Wat Verdient Een Verpleegkundige?

Het inkomen van een verpleegkundige is voor vele mensen interessant om te weten. Moet je hier nu wel voor gaan of kun je beter wat anders zoeken?

In dit artikel lees je wat een verpleegkundige verdient en tot hoe hoog dit kan oplopen.

Wat Verdient Een Verpleegkundige?

Het gemiddelde salaris van een verpleegkundige is 2934,- euro bruto. Dat is zo'n 2312,- euro netto. Let wel op dat dit voor een niveau 4/5 verpleegkundige is.

Als je net start als verpleegkundige dan krijg je tussen de 1890,- en de 1985,- euro bruto. Het is bizar om te bedenken dat het inkomen van een vuilnisman hoger is aan het begin.

Dit bedrag kan echter wel oplopen tot een bruto salaris van zo'n 3075,- tot 3460,- euro. Dit is allemaal nog exclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

Ook verschillen de salarissen per ziekenhuis.

Wat Is Het Minimumloon Van Een Verpleegkundige?

Het minimumloon van een 16-jarige is 570,50 per maand. Dit loopt op tot je 21e waarbij het minimumloon 1635,60 euro is (bron).

Als leerling kun je onderstaande tabel aanhouden wat betreft salaris.

  • 1e jaar: € 1.270,-
  • 2e jaar: € 1.420,-
  • 3e jaar: € 1.610,-
  • 4e jaar: € 1.790,-

Loont Het Om Verpleegkundige Te Zijn?

Naast dat het mooi werk is, loont het ook best wel om aan de slag te gaan als verpleegkundige. Je werkt alleen erg hard voor niet al te veel geld.

Zeker als starter verdien je nog behoorlijk weinig. Vind je het een tof beroep? Dan moet je het zeker doen. Ben je op zoek naar werk waar je echt veel mee verdient? Dan kun je beter iets anders gaan doen of op zijn minst iets voor jezelf naast je huidige werk starten.

Ik doe aan affiliate marketing. Een manier van online ondernemen waarbij je dus geld verdient van achter je laptop. Niet veel mensen weten hier nog van, en dit is nog maar een van de manieren om een online onderneming te starten.

Met deze website alleen verdien ik al 2.500,- euro netto. En dan te bedenken dat ik 10 websites heb!

Ik heb een e-book geschreven met de beste mogelijkheden om een online onderneming te starten en hier relatief veel geld mee te verdienen. Moeilijk is het niet.

Download hieronder jouw gratis exemplaar!

Download Jouw Gratis E-Book!

Vul je naam en mailadres in en ontvang direct jouw gratis exemplaar van het online ondernemen e-book!

online geld verdienen e-book