Wat Is TradeTracker & Hoe Werkt Dit Affiliate Netwerk?

In dit artikel over ‘Wat is TradeTracker & hoe werkt dit affiliate netwerk? Leer je alles wat je moet weten over dit specifieke netwerk. Waarom moet je als affiliate marketeer echt lid zijn van een affiliate netwerk en wat loop je mis als je dit niet doet?

Goede kans dat je zelf een affiliate bent of aan het zoeken bent naar een goed businessmodel. Affiliate marketing is ontzettend leuk en winstgevend, als je de juiste affiliate netwerken gebruikt!

Wat Is TradeTracker?

TradeTracker is een affiliate netwerk. TradeTracker mag zichzelf ook de grootste van de affiliate netwerken in Nederland noemen. Met een aanbod van ruim 1600 producten en diensten heb je ontzettend veel keuze. TradeTracker biedt vooral fysieke producten aan. Maar naast deze fysieke producten kun je ook veel abonnementen vinden.

tradetracker.com
TradeTracker.com

Om je een impressie te geven van TradeTracker en het gebruik hiervan gaan we de opties en de website kort bespreken.

Home

Onder het kopje ‘home’ in je account vind je een overzicht van de dag. Hoeveel verkopen heb je al gedaan en hoeveel geld heb je hiermee verdient? Daarnaast vind je hier nog een aantal berichten met updates over marketing en TradeTracker zelf.

Als je verder naar beneden scrolt vind je ook statistieken en lopende campagnes. Een goed overzicht van alles wat je hebt lopen dus.

TradeTracker - Home
TradeTracker – Home

Campagnes

Het belangrijkste gedeelte van een affiliate netwerk zijn natuurlijk de campagnes die ze aanbieden. Zoals ik net al heb verteld hebben ze een ontzettend groot aanbod. Hieronder vind je een overzicht van alle categorieën die te vinden zijn.

Onder deze categorieën vallen meerdere campagnes. Deze ga ik niet allemaal laten zien. Als je begint met affiliate marketing en TradeTracker kun je dit zelf op gemak uit gaan zoeken.

Campganes TradeTracker
Campagnes TradeTracker

Promotiemateriaal

Aan promotiemateriaal heb je ook ruim genoeg. Je kunt kiezen uit een hele hoop verschillende manieren om producten te promoten. Hier horen ook de passende materialen bij.

Hierboven zie je de verschillende mogelijkheden aan promotiemateriaal. Als je een beetje creatief bent, kun je meerdere materialen tegelijk gebruiken. Zo verhoog je de conversieratio en verdien je meer geld 😉

Rapportage

Om al je campagnes zo goed mogelijk te laten verlopen, is het wel prettig om te weten hoe ze het doen. Dit kun je terugvinden in de rapportages. Als je ziet dat campagnes het niet goed doen kun je andere promotiematerialen proberen.

Doen ze het juist goed? Dan kun je deze technieken vaker gaan gebruiken. Meten is weten, dat zeggen ze niet voor niets!

TradeTracker Rapport opties
TradeTracker Rapport opties

Account

Je account spreekt voor zich. Alle persoonlijke informatie en betaalgegevens etc. Een account aanmaken vergt wat tijd, aangezien je ook je bankrekening en dat soort gegevens in moet vullen.

Om jou tijd te besparen heb ik dus dit artikel geschreven. Je hoeft geen account te maken en hebt al binnen in TradeTracker een kijkje kunnen nemen.