Vanaf Welk Bedrag Is Beleggen Interessant? Dit Is Belangrijk!

vanaf-welk-bedrag-is-beleggen-interessant

Vanaf welk bedrag is beleggen interessant? Is het zo dat je alleen in aandelen kunt beleggen als je veel geld hebt? Kun je alleen met bijvoorbeeld een minimumbedrag van 10.000 euro gaan beleggen? Over dergelijke vragen bestaan de nodige misverstanden. Wij kunnen je in ieder geval verzekeren dat het vanaf elk bedrag interessant is om te beleggen.

Heb je minimaal een paar duizend euro nodig om met beleggen te starten? Nee, zeker niet. Ook als je bijvoorbeeld een paar honderd euro hebt, kun je prima starten met beleggen. Ook met een dergelijk ‘laag’ bedrag kun je immers een flinke procentuele winst gaan boeken. Dit duiden we graag aan met behulp van twee voorbeelden:

Voorbeeld 1:

  • Startkapitaal: 800 euro
  • Rendement jaar 1: 6%
  • Kapitaal einde van het jaar: 848 euro

Voorbeeld 2:

  • Startkapitaal: 10.000 euro
  • Rendement jaar 1: 6%
  • Kapitaal einde van het jaar: 10.600 euro

In beide voorbeelden is er sprake van een rendement van 6%. Als je nou met een startkapitaal van 800 euro begonnen bent, maak je in dat jaar een winst van 48 euro. Als je met een startkapitaal van 10.000 euro begonnen bent, maak je in dat jaar een winst van 600 euro.

Des te hoger het startkapitaal is, des te hoger de winst is. Desalniettemin brengen beide voorbeelden dezelfde mogelijkheden en risico’s met zich mee. De exacte winst is bij een hoger startkapitaal hoger, maar verhoudingsgewijs kun je in beide voorbeelden genieten van het rendement van 6%.

Kortom: vanaf elk bedrag is het interessant om met beleggen te starten. Zolang je maar een rendement van bijvoorbeeld 6% weet te behalen, maak je winst. Juist dáárom is het interessant om met beleggen te starten. In dit gratis beleggen webinar leer je hoe je een rendement van tussen de 7% en de 20% kunt halen.

vanaf-welk-bedrag-is-beleggen-interessant

Startkapitaal + maandelijks bijleggen

Heb je interesse om in aandelen te gaan beleggen? Heb je echter op dit moment niet super veel spaargeld vrij om als startkapitaal te gebruiken? In dat geval is het interessant om met een laag startkapitaal te beginnen. Heb je bijvoorbeeld nog 500 of 1000 euro op jouw spaarrekening staan waar je in principe niks mee doet? Dan kun je met dat bedrag prima starten.

Vervolgens kun je ervoor kiezen om maandelijks een extra bedrag in te gaan leggen. Door bijvoorbeeld maandelijks 150 euro in te leggen, investeer je jaarlijks eigenlijk 1800 euro extra in jouw beleggingen. Indien je dit enkele jaren vol kunt houden, stijgt jouw kapitaal dus vrij fors. daarbij geniet je namelijk ook van interest over interest.

Zoals je in bovenstaande voorbeelden gezien hebt, kun je bijvoorbeeld een rendement van 6% houden. Bij een startkapitaal van 800 euro levert dat in het eerste jaar een winst van 848 euro. Het tweede jaar start je echter met een kapitaal van 848; 6% rendement over een bedrag van 848 euro levert een bedrag op van 898,88 euro. aan het einde van het tweede jaar heb je dus al 98,88 euro weten te verdienen.

Weet je ook het derde jaar een rendement van 6% te behalen? Dan geniet je dus van 6% rendement over een bedrag van 898,88 euro = ongeveer 54 euro aan pure winst. Kortom: met name op de lange termijn kun je op deze manier veel geld aan het beleggen overhouden. Daarbij maakt het in de basis dus niks uit wat jouw startkapitaal is.

Let wel op: in dit voorbeeld hebben wij niet eens rekening gehouden met de extra maandelijkse inleg. Als je bijvoorbeeld maandelijks een bedrag van 150 euro in weet te leggen, weet je alleen maar meer en meer vermogen op te bouwen. Mede daardoor is het interessant om jouw overgebleven geld te beleggen in plaats van op jouw spaarrekening te laten staan!

Vanaf welk bedrag is beleggen interessant conclusie

De conclusie is eigenlijk uiterst simpel: vanaf elk bedrag is het interessant om te beleggen. Zolang je maar interessante rendementen weet te houden, kun je op een aangename manier jouw vermogen op gaan bouwen. Dat weet je zéker te doen door maandelijks ook nog extra geld in te leggen!

Wil je leren hoe je een hoog rendement van tussen de 7% en de 20% kunt behalen met beleggen? Meld je dan aan voor dit gratis beleggen webinar.

Liever direct bewezen methodes volgen? Lees dan eens mijn Trading Navigator Methode review. Dé cursus om te volgen als je een belachelijk hoog rendement wil behalen.