Hoe Kun Je Geld Verdienen Met Social Media?

Ja, hoe kun je geld verdienen met social media? Goede vraag, want tegenwoordig kun je amper iemand vinden die geen social media account heeft.

Dit betekent dus dat je heel veel mensen kunt bereiken op social media, maar hoe zet je dit om in geld?

Veel Volgers Op Instagram

Met Instagram kun je heel veel geld verdienen als je veel volgers hebt. En met veel bedoel ik 10.000 minimaal! Wat je kunt doen namelijk is gesponsorde posts plaatsen. Tegen de tijd dat je zo veel ECHTE volgers opgebouwd hebt, zul je vanzelf benaderd worden door bedrijven die samen willen werken.

Als dit nog niet het geval is, kun je altijd gebruik maken van affiliate marketing of je eigen producten verkopen aan je fanbase. Op deze manier kun je heel leuk geld binnenhalen wanneer je zelf wil. Natuurlijk kun je dit niet te vaak doen, want je volgers volgen jou voor de waarde die je levert. Blijf dit vooral doen.

Je kunt hetzelfde principe toepassen op andere social media kanalen. Instagram is alleen een heel goed voorbeeld waar dit ook echt vaak en goed ingezet wordt.

Dat is één antwoord op de vraag: hoe kun je geld verdienen met social media. Een ander antwoord kun je hieronder vinden.

Advertenties

Social media wordt tegenwoordig in overvloed gebruikt door personen en bedrijven die adverteren. Dit betreft hun eigen producten en de producten van andere bedrijven of personen. Dit is dan natuurlijk affiliate marketing.

Daarnaast maken dropshippers ook veel gebruik van advertenties op Facebook en Instagram, om zo veel kliks en conversies te krijgen.

hoe kun je geld verdienen met social media marketing

Social Media Marketing Agency (SMMA)

De makkelijkste en ik denk ook de meest effectieve manier om met social media geld te verdienen is het starten van een social media marketing agency (SMMA).

Wat doe je met een SMMA? Heel simpel, je doet de promotie van bedrijven op social media. Er zijn ontzettend veel bedrijven die ‘veroudert’ zijn. Ze adverteren nog in de krant of in openbare ruimtes, wie leest dit nog?!

Helemaal niemand! Deze mensen bedrijven zijn perfect en zijn vaak bereid om je minimaal €1.000,- euro per maand te betalen. Zo kun je 4 bedrijven binnenhalen en verdien je meer dan een gemiddelde Nederlander.

Dit gaat echt zo makkelijk als het lijkt, dit is namelijk de perfecte tijd om hiermee te beginnen. Je ziet steeds meer mensen dit met veel succes doen.

Als je nu nog start kun je losbreken van het 9-5 leven, je eigen baas zijn en dus nooit meer hoeven vragen of je naar de dokter mag. Je bepaalt het namelijk zelf!

De Agency Masterclass is razend populair op dit moment. Dit is een cursus waarin je stap-voor-stap meegenomen wordt in het proces. Van inschrijven bij de KvK tot het krijgen van je eerste bedrijven en het opschalen hiervan.

Zelf Succesvol Worden Met Een SMMA?

Zelf een succesvolle social media marketing agency opzetten kan heel pittig zijn. Echter is het vrij makkelijk als je het leert van iemand die het pad al bewandeld heeft.

Ik heb het zelf geleerd door de Agency Masterclass te volgen. Binnen enkele dagen had ik mijn eerste klanten en was ik winstgevend.

Check voor meer informatie: Agency Masterclass Review.

notes