Wat Zijn Breadcrumbs?

Wat zijn breadcrumbs? Een goede vraag als je bezig bent met het optimaliseren van je website. De directe vertaling van breadcrumbs is broodkruimels. Dit is ook eigenlijk wat het is. Het zijn online broodkruimels.

Breadcrumbs - wat maakt een goede website
Breadcrumbs

Breadcrumbs laten het spoor van de bezoeker zien. Dit zorgt voor overzicht op de website. De bezoeker weet namelijk precies langs welke pagina’s hij/zij allemaal gekomen is om te komen op de pagina waar hij nu is.

Het geel gemarkeerde stukje boven in de afbeelding zijn de breadcrumbs. Zoals je kunt zien is de bezoeker in dit geval via de home pagina naar alle artikelen gegaan. Uit alle artikelen heeft hij/zij het artikel ‘De #6 belangrijkste e-commerce trends voor 2020! [mis ze niet]‘ gekozen.

Voor een bezoeker is het fijn om te zien welk spoor zij bewandeld hebben, en kunnen zo ook makkelijk terug naar de vorige pagina.

Naast de voordelen voor je bezoeker heeft het ook voordelen voor je positie in Google. Google ziet namelijk dat het overzichtelijker voor de klant is geworden. Daarom laat Google je hoger ranken in Google. Meerdere voordelen om breadcrumbs toe te voegen dus. Zeker geen nadelen!

Hoe Krijg Ik Breadcrumbs Op Mijn Website?

De makkelijkste manier om breadcrumbs aan je website toe te voegen is via WordPress. Dit gebruik ik ook ten alle tijden. Ik ben namelijk ook niet zo super technisch dat ik met code en HTML kan werken 😉

Wat je met WordPress doet, is een plug-in downloaden. Via deze plug-in kun je gemakkelijk breadcrumbs aan je website toevoegen. Ik gebruik zelf de plug-in van Yoast SEO. Dat is sowieso een plug-in die ik adviseer, maar dat is een onderwerp voor een ander artikel! Op de website van Yoast SEO leggen zij precies uit hoe je dit kunt doen.

Als je meer vragen hebt dan kun je altijd een reactie achterlaten of even contact opnemen via het contactformulier.

wat zijn breadcrumbs