Wat Zijn De Betalingsmethodes Van E-Commerce?

Een van dan wel niet belangrijkste aspecten van e-commerce is de betalingsmethode. Maar wat zijn de betalingsmethodes van e-commerce precies, welke methode zijn er en welke moet je gebruiken? Het is immers super belangrijk om de gewenste betaalmethode van de klant op je website te hebben, anders heb je kans dat ze het product toch niet kopen.

Sommige consumenten hechten veel waarde aan welke betaalmethode er allemaal beschikbaar zijn. Als hun betaalmethode niet mogelijk is vertrouwen ze het niet of kopen ze het product niet. Van groot belang dat je de juiste gebruikt dus. Maar welke zijn dat?!

iDeal

iDeal is de meest gebruikte betaalmethode in Nederland. Zorg dus dat je deze betaalmethode absoluut op je website hebt. Als klanten voor betaling via iDeal kiezen, worden zij doorverwezen naar de betaalpagina van hun eigen bank. Dit schept dus een hele hoop vertrouwen bij de klant zelf.

Voor jou is iDeal ook een van de beste manieren om betalingen te ontvangen. Het bedrag wordt namelijk direct van de rekening van de klant afgeschreven. Dit ontvang je dus heel snel.

Betaalmethode iDeal
Betaalmethode iDeal

PayPal

PayPal is een snel opkomende betaalmethode in Nederland. In Amerika is het al een must. Hier nog niet, maar het is wel verstandig om ook deze optie toe te voegen aan je webshop. Zeker als je oog op de toekomst hebt. Als je een internationale website hebt moet je PayPal echt op je website hebben.

Als klant kun je geld op je PayPal account zetten om hiermee online te betalen. Het is dus een soort van online portemonnee. Ook is het mogelijk om je PayPal account op je creditcard aan te sluiten. Zodra je betaald met PayPal zal het bedrag van je creditcardtegoed afgaan.

Betaalmethode PayPal
Betaalmethode PayPal

Creditcard

Met een creditcard kun je wereldwijd betalingen verrichten. Een creditcard wordt in Nederland ook heel veel gebruikt. De reden hiervoor is, dat je een verzekering hebt bij betalingen met creditcard. Dit maakt onlineaankopen dus een stuk veiliger. Als je het vertrouwen van de klant wilt winnen, is dit een goede stap.

Betaalmethode Creditcard
Betaalmethode Creditcard

Achteraf Betalen

Ook achteraf betalen is een betaalmethode dat steeds populairder wordt in Nederland. Bij deze methode stuur je een factuur met het product mee naar de klant. De klant kan de factuur betalen via een programma waar jij bent aangesloten zoals AfterPay of klarna. Ook kan de klant kiezen voor een handmatige overschrijving naar het rekeningnummer van het bedrijf.

Bankoverschrijving

Deze methode gebruikt iedereen wel eens om geld naar een ander over te maken. Dit werkt dus hetzelfde naar een bedrijf. Een risico van deze betaalmethode is, dat de klant heel lang kan wachten met het overmaken van het geld of het zelfs niet doet. Dan moet je er weer achteraan gaan en daar zit je niet op te wachten. Ik ben geen fan van deze methode!

Overige Betaalmethode

Daarnaast zijn er nog veel meer betaalmethode die je kunt kiezen. Dit zijn de bekendste en meest gebruikte methode. In andere landen zijn andere betaalmethode weer een stuk gebruikelijker. Zoek dus uit welke methode geschikt is voor het land waar je je op gaat richten. In Belgiƫ is dit bijvoorbeeld MisterCash en veel minder iDeal.

Hopelijk heb je nu antwoord gekregen op: Wat zijn de betalingsmethodes van e-commerce en weet je ook welke van deze methodes voor jou geschikt zijn. Als dit niet het geval is kun je altijd even contact opnemen via het contactformulier.

Zelf starten met e-commerce? Volg eerst deze gratis e-commerce training! >>