Hoe Verdien Je Geld Met Affiliate Marketing? #6 Geniale Manieren!

hoe-kan-ik-geld-verdienen-met-affiliate-marketing

”Corn├ę, hoe verdien je nu geld met affiliate marketing? Deze vraag krijg ik denk een keer of 10 gesteld… elke dag opnieuw. Bij deze ga ik je ook een concreet antwoord geven op die vraag.

Geen andere randzaken, gewoon puur de manieren waarop je geld met affiliate marketing kunt gaan verdienen. Na het lezen van dit artikel heb je ook genoeg actiepunten om direct aan de slag te gaan.

Dus als jij graag geld wilt gaan verdienen met affiliate marketing, dan is dit artikel op jouw lijf geschreven!

In mijn gratis affiliate marketing training leer ik jou hoe je in 5 simpele stappen een winstgevende affiliate marketing business opzet >>


Table of Contents
No headings found

1.0 Bepaal waar je doelgroep zit

Alvorens je ook een start gaat maken met affiliate marketing, is het zaak om eerst eens wat onderzoek te gaan doen. Veel mensen en studenten uit mijn training maken de fout om dit gedeelte over te slaan.

Ze zijn enthousiast en willen graag direct beginnen met handelingen die hen geld op gaan leveren; en dat snap ik.

Echter is het zo ontzettend belangrijk om gebruik te maken van de juiste platforms en jouw publiek aan te spreken op het platform waar zij zich dus bevinden.

Zit je doelgroep veel op social media? Zo ja, op welk(e) platform(s) zijn zij het meeste aanwezig? In dit geval is de kans groot dat je het beste geld kan verdienen met affiliate marketing door social media.

Heb je een meer zakelijk en professioneel publiek, dan kun je eens gaan kijken naar LinkedIn. Wellicht zit je publiek juist ontzettend veel op YouTube, dan is het maken van een YouTube account een goed idee.

Wat ik echter altijd adviseer aan mensen, is om een ‘thuisbasis’ te hebben. Dit is in de vorm van een website. Op deze website kun jij producten gaan promoten en mensen in laten schrijven voor jouw e-mailmarketing lijst.

Op deze manier kun je jouw social media kanalen ‘vrij’ houden van promoties en zullen mensen jou eerder gaan volgen. Ze zitten namelijk niet zo te wachten op verkopers, maar op waarde ­čśë

Hieronder geef ik je alle manieren om geld te verdienen met affiliate marketing en uiteraard vertel ik je ook hoe je dit toe kan gaan passen.

bepaal-waar-je-doelgroep-zit

2.0 Hoe verdien je geld met affiliate marketing?

Als je eenmaal weet waar het grootste deel van jouw doelgroep zich bevindt, dan kun je een strategie gaan uitwerken. In deze strategie behandel je de platforms waar je actief op wilt zijn.

Zet doelen voor jezelf en wees consistent. Plaats bijvoorbeeld elke week 1 blog artikel, en blijf dit ook doen. Elke dag een klein beetje doen, wint het altijd van af en toe heel veel.

Om geld te verdienen met affiliate marketing, kun je een aantal verschillende acties gaan ondernemen. Deze acties vind je hieronder.

Het is ook goed om te weten dat er een aantal verschillende opties zijn als het aankomt op geld verdienen met affiliate marketing. Zo heb je:

  • PPL: dit staat voor Pay Per Lead. Vaak krijg je dan een paar euro voor elke bezoeker die je doorstuurt en zich inschrijft op de mailinglijst van de verkoper of als de bezoeker bijvoorbeeld een brochure aanvraagt.
  • PPV: dit staat voor Pay Per View. Je krijgt een paar cent voor elke bezoeker die een advertentie ziet.
  • PPC: dit staat voor Pay Per Click en sluit aan op de PPV. Mocht de bezoeker besluiten om op de getoonde advertentie te klikken, dan krijg je hier ook enkele (tientallen) centen voor.
  • PPS: dit staat voor Pay Per Sale en is veruit de beste manier van affiliate marketing. Hierbij krijg je hoge commissies die op kunnen lopen tot duizenden euro’s.

De eerste 3 manieren zijn niet de moeite waard in mijn optiek. In dit artikel ga ik deze ook niet behandelen, maar zoom ik in op de meest lucratieve manier van affiliate marketing: PPS.

2.1 Bouw altijd een website op (autoriteit)

Het eerste wat je in mijn optiek altijd moet gaan doen is het opbouwen van een website. Schrik hier niet gelijk van, want vandaag de dag gaat dit een stuk makkelijker dan vroeger.

Je hoeft geen verstand te hebben van codes en HTML en je hoeft hier al helemaal geen opleiding voor gevolgd te hebben. Vandaag de dag is het simpeler dan ooit om een website zelf te maken.

In de gratis affiliate marketing training die ik wekelijks geef, leg ik je hier ook alles over uit. Ik raad je aan om deze eens bij te wonen.

Mensen zien jou namelijk al snel als autoriteit als je een goed uitziende website opgebouwd hebt. Het is echt een groot deel van je merk en daarom ook erg belangrijk.

Deze website gaat ook jouw ‘thuisbasis’ worden, hier had ik het net al even over. Alle andere kanalen die je in kan gaan zetten, kun je vervolgens doorlinken naar deze website.

Op je website schrijf je blogartikelen (met affiliate linkjes), geef je veel gratis waarde weg, voeg je e-mailmarketing toe om bezoekers op te vangen en zorg je eigenlijk voor vertrouwen.

E-mailmarketing kom ik overigens zo nog even op terug.

Als je website eenmaal staat en voor een deel ‘gevuld’ is, dan kun je eens gaan denken aan het opstarten van andere kanalen. Zorg wel dat je consistent aan je website blijft werken.

Google is namelijk ontzettend slim en ziet hoe actief een website is. Plaats jij eens in de maand eens een artikel, dan gaat er niet veel gebeuren. Doe dit minimaal wekelijks 1x.

Op deze manier zal je, mits je de zoekmachine optimalisatie goed hebt staan, organische (en dus gratis) bezoekers naar je website gaan trekken.

Deze bezoekers lezen je blogs, schrijven zich in voor jouw e-maillijst en op deze manier verdien je dus op volledig gratis manier geld met affiliate marketing.

Dit is d├ę manier om hyper winstgevend te zijn. Je hebt simpelweg geen kostenposten! Dat is ook de methode die wij onze studenten aanleren, en met succes. Neem eens een kijkje op onze website www.amdomination.nl.

geld-verdienen-met-affiliate-marketing-bloggen

2.2 E-mailmarketing is de meest waardevolle tool

Vervolgens is het zaak om zo snel mogelijk te gaan beginnen met e-mailmarketing. Veel (ervaren) affiliate marketeers laten enorm veel geld liggen, omdat ze niet beginnen aan e-mailmarketing.

Ze vinden dit een ver van hun bed show en laten het daarom maar links liggen. Ik kan je vertellen dat ├│├│k dit vandaag de dag een stuk makkelijker geworden is.

Je moet namelijk gebruik maken van e-mailmarketing software in verband met de AVG wet. Zelf gebruik ik GetResponse en dit werkt echt heerlijk. Het is eenvoudig en overzichtelijk.

Wat je vervolgens gaat doen, is het maken van een gratis weggever. Denk aan een e-book, een lijst met tips voor iets, een videocursus, korting op bepaalde dingen. Verzin iets waardoor mensen hun mailadres willen ruilen voor dit gratis product.

Dit product moet uiteraard wel relevant zijn aan jouw niche, producten en website. De bezoekers die op deze website komen zullen zich dan inschrijven voor jouw mailinglijst om dit gratis product te ontvangen.

Natuurlijk doet niet iedereen dit, maar wel een groot deel. Je bouwt op deze manier een lijst op met mensen die allemaal geïnteresseerd zijn in een bepaalt onderwerp.

Wat kun je vervolgens doen met deze lijst…? Juist! Producten aan gaan promoten waar deze mensen wel in ge├»nteresseerd zullen zijn!

Dit kan je zelfs op een automatische manier doen, door autoresponders te maken in de e-mailmarketing software die je gebruikt. In onze affiliate marketing cursus hebben wij hier een volledige module aan besteed.

Zonder e-mailmarketing komen bezoekers vaak maar ├ę├ęn keer op jouw website. Het is ook bekend dat de meeste mensen pas kopen bij het 7e contactmoment. Dat gaat dus niet gebeuren met alleen een website.

E-mailmarketing is de meest waardevolle tool om geld te verdienen met affiliate marketing. Ze zeggen niet voor niks ”The money is in the list” of zoals ervaren marketeers zullen zeggen:

”The money is in the relationship with the list”

Bouw een goede relatie op met de mensen op jouw mailinglijst en je gaat hier heel veel plezier van beleven!

geld-verdienen-met-affiliate-marketing-emailmarketing

2.3 Social media

Geld verdienen met affiliate marketing op social media is ook heel goed mogelijk. Om dit tot een succes te maken heb je alleen echt wel een doelgroep nodig die actief is op social media.

Je kunt ook op verschillende manieren geld gaan verdienen met affiliate marketing op social media. Je kunt een affiliate link in je bio zetten bijvoorbeeld of je kunt gepersonaliseerde codes weggeven waar mensen korting mee krijgen en waardoor jij een percentage aan commissie krijgt.

Onderstaand voorbeeld illustreert goed wat ik bedoel. Deze kerel is een bekende fitness YouTube met 1+ miljoen abonnees. Hij heeft, zoals je in de afbeelding kan zien, ook een aardige following op Instagram.

affiliate-marketing-instagram

Hij is partner van ‘Transparentlabs’ (fitness supplementen) en ‘Alphalete’ (fitness kleding). Hij heeft een gepersonaliseerde code ‘BEAST’. Vul je deze in bij de checkout, dan krijgt hij hier commissie over en jij korting. Win Win, dat is ook zo mooi aan affiliate marketing.

Je kan je voorstellen dat dit goed geld verdient, mits je een grote following hebt. Deze code gebruikt hij namelijk ook ter promotie op YouTube. En zijn video’s worden letterlijk honderdduizenden keren bekeken.

Wat mensen met meer dan 10.000 volgers ook kunnen doen, is een zogenaamde ”swipe up link” in hun Instagram stories. In veel gevallen zit hier een affiliate link onder ­čśë

Wat ik jou echter aanraad, er van uitgaande dat je geen grote following hebt, is om een link naar jouw ‘thuisbas’ (aka website) in jouw bio te zetten. Hier verwijs je in al jouw posts naar toe.

Vervolgens kun je deze mensen op je website opvangen met e-mailmarketing en al jouw andere waardevolle content. Je kunt eventueel ook direct de link naar jouw gratis weggever in je bio zetten.

Je wilt er in ieder geval voor zorgen dat je geïnteresseerde mensen opvangt. Hier een band mee opbouwt, en vervolgens producten aan gaat verkopen. Zelf zie ik social media dan ook meer als bezoekersstroom.

Volg mij even om dagelijks toffe tips en insights te krijgen omtrent affiliate marketing en online ondernemen!

geld-verdienen-met-affiliate-marketing-social-media

2.4 Geld verdienen met affiliate marketing via YouTube

YouTube geniet een van mijn voorkeuren als het aankomt op geld verdienen met affiliate marketing. Dit is ook een gouden kans voor jou.

YouTube is namelijk na Google de grootste zoekmachine van de wereld. Echter zijn er maar weinig mensen die het lef hebben om voor de camera te staan en deze video’s te uploaden.

Hierdoor word je relatief snel gevonden en is het ook een stuk makkelijker om hoog in te scoren in vergelijking met Google. Iedereen die een Word document kan schrijven, kan ook een blog schrijven.

Dit is simpel en daarom is er in Google ook zo veel concurrentie. Echter niet iedereen kan goede scripts maken voor een video en ook daadwerkelijk waardevolle en entertainende video’s maken.

Ik raad iedereen aan om hiermee te starten. Denk je dat ik aan het begin goed was in het maken van video’s? Welnee! Totaal niet, maar door gewoon te beginnen word je er vanzelf beter in.

Ik vind mijn video’s nog steeds niet goed genoeg. Er is altijd ruimte voor verbetering, maar als je niet start dan zal je ook nooit beter kunnen worden ­čśë

geld-verdienen-met-affiliate-marketing-youtube

Je kunt YouTube gebruiken voor enerzijds een extra bezoekersstroom naar jouw website en anderzijds om direct producten te promoten. Denk bijvoorbeeld aan het maken van reviews of tutorials.

Je zet het linkje van het product waar je een review over doet in de beschrijving en wijst mensen hierop. Deze mensen kunnen dan aan de hand van jouw review kiezen of ze het product kopen of niet.

Easy money!

Het is wel belangrijk dat je eerlijk, oprecht en objectief blijft. Bezoekers prikken door een over positieve nepreview heen. Vertel dus gewoon wat goed is, maar ook wat je minder vindt. Hierdoor help je mensen ECHT goed en zal je uiteindelijk meer geld verdienen.

Een ander voorbeeld is het maken van tutorials. Denk bijvoorbeeld aan een tutorial waarbij je mensen laat zien hoe je een e-mailmarketing campagne opzet in een bepaalde (betaalde) software.

Van deze software zet je het linkje in de beschrijving, zodat mensen met jou mee kunnen doen. Dit linkje is uiteraard een affiliate linkje en ontvang je dan weer geld over.

Ik deel vanzelfsprekend mijn YouTube geheimen ook in mijn allesomvattende affiliate marketing training. Meld je eens aan voor het gratis webinar om wat meer te ori├źnteren!

https://www.youtube.com/watch?v=ANxily2Sn7M&t=191s

2.5 Geld verdienen met affiliate marketing door adverteren

Als je eenmaal een website hebt staan, dan kun je ook besluiten om advertenties te gaan draaien. Dit is echter alleen een goed plan als je ook een hoge commissie krijgt.

Promoot je producten met lage commissies, dan is de campagne lastig winstgevend te maken. Wat in mijn optiek de beste strategie van adverteren is, is het adverteren op je mailinglijst.

Zo betaal je voor mensen op je mailinglijst, maar hier kun je vervolgens wel veel meer uithalen dan adverteren met een product van een verkoper.

Afhankelijk van het platform dat je gebruikt, kun je gaan adverteren met verschillende platforms. Denk aan Google Ads, YouTube Ads, maar ook social media ads.

Zorg wel dat je de juiste kennis hebt v├│├│rdat je start met adverteren, anders gaat het je meer geld kosten dan dat het oplevert. Of kies ervoor om dit uit te besteden aan een expert. Deze kun je bijvoorbeeld vinden op Fiverr.

geld-verdienen-affiliate-marketing-adverteren

2.6 Bouw een eigen product

Kijk, je moet affiliate marketing niet als eindstation zien. Uiteindelijk ben je namelijk afhankelijk van andere partijen. Als verkopers besluiten om een product uit de roulatie te halen, dan ben jij ook de inkomsten van dit product kwijt.

Besluit Facebook om jouw account te blokkeren, dan ben je in ├ę├ęn klap een volledig platform kwijt.

Zorg daarom ten eerste ALTIJD voor een eigen website. Jij bent hier de baas over en niemand anders. Daarnaast is het slim om toe te werken naar een eigen product.

Wat je veel ziet, en wat ik ook regelmatig doe, is dat mensen hun website opbouwen met affiliate marketing en uiteindelijk ook een eigen product ontwikkelen dat hier goed bij past.

Je weet inmiddels wel wat jouw publiek tof vindt, dus weet je ook wat voor product je kan maken waar veel mensen in geïnteresseerd zijn. Zie affiliate marketing als een soort van testen en maak dan een eigen product.

Je hebt nu een tweede stroom van passief inkomen voor jezelf gecre├źerd. Je kunt namelijk gewoon affiliate marketing blijven toepassen in blogs en video’s, maar bijvoorbeeld aan jouw mailinglijst je eigen product verkopen.

Dit werkt extreem goed en is zeker aan te raden. Zo heb ik bijvoorbeeld mijn eigen videotraining over affiliate marketing opgezet!

amd-lessen.PNG

3.0 Conclusie + starten met affiliate marketing

Het moge duidelijk zijn dat affiliate marketing veruit het beste online verdienmodel is. Je hebt geen klantenservice, producten en pand nodig. Daarnaast heb je ook werkelijk 0 verantwoordelijkheid, op het verkondigen van JUISTE en WAARDEVOLLE informatie na.

Het opzetten van een affiliate marketing business kent ook nagenoeg geen kosten. Je bent zo’n 30 euro per jaar kwijt hiervoor. Dat moet toch voor iedereen wel te overzien zijn.

Door het toepassen van de juiste methodes en kanalen kan ook jij binnen no-time geld gaan verdienen met affiliate marketing.

Wil je dit ook graag en wil je gewoon een bewezen pad bewandelen dat snel en effici├źnt is? Laat mij jou dan coachen en meld je eens aan voor mijn gratis affiliate marketing training om kennis te maken met mij en het businessmodel!