november 26, 2019

Hoe Werkt Zoekmachine Optimalisatie: SEO BEGINNERSGIDS 2020!

by Jaco

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie SEO? Een van de zoektermen die ik altijd invulde in Google search om zo manieren te vinden om hoger te komen in de Google zoekresultaten.

 

Echter vond ik nooit een goed en duidelijk antwoord en heb ik alle informatie telkens zelf moeten testen en ben ik tot een perfecte formule gekomen.

 

Na het lezen van dit artikel hoef je niet meer te zoeken op ''hoe kom ik hoger in Google'' en ''hoe werkt zoekmachine optimalisatie SEO''.

 

Nee...

 

Met deze SEO checklist ben je ready to go en zul je snel hoger in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines komen.

 

Dus als je er klaar voor bent gaan we lekker beginnen.

 

(Ik heb ook een video opgenomen over dit onderwerp, dus als je niet zo van lezen houd kun je ook helemaal naar beneden scrollen)

 

corne marchand auteur

Corné Marchand

Auteur

Hey! Als bezoeker van De Geldwolf kun je de affiliate marketing revolutie voor maar 1,- euro proberen. Door deze cursus kan ik nu volledig van het internet leven. Sla die euroknaller dus een keertje over en kijk eens wat dit je te bieden heeft!

 

Hoe Werkt Zoekmachine Optimalisatie SEO?

 

SEO optimalisatie zelf doen is iets waar veel mensen op zoeken. Eigenlijk zeg je hier Search Engine Optimization optimalisatie (dus 2x hetzelfde) maar dat geeft niet.

 

Ik snap dat het wat lastig kan zijn aan het begin!

 

En daarvoor heb ik dit perfecte zoekmachine optimalisatie stappenplan gemaakt voor je.

 

In dit artikel leer ik je mijn eigen complete zoekmachine optimalisatie stappenplan. Aan de hand van deze checklist kun je, net als een aantal artikelen van deze website, op de eerste pagina van Google komen.

 

Dit zijn dus niet zomaar een paar SEO tips. Dit is een checklist die je volledig moet gaan doorlopen als je zoekmachine optimalisatie (SEO) succesvol toe wilt gaan passen.

 

Het is een wereld van verschil om op de nummer 1 plek in Google te staan in plaats van de nummer 2 plek. Dit betekent dus dat je een stuk meer geld gaat verdienen door dit zoekmachine optimalisatie stappenplan.

 

''Hoe werkt zoekmachine optimalisatie SEO dan?'' Hoor ik je zeggen.

 

Dat is eigenlijk relatief simpel.

 

Met zoekmachine optimalisatie (SEO) ga je ervoor zorgen dat je pagina's stuk voor stuk geoptimaliseerd worden voor Google. Tegenwoordig is dit niet zo lastig meer en weten we waar Google de pagina's op beoordeeld.

 

Dit is dus in ons voordeel. Dus wat we gaan doen en wat je gaat leren in dit zoekmachine optimalisatie (SEO) stappenplan is wat je moet doen om hoger te komen in Google dankzij de regels van Google zelf.

 

Google blijft updates uitvoeren en slimmer worden. Dus het kan zomaar zo zijn dat het over een aantal maanden op een andere manier moet. Ook dan zal ik weer een artikel plaatsen om je op weg te helpen.

 

Als je meer wil weten over de werking van zoekmachine optimalisatie SEO dan kun je ook even dit artikel lezen: Wat is zoekmachineoptimalisatie?

 

Stap #1 - SEO Optimalisatie WordPress (Tools)

 

SEO optimalisatie op WordPress is een van de makkelijkste manieren om SEO toe te passen.

 

Waarom?

 

Omdat je hier ontzettend veel handige Tools voor hebt. Eigenlijk heb je maar een goede tool nodig die je met WordPress moet gebruiken en dat is; Yoast.

 

Yoast SEO Plugin

 

Deze plugin is volledig gratis en laat je altijd onder aan een artikel zien of je SEO goed is, wat je nog moet verbeteren en wat echt volledig fout is.

 

Zo kun je al je artikelen stuk voor stuk optimaliseren voor Google.

 

Yoast SEO pluginYoast SEO plugin

 

Google Search Console

 

Daarnaast is het handig om een account aan te maken bij Google Search Soncole.

 

Hier kun je alle gegevens van je website goed bijhouden en je artikelen sneller laten indexeren, waardoor ze eerder zichtbaar zijn in de zoekresultaten.

 

Daarnaast laat dit programma je ook fouten zien die op je website voorkomen. Los de fouten op en maak je website tot een echte autoriteit. Dit is ook gewoon volledig gratis en gaat met een Google-account.

 

Google Analytics

 

Google Analytics is de beste manier om te zien hoe mensen je website vinden en waar ze op klikken.

 

Door het juist gebruiken van deze tool kun je je website optimaliseren voor de bezoeker en er zo voor zorgen dat ze eerder handelingen uitvoeren.

 

Handelingen die jou, waarschijnlijk, geld gaan opleveren. Ook deze tool is gratis te gebruiken met een Google-account.

 

Daarnaast zijn er nog zo ontzettend veel gegevens die je kunt gaan bekijken in Google Analytics.

 

Je kunt zien welke websites naar die van jou linken, wat het gedrag is van de bezoekers, wanneer ze het meeste op jouw website zijn, enz enz enz.

 

Stap #2 - Vind Zoekwoorden Waar Klanten Op Zoeken

 

Het is geen geheim dat zoekwoordonderzoek super belangrijk is als het gaat op zoekmachine optimalisatie. Maar de vraag is: hoe vind je zoekwoorden waar je klanten op zoeken?

 

Hier zijn 3 simpele technieken die je hiermee gaan helpen.

 

Vind Long-Tail Keywords Met Google Voorgesteld

 

Deze techniek kun je heel makkelijk toepassen. Je gaat naar Google en tikt het zoekwoord in dat je in gedachte had.

 

Druk niet op enter en kijk welke woorden er verschijnen. De woorden die Google laat zien zijn de meest gezochte zoekopdrachten die met jouw zoekwoord te maken hebben.

 

Google voorgesteld Google voorgesteld

 

Google laat alleen zoekwoorden zien waar mensen echt op zoeken dus die van veel waarde kunnen zijn voor jouw artikel.

 

Google Keyword Planner

 

Google Keyword Planner is ook een hele handige tool om te gebruiken om de juiste keywords te vinden.

 

Deze tool is eigenlijk bedoelt om advertenties te maken voor op Google, maar dit laat je perfect zien welke zoekwoorden geschikt zijn.

 

Je ziet het concurrentie niveau en de hoeveelheid zoekopdrachten. Daarnaast zie je ook prijzen staan, maar dat is dus voor de advertenties.

 

Google Keyword PlannerGoogle Keyword Planner

 

Bespioneer Online Community's En Platformen

 

Dit is gelukkig niet zo eng als het klinkt. Wat je met deze techniek gaat doen is forums en community's opzoeken binnen jouw niche.

 

Kijk waar de forums over gaan en welke woorden je elke keer terug ziet komen in artikelen.

 

Zoek naar forums waar veel gevraagd wordt over een speciaal onderwerp. Dit kunnen onderwerpen zijn waar je weer mooie artikelen mee kunt maken.

 

Artikelen die mensen van dit soort forums af 'stelen'. In mijn optiek is dit een hele slimme manier om extra verkeer naar je website toe te krijgen.

 

Een voorbeeld van zo'n website is Quora. Dit is een stuk bekender in Amerika, maar ook hier komt het langzaam op. Neem eens een kijkje. Het enige wat je hoeft te doen is je onderwerp in te vullen.

 

In dit geval zou dat dus voor het voorbeeld 'zoekmachine optimalisatie' zijn.

 

Bovendien kan het een hele goede tool zijn om wat meer informatie te weten te komen over een bepaald onderwerp.

 

Quora.comQuora.com

 

Stap #3 - Optimaliseer Je Content Op De Zoekwoorden

 

Je hebt nu de SEO tools in gebruik genomen en hebt een paar goede zoekwoorden gevonden.

 

Nu is het tijd om je website te optimaliseren. Dit is hoe je het gaat doen.

 

Als eerste gebruik je jouw zoekwoord in de eerste 100 woorden van je artikel. Het liefst als eerste. Google hecht het meeste waarde aan de eerste 100 woorden die hij indexeert op je website.

 

Zoals je in de afbeelding hieronder kunt zien, gebruik ik mijn zoekwoord helemaal vooraan.

 

hoe werkt zoekmachine optimalisatie

 

Zorg er dus voor dat je dit altijd bij elk artikel doet.

 

Als tweede ga je je zoekwoord in het begin van je Title-tag gebruiken. Net zoals bij de content van je pagina, hecht Google meer waarde aan wat als eerste komt.

 

In de afbeelding hierboven zie je ook dat ik mijn zoekwoord voor dit artikel als eerste gebruik. Dit is namelijk ''Hoe werkt zoekmachine optimalisatie SEO''.

 

Daarachter plak je nog iets wat de interesse van de lezer kan trekken. Vaak is dit een vraag, maar in dit geval vond ik ''checklist'' beter klinken.

 

En als derde is het zaak dat je korte URLs maakt die je zoekwoord bevatten. Hieronder zie je wat de URL van dit artikel is.

 

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie URL optimaliseren

 

Je ziet dat ik 'SEO' ook gebruikt heb, omdat dit veel in combinatie met zoekmachine optimalisatie gezocht wordt.

 

Het en laatste puntje van deze seo optimalisatie is het gebruiken van je zoekwoord in een H2 of/en een H3 kop.

 

Elk klein beetje helpt, zeker als je zoekwoorden target met veel concurrentie. Daarom bespreken we alles wat er mee te maken heeft in deze hoe werkt zoekmachine optimalisatie SEO beginnersgids.

 

€250+ Euro per dag verdienen met SEO? Ontdek snel hoe je dat doet >>

 

Stap #4 - Vind En Repareer Technische SEO Probleme

 

Technische SEO probblemen kunnen je ranking flink naar beneden trekken. Dit wil je dus absoluut voorkomen en dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

 

Dit is hoe je het doet.

 

Mobiele Website Optimalisatie

 

Het is belangrijk dat je gaat zorgen voor mobiele website optimalisatie. Tegenwoordig worden er meer zoekopdrachten met de smartphone gedaan vergeleken met de desktop.

 

Het is dus super belangrijk om ervoor te zorgen dat je website geoptimaliseerd is voor mobiel gebruik. Google neemt dit ook mee in de rankings.

 

Google loopt nu zelfs op een 'mobile first index'. Dit betekent dat als je website niet geoptimaliseerd is voor mobiel gebruik, hij niet zal gaan ranken.

 

Je kunt heel makkelijk kijken of jouw website geschikt is voor mobiel en waar nodig aanpassingen doen doe je krijgt van de Google mobile friendly tool.

 

Pak een URL van een artikel waarvan je wil checken of hij mobile friendly is. Vul de URL in de tool in en laat Google het werk doen. Als je artikel goed is krijg je dit te zien:

 

google mobile friendly

 

Vind Uit of Er Crawl Errors Zijn

 

Als Google aangeeft dat er een crawl error is, is het mogelijk dat Google je website niet kan indexeren. En als je artikel of website niet geïndexeerd kan worden dan zul je ook niet in Google te vinden zijn.

 

Dat betekent dus geen bezoekers naar je website en dat is een probleem.

 

In de Google Search Console Tool waar we het eerder over gehad hebben kun je makkelijk zien of er crawl errors gevonden zijn op je website.

 

Als er errors zijn kun je op meer informatie klikken en uit gaan zoeken wat de error is. Deze kun je meestal snel zelf oplossen. Als dit niet lukt kun je de support van Google een mailtje sturen.

 

Hoe Werkt Zoekmachine Optimalisatie - Crawl errors vinden in google search console

 

Verbeter De Snelheid Van Je Pagina

 

De snelheid van het laden van je website is een bevestigde factor als het gaat om ranken in Google. Ook dit is een belangrijk punt om rekening mee te houden dus.

 

Ik denk dat het er niet perse voor gaat zorgen dat je hoog of laag rankt. Wat echter wel zo is, als je website langzaam laad, zijn mensen eerder geneigd om je pagina weg te klikken.

 

Dit zorgt ervoor dat je bounce rate omhoog gaat en een hoge bounce rate zorgt wel voor een slechtere ranking. Dus indirect heeft het er wel mee te maken.

 

(bounce rate is het percentage van bezoekers die heel snel je website weer verlaten)

 

Bovendien wil je alles zo goed mogelijk hebben dus kun je het beter wel doen.

 

Dus hoe sneller je website laad hoe beter. Ook hier kun je weer een tool van Google voor gebruiken.

 

Dit is de Google PageSpeed Insights. Hier wordt ook weer aangegeven wat er beter kan. Neem dit niet te serieus.

 

Hoe Werkt Zoekmachine Optimalisatie: snelheidstest

 

Zo lijkt dit bijvoorbeeld heel slecht, maar als je zelf naar de pagina gaat zie je dat het eigenlijk zo geladen is.

 

Stap #5 - Maak Content Dat Goed Rankt In Google

 

Je kunt het iet meer ontkennen. Als je wil ranken in Google moet je geweldige content creëren.

 

Maar wat is geweldige content eigenlijk? Geweldige content is content dat goed rankt in Google.

 

Ik ga je nu laten zien wat ervoor zorgt dat je de nummer 1 positie in Google kunt gaan overemen.

 

#1 - Creëer Fantastische Content

 

Hoe doe je dit? Dit kun je in 3 simpele stappen doen.

 

  1. Zoek populaire content in jouw niche.
  2. Maak nu iets dat nog beter is dan die content.
  3. Promoot je gemaakte content.

 

Dus wat je kunt doen is artikelen van andere websites samenvoegen en dan nog een beter geheel maken van deze artikelen. Voeg het beste van het beste toe.

 

#2 - Verdeel Je Content Op In Alinea's

 

Misschien heb je wel gemerkt dat ik maak 2 en maximaal 3 regels per alinea schrijf.

 

De reden hiervoor is dat mensen de content dan sneller lezen. Want zeg nou zelf. Lees je liever een hele lap aaneengesloten tekst of lees je liever wat je nu leest?

 

Een paar zinnen per keer leest veel fijner en sneller. Dit is dan ook super belangrijk om te doen en om het overzicht goed te bewaren.

 

#3 - Vertel Alles Over Je Onderwerp

 

Zorg dat je alles verteld wat er te vertellen valt over je onderwerp. Vergeet niks en laat Google zien dat de bezoekers aan alleen jouw artikel genoeg hebben.

 

Dit moet sowieso al je doel zijn dus als je dit nog niet deed, DOEN!

 

#3 - Multimedia Gebruik

 

Wat je ook wil doen op je pagina's is het gebruik van multimedia. Veel multimedia.

 

Wat bedoel ik met multimedia?

 

  • Istagram Posts
  • Facebook Posts
  • YouTube filmpjes
  • Afbeeldingen
  • GIF's
  • Statistieken
  • Enz.

 

Ik gebruik, zoals je wel merkt, veel screenshots om te laten zien hoe verschillende dingen werken. Daarnaast gebruik ik ook vaak video's die ik zelf maak om het onderwerp nog beter uit te leggen.

 

Zo versterk je jouw content ontzettend en dit is ook een sleutel naar het hoger ranken in Google.

 

Inmiddels weet je al bijna het volledige antwoord op de vraag ''hoe werkt zoekmachine optimalisatie SEO''. Maar toch blijft de vraag''hoe trek ik bezoekers naar mijn website'' voor mensen heel lastig.

 

Ze lezen deze content wel, maar passen niks toe. Daarom deze oproep aan jou. Lees niet alleen maar pas ook toe! Er gebeurt niet zomaar iets magisch door alleen maar dingen te lezen.

 

#4 - Waarom-, Wat- & Info-posts

 

Het is bewezen dat artikelen met ''waarom'', ''wat'', en artikelen over hoe mensen iets moeten doen het beste werken.

 

Probeer dus zo veel mogelijk van deze artikelen te schrijven. Dit verhoogt je kans ook op back-links. (andere websites die naar jouw website linken).

 

Goede back-links kunnen je website een enorme boost geven.

 

Ga nu niet aan black-head SEO doen. (back-links kopen om Google voor de gek te houden).

 

Dit werkt misschien voor 1 a 2 maanden, maar als Google het doorkrijgt, en dat krijgen ze, dan straffen ze je en krijgt je website misschien wel een ban.

 

Als je back-links wilt krijgen moet je dit altijd eerlijk doen. Je kunt bijvoorbeeld ook een gastblog schrijven op een website met dezelfde doelgroep en niche als jou. In dit artikel link je aan het einde naar jouw website.

 

Hoe Werkt Zoekmachine Optimalisatie SEO (BEGINNERSGIDS VIDEO)

 

In deze video over hoe werkt zoekmachine optimalisatie leer je alles met beeld en kun je dus precies doen wat ik ook doe.

SEO TIPS Voor Gevorderde

 

Je hebt nu een compleet en uitgebreid antwoord gekregen op de vraag: hoe werkt zoekmachine optimalisatie SEO.

 

Ik geef je nu nog wat extra SEO tips mee die je kunt toepassen als je de het zoekmachine optimalisatie stappenplan van hierboven hebt toegepast.

 

Door SEO goed toe te passen kun je zelf thuis geld verdienen. De bedragen kunnen hoog oplopen.

 

Verwijder Inactieve Pagina's

 

Google heeft een hekel aan websites die ontzettend veel pagina's bevatten die geen bezoekers ontvangen. Dit is allemaal extra werk voor Google en extra content dat niks oplevert.

 

Verwijder dus pagina's die echt niks opleveren of zorg voor extra content of andere zoekwoorden op die pagina's, zodat ze wel bezoekers gaan trekken. Dit is goed voor de ranking in Google en voor de bezoekers op je website.

 

Begrijp me niet verkeerd. Je moet niet ineens allemaal pagina's gaan verwijderen. Doe dit met beleid of link de pagina's door naar posts die wel belangrijk zijn. Dit is ook goed voor de interne SEO links.

 

Focus Voor 100% Op Kwaliteit iet Kwantiteit

 

Kwaliteit gaat ook hier boven kwantiteit. Je kunt beter 70 goede sterke en complete blogposts hebben dan 140 die het net niet zijn allemaal.

 

Je zult merken dat je met de eerste manier veel meer bezoekers naar je website gaat krijgen die allemaal super waardevol zijn.

 

Google ziet dit ook en rankt je weer een stukje hoger.

 

Verhoog Je CTR (Click Trough Rate)

 

Google vind het belangrijk dat mensen ook daadwerkelijk op je website klikken als ze hem zien.

 

Als bezoekers over je website heen scrollen dan ziet Google dit als niet waardevol genoeg.

 

En laat Google nu net alleen waarde aan de bezoekers willen geven. Het is dus heel belangrijk dat je de Title-tag en de Meta-tag goed en aantrekkelijk maakt. Dit is namelijk het eerste wat de bezoekers zien op Google.

 

Hoe doe je dat dan?

 

Kijk naar de zoekresultaten op de eerste pagina van Google als je jouw zoekwoord intikt in Google.

 

Kijk wat de hoogste zoekresultaten gebruiken en vind een manier om het nog iets aantrekkelijker te maken voor de bezoeker.

 

Gaat het om een artikel over geld verdienen? Dan kun je bijvoorbeeld iets van: Geld Verdienen: Jouw Weg Naar 10K+ Per Maand? Als Title-tag gebruiken.

 

Mensen beantwoorden van nature vragen in hun hoofd. Dus als ze dat lezen zeggen ze automatisch ja en willen ze er op klikken.

 

Update Oude Content

 

Je content up-to-date houden is super belangrijk. Ook Google ziet dit en rankt je artikelen weer hoger.

 

Google vind relevantie ontzettend belangrijk. Het updaten van je oude content kan dus een goede manier zijn om meer bezoekers naar je website te trekken.

 

SEO Optimalisatie Zelf Doen

 

Als het goed is weet je nu een goed antwoord te geven op de vraag: hoe werkt zoekmachine optimalisatie SEO.

 

SEO optimalisatie zelf doen is dan ook de beste manier om het goed aan te gaan leren. Gebruik de eerste paar keer deze checklist en kijk daarna of het automatisch gaat lukken.

 

Geld verdienen door het toepassen van zoekmachine optimalisatie is ook heel goed mogelijk. Je kunt hier een verdienmodel opzetten. Door veel bezoekers met SEO op je website te krijgen kun je veel geld gaan verdienen.

 

Lees voor meer informatie dit artikel: Affiliate Marketing Revolutie review.

 

 

Nog vragen over dit artikel over: Hoe Werkt Zoekmachine Optimalisatie: SEO Checklist 2019? Stel ze hieronder!

corne marchand auteur

Corné Marchand

Auteur

Hey! Als bezoeker van De Geldwolf kun je de affiliate marketing revolutie voor maar 1,- euro proberen. Door deze cursus kan ik nu volledig van het internet leven. Sla die euroknaller dus een keertje over en kijk eens wat dit je te bieden heeft!

About the author

Hi, Jaco hier!

Ik verdien mijn inkomen met het internet. Met mijn ervaring en passie voor marketing en economie wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om hetzelfde te bereiken. Inmiddels heb ik al een aantal jaar ervaring op dit gebied en durf ik mij hier wel een expert in te noemen.

dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}