Hoe Zorg Je Voor (meer) Affiliates Voor Jouw Producten? #6 Tips!

hoe-zorg-je-voor-kwaliteit-affiliates

Als product eigenaar doe je er goed aan om op zoek te gaan naar affiliate marketeers die jouw product willen promoten. Affiliates zijn namelijk dé perfecte werknemers, omdat je hen alleen hoeft te betalen als ze ook daadwerkelijk een sale maken voor jou.

Je kan het eigenlijk zien als ‘no cure no pay’. Behalen zij geen resultaten, dan hoef je ze ook niet te betalen.

Het vinden van (meer) affiliates voor jouw bedrijf en/of producten is niet zo lastig. Sluit je aan bij een affiliate netwerk en dit is zo geregeld, maar het vinden van goede kwaliteit affiliates is een ander verhaal. En laat dat nou net de affiliates zijn die je moet hebben.

In dit artikel geef ik je direct toepasbare tips om meer goede affiliates te vinden voor jouw producten en/of diensten!


Table of Contents
No headings found

Tip #1: Sluit je aan bij een GOED affiliate netwerk

Als je op zoek gaat naar affiliates, dan kun je het beste eerst eens gaan aankloppen bij affiliate netwerken. Er zijn verschillende affiliate netwerken te vinden in Nederland, maar ook internationaal.

Voor nu houden we het even op Nederlandse affiliate netwerken, want hier zitten al genoeg verschillen in. Afhankelijk van het product dat je wilt laten promoten, sluit jij je aan bij één of meerdere affiliate netwerken.

Hieronder een rijtje van relevante affiliate programma’s:

  • PayPro (digitale producten)
  • Plug&Pay (allerlei producten en diensten)
  • TradeTracker (voornamelijk software en abonnementen)
  • Awin (websites als MyProteïn en meer)

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat ik je kan adviseren is, om je aan te sluiten bij een affiliate netwerk waarbij je zelf de controle hebt over welke affiliates jouw producten mogen promoten en welke niet.

PayPro heeft bijvoorbeeld een zogenoemde ‘marktplaats’ waar jouw product op komt te staan. Op dit moment is het product door iedere affiliate te promoten. Hij/zij hoeft zich niet aan te melden voor jou.

Plug&Pay is in mijn optiek een stuk beter. Hier maak ik zelf ook gebruik van namelijk. Met dit affiliate programma kun je zelf de voorwaarden bepalen. Je kan ervoor kiezen om mensen direct6 automatisch te accepteren, maar je kan dit ook op handmatig zetten.

Dat laatste doe ik voor mijn cursus, omdat ik eerst meer wil weten over de affiliate. Is hij/zij goed? Welke website gebruikt hij/zij? Op welke manier gaat hij/zij mij promoten? Enz.

Zoek dus naar de juiste affiliate netwerken en meld je niet zomaar overal aan.

hoe-zorg-je-voor-kwaliteit-affiliates

Tip #2: Zoek naar autoriteit websites in jouw niche

Tip nummer 2 om meer affiliates voor jouw product of dienst te krijgen, is door simpelweg eens te gaan zoeken naar grote autoriteit websites die zich binnen jouw niche bevinden of die er baat bij hebben om jouw product of dienst bij hun publiek aan te bieden.

Zo kan je op vrij korte tijd in een klap veel sales gaan draaien. Als een grote website met duizenden bezoekers per dag jou gaat promoten, dan is dit ook logisch natuurlijk.

Zoek simpelweg op keywords en relevante topics in Google en kijk welke websites op de 1e pagina zijn. Benader al deze websites met een nette mail en laat ze vooral weten dat er iets voor hen te halen valt. Iedereen heeft wel oren naar méér geld verdienen.

Leg uit waar het om gaat, wat de constructie is en vertel ze dat je graag de samenwerking aan wilt gaan.

Tip #3: Leid je eigen affiliates op (klanten)

Wat ik zelf een hele goede manier vind, is het opleiden van jouw eigen affiliates. Zo kun je ze exact jouw manieren aanleren en ervoor zorgen dat jouw product of dienst op de juiste manier gepromoot wordt.

Je kan dit op verschillende manieren aan gaan pakken. Denk bijvoorbeeld aan het omvormen van tevreden klanten naar affiliates. Zij kennen jouw product of dienst als de beste en kunnen dit dus ook het beste promoten.

Een simpel mailtje naar jouw klantenbestand is vaak al genoeg. Daarna kun je de diepte ingaan met de geïnteresseerde mensen door bijvoorbeeld een ZOOM call met hen te houden.

Je kan dit ook automatiseren door dit direct op de bedankt pagina van jouw product aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan ”Verdien jouw investering direct terug en wordt affiliate!”.

Het is dan wel aan te raden om je aan te melden bij een goed affiliate programma. Op deze manier automatiseer je het hele proces en kunnen klanten direct starten met de promotie.

meer-affiliates-vinden-leid-ze-op

Tip #4: Maak een partnerpagina op je website

Wat sowieso aan te raden is, is om een partnerpagina te maken op je website. Op deze manier kunnen geïnteresseerde affiliates die jou vinden ook direct aan de slag gaan met promotie en zich aanmelden.

Neem eens een kijkje op mijn partnerpagina om inspiratie op te doen. Deze partnerpagina is van mijn affiliate marketing cursus.

Weet jij dit super aantrekkelijk te maken voor affiliates, dan is de kans groot dat zij er alles aan gaan doen om verkopen voor jou te maken. Ik geef bijvoorbeeld €250,- euro commissie voor 1 sale. Dit is heel aantrekkelijk voor affiliates. 4 sales in één maand betekent al €1.000,- euro.

Tip #5: Sluit een deal met je concurrent(en)

Een concurrent hoeft nier perse iets slechts te zijn. Sowieso merk ik zelf altijd dat ik harder ga vlammen als ik veel concurrentie heb. Maar ook met het vinden van affiliates kunnen concurrenten enorm handig zijn.

Als jouw product of dienst aansluit op de business van jouw concurrent(en) dan kun je hen gewoon benaderen voor een deal. Zij promoten jou en jij hen bijvoorbeeld. Op deze manier ga je samen naar de top.

Je kunt ze natuurlijk ook op de ‘traditionele’ manier affiliate laten zijn door ze gewoon een beloning te geven per succesvolle doorverwijzing. Deze keuze ligt bij jou.

Als het goed is, dan weet je wel wie jouw concurrenten zijn. Benader deze gewoon of ga actief op zoek. Deze tip om meer goede affiliates te vinden sluit eigenlijk wel aan op tip 2.

Tip #6: Benader influencers binnen jouw niche

Het benaderen van influencers kan een hele goede manier zijn van affiliate marketing. Deze influencers hebben als het goed is al een groot bereik dit bereik kun je dus direct gebruiken om jouw product of dienst aan te promoten mits zij de samenwerking met jou aan willen gaan.

Deze Influencer kun je eigenlijk overal vinden denk aan Instagram, Facebook, gewoon zoeken in Google of bijvoorbeeld op YouTube. Zoek gewoon over relevante termen die aansluiten op jouw producten diensten en website en je zal op deze manier vanzelf influencers vinden die voor jou nuttig kunnen zijn.

Influencers zijn wel pas van nut op het moment dat zij echt een groot bereik hebben. Deze affiliates, of deze influencers moet ik eigenlijk zeggen, die vragen in de meeste gevallen wel wat meer als de ‘gewone affiliates’.

Je zal deze mensen dan ook moeten benaderen met een aantrekkelijk aanbod en eentje die ze niet af kunnen slaan. Denk dan aan influencers die meer dan 10000 volgers hebben op Instagram bijvoorbeeld. Geef hen een commissie van 50% dat je allebei eerlijk deelt. Die persoon zorgt voor alle bezoekers en jij zorgt dan voor alle verkopen.

Door deze manier toe te passen van affiliate marketing krijg je ook in één keer veel meer bereik en bekendheid dus de kans dat je business goed gaat lopen vanaf dit moment is ook heel erg groot. Zal in ieder geval een enorme boost krijgen qua bezoekers en qua verkopen.

Je kan het ook op een slimme manier aanpakken door bijvoorbeeld een product van €1 te laten promoten door deze influencers. Deze €1 geef je gewoon direct aan de influencer dus voor elk aangebracht lid krijgt die persoon €1. Vervolgens kun je aan de mensen die dan eenmaal binnen zijn Dure producten gaan promoten. op deze producten kun je dan ook een commissie geven aan de influencer.

Voor influencers is het veel makkelijker om een product van €1 te promoten dan bijvoorbeeld een product van een paar €100. Op deze manier zullen jullie beide meer sales gaan draaien en dus meer geld gaan verdienen. Het is een echte win-win situatie en een hele goede manier van affiliate marketing.

meer-affiliates-door-influencers