Wat Is Een Affiliate Link?

Een affiliate link is de link die je krijgt van de verkoper van een product. Als een bezoeker een product van hem/haar koopt via deze affiliate link, dan weet de verkoper dat de klank via jou gekomen is. Dan krijg je commissie van de verkoper.

Affiliate links zijn uniek en kan je verkrijgen bij affiliate marketing programma’s.

Hoe Ziet Een Affiliate Link Eruit?

Een affiliate link ziet er meestal niet heel mooi uit. Een voorbeeld van een affiliate link van het partner programma van bol.com zie je hier:

affiliate marketing link

Zoals je ziet is het behoorlijk lelijk, maar zo kan ik je wel goed laten zien wat het affiliate stukje precies is. In de link zie je namelijk het getal: 1014751 staan. Dit getal is je unieke affiliate code.

Via dit kleine stukje code weet bol.com dat de bezoeker het boek heeft gekocht via mijn link. Zo geven ze mij de commissie waar ik recht op heb. Dit is bij bol.com 8% over het gehele aankoopbedrag. Mocht de bezoeker dus niet het boek maar iets anders kopen, dan krijg je alsnog commissie. Dit heeft te maken met upsells en cookies.

De affiliate link is dus alleen bedoeld om de verkoper te laten weten dat zijn verkoop door mij als affiliate gemaakt is, waardoor ik commissie uitgekeerd krijg.

Affiliate Programma’s

De affiliate linkjes zijn te verkrijgen via affiliate programma’s. Zij regelen ook de betalen en zorgen ervoor dat je verder niks meer hoeft te doen dan alleen de affiliate link plaatsen. Zij zorgen ook voor het backend systeem.

Korte Affiliate Link Maken

Zoals je ziet wekt het niet veel vertrouwen bij een bezoeker als ze op zo’n lange URL moeten klikken. Gelukkig bestaat er een programma dat je link flink kan inkorten. Dit programma heet Bitley.com. Je maakt dan van je link een bitley link. Hier is je website en je affiliate code niet meer in te zien.

Zo maak je dus van de lange bol.com link die ik je net heb laten zien zo’n bitley link:

affiliate marketing link

Zelf Succesvol Worden Als Affiliate Marketeer?

Als je zelf aan de slag wil gaan als affiliate marketeer dan wil ik je adviseren om de affiliate marketing revolutie te volgen.

In deze cursus leer je van A tot Z hoe je €250+ euro per dag kunt gaan verdienen.

Lees voor meer informatie: Affiliate Marketing Revolutie REVIEW