november 21, 2019

Hoe Kun Je Geld Verdienen Met Bloggen 2020? (BEGINNERSGIDS)

by Jaco

Hey! Wat leuk dat je op deze pagina terecht bent gekomen en geïnteresseerd bent in geld verdienen met bloggen!

 

Tegenwoordig zijn er meerdere manieren om echt leuk geld te verdienen met bloggen. Zelfs zo goed dat je volledig kunt gaan leven van het internet.

 

Daarnaast bouw je elke dag aan je online imperium. Dit betekent dat je business elke dag een klein beetje groeit en daarmee dus ook je inkomen.

 

Hoe kun je geld verdienen met bloggen en wat is mijn favoriete manier. Dit en meer lees je allemaal in dit artikel.


 

Hoeveel Geld Kun Je Verdienen Met Bloggen

 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: hoeveel geld kun je verdienen met bloggen?

 

Dit is natuurlijk afhankelijk van veel factoren.

 

  • jezelf
  • de niche waar je in zit
  • je blog
  • hoelang je bezig bent
  • Enz. enz. enz.

 

Ik kan dus geen vast bedrag noemen. Er is namelijk geen bepaald bedrag dat een blogger verdient.

 

Dat is juist het mooie aan geld verdienen met bloggen. Je bepaalt volledig je eigen inkomen.

 

Heb je één of meerdere blogs? Draaien ze allemaal goed? Heb je veel bezoekers?

 

Je begrijpt dat als je net begint je nog geen inkomsten gaat krijgen. Maar als je een paar maanden bezig bent en meerdere blogs lopen goed, dan kun je hier met gemak €2.000,- euro per maand mee verdienen.

 

En dan ben ik nog heel voorzichtig. Bedragen kunnen oplopen tot onvoorstelbare tienduizenden euro's, mits je het slim aanpakt.

 

En laat ik je dat nu net gaan leren in deze blog 😉

 

Blog Beginnen

 

Een blog beginnen is natuurlijk waar het allemaal start. Een blog beginnen kun je heel makkelijk doen met WordPress (gratis). Om dit te doen moet je ook een domeinnaam en hosting hebben.

 

(ALS JE AL EEN BLOG HEBT KUN JE DIT STUK OVERSLAAN EN DIRECT NAAR HET GEDEELTE GAAN DAT OVER GELD VERDIENEN MET BLOGGEN GAAT)

 

Anders kun je simpelweg geen website maken en laat dat nu net nodig zijn voor een blog.

 

In dit artikel leer ik je hoe je een gratis website moet maken via WordPress en hoe je aan een domeinnaam en hosting komt. Dus als je dit nog niet hebt wil ik je adviseren om dat even te gaan doen.

 

Dan zie ik je zo terug op dit artikel 😉


Niet technisch? Lees dan ook eens dit artikel: Zelf een website maken en automatisch hoger scoren in Google?

 

Blog Maken

 

Als het goed is heb je nu een WordPress website met een domeinnaam en een hosting. We kunnen dan nu verder. Je gaat nu een blog maken en dit is heel simpel.

 

Eigenlijk heb je al een blog door een draaiende website te hebben. Je kunt nu blog-posts gaan plaatsen op je website. Als je niet helemaal weet hoe het werkt of het in moet stellen dan kun je ook eens een kijkje nemen in dit artikel.

 

Het is relatief simpel. Je klikt op 'berichten' en dan op 'nieuw bericht' en start met schrijven. Zodra je klaar bent klik je op 'publiceren' en staat je blog online.

 

blog post maken

 

wordpress publiceren

 

Dit is heel simpel hoe het werkt. Als het goed is snap je nu hoe het werkt en weet je hoe je een blog moet gaan schrijven. Ga dit ook doen. Zorg dat je elke week 2 blog-posts online zet om zo je website snel te laten groeien.

 

Je kunt nu ook beginnen met het toepassen van verdienmodellen op je blog.

 

Hoe Kun Je Geld Verdienen Met Bloggen?

 

Eindelijk, het leukste deel.

 

Hoe kun je geld verdienen met bloggen is een hele brede vraag. Er zijn namelijk verschillende manieren waar je geld mee kunt gaan verdienen.

 

Manieren die je ook samen kunt gebruiken op je blog om zo het maximale uit je bezoekers te halen. Elke euro is er weer een extra, toch?!

 

In de volgende alinea's bespreek ik de beste manieren om geld te verdienen met bloggen en wat mijn absolute favoriet is, want die heb ik zeker.

 

Er is er een die er met kop en schouders bovenuit steekt. Als je een beetje slim bent ontdek je dit zelf. Natuurlijk vertel ik je aan het einde wat het is en hoe je dit kunt gebruiken.

 

Dus als je niet geïnteresseerd bent in andere opties, dan kun je direct naar de conclusie skippen. Ik weet dat lezen saai is en dat je snel naar je antwoord wil.

 

Dus waar wacht je op 😉

 

Als je geen zin hebt om te lezen kun je ook de video bekijken.


Lees ook: Phoenix website software (IMU) review

 

Advertenties

 

Je kunt geld verdienen met advertenties die je op je website plaatst. Dit kun je doen door je aan te melden bij Google ads.

 

De verdiensten zijn hier echter minimaal. Vaak krijg je een paar cent voor een klik die je genereert. Als je geluk hebt een paar euro.

 

Google zoekt advertenties die bij de content van je blog past en laat deze zien aan de bezoekers op je website.

 

Alleen irriteren bezoekers zich vaak aan advertenties en hebben veel mensen een ad-blokker op hun chrome geïnstalleerd. Hierdoor zien ze de advertenties dus niet eens en krijg je geen geld.

 

Hoe Kun Je Geld Verdienen Met Bloggen - Google ads

 

Ledengedeelte

 

Wat je ook kunt doen is een ledengedeelte op je website maken. Je kunt mensen bijvoorbeeld €10,00 euro per maand laten betalen om toegang te krijgen tot het ledengedeelte.

 

In dit gedeelte plaats je speciale waardevolle blogs of heb je e-boeken staan die de bezoekers dan 'gratis' kunnen lezen. Het mooie aan zo'n ledengedeelte is dat je maandelijkse inkomen steeds hoger wordt.

 

10 leden is €100,00 euro per maand en 100 leden dus €1.000,00 euro per maand wat maandelijks weer terugkomt. Dit is ideaal en een leuke manier om geld mee te verdienen.

 

Echter moet het wel vol staan met waarde anders melden mensen zich snel af voor het ledengedeelte.

 

''Hou in gedachte dat waarde leveren het belangrijkste is wat je kunt doen aan je bezoekers''

 

Affiliate Marketing

 

Affiliate marketing is een super goede manier om passief geld te kunnen verdienen met je blog.

 

Door het toepassen van affiliate marketing kun je heel goed producten promoten die bij je blog passen. Producten kun je nog zo gek niet bedenken en komen dus in allerlei vormen en maten.

 

Het mooie aan affiliate producten is dat je weet wat je verdient aan een verkoop. Ik heb namelijk een product waar ik ruim €200,00 euro per verkoop mee verdien.

 

10 verkopen per maand en ik heb €2.000,00 euro verdient alleen al aan dat product.

  

E-mailmarketing

 

Als het goed is weet je nu wat affiliate marketing is. Dit kun je ook heel goed gebruiken in combinatie met e-mailmarketing.

 

Je wil dus e-mailadressen gaan verzamelen op je blog. Dit kun je relatief makkelijk doen.

 

Schrijf een e-boekje over een onderwerp waar je bezoekers geïnteresseerd in zijn. Dit e-boekje kunnen ze gratis downloaden, maar daar moeten ze wel hun mailadres voor invullen.

 

Zo bouw je een mailinglijst op met allemaal relevante bezoekers. Met deze bezoekers kun je dus een band gaan opbouwen door te mailen.

 

Na verloop van tijd kun je ook affiliate producten promoten in je mailtjes.

 

''The money is in the list''

 

Is een uitspraak die je vaak hoort van marketeers. Het geld zit letterlijk in je mailinglijst. Verstuur een mailtje met een product en enkele minuten later zie je de verkopen stijgen.

 

Natuurlijk koopt van je lijst maar een paar procent het product. Maar dit is toch weer 'extra' geld. Ook dit kan oplopen tot tienduizenden euro's als je mailinglijst groot genoeg is!

 

Hoe Kun Je Geld Verdienen Met Bloggen - E-mailmarketing

 

Eigen Product

 

Je kunt natuurlijk ook zelf een product ontwikkelen. Iets waar ik zelf ook mee bezig ben. Wellicht staat het al online tegen de tijd dat je dit artikel leest.

 

Eigen producten zijn hyper winstgevend en dan praat ik over digitale producten. Deze producten hoef je maar een keer te maken en staat vervolgens voor de rest van je leven online.

 

Hier verdien je dus de rest van je leven ook geld mee. Maak een e-boek met kennis die je hebt of maak een cursus om mensen iets te leren of maak een video-training om bezoekers te laten zien hoe ze iets moeten doen.

 

Denk goed na over een onderwerp waar je veel verstand van hebt, ik hoop dat je blog hier ook over gaat. Dan kun je namelijk een product ontwikkelen die bij je content past en die je dus kunt gaan verkopen aan je bezoekers.

 

Gesponsorde Blog

 

Als je veel bezoekers op je website hebt dan heb je kans dat bedrijven geïnteresseerd zijn in je blog. Ze kunnen je gaan benaderen om een blog te schrijven over een bepaald product van hun.

 

Deze blog betalen ze jou uiteraard voor. Wees in deze gevallen altijd eerlijk over producten en ga geen ultra positief verhaal ophangen. Bezoekers prikken hier doorheen en zullen je website evrlaten.

 

Bovendien vallen je positieve opmerkingen ook beter als je ook wat mindere punten benoemt. Ze zien namelijk dat je eerlijk bent en oprecht vertelt over het product.

 

Als je hier geïnteresseerd in bent kun je een aparte pagina op je website maken. Op deze pagina vertel je dat je hier voor open staat en wat je voorwaarde zijn. Uiteraard ook je gegevens, zodat ze je kunnen benaderen.

 

Webinar Geven

 

Vaak worden webinars gratis gegeven, maar het komt ook regelmatig voor dat hier een klein bedrag voor gevraagd word.

 

Je kunt bijvoorbeeld 4 keer per maand een webinar geven (1x per week dus). Voor het bekijken van de webinar vraag je een tientje per persoon.

 

100 bezoekers die je webinar bekijken betekent dus weer een extra €1.000,- euro per week.

 

Zo makkelijk kan het gaan. Dan moet je natuurlijk wel echt waarde leveren anders zie je de aantallen met de weken minder worden. En je wil juist dat dit er meer worden.

 

Als het er meer worden weet je dat je echt goed bezig bent.

 

Webinar Geven

 

Organiseer Een Event

 

Je blog gaat over een bepaald onderwerp. Mensen lezen dit omdat ze het interessant vinden en vaak iets van willen leren.

 

Door een evenement te organiseren kun je al deze gelijkgestemde mensen bij elkaar brengen. Dit is goed om te netwerken en om kennis op elkaar over te brengen.

 

Daarnaast kun je zelf gaan spreken over hoe je iets bereikt hebt en hoe andere mensen dit ook kunnen gaan doen.

 

And... I know... public speaking is angst nummer 1 over de wereld. Maar jij weet als geen ander dat het belangrijk is om uit je comfortzone te stappen.

 

Alleen dan ga je zelf grote stappen maken.

 

Je kunt niet alleen leuk geld verdienen aan dit evenement, maar het is ook nog eens goed voor je eigen connecties.

 

Win-Win situatie!

 

Conclusie & Hoe Kun Je Geld Verdienen Met Bloggen

 

Zoals beloofd ook mijn conclusie en wat in mijn optiek de beste manier is om geld te verdienen met bloggen.

 

Affiliate marketing is op zeker the way to go. Je kunt hier ongelimiteerd producten mee promoten. Producten die heel verschillend zijn en die je overal vandaan kunt toveren.

 

Bol.com bijvoorbeeld heeft ook een affiliate programma. Zij verkopen zo'n beetje alle producten die je kunt verzinnen.

 

Daarnaast is het perfect te combineren met e-mailmarketing, maar daar moet je dus wel eerst affiliate marketing voor leren.

 

Als je affiliate marketing eenmaal geleerd hebt kun je beginnen aan het leren van e-mailmarketing, maar dat is voor later. Ook dat kun je terugvinden op deze website.

 

Mijn advies is dus om affiliate marketing te leren. Dit kun je het beste doen door een cursus te volgen.

 

Vandaag starten is binnen een aantal weken geld verdienen. Het ligt er een beetje aan hoe snel je door de cursus heen gaat. Ik heb het ook op die manier gedaan en had binnen 2 dagen al een winstgevende blog online staan 😉

 

''The only way of finding the limits of the possible is by going beyond them into the impossible''

Arthus C. Clarc

 

Alles is mogelijk als je het zelf maar geloofd. Hou je zelf niet voor de gek door het alleen bij het lezen van artikelen te houden. Start direct, gaandeweg leer je weg.

 

Ik maak niet graag fouten, maar als ik ze maak zijn dat de momenten waar ik het meest van leer. Je kunt geen fouten maken als je niet begint. Dus start gewoon en zie waar het je kan brengen.

 

Hopelijk heb je goed antwoord gekregen op je vraag ''hoe kun je geld verdienen met bloggen''. Als je nog iets mist of nog wat wil zeggen dan kun je hieronder even een reactie achterlaten. Dan ga ik kijken of ik je kan helpen! 😉

 

Succes!

Starten met affiliate marketing?


Aan het begin van 2020 had ik genoeg van alle goedkope basistrainingen die er op de markt waren. Je koopt dan een training, leert amper iets en moet vervolgens duizenden euro's neerleggen om de 'geheimen' van affiliate marketing te leren.


Om deze reden ben ik samen met mijn compagnon een eigen training op gaan zetten: Affiliate Marketing Domination.


Een allesomvattende cursus waarin wij je stap-voor-stap begeleiden met 8 modules, 64 video's, bonus modules, een premium forum, coaching en nog veel meer.


Kortom; hier krijg je alles wat je nodig hebt voor een prijs. Geen gelul, geen addertjes onder het gras, gewoon volledige transparantie.


Lijkt het je wat om samen met ons te gaan bouwen aan jouw affiliate marketing business om zo minimaal €5k per maand te verdienen? En nog belangrijker; vrijheid te behalen?


Meld je dan via onderstaande knop aan voor Affiliate Marketing Domination. Of download eerst ons gratis e-book om te kijken of affiliate marketing wat voor jou is.

Ontwerp-zonder-titel-30-768x432
About the author

Hi, Jaco hier!

Ik verdien mijn inkomen met het internet. Met mijn ervaring en passie voor marketing en economie wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om hetzelfde te bereiken. Inmiddels heb ik al een aantal jaar ervaring op dit gebied en durf ik mij hier wel een expert in te noemen.

dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}