januari 13, 2021

LiteBit Review & Ervaring | Veilig? Betrouwbaar? Goede Wallet?

by Jaco

Met de keuze uit honderden brokers weten beginnende cryptohandelaren niet meer voor welke broker zij nou moeten kiezen. Het wordt ook steeds moeilijker om het kaf van het koren te scheiden op dit gebied. Daarom schrijf ik nu deze LiteBit review.

Met deze review wil ik je meer vertellen over LiteBit als broker en hoe mijn ervaringen met dit platform zijn. Aan deze hand van mijn bevindingen kun jij straks een weloverwogen keuze maken en kun je vast 1 broker aan je lijstje toevoegen of juist van je lijstje schrappen.

Wat je in deze review over LiteBit in ieder geval gaat ontdekken, is:

 • Hoe werkt de LiteBit wallet?
 • Wat is mijn persoonlijke mening over deze broker?
 • Is LiteBit veilig & betrouwbaar?
 • Hoe lang duurt het uitbetalen van LiteBit?
 • Hoe werkt überhaupt het LiteBit platform en hoe maak je een account aan?
 • Zijn er goede alternatieven?

Klaar om alle antwoorden op deze vragen en méér te krijgen? Lees dan rustig door en vergeet niet alvast een gratis account aan te maken via onderstaande link. Dan kun je direct meekijken en meedoen met deze review/tutorial 😉

1.0 LiteBit review samenvatting

LiteBit was de eerste broker waar ik in crypto ging handelen. Ik had verder nog weinig tot geen verstand van deze wereld, maar wilde het gewoon eens gaan proberen. Ik ben blij dat ik met LiteBit begon. Het gemak en de eenvoud van dit platform is namelijk zeer aangenaam voor de beginner.

De kosten liggen wel wat hoger dan de goedkoopste brokers, maar daar krijg je wel kwaliteit en professionaliteit voor terug. Zo hebben ze meer dan 50 verschillende cryptovaluta en een Nederlandse klantenservice met de mogelijkheid om te bellen. Groot pluspunt in mijn optiek.

Verder is het kopen en verkopen simpel te noemen en zijn de wallets behoorlijk goed. Ik durf deze wel de beste van de markt te noemen. LiteBit is, zeker voor de beginner, aan te raden. Maak hier jouw gratis account aan en ontdek deze broker zelf of lees de rest van mijn LiteBit review en ervaringen.

2.0 Wat achtergrond informatie & de geschiedenis

Het valt mij op dat veel van de huidige crypto brokers die populair zijn, ontstaan zijn in de Bullrun van 2017. Zo is ook LiteBit ontstaan tijdens deze Bullrun. LiteBit zat eerst met 14 werknemers in dienst en vanaf de nasleep van de Bullrun hebben ze flink uit moeten breiden.

Inmiddels hebben ze een kantoor in Rotterdam met volledig uitzicht over de stad en hebben ze meer dan 50 werknemers in dienst die variëren van Nederlands tot en met Braziliaans. Dit volledige bedrijf is begonnen bij twee crypto enthousiastelingen. Zij wilde crypto trading simpel en toegankelijk maken voor iedereen.

Het begon met de Litecoin. Dit was de eerst beschikbare munt op Litebit, gevolgd door uiteraard de Bitcoin. Inmiddels heeft LiteBit meer dan 50 verschillende cryptovaluta beschikbaar en is deze broker geliefd door gebruikers in hee Europa. Ze zijn zelfs in 2019 en in 2020 uitgeroepen tot beste crypto broker!

litebit-beste-crypto-broker-2019-2020

3.0 LiteBit review

Als ik op zoek ga naar een goede crypto broker, dan kijk ik in eerste instantie naar 3 aspecten:

 • Hoe zit het met de veiligheid van de broker?
 • Is deze broker betrouwbaar?
 • Is het platform makkelijk in omgang en gebruik?

Als een broker aan deze 3 vereisten voldoet, dan is de kans ontzettend groot dat ik het platform eens ga proberen. Als je het niet probeert, dan kom je er ook nooit achter. Dat is bij deze ook mijn advies aan jou. Mijn LiteBit review lezen is super waardevol, maar uiteindelijk moet je het eens zelf gaan proberen om je eigen oordeel te vellen.

Een account aanmaken is tenslotte gratis. Je hebt dus echt niks te verliezen en alles te winnen. Hieronder vind je mijn volledige ervaringen met LiteBit. De goede aspecten, maar ook zeker de mindere. 

3.1 De eenvoud en het gemak van deze broker valt direct op

Op het moment dat je inlogt bij Bitvavo kom je direct op je 'dashboard' uit. Dit dashboard is super overzichtelijk. Je kan vanuit dit dashboard navigeren naar alle nodige pagina's, maar je kunt hier ook direct geld storten of geld opnemen.

Aan de rechterkant zie je de LiteBit credit transacties staan. Bij LiteBit hebben ze echt voor eenvoud gezorgd. Alle belangrijke en nodige pagina's vind je met een oogopslag terug in het menu.

Hier vind je: kopen, verkopen, wallets en contact. Meer heb je niet nodig om jouw eerste crypto te kopen of jouw huidige crypto te verkopen met LiteBit.

Juist de eenvoud van dit platform maakt het enorm geschikt voor beginners. Ik weet namelijk hoe lastig de wereld van cryptocurrency aan het begin kan lijken. Het helpt dan niet mee als je een broker kiest die behoorlijk geavanceerd en lastig is.

litebit-dashboard-credits.PNG

3.2 Het kopen & verkopen op LiteBit werkt prima

Als je cryptocurrencies wilt kopen, dan zal je eerst geld op jouw LiteBit account moeten storten. Dit kun je doen door naar je dashboard te gaan en op de knop 'storten' klikken. Het geld dat je op jouw account stort staat er vrijwel direct op.

Vervolgens ga je in het menu naar 'kopen' om cryptocurrency te kopen via LiteBit. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het kopen van crypto makkelijker vond. Bij Bitvavo heb je net even wat meer overzicht in mijn optiek. Misschien is dat wel mierenneuken, maar ik geef je graag mijn mening 😉

Op dit scherm kies je vervolgens de cryptovaluta die je aan wil kopen. Je vult in hoeveel euro's je om wil zetten in de gekozen crypto, kiest een betaalmethode en klikt op volgende. Klik hier op LiteBit credits als je geld op je account gestort had. Je kan ook direct betalen met een van de verschillende betaalmethodes.

litebit-crypto-kopen

Wil je huidige cryptovaluta uit jouw wallet verkopen? Dan ga je naar het menu en klik je, heel verrassend, op 'verkopen'. Hier kun je de gewenste cryptovaluta verkopen aan LiteBit. Zij storten het geld terug op jouw account en dit kan je weer uit laten betalen naar jouw rekening.

Een andere handige manier om crypto te kopen en verkopen is via de LiteBit wallets. Hier vertel ik je zo wat meer over. Laten we eerst eens gaan kijken naar de beschikbare betaalmethodes.

3.3 De beschikbare betaalmethodes

LiteBit heeft een brede keuze als het aankomt op betaalmethodes. Dit is heel prettig, want hierdoor vind een ieder wel een geschikte betaalmethode. Je kan bij LiteBit kiezen uit:

 • iDeal (persoonlijke favoriet)
 • SEPA Bankwire
 • SOFORT
 • GiroPay
 • Bancontact
 • MyBank
 • Credit Card
 • Carte Bancaire
 • EPS Überweisung

En natuurlijk met LiteBit credits. Dit is simpelweg geld wat op je account staat. Dit kan je zelf gestort hebben of dit kan je ontvangen hebben door het partnerprogramma. Weinig brokers hebben zo'n grote keuze in betaalmethodes. Groot pluspunt!

3.4 De LiteBit wallet vind ik behoorlijk fijn 

Goed, de LiteBit wallets. Ik liet het net al even kort vallen, maar dit vind ik toch wel een van de grootste pluspunten van LiteBit. Of zelfs niet één van, maar hét grootste voordeel. 

De LiteBit wallets zijn super overzichtelijk. In een oogopslag kun je zien hoeveel cryptovaluta je bezit van welke munt en wat de huidige marktwaarde is. Maar daar blijft het niet bij!

Je kan vanuit deze wallets ook direct nieuwe cryptocurrency kopen, maar ook direct crypto uit jouw wallet verkopen. Het storten van cryptovaluta op jouw LiteBit wallets is ook mogelijk. Zelf heb ik onlangs al mijn Ripple (XRP) van mijn hardware wallet naar LiteBit gestuurd om deze te verkopen.

Er is namelijk een rechtszaak aangespannen tegen Ripple en dit kan nooit veel goeds betekenen voor de koers in mijn optiek. Weg ermee nu ik nog in de plus sta dus! Maar dat is weer voor een ander artikel. Moraal van het verhaal: het storten van crypto naar jouw LiteBit wallets is ook heel soepel te doen.

litebit-wallets.PNG

3.5 Wat zijn de kosten van LiteBit?

Voor het opslaan van cryptovaluta in jouw LiteBit wallets hoef je niet te betalen. Je betaalt wel per transactie een 'administration fee'. Deze fee gaat naar de miners die de transactie verwerken en de blockchain onderhouden.

Litebit is niet de goedkoopste broker. Daarvoor moet je bij Bitvavo zijn. Toch zijn de kosten van LiteBit vrij laag. Zo betaal je voor €1.000,- euro aan Bitcoin een administration fee van €0,42 cent. 

De kosten van deze fee variëren wel. Dit heeft namelijk te maken met meer variabelen. Denk aan de marktgrootte, koersfluctaties, handelsvolume, invloed van derden, transactiekosten van cryptocurrency en het verschil tussen vraag en aanbod.

Wat ik hiermee probeer te zeggen is dat het de ene keer goedkoper kan zijn dan 42 cent en de andere keer duurder. Het zal niet veel verschillen, maar nu weet je in ieder geval waarom dat zo kan zijn.

Daarnaast zit er bij de aankoopprijs ook een LiteBit fee van 2% berekent. Hier merk je niks van, aangezien ze dit dus optellen bij de aankoopprijs. Je moet het dus zo zien:

Aanbodprijs + 2% LiteBit fee = koopprijs op LiteBit

En daar komt dan dus nog de administration fee bij die je wel bij het afrekenen ziet staan. Nogmaals; de kosten zijn laag, maar het kan nog lager.

3.6 Is LiteBit veilig & betrouwbaar?

Een belangrijke vraag die vooral veel beginners stellen. Ze zijn nog niet helemaal thuis in de cryptowereld en op de een of andere manier denken ze dat alles onveilig en niet betrouwbaar is. Dit komt wellicht door bangmakerij in de media, maar het is in ieder geval helemaal niet zo.

Hoe vind je dan een betrouwbare broker? Simpel, kijken naar ervaringen van andere mensen of zoeken naar andere aspecten waaruit blijkt dat het een goede, veilige en betrouwbare broker is.

Bij LiteBit heb je dit al heel snel gevonden. Als je de website opent dan zie je namelijk direct dat ze in 2019 en in 2020 de prijs voor de beste broker gewonnen hebben. Deze prijs ontvang je uiteraard niet als je als broker niet veilig en betrouwbaar bent 😉

Verder kun je zelf ook bijdragen aan de veiligheid van de broker. Je kunt namelijk een zogenoemde 'tweestapsverificatie' instellen. Doe je dit, dan dien je bij het inloggen een extra code in te voeren die je via verschillende manieren kunt krijgen. SMS is hier de makkelijkste manier van denk ik.

Onderstaande review over LiteBit omschrijft eigenlijk exact wat ik ook denk:

is-litebit-veilig-en-betrouwbaar

3.7 Daytraden met deze broker is niet aan te raden

Daytraden is het handelen op dagelijkse basis. Je opent nu een positie en stopt hier geld in, in de hoop dat dit over enkele uren gestegen is. Je sluit de positie weer en haalt al je geld eruit. Het verschil is je winst, of je verlies.

Door goed te kunnen daytraden heb je live charts nodig en wil je hier ook direct kunnen kopen en verkopen om zo enige vertraging te voorkomen. Dit kan niet bij LiteBit, aangezien ze deze functie gewoonweg niet hebben.

LiteBit is absoluut niet een broker om bij te gaan daytraden, maar echt een broker voor beleggingen die je doet voor op de lange termijn. 

3.8 Nederlandse support desk!

Een heel groot voordeel van LiteBit is de klantenservice. Het heeft een Nederlandse helpdesk, waardoor je dus direct, snel en vakkundig met je vragen en problemen geholpen kan worden.

Daarnaast hebben zij ook de optie om gewoon te bellen met de klantenservice. Dit is iets wat ik bijzonder erg mis bij het gros van de brokers. Ik heb een hekel aan dat over en weer mailen en wil gewoon direct met een belletje klaar zijn.

Niet iedereen hecht hier waarde aan, maar ik vind het zeker een groot voordeel van de klantenservice van LiteBit!

3.9 Gebruik de eenvoudige LiteBit app

Tegenwoordig bieden de meeste brokers ook een app aan. De een beter dan de ander, maar het is altijd fijn dat er ook een app beschikbaar is. Meer dan 50% van de mensen doen dit soort handelen liever snel via hun smartphone dan via de laptop of computer.

De LiteBit app is echter niet heel geweldig. De app zelf heeft een prima vormgeving en is gewoon goed, mits de inlog ook goed was. Om de haverklap word je namelijk uitgelogd van de app en moet je weer opnieuw gaan inloggen.

Je zou zeggen dat dit voor de veiligheid is, maar je kan nog geen paar minuten in de app zijn zonder dat deze je uitlogt. Ik vind het behoorlijk irritant en ben dan ook geen fan van de app. Jammer, want als dit opgelost wordt dan is het gewoon een prima app.

litebit-app (1)

4.0 Gebruikerservaringen met LiteBit

Je hebt nu kunnen lezen wat ik van LiteBit vind en wat mijn ervaringen zijn met dit platform. Laten we eens gaan kijken naar wat andere te zeggen hebben. Hiervoor kijk ik graag op het onafhankelijke Trustpilot. 

De meeste beoordelingen zijn hartstikke goed. Je ziet alleen dat nu, nu er weer enorm veel interesse in crypto is, de klantenservice wat achter komt te lopen. Dit kan gebeuren. Heb geduld of geef ze een belletje. Het wordt hoe dan ook altijd netjes opgelost.

Daarnaast is er nog een ander punt om rekening mee te houden. Sommige mensen klagen over cryptovaluta die ineens weg zijn uit hun wallet. Dit zijn mensen die niet opletten. LiteBit moet namelijk ook deals maken met de verschillende bedrijven achter de cryptovaluta.

Komen ze er niet uit of kunnen ze op de een of andere manier een coin niet meer aanbieden, dan moet deze van het platform gehaald worden. LiteBit stuurt altijd netjes ruim van te voren mailtjes en maakt het ook duidelijk op het platform zelf dat er een coin weg gaat.

Zet dus die coins over naar jouw eigen wallet, een wallet van een andere broker of verkoop de munten. Doe je dit niet? Dan zijn de munten straks weg. Dit gebeurt bij alle brokers. Verder lees je louter positieve ervaringen:

litebit-review-mols
litebit-ervaring-review-mieke
litebit-review-hardenberg

4.1 Is dit wel geschikt voor mij?

Waar ik zelf aan het begin heel erg over twijfelde en wat het stemmetje in mijn hoofd ook zei, was: is dit wel geschikt voor mij? Je hebt hier helemaal geen verstand van Corné. Waarom zou je dit nou gaan doen? Zo ga je alleen maar geld verliezen!

En zo kan ik nog wel even doorgaan... herkenbaar?

Het is niet gek hoor, want het is inderdaad een spannende stap. Je gaat geld beleggen in een markt die niemand kan voorspellen. Het kan veel moois opleveren, maar het kan ook zomaar de andere kant opgaan. 

Ik heb de gratis Bitcoin training gevolgd van een aantal crypto experts. Hierin leerde ik direct het proces van het kopen van cryptovaluta. Na de training heb ik direct besloten om aan de slag te gaan met de Crypto Masterclass.

Dit is de nummer 1 crypto cursus van Nederland & België. Het is aan te raden om deze cursus te volgen als je meer wil dan alleen beleggen op de lange termijn. Als je dit interessant vindt, adviseer ik je om mijn Crypto Masterclass review eens te lezen.

Als je alleen gaat voor beleggen op de lange termijn, dan is dit niet perse nodig. Ik beleg bijvoorbeeld nu elke dag wat geld in Bitcoin en Ethereum. Zo koop ik elke dag tegen een andere koers aan en bouw ik langzaam vermogen op. Ik verwacht dat deze munten nog makkelijk minimaal x3 kunnen gaan. 

Hier heb je dus verder niet zo veel kennis voor nodig!

Dus concreet antwoord op de vraag: LiteBit en handelen in cryptocurrencies is voor iedereen geschikt die gewoon wil beleggen op de lange termijn. Wil je echt gaan day-/swingtraden, dan is het aan te raden om een allesomvattende cursus te volgen!

4.2 Is er een goed alternatief voor LiteBit?

Ja die is er zeker! Zelf gebruik ik naast LiteBit ook Bitvavo. Dit is zeker mijn favoriete broker. Deze broker is net wat eenvoudiger en heeft bovendien ook de laagste kosten. Het enige nadeel is dat zij niet telefonisch te bereiken zijn.

Lees mijn Bitvavo review en ervaringen eens als je hier meer over te weten wilt komen. Je kunt natuurlijk ook direct een gratis account aanmaken bij Bitvavo. Bijkomend voordeel is dat de eerste €1.000,- euro gratis handelen is via mijn partnerlink!

5.0 Het aanmaken van een LiteBit account

Ik heb vanzelfsprekend al een account bij LiteBit, maar voor deze review zal ik een nieuw account aanmaken. Op deze manier kan ik jou stap-voor-stap door het aanmeldproces loodsen. 

Het is belangrijk dat je nu een gratis LiteBit account gaat aanmaken. Vervolgens kun je door middel van onderstaande stappen exact doen wat ik ook doe.

5.1 Ga naar LiteBit en maak een account aan

Ga naar de www.litebit.eu/nl en klik op de grote oranje knop waar 'start nu' op staat. Hierd dien je 4 stappen te doorlopen. De eerste stap is jouw persoonlijke gegevens invullen. 

litebit-account-aanmaken

Als je dit gedaan hebt dan ga je direct door met stap 2 en dat is de verificatie van jouw e-mailadres. Ga naar jouw inbox en geef de code op die je van LiteBit gekregen hebt.

Als je dit gedaan hebt dan kun je direct door met de volgende stap en dat is de verificatie van je telefoonnummer. Dit werkt eigenlijk op dezelfde manier. Je krijgt wederom een code, maar dan via SMS. Vul deze in en ga door met de laatste stap.

litebit-account-aanmaken-stap2
litebit-account-aanmaken-stap3

De laatste stap is het beveiligen van je account. Hierbij moet je een kopie van jouw ID-bewijs, rijbewijs of Paspoort uploaden. Ook kan je besluiten om de tweestapsverificatie in te stellen. Dit raad ik wel aan om te doen.

Heb je dit eenmaal gedaan, dan ben je klaar met de registratie en kun je gaan handelen in cryptovaluta op LiteBit!

5.2 Inloggen bij LiteBit

Wat je nu gaat doen is inloggen op jouw LiteBit account. Dan kom je in het overzichtelijke dashboard terecht en kun je direct aan de slag gaan met traden. In de rest van deze LiteBit review heb ik je al uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat en hoe simpel het is.

6.0 LiteBit review & ervaring conclusie

LiteBit is een van mijn favoriete brokers. Het is zelfs de eerste broker waar ik mee begonnen ben. De kosten van LiteBit hadden wat mij betreft wel wat lager gemogen, maar daar krijg je dan wel weer veel voor terug.

Het gemak van het platform is heel prettig te noemen, de Nederlandse helpdesk met telefoonlijn is een enorme uitkomst en daarnaast werken de extra toevoegingen (zoals LiteBit credits) ook heel prettig.

Verder vind je een uitgebreid assortiment aan verschillende cryptovaluta en zijn de LiteBit wallets in mijn optiek de beste van de markt te noemen. Betrouwbaarheid en veiligheid staan ook hoog in het vaandel bij de beste crypto broker van 2019 & 2020.

Kortom: ik kan LiteBit zeker aanraden om eens te gaan proberen. Maak een gratis account aan via onderstaande groene knop!

6.1 Voor- & nadelen

 • Breed assortiment aan digitale munten
 • Nederlandse helpdesk met optie tot bellen
 • Eenvoudig en snel te begrijpen platform
 • De LiteBit wallets zijn een van de beste
 • Transacties gaan vrij snel
 • Veel betaalopties
 • Veilig en betrouwbaar
 • Beste broker van 2019 en 2020
 • Niet de laagste kosten
 • De LiteBit app laat te wensen over

6.2 Hoe lang duurt uitbetaling bij LiteBit?

Uitbetalingen in euro's worden twee keer per dag verwerkt en ook direct verstuurd. Het is, net als een normale overschrijving, afhankelijk van de bank die je hebt. Het kan 3 werkdagen duren alvorens het geld op je rekening te zien is.

Uit eigen ervaring weet ik dat dit altijd klopt. Ik heb nooit langer hoeven wachten op mijn geld.

6.3 Wat zijn LiteBit credits?

Je kunt zogenoemde LiteBit credits kopen. 1 LiteBit credit vertegenwoordigt €1,- euro. Deze credits kan je kopen door geld op je account te storten of door crypto te verkopen en dit om te zetten naar LiteBit credits. Ook krijg je LiteBit credits via het partnerprogramma.

Het grootste voordeel hiervan is dat orders die je met LiteBit Credits betaalt, direct verwerkt worden. Daarnaast kunnen deze ook direct uitbetaald worden naar een gekoppelde bankrekening. 

Leuke extra toevoeging van LiteBit.

LiteBit

9

Betrouwbaarheid

10.0/10

Veiligheid

9.0/10

Support

9.0/10

Gemak

8.0/10

Wallet

9.0/10
About the author

Hi, Jaco hier!

Ik verdien mijn inkomen met het internet. Met mijn ervaring en passie voor marketing en economie wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om hetzelfde te bereiken. Inmiddels heb ik al een aantal jaar ervaring op dit gebied en durf ik mij hier wel een expert in te noemen.

dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}