''Met welk programma kun je een website maken'' is een vraag die ik de laatste tijd steeds vaker gesteld krijg.
Veel mensen hebben door dat het (gratis) WordPress wel werkt, maar dat het niet de beste optie is om de strijd aan te gaan met je concurrenten op pagina 1 in Google.
Wat ik een mooie uitspraak vind is:
''Een lijk kun je het beste verstoppen op de tweede pagina van Google''.
Want wie kijkt er nu op de tweede pagina van Google?
Goede kans dat je op het punt staat om een nieuwe website te bouwen voor je eigen bedrijf of voor een ander.
In dit artikel geef ik tips over met welk programma je het beste een website kunt maken, zodat je ook daadwerkelijk hoog gaat scoren in Google en het conversiepercentage van je website zo hoog mogelijk is.
Zelf Een Website Maken Of Uitbesteden?
Er zijn natuurlijk twee dingen die je nu kunt gaan doen:
- Uitbesteden
- Zelf een website maken
De keuze is aan jou. Als je een website gaat uitbesteden dan ben je hier een paar honderd tot duizend euro aan kwijt.
Het scheelt je zelf een hoop tijd en gedoe, maar het wordt vaak nooit exact zoals jij het in gedachte had.
Mocht je dit wel volledig willen uitbesteden dan adviseer ik je om dit via Fiverr te doen. Dit is een platform waar je freelancers voor allerlei klussen kunt vinden.
Daarom maak ik vandaag de dag mijn websites nog steeds zelf. Of ik verstand heb van HTML en coderen? Nee.
Daar zijn tegenwoordig verschillende programma's voor om je website te maken. Welke programma's tot mijn favoriete behoren lees je verder in dit artikel.
Er zijn ook nog een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden als je een goed antwoord wil op de vraag ''met welk programma kun je een website maken''.
Hoog Scoren In Google Is Een MUST
Een van de aspecten waar je rekening mee moet houden als je op zoek bent naar een goed programma om websites mee te maken is hoog scoren in Google.
Voorheen, aan het begin van mijn carrière, maakte ik gebruik van WordPress zoals de meeste mensen aan het begin doen.
Wat ik echter merkte is dat ik geen enkele keer op de eerste pagina van Google verscheen.
Op het moment dat ik gebruik ging maken van een betaald thema, waar we het zo over gaan hebben, schoten mijn rankings door het dak heen.
Nu sta ik vaak genoeg op de eerste pagina en levert mij dit maandelijks duizenden bezoekers en honderden sales op. Een goede keuze om over te stappen dus.
Gratis thema's en programma's om een website te bouwen zijn hier de boosdoener. Je moet hier namelijk gebruikt maken van verschillende plug-ins.
Deze plug-ins zijn allemaal van andere makers. Dit levert meerdere problemen op voor je website.
- De code van de plug-in is enorm groot en ook nog eens ''vies''
- Veel plug-ins van andere makers werken niet goed samen
Google neemt deze factoren mee in je ranking en zorgt ervoor dat je dus niet of nauwelijks hoog zal gaan scoren.
Zo krijg je geen bezoekers naar je website en zonder bezoekers geen business. Het is dus aan te raden om een programma te zoeken waarmee je wel een juiste website kunt maken.
Conversieoptimalisatie
Een ander aspect dat minstens zo belangrijk is, is het optimaliseren van je conversie.
Gratis thema's letten absoluut niet op dit onderdeel. Zij maken hun plug-ins en apps mooi voor het oog, maar het werkt verder voor geen meter.
Hier heb je dus vrij weinig aan als je echt wat van je website wil gaan maken. Maak je een website voor jezelf of gewoon voor de grap? Dan kun je uiteraard goed uit de voeten met deze software.
Ga je voor het maximaliseren van je conversie (verkopen, inschrijvingen etc.)? Dan is het wel zaak om een programma te vinden waarmee je ook dit goed kunt zetten.
Met Welk Programma Een Website Maken?
Goed, nu deze onderwerpen besproken zijn is het tijd om jou de 3 beste programma's te geven om een website te kunnen maken.
Alle 3 de software heb ik zelf voor langere periode gebruikt. Hier heb ik dus ook zeker wat over te vertellen. Positief, maar ook negatief.
Mocht je nog vragen hebben over bepaalde software dan kun je altijd even een reactie achterlaten onder dit artikel!
#1: WordPress Website Maken
Als eerste kun je aan de slag gaan met het maken van een WordPress website.
WordPress is het standaard CMS systeem waarmee je standaard websites kunt maken. Er zijn duizenden plug-ins beschikbaar die je kunt gebruiken om je website wat mooier te maken.
Denk aan Elementor als paginabouwer, contactpagina's, call to action knoppen, formulieren, bewegende elementen en noem maar op.
Wat hier het nadeel van is, en dat heb ik net ook al benoemd, is dat elke plug-in van andere hand komt.
Andere code, vieze code en code die niet goed samen gaan. Hierdoor kunnen de Google crawl bots je website niet goed lezen, wat resulteert in een lagere ranking.
Ook al is je content nog zo enorm sterk, je concurrent zal het van je winnen als hij wel gebruik maakt van een thema met plug-ins van dezelfde maker.
WordPress is een leuke en toegankelijke optie om websites te bouwen, maar zakelijk is dit geen optie in mijn optiek.

#2: Thrive Themes (Engels)
Thrive Themes is een Engelse paginabouwer, thema met plug-ins en eigenlijk alles wat je nodig hebt.
Dit komt allemaal van dezelfde maker, namelijk: Thrive Themes.
Dit is een thema wat je kunt aanschaffen en wat je gebruikt op WordPress. Dit is misschien wat verwarrend aan het begin, dus ik zal het je even uitleggen.
WordPress is simpelweg het programma wat er in dit geval voor zorgt dat je in het ''back-end systeem'' van je website kunt komen. Oftewel: het systeem waarin je kunt werken aan je website.
Thrive upload je echter als nieuwe plug-in en vervolgens kun je met dit programma aan de slag gaan met je website.
Het is een front-end editor. Dit betekent dat wat je ziet is wat je krijgt. Dit werkt met een drag-and-drop systeem en is een ontzettend makkelijk.
De website waar je nu naar kijkt is ook gemaakt met Thrive Themes.
Dit klinkt allemaal erg goed, maar er zijn ook wat nadelen aan Thrive Themes.
- Matige klantenservice
- Veel kinderziektes en bugs
De klantenservice is matig. Dit heeft er ook mee te maken dat zij wakker zijn als wij slapen en vice versa. Verder is het nooit na 1 of 2 contacten opgelost, waardoor het een hoop energie kost.
Wat ik ook gemerkt heb is dat er nog veel fouten in het systeem zitten. Sommige aspecten die soms prima werken en de andere keer gewoon niks doen.
Hoe dit dan komt is voor mij nog steeds een vraag... Dit kost altijd wel een hoop tijd en vooral veel irritatie wat weer energie zuigt.
Als het goed werkt dan is het ook echt een volle aanrader, maar dat doet het niet altijd. Daarom ben ik onlangs begonnen met Phoenix Website software en daar ben ik een stuk positiever over.
Lees ook: Zelf een website maken & automatisch hoger scoren in Google?

#3: Phoenix Website Software (Nederlands)
Phoenix is een software programma van Tonny Loorbach. Dit is een Nederlandse ondernemer met tientallen jaren ervaring in online marketing.
Uit eigen behoefte heeft hij een programma laten ontwikkelen om een website mee te maken. Deze software bestaat dan ook al wat jaren en wordt continue vernieuwd en daarmee verbeterd.
Phoenix is een programma op zich. Geen WordPress en geen andere plug-ins of downloads die je moet doen.
Tonny weet wat er voor nodig is om hoog te scoren in Google en wat je moet doen voor conversieoptimalisatie. Dit heeft hij de afgelopen jaren veel getest om zo een perfecte module te ontwikkelen.
Om zichzelf, en ook jou, de moeite te besparen om zelf continue te letten op deze aspecten heeft hij het in laten bouwen in de software.
Als je gebruik maakt van Phoenix dan weet je dus zeker dat:
- De code van je website brandschoon is, waardoor je hoger scoort in Google
- De conversie op je website maximaal is, wat zorgt voor meer winst
Dit was voor mij al reden genoeg om aan de slag te gaan met Phoenix. Daarnaast is een ander enorm pluspunt dat de klantenservice extreem snel en bekwaam is.
Hier gaat mijn hart toch altijd wel wat sneller van kloppen 😉
Natuurlijk zijn er ook wat mindere punten aan de software. Wil je weten wat deze punten zijn, wat mijn ervaring is en hoe de software precies werkt?
Lees dan ook: Phoenix website software (IMU) review
Of probeer het zelf:
