Het is geen geheim meer dat e-mailmarketing het meest winstgevende aspect is aan een online business.
Steeds meer ondernemers lijken dit te beseffen en zijn op zoek naar goede, betaalbare e-mailmarketing software.
Helaas schieten de e-mailmarketing software als paddenstoelen uit de grond, omdat deze mensen ook door hebben wat voor booming business dit momenteel is.
Daarom deze GetResponse review. Dit is de software die ik al maanden gebruik, maar waar nog wel een hoop onduidelijkheden over zijn.
- Hoe betaalbaar is GetResponse nu echt en wat is het addertje onder het gras?
- Ze zeggen extreem gebruiksvriendelijk te zijn, maar in hoeverre is dit ook zo?
- Een tijd terug ben ik overgestapt van Enormail naar GetResponse en was dat het waard?
- Raad ik deze software aan voor zowel beginners als professionals?
Dit zijn zomaar even wat vragen die ik uitgebreid ga behandelen in deze GetResponse review!
GetResponse Review (VIDEO)
Wat Is GetResponse?
GetResponse is van origine een Amerikaanse e-mailmarketing software. Als je al wat langer in de wereld van de online marketing zit, dan weet je dat Amerika 10 jaar op ons voorloopt.
Alles wat hier nu gebeurt is in Amerika 10 jaar geleden al gebeurd. Zo zie je bijvoorbeeld nu ook de ''online goeroe's'' opkomen waar nu ook al discussie over begint te vormen in ons kleine landje.
In Amerika is deze discussie 10 jaar geleden al gevoerd en is het nu niet meer dan normaal geworden.
Zo geldt dit ook met de software. Ik ben gestart met Enormail (Nederlands), maar en later overgestapt naar GetResponse. De exacte redenen hiervoor vertel ik je straks.
Wat ik hier alvast mee wil zeggen is dat je van GetResponse moet verwachten dat zij op de hoogte zijn van alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van e-mailmarketing en dit ook toepassen op de software.
Gelukkig is dit in de meeste gevallen ook zo. GetResponse is een goede en betaalbare software met vele functies die op het eerste oog enorm goed lijken, maar in praktijk toch wat tegenvallen.
Al met al ben ik wel bij deze provider gebleven en dat is natuurlijk niet voor niks. Mijn ervaring met de software lees je verder in deze GetResponse review.

Waarom Is Het Verstandig Om Ook Als Beginner Te Starten Met E-Mailmarketing?
Zoals in het begin genoemd zie je tegenwoordig door de bomen het bos niet meer. Zeker, omdat de e-mailmarketing software bedrijven nu echt als paddenstoelen uit de grond schieten.
Zeker voor beginners is hier vaak geen beginnen aan. Dit resulteert vaak in ''ach, e-mailmarketing is nu niet noodzakelijk. Hier begin ik later wel mee''.
Dit moet je absoluut zien te voorkomen. E-mailmarketing is het meest winstgevende aspect aan (bijna) elke online business.
Het is een manier om een band op te bouwen met je bezoekers en hier uiteindelijk goed geld aan te verdienen.
De quote:
''The money is in the list''
Hoor je niet voor niks zo vaak binnen het online marketing vak. Dit betekent natuurlijk ''het geld zit in de lijst, mailinglijst dan wel te verstaan''.
Echte marketeers weten ook dat deze uitspraak niet helemaal klopt. Zij prefereren liever:
''The money is in the relationship with the list''
Zij zeggen dat het belangrijker is dat je een goede band met de mensen op je mailinglijst opbouwt. Alleen zo kun je ECHT succesvol e-mailmarketing bedrijven!
Hier komt GetResponse ook goed voor in het plaatje.
De Gebruiksvriendelijkheid Van GetResponse
De gebruiksvriendelijkheid van GetResponse, samen met de lage prijzen, zorgt ervoor dat deze software enorm toegankelijk is voor beginnende ondernemers en marketeers.
Hierdoor wordt het dus vanaf het begin af aan al mogelijk om te gaan bouwen aan je mailinglijsten wat je op lange termijn enorm veel winst op kan gaan leveren.
Aan GetResponse is echt niks lastig, alleen moet je natuurlijk even weten wat alles is en hoe dit precies werkt.
Lees ook: Gratis e-mailmarketing cursus les 1.
Dit programma is uitgerust met enorm veel functies (waar we het zo ook over gaan hebben) en heeft toch heel erg goed het overzicht weten te behouden.
Zeker als ik dit vergelijk met andere programma's, zoals: Enormail, AWeber of ActiveCampaign dan geef ik ze hier echt een dikke pluim voor.

Hoe Zit Het Met Professionals & Bedrijven?
Ook professionals en bedrijven kunnen prima uit de voeten met GetResponse. Hiervoor zijn verschillende abonnementen te verkrijgen die allen weer extra functies bevatten.
Zo heb je het PROFESSIONAL pakket en het ENTERPRISE pakket. Waarbij professional echt is voor MKB en enterprise gericht is voor de grotere bedrijven.
Hier straks meer over.
De Belangrijkste GetResponse Functies
GetResponse heeft enorm veel functies. De ene beter werkend dan de ander en de een handiger dan de ander.
Hieronder beschrijf ik de functies die zij aanbieden en vertel ik wat mijn ervaring is met deze functies en waarom deze wel of juist niet een toegevoegde waarde zijn!
De geweldige kracht van autoresponders
Laat ik beginnen met de functie van autoresponders. Ik ben echt een enorme fan van het principe autoresponder.
Enormail was het eerste mailprogramma ter wereld die deze functie aanbood. Dat was ook de reden waarom ik hier toen der tijd mee gestart was.
Tegenwoordig kun je niet bij de top horen als je deze functie niet hebt. GetResponse heeft deze dus zeker en een goede ook.
Het aanmaken van een autoresponder is echt enorm simpel. Hiervoor ga je in het menu naar ''autoresponders'' en vervolgens klik je op de blauwe knop met ''autoresponder maken''
Lees ook: Gratis e-mailmarketing cursus les 2: het maken van een autoresponder met GetResponse.

Vervolgens kun je de instellingen aan de autoresponder juist zetten. Denk aan:
- Naam
- Op welke dag na inschrijving de mail verzonden moet worden
- Onderwerp
- En nog wat andere dingetjes

Als je dit zo ingesteld hebt zoals jij wil, er is geen goed of fout, dan kun je 2 dingen gaan doen.
- Kiezen voor een opgemaakte template
- Leeg sjabloon gebruiken
Wat ik zelf gemerkt heb is dat opgemaakte sjablonen met veel afbeeldingen en grafische elementen vaker bij de mensen in de spam box terecht komt.
Ik gebruik sowieso altijd liever een blanco template. Zo kun je echt een mail opstellen alsof het naar een vriend van je is.
Dit schept vele malen meer een band met iemand dan een mail met veel afbeeldingen en weinig tekst.

De autoresponder is dus enorm goed, maar zorg er wel voor dat je kiest voor lege templates, anders is je spampercentage erg hoog.
Vanzelfsprekend zorgt dit voor een lager open percentage en dus ook minder omzet aan het einde van de streep.
Het verzenden van nieuwsbrieven met GetResponse
Het verzenden van een nieuwsbrief gaat op dezelfde manier als het maken van een autoresponder.
Het enige verschil is dat deze mail eenmalig verzonden wordt. Je kunt ervoor kiezen om de mailing direct naar je geselecteerde mailinglijsten te sturen of je plant een tijd in.
Ook dit werkt heel simpel en makkelijk. Ook voor beginners is dit simpel te doen.
Lees ook: Gratis e-mailmarketing cursus les 7: het maken van een nieuwsbrief.
Om een nieuwsbrief te maken ga je naar het de homepagina en klik je op ''nieuwsbrief maken''. Vervolgens kom je direct in de omgeving met instellingen en kun je aan de slag gaan.
Super simpel!

Automatisering
GetResponse is echt revolutionaire e-mailmarketing software. Althans: zo durf ik het te noemen.
Als een van de weinige besteden zij extreem veel tijd en moeite aan het automatiseren van vele handelingen.
Zo kun je bij GetResponse de volgende aspecten automatiseren:
- Automatiseringssjablonen
- Verlaten van winkelwagentje
- Volgen van webverkeer
- Automatische segmentatie
- E-mailmarketing (autoresponders)
- Tags
- Scores
In onderstaande video legt een medewerker van GetResponse goed uit wat je hier precies allemaal mee kunt.
Een foto zegt meer dan 1.000 woorden, maar een video is nog een stukje waardevoller!
Het verzamelen van leads voor je webinars
Wat je tegenwoordig ook steeds meer ziet binnen de e-mailmarketing software zijn integraties met webinarsoftware. Ook dit hebben zij toegevoegd.
Zelf geef ik (nog) geen webinars, dus hier hier heb ik verder geen ervaring mee. Wel weet ik van verschillende collega's dat zij dit met plezier gebruiken.
Echter is het niet anders als andere e-mailmarketing software die dit aanbieden. Het belangrijkste in dit geval is dus dat je de mogelijkheid hebt om dit te doen en die is er dus!
Autofunnels
De ''autofunnelfunctie'' is voor de webshops die gebruik willen gaan maken van GetResponse.
Je kunt met deze functie trechters bouwen waar je klanten doorheen vliegen. Deze trechters hebben als doel om je conversie te verhogen en meer producten te verkopen.
Het is nu 1 trechter die verbonden is aan je e-maillijst en, in mijn optiek, enorm goed werkt. Alhoewel er af en toe wat bugs zijn is dit nu nog geen enkel probleem.
GetResponse blijft hun service en software altijd verbeteren dus ook hier heb ik de volste vertrouwen in!
De landingspagina's & formulieren
Het maken van mooie landingspagina's en formulieren is natuurlijk erg belangrijk om zo veel mogelijk mensen op je mailinglijst te krijgen.
Conversieoptimalisatie is hierbij dus belangrijk. Het brein achter GetResponse weet dit ook en heeft de standaard templates zo gemaakt dat ze volledig gericht zijn op conversie.
Daarnaast is er ook super veel keus wat betreft templates. En zijn ook deze simpel te maken. Ga naar het menu en kies voor ''landingspagina's'' of ''formulieren & enquêtes''.
Mijn advies? Kies voor de landingspagina. Waarom? Mooier, groter en professioneler. Als je dit gedaan hebt dan klik je wederom op de blauwe knop en kun je aan de slag gaan.
Lees ook: Gratis e-mailmarketing cursus les 5 & les 6.

Kies een van de kant-en-klare templates, pas deze aan naar eigen voorkeur, voor mobiele versies en stel de bedankpagina in.
Nu ben je al klaar om live te gaan! Je kopieert je link en plakt deze op de plekken waar je zelf wil.
Wederom is het gemak van GetResponse zo ontzettend fijn. Je ziet direct wat er moet gebeuren en waar je heen moet.
Het Gemak Van De Drag-And-Drop Editor
Formulieren, landingspagina's, funnels en noem maar op. Allemaal zijn ze te maken door middel van de simpele drag-and-drop editor.
Je kunt elementen dus naar de plek slepen waar je ze wil hebben en klaar is kees. Kleurtjes veranderen, teksten aanpassen; niks is te gek.
Hieronder een duidelijk beeld van hoe deze editor er uitziet.

Aan de rechterkant de toolbar van waaruit je alle nieuwe elementen kunt kiezen. Huidige elementen kun je aanpassen, verplaatsen of verwijderen.
Mobile first
Google hecht tegenwoordig steeds meer waarde aan websites die mobile first zijn. Zoals je boven in de balk ziet, kun je ook de pagina's in GetResponse optimaliseren voor mobiel.
Deze functie vind ik echter niet heel lekker werken. Vaak past je gemaakte template niet juist op de mobiele versie.
Hierdoor moet je hem aanpassen wat er dan weer voor zorgt dat hij voor desktop niet heel mooi meer is. Ruimte voor verbetering dus!
De mogelijkheid tot A/B Testen
Weinig Nederlandse marketeers doen het, maar het is zo enorm belangrijk. Het A/B ook wel split testen van pagina's.
Zoals je links boven kunt zien, kan je ook A/B testen met GetResponse. Je kunt dus meerdere formulieren maken en deze tegen elkaar laten testen.
Het formulier met de beste resultaten kun je gaan gebruiken op de lange termijn! Prima functie.
Van Enormail Naar GetResponse
In de inleiding vertelde ik het al even kort. Ik ben overgestapt van Enormail naar GetResponse.
In eerste instantie leek het mij een prettiger idee om met een Nederlands bedrijf te werken. Hier maakte ik echter een fout.
Enormail voldeed aan het begin prima. Toen had ik nog weinig kennis op het gebied van e-mailmarketing, maar naarmate de tijd vorderde veranderde dit.
Enormail mist zo ontzettend veel functies die je wel terugziet in bijvoorbeeld GetResponse. Ik ga ze niet allemaal behandelen voor je, maar hieronder enkele belangrijke punten.

Integraties
Enormail heeft amper de mogelijkheid om te integreren met andere producten. Hierdoor raak je een soort van ''geïsoleerd'' binnen Enormail.
Wat er voor zorgt dat je ook de formulieren van Enormail moet gebruiken; welke dus ontzettend lelijk zijn.
Geen templates
Daar komt ook nog eens bij kijken dat er geen templates beschikbaar zijn. Je moet zelf maar wat in elkaar flansen wat dan moet lijken op een mooi formulier.
Je weet stiekem zelf ook wel beter als je hiermee bezig bent en je de formulieren van de concurrent zien. Hierdoor moest je wel aan de slag met software van derde, zoals: LeadPages.
Extra kosten, extra accounts en dus extra moeite. Zonde en dus totaal niet nodig aangezien je alles-in-1 hebt met GetResponse.
Redelijk prijzig
Daar komt ook nog eens bij kijken dat je 18,- euro per maand kwijt bent voor het laagste abonnement bij Enormail.
Om het even te vergelijken met GetResponse scheelt het bijna 10,- euro per maand.
Voor mij dus genoeg redenen om over te stappen van de software waar ik eerst zat naar GetResponse. Tot op de dag van vandaag heb ik hier nog geen spijt van!
De Prijzen Van GetResponse
Het team achter GetResponse is niet gek en weet wat ze moeten doen om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de potentieel nieuwe klanten.
Zo krijg je 18% korting als je een abonnement voor 12 maanden afsluit en 30% korting als je een abonnement voor 24 maanden neemt.
Als je een maandelijks opzegbaar account neemt dan betaal je dus het meeste. Na 30 dagen gratis proberen kun je zelf goed beslissen of je hier lang mee wil gaan werken.
Op basis hiervan kun je een abonnement kiezen.
De prijzen zijn als volgt:
- BASIC: €9,10 per maand
- PLUS: €31,50 per maand
- PROFESSIONAL: €62,30 per maand
- ENTERPRISE: Offerte aanvragen
Naar mate je lijst met mensen groeit, groeit ook de prijs. Bij enterprise moet je een offerte aanvragen, omdat dit om meer dan 100.000 mensen op je lijst gaat.
Mijn advies? Start eerst met een 30-daagse gratis account en kies dan de optie die het dichtst bij jou ligt!
Goedkoper dan €9,10 ga je echter niet vinden voor een e-mailmarketing software met functies als deze.
Enorme Groei Mogelijkheden
GetResponse is software dat meedenkt. Krijg je meer mensen op je lijst dan waar je voor betaald? Dan kun je simpel en snel upgraden.
Daarnaast zijn ze continue bezig met het updaten en upgraden van de software om ervoor te zorgen dat ze aan de top kunnen blijven.
Jij als klant profiteert hier optimaal van!
Voor- & Nadelen Van GetResponse
Raad Ik Deze E-Mailmarketingsoftware Aan?
Zoals je wellicht wel gemerkt heb ben ik, op een paar puntjes na, enorm positief over deze software.
Met zijn vele functies, gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie ben ik een echte fan geworden.
Ik gebruik de software al maanden met plezier en blijf het zeker in ieder geval nog jaren gebruiken. Ik zie een ander bedrijf niet zo snel met iets beters komen.
Dus raad ik GetResponse aan? Absoluut! Met de volle 100% zelfs.
Uiteindelijk ben je het wel zelf die de software moet gaan testen om te kijken of het bij jou past. Daarom kun je een gratis account aanmaken en eens 30 dagen aan de slag gaan met de software.
Doen he, anders weet je het nooit!
GetResponse Review: Conclusie
GetResponse is een revolutionaire software dat niet alleen te gebruiken is door professionals en grote bedrijven, maar ook zeker heel toegankelijk is voor beginners.
Ondanks zijn lage prijs heeft het toch een van de meeste functies van de markt, een goed werkende drag-and-drop editor en vele automatiseringsmogelijkheden.
Zelf heb ik nog nooit problemen gehad waardoor dit absoluut de software voor mij is.
Het is nu voor jou de tijd om ook zelf te gaan ondervinden of de software ook voor jou zo goed werkt als dat het bij mij doet!