Wat Is Yoast SEO?

Wat is Yast SEO?

Yoast SEO is een plugin voor WordPress die het SEO (zoekmachine optimalisatie) gedeelte van je website heel makkelijk maakt.

De plugin verteld je wat goed is en wat niet goed is. Daarnaast verteld de plugin ook hoe je ervoor kunt zorgen dat dit wel weer goed is.

Wat Is Yoast SEO?

De Yoast SEO plugin helpt je op verschillende punten. Met de afbeelding hieronder zie je hoe de plugin werkt.

Hij geeft fouten, verbeteringen en goede punten aan. Als je een beginner bent en nog niet veel van SEO snapt dan is het zaak om alle bolletjes groen te krijgen.

Als al deze bolletjes groen zijn weet je in ieder geval dat de SEO van je website goed zit en dit is toch wel ontzettend belangrijk.

Leuk om te weten is dat de plugin door Joost de Valk is gemaakt, Nederlander. De plugin is de meest gedownloade plugin van WordPress over de hele wereld.

Je kunt hier zaken als je title-tag en je meta-tag ook aanpassen.

Wat Is Yoast SEO?

In de afbeelding zie je goed wat de title-tag en de meta-tag is en hoe je deze aan moet passen. De app maakt het super simpel en zorgt ervoor dat je het goed doet.

Daarnaast kun je ook het zoekwoord van je bericht in de plugin invullen. De plugin laat je zien of het zoekwoord vaak genoeg voorkomt en of je het misschien nog meer moet gebruiken.

Wat Is Yoast SEO?

Hier tik je het zoekwoord in en dan kun je in de gegevens zien of het vaak genoeg gebruikt wordt.

Wat Is Yoast SEO?

Los de problemen en verbeteringen op en je hebt een goed en sterk artikel!

Wil je de SEO van je pagina helemaal goed optimaliseren? lees dan ook even:

Verder nog vragen? laat even een reactie achter onder dit artikel!