juli 15, 2020

#3 IMU (Internet Marketing Unie) Reviews + Ervaringen (2020)

by Jaco

De IMU (Internet Marketing Unie) is al jaren toonaangevend op het gebied van SEO en online marketing in Nederland.

Het bedrijf van Tonny Loorbach & Martijn van Tongeren blijft ook maar groeien door de toename van interesse in het online ondernemen.

Steeds meer 'offline' bedrijven zien in dat ze ook een online presence moeten hebben en veel jonge ondernemers willen een online onderneming.

In beide gevallen kom je vaak uit bij de IMU. Zij bieden verschillende software en cursussen van hoge kwaliteit aan waar jij je onderneming mee kunt starten of naar een volgend level kan tillen.

In deze IMU review vind je antwoord op al je vragen omtrent de Internet Marketing Universiteit en zal ik mijn eigen ervaring met je delen.

Alles klinkt erg interessant, maar zijn het niet gewoon wat marketingtrucjes van deze marketing experts? Let's find out!

Internet Marketing Unie (IMU) Review + Ervaring

Goed, laat mij eerst even kort vertellen hoe ik in aanraking met de IMU gekomen ben. Dat is wellicht wel even interessant om te weten.

Een aantal maanden geleden ben ik in aanraking gekomen met de Internet Marketing Universiteit.

Vanaf toen ben ik ze gaan volgen op Instagram en YouTube. Steeds vaker kwamen er items voorbij die voor mij, een online ondernemer, erg interessant waren.

Samen met een zakenpartner Robert Jansen ben ik bezig met het maken van een affiliate marketing cursus. En even een korte waarschuwing: zo'n goede en complete cursus heb je nog nooit gezien in Nederland en België.

Voor deze cursus hadden wij software nodig. Community building software en betaalpagina software. Beide waren af te nemen bij de IMU en zo zijn we klant geworden.

De IMU bevalt ons erg goed wat betreft de software, maar ook de support. De 'Daniëlles' van de klantenservice zijn erg snel en bekwaam en dat bevalt mij wel!

Het ontstaan van de Internet Marketing Universiteit

Wat nu IMU is was vroeger Internet Marketing Universiteit. Huh? Dat is het nu nog steeds toch?

Ja klopt, in zekere zin. Vroeger toen het bedrijf ontstond was het internetmarketinguniversiteit.nl, een hele mond vol! Tegenwoordig is het afgekort naar IMU.nl.

Het bedrijf is ontstaan bij Tonny Loorbach aan de keukentafel. Net als de gemiddelde online ondernemer had hij een droom en die heeft hij werkelijkheid gemaakt.

Tonny is van origine een heel introvert persoon. Dat was ook de reden waarom hij de eerste jaren als one man army werkte. Hij had geen hulp of andere mensen om zich heen nodig.

Tot het moment dat hij wel moest uitbreiden. De taken werden te veel en om te groeien moest hij wel stappen zetten.

Laten is Martijn van Tongeren, hier zo meer over, bij de IMU komen werken en inmiddels hebben zij samen een geweldige cultuur binnen het bedrijf ontwikkeld.

Zo zijn de werknemers vrij om te gaan en staan waar ze willen, als ze het werk maar doen wat ze moeten doen.

Ik heb veel bewondering voor ondernemers als Tonny & Martijn. Het zijn dan ook echte voorbeelden voor mij geworden die mij inspireren om hetzelfde te bereiken.

internet-marketing-unie-imu

Wie is Tonny Loorbach?

Tonny Loorbach is een echte serie-ondernemer die al sinds 2007 bezig is met online marketing en in 2010 begon hij zijn eerste echte eigen onderneming: Internet Marketing Unie.

Dit bedrijf heeft hij dus inmiddels, samen met zijn team, uit weten te laten groeien tot hét online marketing bedrijf van Nederland.

Tonny coacht hier samen met Martijn duizenden ondernemers en helpt hen om het maximale uit hun business te halen en extreem hard te groeien.

De leeftijd van Tonny Loorbach is 33 jaar (geboren op 13 april 1987) en heeft een vermogen van zeker meer dan 1 miljoen euro (geschat).

Naast de IMU heeft Tonny meerdere bedrijven die van hem zijn of waar hij in zit als investeerder. Dit zijn:

 • Phoenix BV
 • Huddle BV
 • Plug&Pay BV
 • SalesPassie BV
 • Traffic Leaders BV
 • Loorbach investeringen
 • Stichting Loorbach Foundation

Daarnaast heeft Tonny Loorbach meerdere boeken geschreven en heeft hij een 2 podcasts waar je wekelijks naar kunt luisteren.

Online Barketing Podcast (IMU podcast)

Psychologie van succes podcast (met Albert Sonneveld)

Verder kun je meer van Tonny vinden op zijn Instagram en LinkedIn:

Wie is Martijn van Tongeren?

Het verhaal van Martijn van Tongeren is ook super inspirerend. Hij is van afgewezen stagiar naar serie-ondernemer gegaan.

Hij is namelijk in alle bedrijven gestapt waar Tonny Loorbach ook in zat. Hier heeft hij zich in moeten kopen, maar nu is hij wel mede-eigenaar.

Martijn maakt dagelijks nieuwe video's, podcasts (met Tonny) en is vaak te vinden op seminars als spreker.

Martijn van Tongeren is een kerel met veel energie en is ook elke ochten te vinden in de sportschool. Het is iemand waar ik mij mee kan identificeren.

Een goede gast die weet wat hard werken en doorzetten betekent.

De leeftijd van Martijn is 25 jaar. Een behoorlijk jonge, maar succesvolle ondernemer dus.

Meer over Martijn van Tongeren vind je op:

tonny-loorbach-martijn-van-tongeren-imu-1-500x455-1

IMU team

Team IMU is behoorlijk hecht met elkaar. Je kunt het eerder een familie noemen dan een groep met collega's.

De cultuur die heerst binnen team IMU is heel erg tof. Zo mogen ze gaan en staan waar ze willen, maar zitten de meeste toch graag op kantoor.

Daarnaast zijn ze ook niet beroerd om midden in de nacht het bed uit te gaan om even een probleem op te lossen, aldus Tonny.

Ze gaan ook jaarlijks met elkaar op vakantie, hebben vaak meerdere uitjes per jaar en sporten elke maandagochtend met elkaar om de week goed af te trappen.

Als ik bij een bedrijf zou moeten werken, dan weet ik wel waar ik aan zou kloppen!

team-imu

IMU Is Het Overkoepelende Bedrijf Van...

De IMU is het overkoepelende bedrijf van 3 verschillende software bedrijven van Tonny & Martijn.

De software bedrijven zijn allemaal ontstaan uit eigen behoefte. Tonny heeft deze software laten ontwikkelen, omdat hij deze nodig had voor zijn eigen onderneming.

Steeds meer ondernemers kwamen in aanraking met deze software en vroegen Tonny of hij dit ook verkocht. Dit was niet zo, maar uit deze behoefte is hij dit wel gaan doen.

Zo zijn de volgende 3 software bedrijven ontstaan:

Phoenix (website software)

Phoenix is website software waarmee je door middel van templates en een simpele visuele drag-and-drop editor websites kunt maken in een handomdraai.

Het is zo simpel gemaakt dat werkelijk iedereen een website kan bouwen. Het is dus snel, efficiënt en voor website software relatief goedkoop.

Een goed product dus. Als je hier meer over wil weten kun je:

review-phoenix-website-software-ervaring

Plug & Pay (betaalpagina software)

Plug & Pay is software die natuurlijk te integreren is met Phoenix. Met Plug & Pay kun je prachtige conversie geoptimaliseerde betaalpagina's maken.

Zo kun je met een klik kassakoopjes en upsells toevoegen die vrijwel direct zorgen voor een omzetstijging.

Ik ben echt een fan van deze software. In Nederland en België is er geen enkel ander bedrijf die dit soort software maakt of ook maar in de buurt komt. 

pluandpay-review

Huddle (community building software)

Huddle is het laatste software bedrijf van de heren van de IMU. Ook Huddle is een enorm toffe software.

Met deze software kun je digitale producten aanbieden in een e-learning platform en daarnaast kun je echte community's bouwen op je EIGEN domein.

Ook Huddle heeft mijn hart gestolen en werkt ontzettend fijn.

huddle-elearning-community-software-500x367-1

Andere Producten Van De IMU

Naast de software producten heeft de IMU nog een hoop andere producten om andere ondernemers te hepen. Of je nu beginner bent of al een professional: de jongens van de IMU kunnen je verder helpen.

Zo bieden zij verschillende cursussen aan voor de beginners of de ondernemer die wat nieuws bij wil leren.

Daarnaast hebben zij ook coachingstrajecten waarbij ze ondernemers helpen om naar een volgend niveau te komen met hun onderneming. 

Spoedcursus

In de IMU spoedcursus leer je de exacte methode die Tonny heeft gebruikt om van zijn bedrijf een miljoenenbedrijf te maken.

Je kunt de methode 1-op-1 overnemen om zo snel en efficiënt een bruisende onderneming op te zetten.

Als je aan het begin staat van de internet onderneming dan adviseer ik je echt om aan de slag te gaan met deze cursus. 

IMU SEO cursus

Hoger scoren in Google door middel van SEO is wat Tonny Loorbach het beste kan en waar hij groot mee is geworden.

Door deze strategieën over te nemen en direct te implementeren in je business zul je zien dat je direct hoger gaat ranken in de zoekmachines.

Als je nog niks van SEO weet dan is dit de cursus om te volgen.

Conversie optimalisatie cursus

Veel ondernemers laten ontzettend veel omzet liggen. Uit onderzoek is gebleken dat slechts gemiddels 2% van de bezoekers bij het eerste bezoek iets koopt.

Om hier meer uit te kunnen gaan halen zul je aan de slag moeten gaan met conversie optimalisatie.

Daarnaast is het ook belangrijk om huidige conversuie-killers te verwijderen. Een van de belangrijkste aspecten aan je online onderneming, maar ook een die vaak vergeten wordt.

Content marketing cursus

Hoog scoren in Google gaat uiteindelijk samen met het leveren van zo veel mogelijk waarde. 

Waardevolle content gaat ervoor zorgen dat je gaat ranken in Google en de SEO technieken zullen ervoor zorgen dat dit nog een stukje hoger wordt.

Content marketing is super belangrijk voor je bereik en bekendheid. Je zal dus een goede content marketing strategie moeten hanteren als je hier succesvol in wil worden.

Facebook marketing cursus

De Facebook marketing cursus spreekt voor zich. Voor de meeste ondernemingen is Facebook een belangrijke bron van verkeer.

Een goede Facebook marketing strategie is daarom aan te raden.

Community building cursus

De community building cursus hoort bij Huddle software. Een community bouwen is makkelijk met Huddle, maar deze ook echt actief houden en uit laten groeien tot iets groots is andere koek.

Met de community building cursus leer je exact hoe je dit het beste aan kunt gaan pakken!

Productlanceringen cursus

Tonny heeft door de jaren heen al tientallen producten succesvol gelanceerd. Sterker nog; zijn eerste business was alleen een lancering.

1 pagina met 1 product en een timer waar hij tienduizenden euro's mee verdient heeft. Dat was het.

Inmiddels weet hij hoe hij succesvolle lanceringen op moet bouwen. Als je een eigen product uit gaat brengen is deze kennis cruciaal.

De Tornado Masterclass

De Tornado Masterclass is de nieuwste cursus van Tonny Loorbach & Martijn van Tongeren.

In deze cursus word je volledig opgeleid van leek tot aan ware online marketing professional. Werkelijk alles komt hierbij aan bod om een professionele business op te zetten.

En dit voor een enorm lage prijs, omdat ze anders willen zijn dan de rest en dus geen belachelijk hoge prijzen willen hanteren!

Lees mijn Tornado Masterclass review voor meer informatie.

IMU Premium

Als je een of meerdere van bovenstaande cursussen graag wil volgen dan adviseer ik je echter om deze niet los te kopen.

Je kunt namelijk lid worden van IMU premium. Je krijgt dan toegang tot:

 • Alle IMU cursussen die hierboven genoemd zijn
 • Premiun coachingtraject van Tonny Loorbach & Martijn van Tongeren
 • Alle opnames van eerdere events
 • Alle opnames van eerdere IMU masterclasses
 • Toegang tot de IMU community

Dit voor de prijs van (normaal 900,- euro per jaar), maar nu voor 497,- euro per jaar of 75,- euro per maand.

Als je dan bedenkt dat sommige losse cursussen 997,- euro kosten, is dit een koopje en absoluut aan te raden.

Jaarlijkse IMU evenementen

De IMU geeft ook elk jaar een meerdaags evenement van 3 dagen. Op dit evenement komen vaak zo'n 12 sprekers (inclusief Tonny & Martijn).

Afgelopen evenement was in het AFAS circustheater. Ze lijken steeds een stap groter te moeten gaan.

De IMU Heeft Alles!

Als je nog aan het begin staat en van plan bent om een onderneming te starten dan is de IMU de plek om te beginnen.

Ze bieden je dus 3 softwarepaketten aan waarme je een website kunt bouwen, een checkout kunt maken en ook een community en e-learning platform op kunt richten.

Daarnaast hebben ze cursussen voor elk gebied van online marketing en alles wat hier bij komt kijken en bieden ze ook nog eens een persoonlijk coachingstraject aan.

Ik kan uit eigen ervaring de IMU dan ook van harte aanraden.

Lees eens een van mijn reviews over deze software, start een gratis trial of download een van onderstaande e-books om zelf ervaring op te bouwen met de IMU!

Gratis IMU Boeken Om In Te Stappen

Tonny Loorbach heeft verschillende e-books geschreven die gratis te downloaden zijn. 

Bij gratis downloads denk je automatisch aan halve waarde en zie je het niet als super waardevol. Bij Tonny is dit anders.

Hij schrijft werkelijk alles op over wat hij weet over het onderwerp waar hij over schrijft.

Als je hulp wil op bepaalde gebieden van online marketing dan adviseer ik je om een e-book te downloaden van een onderwerp waar je wat hulp bij kan gebruiken. Meerdere kan natuurlijk ook!

Betaalde boeken

Naast de gratis e-books die je kunt downloaden heeft Tonny ook nog 2 boeken geschreven waarvan 1 samen met Martijn.

Beide boeken heb ik gelezen en bevielen mij zeer goed. Ik las doelgerichte SEO al voor het nieuwe boek uit was.

Als je geen van beide boeken gelezen hebt dan kun je doelgerichte SEO overslaan. Dit boek zit namelijk ook verwerkt in het nieuwe boek.

Ik heb mijn ervaringen hier ook mee gedeeld: Online Marketing Tornado review

Ervaringen Met De IMU

Mijn ervaring met de IMU en de produten heb je al kunnen lezen in dit artikel. Ik hoop dat je hier wat aan gehad hebt en dat je vandaag gaat rammen!

Toch wil ik nog wat andere toffe ervaringen van andere ondernemers met je delen. Deze vond ik zelf heel inspirerend. Ik denk dat dit ook van waarde is voor jou.

Dit zijn natuurlijk extreme voorbeelden, maar heel goed haalbaar met de software, cursussen en coaching van de IMU.

Zo zijn er ontzettend veel (bekende) ondernemers die gebruik maken van de software van de IMU.

Denk aan:

En zo kan ik natuurlijk nog wel even doorgaan. Feit is dat deze gasten veruit de beste zijn op het gebied van online marketing in Nederland.

Mijn advies als je gebruik wil maken van alles wat de IMU te bieden heeft? Neem een abonnement op IMU premiun. Dit is het goedkoopste en geeft het meeste waar voor je geld!

IMU

9.6

Prijs

9.0/10

Kwaliteit

9.5/10

Opties

10.0/10

Support

10.0/10
About the author

Hi, Jaco hier!

Ik verdien mijn inkomen met het internet. Met mijn ervaring en passie voor marketing en economie wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om hetzelfde te bereiken. Inmiddels heb ik al een aantal jaar ervaring op dit gebied en durf ik mij hier wel een expert in te noemen.

dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}