Wat Is Een Autoresponder En Wat Kun Je Hiermee?

Ik krijg vaak de vraag: wat is een autoresponder en wat kun je hiermee? Voor mensen die zich bezig houden met e-mailmarketing is dit een hele goede vraag.

Autoresponders zijn automatisch verzonden e-mails. Je zet deze dus van te voren al klaar. Als de klant zich inschrijft, krijgt hij/zij op de ingeplande tijden een mailtje van jou.

Je kunt dus bijvoorbeeld om elke 2 dagen een nieuwe mail naar je klant laten sturen met aanbiedingen van een product. Het is wel belangrijk dat het niet constant dezelfde mail is, want dan gaat de klant zich irriteren aan jouw mailtjes.

Als de klant een product of dienst koopt kun je hem ook automatisch op de koperslijst laten zetten. Zo krijgt de klant geen mailtjes meer om het product te kopen die hij/zij onlangs al gekocht heeft.

Met de juiste e-mailmarketing software is dit echt goud waard. Je kunt geld verdienen wanneer je maar wilt als je een goede e-maillijst hebt opgebouwd.

Je kunt namelijk een actie naar heel je lijst sturen wanneer je wil. Dit levert altijd geld op!

Afbeeldingsresultaat voor autoresponder enormail
Voorbeeld autoresponder

In het voorbeeld hierboven zie je bijvoorbeeld dat de klant op dag 0 een welkom mailtje krijgt. Op dag 3 krijgt de klant de eerste les toegestuurd, 3 dagen later de 2e enz. Dit kun je allemaal instellen en dus automatiseren.

Voor meer informatie over de email marketing provider die dit aanbiedt kun je dit artikel lezen: Enormail review + ervaringen 2019.