Hoe Moet Je WordPress Downloaden & Installeren (TUTORIAL)

Hoe moet je WordPress downloaden & installeren? Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer en denken dat dit een hele opgave is. Om deze reden gaan ze vaak al niet door met het bouwen van een eigen website. Wat natuurlijk ontzettend zonde is, want er zit heel veel geld in een eigen website.

In dit artikel leg ik uit hoe je WordPress kunt downloaden & installeren. Gelukkig is het makkelijker dan je denkt.

WordPress Downloaden

Je kunt WordPress op twee manieren downloaden. Handmatig en via het beheersysteem van je webhosting. Helaas heeft niet elke webhosting een systeem waar je WordPress op kunt downloaden en installeren.

Daarom wil ik je sowieso adviseren om een hosting en domeinnaam bij Neostrada.nl aan te schaffen. Ik zit hier zelf al jaren en ben hier ontzettend tevreden over, bovendien kun je zo gemakkelijk WordPress downloaden & installeren en is het ook nog eens Nederlands. Dus een goede klantenservice als iets niet lukt!

Ik ben zelf verder namelijk ook niet zo technisch, daarom moet je het zo makkelijk mogelijk maken voor jezelf.

WordPress Downloaden Via C-Panel

Als je een hosting hebt bij Neostrada of een andere hosting die ook c-panel gebruiken dan wil ik je nu vragen om in te loggen bij het c-panel. De gegevens hiervoor heb je in je mail gekregen van de webhost (Neostrada) als dit nog niet het geval is, zul je even moeten wachten.

Lees ook het artikel over Neostrada en de tutorial video.

Als je eenmaal de gegevens hebt ga je naar c-panel en log je in. Dit doe je door naar https://www.jedomeinnaam.nl/cpanel te gaan. Op ”jedomeinnaam” vul je uiteraard jouw domeinnaam in. Je komt dan uit op onderstaand scherm.

wordpress downloaden & installeren - cpanel
cPanel

Hier vul je de gegevens in die je gekregen hebt en dan kom je in het back-end systeem van je website(s). Hier kun je alles beheren wat met je website(s) te maken heeft en dus ook WordPress downloaden en installeren.

Je moet namelijk WordPress telkens weer op een nieuw domeinnaam downloaden & installeren.

Je komt dus nu in je cPanel en dat ziet er zo uit:

cPanel
cPanel

Scrol vervolgens helemaal naar beneden naar het kopje ”Softaculous apps installer”. Hier zie je WordPress tussenstaan, klik hierop.

WordPress downloaden & installeren
WordPress downloaden & installeren

Je komt gelijk de knop tegen ”installeren”. Klik op de knop. Je ziet nu een pagina waar je verschillende gegevens in moet vullen. Om je goed te helpen heb ik een video voor je opgenomen waarin je precies ziet wat je op deze pagina moet doen.

Als je de gegevens eenmaal goed hebt staan kun je onderaan die pagina op ”installeer” klikken. WordPress gaat nu installeren op de domeinnaam en zal met enkele minuten klaar zijn. Daarna kan het even duren vóórdat je website is aangepast naar WordPress, wees dus niet te ongeduldig.

WordPress Downloaden & Installeren (Video Tutorial)

https://youtu.be/pIhwciGCxR4