Waarom Is E-Mailmarketing Zo Mooi?

waarom is e-mailmarketing zo mooi?

In dit artikel ga ik je antwoord geven op de vraag: waarom is e-mailmarketing zo mooi?

Daarnaast ga je leren waarom het zo belangrijk is om gebruik te maken van e-mailmarketing en wat de beste e-mailmarketing software is om te gebruiken.

Het lezen kost je nog geen 5 minuten en gaat je honderden of duizenden euro’s per maand extra opleveren.

E-Mailmarketing In 2020?

Heel veel mensen denken dat e-mailmarketing ouderwets is. Als je een beetje actief bent in de online marketing, dan weet je dat dit juist totaal niet het geval is.

E-mailmarketing wordt vaak het meeste geld mee omgezet. Het is een ontzettend handige manier om duizenden mensen tegelijk te bereiken en ze ook tot een handeling over laten gaan.

Je kunt dus letterlijk geld verdienen wanneer je wil. Maak een goede mailing of stel een goede autoresponder in en stuur hem naar je hele mailinglijst. Gegarandeerd geld!

Dus ook in 2020 is het belangrijk om veel bezig te zijn met het opbouwen van een mailinglijst. Dit blijft een van de belangrijkste dingen binnen de online marketing.

Waarom Is E-Mailmarketing Zo Mooi?

Goed, nu we weten dat e-mailmarketing ook in 2020 nog belangrijk is, gaan we het hebben over waarom e-mailmarketing zo mooi is en waarom jij het ook moet gaan gebruiken.

Groot Bereik

Als je gebruik maakt van een mailinglijst en het voor elkaar krijgt om veel mensen in deze lijst te krijgen, dan kun je heel veel mensen bereiken met één klik op de knop. Je kunt zo duizenden mensen tegelijk laten weten welk evenement je organiseert of welke aanbiedingen momenteel actief zijn op je website.

Extra Geld Wanneer Je Wil

Je kunt extra geld verdienen wanneer je wil. Zorg er wel voor dat je natuurlijk niet te vaak mailings gaat sturen, dan zullen de ontvangers je mailings niet meer openen en kun je dus veel minder mensen gaan bereiken.

Maar, als je die week of maand nog niet genoeg verdient hebt, kun je er een mailing uitsturen met een product dat je in de aanbieding hebt. Of als je aan affiliate marketing doet, kun je een promotie van een cursus versturen. Als je duizenden mensen in je lijst hebt staan, zijn er altijd wel een paar die tot koop over gaan.

Geld wanneer je wil

Automatische Piloot

Je kunt de mailings volledig automatiseren. Je kunt mailtjes maken en deze op dagen indelen vanaf dat de klant zich in heeft geschreven op je mailinglijst. Dit kun je doen met autoresponders. Zorg wel dat je de juiste e-mailmarketing software gebruikt, anders gaat alles wat ik hier schrijf heel lastig worden. Je wil hier niet te veel tijd aan kwijt zijn!

Mooie Opt-In Pagina’s

Als je gebruik gaat maken van e-mailmarketing heb je altijd e-mailmarketing software nodig, anders kan dit simpelweg niet. Als je de juiste e-mailmarketing software gebruikt kun je ook prachtige opt-in of landingspagina’s maken. Dit werkt vaak met een drag-and-drop programma.

Je hoeft dus geen technische kennis te hebben en kunt de pagina maken door de elementen er naartoe te slepen. Ideaal voor mensen die niet veel tijd kwijt willen zijn of die niet technisch zijn. De beste software hiervoor is GetResponse, dit kun je 30 dagen gratis uitproberen.

E-Mail Is Het Meest Gebruikte Communicatiemiddel

E-mailen wordt tot 3x meer gebruikt dan social media. Bovendien lezen mensen hun e-mails veel vaker. Uit onderzoek is gebleken dat e-mail ook een goeden return on investment heeft. Voor elke €1,- euro wordt er gemiddeld €38,- terugverdient.

E-mailmarketing Is Goedkoop

E-mailmarketing is relatief goedkoop. Het enige waar je voor betaald is een abonnement op je e-mailmarketing software. Ook dit hoeft niet duur te zijn, meestal heb je aan het begin al een abonnement voor €15,-. Je zult vanzelf merken wanneer je het moet verhogen. Je hebt namelijk een beperkt aantal mensen per abonnement. Maar dit geld verdien je met gemak weer terug.

Makkelijk Analyseren

E-mailmarketing kun je heel makkelijk meten en analyseren. Je kunt precies zien hoeveel mensen je mailing openen en wie er ook daadwerkelijk op de CTA button klikt. Zo weet je wat je moet veranderen aan je mailings om zo nog meer ontvangers over te zetten in geld 😉

Conclusie

Je hebt nu antwoord gekregen op de vraag: waarom is e-mailmarketing zo mooi?

E-mailmarketing is meetbaar, betaalbaar en heel makkelijk in gebruik. Bovendien is het onmisbaar in de online marketing.

Als je het niet gebruikt zul je veel geld mislopen. Je weet nu waarom je het moet gebruiken, ga er dan ook direct mee aan de slag.

Als je ook wil starten met email marketing maar nog niet weet welke software het beste is dan wil ik je adviseren om dit artikel te lezen: Enormail review + ervaringen 2019.