Wat Is Een Affiliate?

wat-is-een-affiliate

Een affiliate is iemand die producten en/of diensten van andere bedrijven promoot in ruil voor commissie.

Als affiliate marketeer ben je dus behoorlijk vrij in wat je doet, wie je promoot, hoeveel je promoot en daarmee ook hoeveel je verdient.

Er zit geen plafond op de inkomsten die je uit affiliate marketing kan gaan verdienen. Het is een kwestie van consistent zijn en al snel gaan beginnen met uitbesteden om ‘tijd terug te kopen’.

Een affiliate kan de promotie van andermans producten op vele verschillende manieren doen. Enkele veelvoorkomende manieren zijn:

  • Bloggen: door goede, waardevolle blogs te schrijven zal je organisch bezoekers uit Google naar jouw website en blog krijgen. Als je hier jouw unieke affiliate link in verwerkt, dan is de kans groot dat je hier commissies mee gaat verdienen.
  • YouTube: dit is de twee na grootste zoekmachine na Google en dus ook een goed middel om te gebruiken voor affiliate marketing. Plaats informatieve en waardevolle video’s en verwerk affiliate linkjes in de beschrijving van de video.
  • Social media: als je een grote following hebt op social media, dan kan je ook hier heel goed affiliate marketing voor inzetten. Je kan bijvoorbeeld jouw unieke affiliate link in de beschrijving zetten en hier mensen naar verwijzen in je posts. Ook kan je de zogenaamde ‘swipe up’ linkjes gebruiken voor affiliate linkjes!
  • E-mailmarketing: e-mailmarketing is een van de meest waardevolle tools van affiliate marketeers. Door een eigen mailinglijst op te bouwen met mensen die allemaal in één onderwerp geïnteresseerd zijn, kan je met 1 klik op de knop geld verdienen door een mailing te versturen.

Lees ook: hoeveel verdien je met affiliate marketing?

Zelf starten met affiliate marketing?

Het principe affiliate marketing is niet heel lastig uit te leggen en te begrijpen. Echter zijn er maar weinig mensen die starten met affiliate marketing en echt succesvol worden.

Deze mensen lopen zelf wat aan te klooien en weten eigenlijk niet helemaal of ze goed bezig zijn. Geloof me: hier heb ik ook gestaan.

Toen ik uiteindelijk ging investeren in mijn kennis, is mijn business door het dak geschoten. Inmiddels heb ik zo’n 20k geïnvesteerd en blijf ik bizar hard groeien.

Mijn tip als je dus wil starten met affiliate marketing: durf in jezelf te investeren. Dit ga je dubbel en dwars terugverdienen.

Alle kennis die ik (en mijn compagnon) inmiddels opgedaan hebben, hebben wij gebundeld in Affiliate Marketing Domination. Dit is dé affiliate marketing cursus van Nederland en België geworden.

Meld je eens aan voor de gratis affiliate marketing training om hier meer over te leren!