Moet Je Bij E-Commerce Voorraad Hebben?

Bij e-commerce heb je verschillende vormen van het verschepen van producten. Een van de veel gestelde vragen is: moet je bij e-commerce voorraad hebben?

In dit artikel gaan we deze vraag en de verschillende vormen van het verschepen van producten behandelen. Want het is niet perse nodig om voorraad te hebben. Hoe dat werkt lees je hieronder.

E-Commerce Voorraad

Je kunt op 2 verschillende manieren de producten van je webshop bij de klant krijgen. Dit kun je doen door het houden van een voorraad en via dropshipping.

Een e-commerce voorraad wordt vaak gebruikt bij producten die zelfgemaakt worden door de eigenaar van de webshop. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor het verwerken van de orders en het opsturen van de producten.

Een e-commerce voorraad kan ook handig zijn als je producten vanuit het buitenland verkoopt. Het duurt namelijk een hele tijd voordat die producten anders bij de klant zijn.

Een partij uit het buitenland inkopen om vervolgens via je website te verkopen kan een hele leuke handel zijn.

Een andere manier van e-commerce en het verschepen van de producten is via dropshipping.

moet je bij e-commerce voorraad hebben?

Dropshipping

Moet je bij e-commerse voorraad hebben? Nee, tenminste niet als je kiest voor dropshipping. Dan hoef je namelijk geen voorraad te hebben en dus ook geen locatie op al deze spullen op te slaan.

Het enige wat je nodig hebt bij dropshipping is een webshop met producten van een gekozen leverancier.

Het enige wat je hoeft te doen is de orders verwerken die op je webshop binnenkomen. Dit kan tegenwoordig volledig geautomatiseerd worden. De orders uit je webshop worden dan direct doorgezet naar de leverancier, welke ze levert bij de klant.

Je bent zelf verantwoordelijk voor de klantenservice van je webshop, maar dat is logisch.

Wil je leren hoe je een winstgevende dropshipping business binnen 4 weken kunt opzetten? Check dan deze link.

Conclusie

Je hoeft dus niet perse voorraad te hebben bij een eigen e-commerce business. Je hebt dus geen startkapitaal nodig. Ideaal voor jonge ondernemers en ondernemers die het krap hebben.

Als je een van de mensen bent, adviseer ik je zeker om even een kijkje te nemen bij de dropshipping academy. Hier leer je het proces van A tot Z, een geweldige cursus.

Ik hoop dat je antwoord hebt gekregen op deze vraag: moet je bij e-commerce voorraad hebben? Zo niet, dan kun je altijd even reactie onder dit artikel achterlaten.

Lees ook: Dropship Academy Review: Is Dropshipping DOOD In 2020?!