maart 15, 2021

Enjin (ENJ): Kopen Of Niet? Dit Is Mijn Prijsverwachting!

by Jaco

Enjin Coin (ENJ) is een revolutionaire cryptocurrency. Deze cryptovaluta is namelijk gericht op de game industrie en heeft daarmee enorm veel potentie in zich. Zowel de crypto markt als de game industrie groeit namelijk exponentieel.

Op het blockchain netwerk van Enjin Coin kunnen mensen zoals jij en ik games ontwikkelen via smart contracts. In deze games kan er betaalt worden met de Enjin Coin token voor in-game items. Deze items blijven altijd real-life value houden en kan altijd teruggedraaid worden middels ''minting''.

Dit betekent dat je met een Enjin Coin token een in-game item kan kopen, maar dit item ook weer om kan ''smelten'' naar een Enjin Coin. Zo ben je als het ware nooit je geld kwijt.

Wat Enjin Coin (ENJ) nog meer kan en wat mijn verwachtingen van deze revolutionaire cryptovaluta zijn, ontdek je allemaal in dit artikel!

1.0 Wat is Enjin Coin (ENJ)?

Enjin Coin is een cryptocurrency dat gebaseerd is op Ethereum. Het is daarmee dus een ERC-20 token. Het platform is ontwikkeld voor smart contracts om zo het ontwikkelen van games en content in games makkelijker te maken.

De game industrie is zelf altijd op zoek naar vernieuwing. Denk aan Virtual Reality of Augmented Reality. Het is dus ook niet bijzonder dat de blockchainindustrie nu actief is binnen de game scene. Zeker een coin als Enjin kan hier heel veel verschil maken en echt dingen op zijn kop zetten.

Enjin Coin is de game industrie ingestapt, omdat zij een platform wilden creëren waarop het mogelijk is om digitale objecten te beheren. Laat het beheren van digitale objecten nou net een van de grootste problemen binnen de game industrie zijn.

In game betalingen zijn fraude gevoelig, objecten die in game gekocht worden zijn niet van de koper zelf en developers kunnen niet garanderen dat een item uniek is. 

Enjin Coin (ENJ) lijkt deze problemen grotendeels op te kunnen lossen, althans; dat zeggen ze. Het moet nog maar blijken of zij ook alle beloftes waar kunnen maken.

Het mooiste aan Enjin is hun voorstel om een waarde-economie te kunnen maken binnen het landschap van een game. Zo kunnen gamers beloont worden voor het spelen van de game en voor het uitvoeren van bepaalde opdrachten.

Deze beloning is, en dat komt vast niet als een verrassing, de Enjin Coin (ENJ).

Iets anders wat ik ook tof vind aan Enjin is, dat zij een 'multiverse' van meerdere spellen willen bouwen. Dat houd in dat je bijvoorbeeld een skin of een wapen dat je op een spel koopt, ook op het andere spel kan gebruiken.

Er zijn inmiddels al wat spellen die op Enjin draaien. Denk aan Bitcoin Hodler (soort flappy bird, maar dan Bitcoin). War of Crypto en zelfs een volledige server van Minecraft dat op Enjin draait: Enjincraft.

enjin-coin-enj

2.0 Hoe ziet de waarde propositie van Enjin Coin (ENJ) er uit?

Hoe ziet het hele proces van Enjin er nou uit en wat kan je er uiteindelijk mee? In een oudere video van Enjin word dit haarfijn uitgelegd, maar ik bespaar je deze lange video en zal dit hieronder simpel uiteenzetten voor je.

2.1 Purchase

Een game ontwikkelaar moet Enjin Coins aankopen om deze voor het spel te gebruiken. Met deze coins kan de game ontwikkelaar vervolgens bepaalde waarde toe kennen aan verschillende items in het spel.

2.2 Forging

Vervolgens heeft de ontwikkelaar deze Enjin Coins ook nodig om via de software van Enjin zijn objecten naar de blockchain te versturen. Hier heeft elk voorwerp een minimale waarde, welke bepaalt wordt door het aantal Enjin Coins wat ervoor nodig is om het item te forgen.

2.3 Gaming

Het spel is nu ontwikkeld en gamers kunnen het spel gaan spelen. Spelers kunnen direct in-game aankopen doen of beginnen eerst met een beginnersset. Dit is afhankelijk van de keuze van de ontwikkelaar.

2.4 Trading

Spelers zijn dus bij games dat op Enjin ontwikkeld is, eigenaar van de items die zij in-game verdienen. Deze kunnen zij vervolgens veilig in de Enjin wallet opslaan. Deze items kunnen zij ook via peer-to-peer of via de marktplaats verhandelen. Als deze gamers zeldzame items of zeer gewilde items hebben, dan kunnen zij hier goed geld mee verdienen.

2.5 Minting

Wat ik zelf altijd vervelend vond aan in-game aankopen, want ja ik heb ook Fortnite gespeeld en ja ik wilde ook altijd de dikste skins hebben, was dat je dit geld nooit meer terugziet.

Je kan niet besluiten om de skin weer te verkopen om je geld terug te krijgen. Dit is dus met Enjin wel anders. Spelers kunnen de items die ze hebben weer omzetten naar Enjin Coins middels ''melting''. 

Deze speler krijgt vervolgens de helft terug van wat het koste om dit item te forgen. De andere helft gaat naar de developer van de game. Hieronder de video waar dit in uitgelegd wordt.

3.0 De toekomst van Enjin Coin

Iets meer dan een jaar geleden heeft Enjin Coin toestemming gekregen van de Japanse overheid om verder te ontwikkelen in het land. Maxim Blagov, CEO van Enjin, heeft gezegd dat hij verwacht dat een aantal van de beste blockchain games uit de Japanse industrie zullen komen.

Daarnaast is de game industrie een van de snelst groeiende industrieën ter wereld. Hoe groter deze industrie word, hoe groter Enjin coin kan gaan worden. Deze groeit natuurlijk gewoon mee met deze industrie. 

Enjin Coin heeft al samenwerkingen met grote bedrijven, zoals Samsung, Microsoft en Atari.

Daarnaast is er op 6 april de release van het Enjin JumpNet. Dankzij deze release evolueert Enjin in een multi-chain ecosysteem voor NFT's. Dit kan je zien als een snelweg dat ervoor zorgt dat je gratis en direct on-chain transacties tussen Enjin Coin en ERC01155 tokens kan bewerkstelligen.

Ergens in december 2021 is de release van Efinity. Efinity is een gedecentraliseerde blockchain voor NFT's dat de volgende generatie token features en assets van elke blockchain support.

Door de bruggen die hier gebouwd worden, tussen Ethereum, JumpNet, Efinity en blockchains van andere partijen, kunnen tokens overgedragen worden naar meerdere netwerken zonder de overdreven hoge gas fees.

4.0 Enjin Coin (ENJ) prijsverwachting

Enjin Coin (ENJ) heeft nog zat ruimte om te groeien als je kijkt naar de marketcap. Dit is namelijk 1,8 miljard en staat hiermee op plek 42 van grootste cryptocurrencies ter wereld. 

Als Enjin Coin (ENJ) waar weet te maken wat ze allemaal voor ogen hebben, nieuwe grote partnerships binnen de game-industrie en de komende updates, denk ik dat deze nog flink kan gaan stijgen in de toekomst. Dit omdat ik denk dat Enjin ook echt de toekomst is op dit gebied. Net als Chiliz dit is op het gebied waar zij in opereren.

Op korte termijn verwacht ik wel een kleine pullback en die lijkt op het moment van schrijven plaats te vinden. Als Enjin op deze manier door blijft ontwikkelen dan denk ik dat deze coin eind 2021 wel naar $3-$4 dollar kan gaan stijgen. Op langere termijn praten we over enkele tientjes per coin.

Op coinpedia.org voorspellen ze eind 2021 een prijs van $12 dollar, maar dit lijkt mij niet echt realistisch, alhoewel de prijs van Enjin wel bizar hard is gestegen de afgelopen weken. Op een andere website lees ik $4 dollar aan het einde van 2021. De voorspelling van TradingBeasts is $3.44 dollar eind 2021. Deze voorspellingen zijn wat mij betreft zeker realistisch.

trading-beasts-prijs-verwachting0enjin

5.0 Conclusie: Enjin Coin (ENJ) kopen of niet?

Op de korte termijn kan Enjin Coin (ENJ) nog wel verder terugzakken dan nu. Echter denk ik wederom dat Enjin een goede long-term hold is. De coin staat nog maar in haar kinderschoenen en beide industrieën groeien als een jekko. 

Ook voor het daytraden is Enjin Coin (ENJ) erg interessant. Wat ik mijn studenten ook meegeef in de Cryptonite cursus is, dat zij hypes en populaire onderwerpen in de gaten moeten houden.

NFT's zijn op dit moment razend populair, er is veel liquiditeit en dat maakt Enjin een perfecte coin om mee te daytraden. Mocht je dit ook willen leren dan adviseer ik je op aan de slag te gaan met mijn gloednieuwe Cryptonite cursus. 

In beide situaties denk ik dus dat je er goed aan doet om Enjin Coin (ENJ) in je portfolio op te nemen. Als je besluit om Enjin Coin te kopen dan kan je dit het beste bij Bitvavo doen. Dit is een Nederlandse, overzichtelijke en betrouwbare broker met de laagste handelskosten.

Als je een account aanmaakt via onderstaande knop dan krijg je ook nog eens de eerste €1.000,- euro kostenvrij handelen. Meer Enjin Coins voor je geld dus 😉

About the author

Hi, Jaco hier!

Ik verdien mijn inkomen met het internet. Met mijn ervaring en passie voor marketing en economie wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om hetzelfde te bereiken. Inmiddels heb ik al een aantal jaar ervaring op dit gebied en durf ik mij hier wel een expert in te noemen.

dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}