijheid. Lijkt het je tof om onze methodes te gebruiken om dezelfde resultaten te gaan behalen? Klik dan even op onderstaande knop en ontdek wat er allemaal mogelijk is voor jou!

About the author

Hi, Jaco hier!

Ik verdien mijn inkomen met het internet. Met mijn ervaring en passie voor marketing en economie wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om hetzelfde te bereiken. Inmiddels heb ik al een aantal jaar ervaring op dit gebied en durf ik mij hier wel een expert in te noemen.

dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}