Wat Maakt Een Goede Website?

Als je actief bent op het internet en een eigen website hebt, is het wel fijn om te weten wat nu een goede website maakt. Na het lezen van dit artikel kun je van jouw website een echt goede website maken. Wellicht heb je alles al gedaan zoals beschreven, in dat geval ben je goed bezig 😉

Eenvoud

Als je een goede website wilt hebben, is het belangrijk dat je een eenvoudige structuur op je website hebt. De website moet overzichtelijk zijn voor de bezoeker. Het is belangrijk dat ze nooit hoeven te zoeken naar knoppen of informatie. Ze moeten met een blik zien waar ze zijn. Een handig truckje om dit te doen is door het gebruik van breadcrumbs.

Breadcrumbs - wat maakt een goede website
Voorbeeld breadcrubs

Het geel gemarkeerde zijn de breadcrumbs. Breadcrumbs staat natuurlijk voor broodkruimels, dit is ook het doel. Je kunt precies terug volgen hoe je op de huidige pagina gekomen bent. Namelijk via home en daarna via alle artikelen.

Bezoekers schrikken van veel keuze, dit wil je voorkomen!

Belangrijk is om je menu ook zo eenvoudig mogelijk te houden. Als je een menu hebt met heel veel keuzes dan weet de bezoeker vaak niet waar ze moeten beginnen en verlaten ze de pagina weer snel. Dit is ook niet goed voor de SEO.

Duidelijkheid

Wat wil je bereiken met jouw website? Het is van groot belang om een duidelijk doel voor ogen te hebben. Er zijn meerdere mogelijkheden voor je website. Hieronder een aantal veel voorkomende voorbeelden:

  • Wil je dat mensen op je advertenties klikken?
  • Wil je conversies/verkopen verhogen?
  • Wil je e-mailadressen verzamelen voor e-mailmarketing?

En zo zijn er nog tal van doelen die je met je website kunt realiseren. Zorg in ieder geval dat je doel duidelijk is voor jezelf.

Goede Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Misschien wel het belangrijkste antwoord op de vraag: ”wat maakt een goede website” is goede zoekmachine optimalisatie. Als je niet goed vindbaar bent in de zoekmachines ga je niet eens bezoekers naar je website krijgen. Dan kun je een super duidelijk menu hebben en een hele overzichtelijke website, maar daar heb je dan vrij weinig aan!

Zorg dus voor een hoge positie in Google om zo de gewenste bezoekers naar je website te krijgen.

Lees ook mijn artikel over zoekmachine optimalisatie SEO. Hier leer ik je van A tot Z hoe je dit het beste doet.

Lever Waarde

Nog een ontzettend belangrijk aspect wat betreft ‘wat maakt een goede website’ is het leveren van waarde. Als je allemaal onzin op je website hebt staan waar je bezoeker niks aan heeft, dan straft Google je hiervoor. Dit klinkt heel wreed, maar het is echt waar. Zij zullen je website veel minder goed laten scoren in Google. Zo komen er geen bezoekers meer naar je website en zul je je doel niet behalen.

Google wil graag zo veel en zo goed mogelijke informatie aan zijn gebruiker leveren. Daarvoor belonen zij je dan ook goed. Lever je namelijk goede en waardevolle informatie, dan laat Google je heel hoog ranken. Hierdoor krijg je super veel bezoekers naar je website en ga je zeker je doelen behalen.

Wat is waardevolle informatie? De bezoeker moet na jouw website alle informatie hebben over het onderwerp waar zij op zoeken. Als het goed is, heb je na dit artikel alle informatie dat je nodig hebt om een goede website te maken. Dat is dus een goed artikel. Vaak linken websites moeilijke woorden door naar andere artikelen waar dit woord staat uitgelegd. Ook dit heb ik al een aantal keer gedaan als je opgelet hebt.

Op deze manier krijg jij als bezoeker alle informatie die je nodig hebt om volledig te begrijpen wat een goede website maakt. Hopelijk heb je nu goed en duidelijk antwoord gekregen op de vraag: ”wat maakt een goede website?”. Mocht dit niet zo zijn, dan kun je altijd even een reactie achterlaten!

lever waarde