Wat Is Een Title-Tag?

Een title-tag is super belangrijk als je jezelf bezig houdt met zoekmachine optimalisatie. Een title-tag is namelijk wat je potentiële bezoeker als eerste ziet van je website.

wat is een title tag
Title tag

Het geel gemarkeerde is je title-tag. Dit krijg je dus te zien in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google.

Hoe Kun Je De Title-Tag Aanpassen?

Je title-tag is gemakkelijk aan te passen als je gebruik maakt van WordPress. Hieronder kun je zien waar je dit kan doen.

title tag aanpassen in wordpres
title tag aanpassen in wordpres

Zoals je je kunt zien pakt WordPress automatisch de titel van je artikel. Dit kun je ook veranderen en zelf een title-tag maken. Haal simpelweg het geel gemarkeerde stuk weg en typ zelf iets in.

Een Title-Tag is de naam van je bericht die ook in Google getoond wordt.

Hoe Belangrijk Is De Title-Tag?

Dit is van groot belang. Je title-tag is het gene wat je bezoekers het eerst zullen zien. Als je geen interessante title-tag hebt, zullen de potentiële bezoekers niet op je website gaan klikken. Dit zorgt er weer voor dat Google je lager laat ranken.

Je kunt je title-tag optimaliseren door je keywords in de titel te gebruiken. Je kunt de titel ook aantrekkelijker maken voor de potentiële bezoekers. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een call to action te doen. Bijvoorbeeld: ‘Lees de tips hier DIRECT’.

Maak je geen gebruik van WordPress? Dan kun je in je HTML bestand de code: <title></title> invoegen. Tussen die woorden zet je dan je title-tag. Ik hoop dat je nu antwoord gekregen hebt op de vraag: wat is een title-tag. Als dit niet het geval is, hoor ik graag van je!