januari 8, 2021

Ali B’s ‘Ik Wil Groeien’ Platform Review | Ervaring | 40% Korting!

by Jaco

Ali B heeft het inmiddels voor elkaar gekregen om vele verschillende titels te dragen. Zo is hij rapper, ondernemer, cabaretier en jurylid bij The Voice of Holland. Daar heeft hij nu een extra titel aan toegevoegd, namelijk: succes guru.

IkWilGroeien.nl is een platform dat Ali B enkele maanden geleden gestart is. Het is een platform waar je, verrassend genoeg, leert hoe je kan groeien en hoe je het maximale uit jezelf kan halen. Ondanks dat het platform 'Ik Wil Groeien' heet, staat het vooral in het teken van samen groeien.

In deze review over Ik Wil Groeien van Ali B ontdek je wat dit programma zoal inhoud en wat je hier van kan verwachten als je besluit om de investering te maken. De website van ikwilgroeien.nl vind ik niet heel erg duidelijk. Daarom hoop ik hier het complete plaatje voor je te schetsen.

Uiteindelijk is de hamvraag van dit artikel: is Ik Wil Groeien waar voor je geld of is het gewoon het zoveelste 'groeiplatform' wat eigenlijk gewoon een verdienmodel is? Daarnaast ontdek je ook ervaringen met dit platform. Ben je klaar om alle antwoorden op jouw vragen te vinden? Lees dan direct deze IkWilGroeien van Ali B Review!

1.0 Ik Wil Groeien review samenvatting

Het platform van Ali Bouali, beter bekend als Ali B, is opgericht in 2020 en inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste platforms op het gebied van mindset, succes en bovenal: groei.

Samen met een immense community ga je werken aan jezelf en ervoor zorgen dat je gaat groeien. Dit met behulp van videomateriaal en ondersteunende documenten, maar hier ligt niet de focus. De focus bij het Ik Wil Groeien platform ligt op het samen groeien.

Dit ga je doen aan de hand van een actieve community, live sessies en offline meet-ups met Ali B (ook persoonlijk), en andere bekende Nederlanders en experts die hun verhaal doen en waar jij vragen aan kunt stellen. Ik ben er van overtuigd dat je door een lidmaatschap bij Ik Wil Groeien absoluut ook echt gaat groeien.

Allereerst op persoonlijk vlak, maar daardoor ook zeker op het gebied van business. Ik raad dit platform bij iedereen aan die meer wil halen uit zijn leven en klaar is om nieuwe, grote en spannende stappen te gaan zetten. Leer hier meer over het platform en meld je direct aan.

Liever eerst mijn Ik Wil Groeien review en ervaringen lezen? Lees dan rustig door!

ikwilgroeien-ali-b

2.0 Is dit platform wel geschikt voor mij?

IkWilGroeien is een mooi platform dat geschikt is voor een grote groep met mensen. Het is vooral belangrijk om te weten voor wie dit programma niet geschikt is. Ali is heel duidelijk in zijn communicatie en vertelt ook direct dat het geen platform is waar je zogenaamde methodes kan vinden om snel rijk te vinden. Aka 'get-rich-quick' schemes.

Als je niet bereid bent om HARD te werken aan jezelf, maar verwacht dat alles vanzelf gaat dan zit je hier ook helemaal verkeerd. Het is een platform voor zelfontwikkeling en hier hoort zelfreflectie natuurlijk bij. Even als experts die jou op je plaats zullen zetten.

Zij zullen jou de waarheid vertellen en zeggen waar het op staat. Als je hier niet tegen kunt en de verantwoordelijkheid niet kan nemen en zelfs probeert te vermijden dan ben je ook aan het verkeerde adres.

Je moet andere mensen successen gunnen en niet alleen komen nemen, maar ook geven. IkWilGroeien is er om ervoor te zorgen dat iedereen kan leren van Ali, andere experts, maar ook zeker van elkaar. Gun je andere geen succes en kan je hier niet tegen? Ga op zoek naar iets anders!

Maar wanneer is dit wel wat voor jou? Simpel toch... gewoon het tegenovergestelde! Om dit overzichtelijk te krijgen voor je heb ik het hieronder nog even op een rijtje gezet:

 • Als je denkt dat jij voor meer bestemd bent: het leven dat de meeste mensen nog leven is gebaseerd op een oud model. Na de oorlog moest het land weer opgebouwd worden. Hier kwamen bepaalde principes en werkzaamheden bij kijken. Dit is al lang niet meer het geval en er is nu zo ontzettend veel meer om voor te leven. Als jij op dit moment vastzit en weet dat je voor meer bestemd bent, dan is ikwilgroeien.nl een logische stap voor jou!
 • Als je bereid bent om actie te ondernemen: veel mensen willen en dromen van dingen. Weinig mensen nemen ook daadwerkelijk actie om toe te werken naar wat ze willen. Met alleen willen, affirmaties en visualiseren kom je er niet. Het is de combinatie van de twee. Je zal dus actie moeten nemen en keihard moeten werken. Als het makkelijk was, deed iedereen het.
 • Als je bereid bent om veel te leren: leren klinkt misschien heel sexy, maar er is niks belangrijker in het leven dan leren. Maak je fouten, leer hiervan. Heb je tijd over, ga iets nieuws leren. Door te leren zal je groeien. En bij Ik Wil Groeien zal je dus ook enorm veel gaan leren!
 • Als je gelooft dat je de regie over jouw leven kunt hebben: werken voor een baas is makkelijk. Het is veel makkelijker dan ondernemer zijn. Als ondernemer ben je namelijk volledig verantwoordelijk over jouw leven. Dit betekent overigens dat je dus ook alles zelf kan bepalen. Toch is deze verantwoordelijkheid niet voor iedereen weggelegd. Denk jij dat jij de touwtjes zelf in handen kan nemen?
 • Als je behoefte hebt aan een omgeving met gelijkgestemde: Jim Rohn, een van de meest welvarende mensen van de wereld, zei ooit eens: ''You are the avarage of the five people you spend the most time with''. Vrij vertaald betekent dit: laat mij jouw 5 beste vrienden zien en ik zal je jouw toekomst laten zien. Oftewel, je zal het gemiddelde worden van de 5 mensen die jij om je heen hebt verzameld. Zijn dit allemaal losers met een scarcity mindset, dan staat jou hetzelfde lot te wachten. Zijn dit rijke, welvarende mensen met een abundance mindset, dan zal jij dit ook krijgen. IkWilGroeien is een platform met allemaal mensen die in de laatste categorie vallen. Heb jij hier behoefte aan?
 • Als je gelooft in overvloed en waarde toevoegen: er is genoeg voor iedereen. Het is belangrijk dat je je hier geen zorgen over maakt en dat je alles deelt wat jij geleerd hebt. Hier leren andere mensen weer van en jij leert weer van andere mensen. Zo ontstaat er overvloed en voeg je waarde toe. Ben jij hier toe bereid?

3.0 Wat is het Ik Wil Groeien platform?

Het Ik Wil Groeien platform is opgericht om mensen te helpen om een betere versie van hunzelf te worden. Beter te worden op elk gebied van je leven en om ervoor te zorgen dat je de controle over je eigen leven weer terugkrijgt.

Het programma is voor vrijwel iedereen geschikt. Van jong tot oud en van vrouw tot man. Het gaat erom dat je naar een volgend level gaat op persoonlijk gebied. Maar ook op het gebied van business, als je hier mee bezig bent.

Immers, persoonlijke groei resulteert ook in zakelijke groei. Ik Wil Groeien bestaat uit een enorm team met experts die jou helpen om meer te groeien, maar daarnaast is het ook belangrijk dat ieder lid elkaar weer helpt met groeien. Het delen van kennis staat voor een ieder centraal.

3.1 wie zit er achter ikwilgroeien.nl?

Het mag inmiddels wel duidelijk zijn dat Ali B. ook wel Ali Bouali achter het platform 'ikwilgroeien.nl' zit. Ali B heeft zelf 7 miljoenen bedrijven en is van heel erg ver gekomen. Hij lijkt dan ook het perfecte voorbeeld voor iedereen die nu 'in de goot zit' en niet meer wat wat hij/zij moet doen om hieruit te komen.

Ali heeft een hele dosis aan kennis op heel veel gebieden. Hij is ondernemer, heeft 7 miljoenen bedrijven gestart, is succesvol rapper, langstzittende coach bij TVOH en investeerder. En dit heeft hij allemaal van uit het niets op weten te bouwen. Dit getuigd van kennis, maar vooral ook doorzettingsvermogen en discipline.

Het komt namelijk niet zomaar even aanwaaien. Je moet hier hard voor werken en dit combineren met de juiste mindset. Laat dit nou juist zijn wat Ali met dit platform wil bereiken bij iedereen die lid wordt. Er is ook louter lof voor het platform en Ali B zelf. Het werkt dus en mensen zijn hier heel tevreden over.

alib-ikwilgroeien

3.2 is Ali B. de zoveelste succesguru of daadwerkelijk vernieuwend?

Wat ik mij direct afvroeg toen Ali B. dit platform op aan het zetten was, was ''gaat dit de zoveelste succes guru worden, of gaat hij daadwerkelijk iets nieuws en waardevols toevoegen?''.

Boef is namelijk ook al een soortgelijk platform gestart, alleen dan wat meer specifiek gericht op het beleggen en investeren van je geld. Eigenlijk sluit het platform goed aan op The Millionaires Club van Boef.

Met Ali B leer je alles over mindset en word je een betere versie van jezelf. Hierdoor ga je ook meer verdienen en dit kan je weer gaan beleggen met de methodes van The Millionaires Club. 

Gelukkig heeft Ali een platform opgezet waar inmiddels al duizenden mensen door geholpen zijn. Echt vernieuwend vind ik het niet, maar zo'n platform als Ik Wil Groeien had je nog niet in Nederland. Ik kan wel zien door wie Ali Bouali geïnspireerd is.

3.3 Tony Robbins is duidelijk een grote inspiratie voor Ali B

Tony Robbins is absoluut de man waardoor Ali B geïnspireerd is. Dit is een Amerikaanse 'succes guru' en ook een van, dan wel niet, de grootste van de hele wereld. Robbins heeft samengewerkt met de grootste sterren van de wereld en zelfs met een aantal Amerikaanse presidenten. Tevens is deze man ook miljardair.

Wat Robbins opgezet heeft, probeert Ali ook te doen alleen dan specifiek gericht op Nederland en België. Ik vind het een mooi initiatief en je ziet ook dat daadwerkelijk een hoop mensen interesse hebben. 

Ali is overigens al jaren klant van Robbins. Dit kost hem tienduizenden euro's per jaar. De kennis die hij hier opdoet brengt hij weer op de leden van Ik Wil Groeien over. Aan gebrek aan waarde ligt het dus absoluut niet!

ali-b-tony-robbins

Tony Robbins & Ali B

3.4 kom je ook daadwerkelijk met Ali B. in contact?

Ja! En dit was enigszins verrassend. Ik dacht dat je in contact zou komen met het team achter Ik Wil Groeien en dat je eigenlijk niet echt met Ali in contact zou gaan komen. Toch is dit wel het geval als je het premium abonnement aanschaft. Dit is uiteraard het meer uitgebreide en duurdere abonnement.

Sowieso raad ik je aan om, als je aan de slag gaat met Ik Wil Groeien, te kiezen voor het premium abonnement. Het 'normale' abonnement vind ik niet echt waar voor je geld. Het gaat in mijn optiek juist voor meet-ups met Ali B, groepscoaching van Ali en Q&A sessie met B. 

Dit krijg je alleen met het premium abonnement. Hier kun je meer leren over wat je wel en niet krijgt. Neem zeker even een kijkje.

4.0 Wat kun je leren van het Ik Wil Groeien programma?

Je hebt inmiddels tussen neus en lippen door al wel een beetje kunnen lezen wat je allemaal gaat leren als je lid wordt van het Ik Wil Groeien programma. Echter is het nog niet kraakhelder voor je. De website zelf is niet heel erg duidelijk, dus bij deze zal ik het even voor je uitleggen!

4.1 ikwilgroeien staat juist in het teken van samen groeien

Het is wel komisch dat het platform 'ikwilgroeien.nl' heet. De focus ligt namelijk volledig op het samen groeien. Er wordt ook aan jou gevraagd of je de dingen die je leert wilt delen met de hele community. Als iedereen dit doet, zal iedereen leren en beter worden door elkaar.

Naast dat je elkaar veel helpt, leer je natuurlijk ook ontzettend veel van Ali B en de andere experts en bekende Nederlanders die regelmatig aan het woord komen. Maar ook dit is dus samen leren.

Er is ook zeker cursusmateriaal beschikbaar. Denk aan video's en verschillende documenten waar je van kan leren, maar dit staat niet centraal bij dit programma. In ieder geval niet zo, zoals andere cursussen dit doen.

ikwilgroeien-alib-review-ervaringen

4.2 geen gouden bergen en 'get-rich-quick' onzin

IkWilGroeien belooft dan ook geen gouden bergen en 'get-rich-quick' onzin. Ali B gelooft in hard en slim werken met de juiste methodes. Weet je hier de juiste balans in te vinden en kom je erachter wat werkt, dan kunnen er hele mooie dingen gaan gebeuren.

Maar of het werkt en of je überhaupt iets aan het platform gaat hebben; ligt volledig aan jou. Niemand anders gaat aan de slag met Ik Wil Groeien. Jij bent de enige die hier een succes van kan gaan maken. 

Je kan Ali B en het platform zien als tools, gereedschappen, die JIJ moet gebruiken om jouw gewenste doelen te bereiken. Geluk en succes zijn keuzes. Besluit om hiervoor te gaan en gebruik de tools op de juiste manier. Weet je dit te doen dan is het aanmelden bij ikwilgroeien.nl absoluut de juiste stap om te zetten.

4.3 jij bepaalt wat je gaat leren, Ali B gebruikt zijn enorme netwerk

Het mooie, maar tegelijkertijd het gevaarlijke, van IkWilGroeien vind ik dat jij eigenlijk zelf kan bepalen waar je over gaat leren. Ik zei net al dat er cursusmateriaal beschikbaar is, maar dit is wat meer algemeen en gericht op mindset. Maar een ieder heeft andere dromen en loopt tegen andere problemen aan.

Juist voor deze mensen is dit zo'n mooi platform. Je kunt namelijk deze vragen bij Ali B neerleggen en hij gaat hiermee zijn enorme netwerk in. Een netwerk van experts, presidenten, koningen, sterren en succesvolle ondernemers. 

Op die manier krijg je altijd de beste antwoorden op jouw vragen. Hier kun je een mooi plan mee maken. Maar dit is tegelijkertijd ook het 'gevaarlijke' of het mindere aan dit platform. Je hebt namelijk genoeg mensen die geen vragen durven stellen of de verkeerde vragen stellen.

Als je geen vragen durft te stellen dan is dit platform praktisch onzin voor jou. Stel je de verkeerde vragen, dan krijg je ook de verkeerde antwoorden. Denk dus goed na over de vragen die je gaat stellen en vraag anders hulp aan de community of een van de andere experts van Ik Wil Groeien.

ali-b-obama

4.4 alles over ondernemen, doorbraken, omgaan met stress en kritiek en je dromen najagen

Wat je concreet ik deze cursus gaat leren is niet zwart op wit te geven. Je krijgt dagelijkse coaching sessies waarin allerlei onderwerpen omtrent ondernemen, doorbreken van huidige patronen, omgaan met stress & kritiek en je dromen najagen centraal staan.

Het is een logische stap naar een betere versie van jezelf, hulp met het opzetten van je business en hier uiteindelijk ook snel in door groeien. Mindset & succes. Dit is wat je van Ik Wil Groeien kan verwachten en wat ik je mee probeer te geven in deze review.

5.0 Wat krijg je als member van dit platform?

Ali B belooft nogal een hoop als je besluit om Ik Wil Groeien aan te schaffen. Hieronder lees je wat de belangrijkste aspecten van het programma zijn en wat je allemaal krijgt als member.

5.1 de IkWilGroeien community

Ten eerste, en dit is ook direct het belangrijkste, krijg je toegang tot de exclusieve community van ikwilgroeien.nl. Dit is de community waar het allemaal om draait en die dag en nacht 24/7 actief is.

In deze community zijn alle leden actief, Ali is hier actie en nog vele andere experts zijn hier ook dagelijks op te vinden. Hier kun je leren, inspiratie uit opdoen en je vragen kwijt. Doordat er zoveel mensen actief zijn, krijg je ook regelmatig binnen het uur al reactie op jouw vraag.

Je krijgt direct toegang tot het platform als je de betaling gedaan hebt. Via de mail krijg je jouw inloggegevens en kun je direct aan de slag gaan.

ik-wil-groeien-ali-b-review-ervaringen

5.2 members only Instagram

Daarnaast mag je toegang vragen tot het members only Instagram account van Ali B en ikwilgroeien.nl. Op dit account vind je dus alleen leden van het programma terug. Hier zie je waar Ali B zich dagelijks mee bezig houd.

Iedereen zit regelmatig op Instagram dus ik denk dat het een heel goed initiatief van Ali is om dit op te zetten. Zo leer je namelijk ook dagelijks nieuwe dingen dankzij de stories en posts van dit verhaal. Dit terwijl je eigenlijk tijd aan het verspillen bent op social media.

Heel tof!

5.3 toegang tot een immens netwerk met andere bekende Nederlanders

Je krijgt ook toegang tot het netwerk van Ali B zelf. Alle personen die hij om zich heen verzameld heeft, behoren zo ook ineens tot jouw kring. Je snapt wel wat dit doet met jouw motivatie en doelen... die gaan x100!

Het zijn bekende Nederlanders, succesvolle ondernemers met miljoenenbedrijven en meer. Elke dag leer je nieuwe dingen en kun jij jouw vragen bij de juiste personen neerleggen. Alleen dit is al goud waard wat mij betreft. Explosieve groei is een logisch gevolg 😉

fail growing up GIF by Return-It Gang

5.4 live sessies van Ali en andere experts

Wat ik ook erg waardevol vind, zijn de live sessies die je van Ali B en andere experts krijgt. Uiteraard hoef je hier niet bij aanwezig te zijn, maar je betaalt er wel voor. Het is leerzaam en hoort bij het programma. Ik kan je absoluut aanraden om deze live sessies op de voet te volgen.

Niet alleen goed voor je kennis, maar ook zeker voor je inspiratie.

5.5 toegang tot exclusieve offline meet-ups met Ali B

Als laatste krijg je als premium-member, nogmaals ik raad dat abonnement aan of anders niks, toegang tot exclusieve offline meet-ups met Ali B en andere experts en bekende Nederlanders. Kaarten voor deze evenementen zijn niet los te kopen. Het is dus echt alleen voor premium leden van Ik Wil Groeien.

Tijdens deze meet-ups staat er elke keer een ander onderwerp centraal en hier komen dan ook telkens andere sprekers. De enige constante factor hier is Ali B. Deze meet-ups zijn enorme boosts voor jou en jouw eventuele business.

ikwilgroeien-premium-meetup-ali-b

6.0 De early adopter prijzen + garantieregeling

IkWilGroeien is in midden 2020 gelanceerd door Ali B en zijn team. Vanaf het begin zijn er de 'Early Adopter Prijzen' ingevoerd. Dit betekent dat je het programma met korting kon kopen. Deze korting is op het moment van schrijven echter nog altijd geldig. Wellicht niet als jij dit leest. De actuele prijzen kun je altijd hier terugvinden.

Je hebt twee keuzes:

 • JAARABONNEMENT: kies je voor het 'jaarabonnement' dan kies je voor het basis abonnement. Het is het allemaal net niet. Je krijgt live sessies met Ali en andere experts, dagelijks tips, inspiratie, levenslessen, oefeningen en hulp, online open podium in the spotlight, cursusmateriaal. Dit alles krijg je voor of €39,- euro per maand (is €468 euro per jaar) als je voor een maandabonnement kiest, of €447,- euro per jaar als je direct voor een jaar betaalt. Alles in een keer betalen is dus een stuk voordeliger. Dit abonnement kun je een maand lang proberen met 100% niet-goed-geld-terug garantie!
 • PREMIUM-ABONNEMENT: als ik je wat aan mag raden dan is het absoluut het premium-abonnement. Hier heb je simpelweg veel meer aan in vergelijking met het basis abonnement. Je krijgt hier alles wat je in het basis abonnement ook krijgt + bonus materialen, gratis toegang tot de offline meet-ups met Ali, toegang tot besloten groep met Ali en toegang tot Q&A met Ali. Hier kom je echt in persoonlijk contact met Ali B. Dit alles is uiteraard wel wat duurder, maar meer waar voor je geld. Je betaalt of €119,- euro per maand (is €1.428 per jaar) of je betaalt jaarlijks en dus 1 keer per jaar €1.397,- euro. Eenmalige betaling is dus wederom een stuk voordeliger.
ikwilgroeien-alib-garantie

7.0 Ik Wil Groeien review conclusie: doen of niet?

Hopelijk heb je veel gehad aan mijn Ik Wil Groeien review en ervaringen. Je weet nu wat je te wachten staat als je aan de slag gaat met het programma en de community van een van de nieuwste succes guru's van Nederland: Ali B.

Deze man heeft enorm veel kennis en ervaring op het gebied van ondernemen, mindset en succes. Als er iemand is die jou kan helpen op deze gebieden dan is dat Ali Bouali. Hier ben ik van overtuigd.

Ik adviseer je wel om aan de slag te gaan met het premium-abonnement. Het basis abonnement kan, maar dit is niet half zo waardevol als het premium-abonnement. De keuze is natuurlijk aan jou. Je gaat hoe dan ook naar een volgend level als je nu de beslissing maakt om voor de laagste prijs ooit te starten!

7.1 voor- & nadelen van het ikwilgroeien platform van Ali B

 • Ali B is absoluut een groot expert en motivator op het gebied van mindset en succes
 • Je komt in een enorme omgeving met allemaal gelijkgestemde mensen
 • Je krijgt toegang tot het belachelijk grote en waardevolle netwerk van Ali B
 • Het premium-abonnement is zeer waardevol en waar voor je geld
 • Je komt ook werkelijk in contact met Ali B
 • Louter positieve reacties over ikwilgroeien.nl
 • Redelijk forse prijzen, echter nu met de 'early adopter prijzen' is het goed te doen
 • Het 'normale' abonnement is karig en niet heel uitgebreid

7.2 bij Ik Wil Groeien inloggen doe je zo

Inloggen bij ikwilgroeien.nl is niet zo lastig. Op het moment dat je besluit om aan de slag te gaan met dit programma, dan krijg je de inloggegevens in je mail gestuurd. Daarbij vind je ook de link om in te loggen. Mocht je deze niet gezien hebben, dan kun je naar deze pagina en inloggen bij ikwilgroeien.nl!

7.3 hoe moet je Ik Wil Groeien opzeggen?

Ik Wil Groeien kun je opzeggen in het eerste maand van je lidmaatschap. Dit kun je doen vanaf 08:00 op de 26ste dag tot de 18:00 op de 30ste dag. Waarom dit zo is durf ik niet te zeggen, maar houd hier rekening mee. 

Overigens vragen ze je eerst om met een coach te spreken alvorens je de definitieve beslissing maakt om te stoppen. Het opzeggen geldt alleen voor jaarabonnementen en premium abonnementen zijn niet opzegbaar. Deze kun je pas na het jaar opzeggen.

Ik Wil Groeien

8.8

Prijs

8.5/10

Kwaliteit

8.5/10

Opties

9.5/10

Support

8.5/10
About the author

Hi, Jaco hier!

Ik verdien mijn inkomen met het internet. Met mijn ervaring en passie voor marketing en economie wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om hetzelfde te bereiken. Inmiddels heb ik al een aantal jaar ervaring op dit gebied en durf ik mij hier wel een expert in te noemen.

dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}