oktober 14, 2020

Ecomtrics Dropshipping 2.0 Review | Dropship Geheimen Onthuld?

by Jaco

De meeste mensen weten dat ik het leuk vind om verschillende cursussen uit te proberen. Zeker als dit een cursus betreft die erg populair is of aan het worden is. Reden genoeg voor mij om de cursus van Ecomtrics te volgen en deze Ecomtrics Dropshipping 2.0 review te schrijven!

Dit bedrijf pakte mijn aandacht door de reclames op social media die we inmiddels allemaal wel kennen. Wat hen onderscheidde waardoor ik het interessant vond, is de leeftijd van beide heren. 

Robin de Boer en Floris Zwolsman zijn namelijk al wat ouder en dus niet van die jonge guru's die even snel een cursus in elkaar flansen om wat geld te verdienen.

Dit getuigd bij mij automatisch van ervaring, maar klopt dat ook?

  • Hoe goed is het bedrijf Ecomtrics werkelijk?
  • Zijn zij beter dan andere cursussen of is dit allemaal een pot nat?
  • Wat is nu mijn ervaring en mening met Ecomtrics, Robin de Boer & Floris Zwolsman?

Je ontdekt alles wat je wilt weten, maar ook wat je niet wilt weten, in deze Ecomtrics Dropshipping cursus review!

TIP: Meld je aan voor de gratis training en leer hoe je een webshop start en winstgevend maakt in 4 simpele stappen!

Ecomtrics... het zoveelste dropshipping cursus bedrijf?

Het internet wordt tegenwoordig overspoeld met online cursussen, trainingen en vele andere infoproducten. De vraag die waarschijnlijk direct in je opkomt is: is dit het zoveelste bedrijf dat beweert dat ze het uitgevonden hebben?

Ja. Simpelweg ja, haha. 

Maar mogen er ook geen andere kapperszaken, dönerzaken of sportscholen gestart worden, omdat er ''al zoveel zijn''?

Nee, onzin natuurlijk! Het is alleen wel belangrijk dat je jezelf onderscheid als je mee wilt gaan spelen in zo'n competitieve wereld. En in mijn optiek doen de heren van Ecomtrics dit wel aardig goed!

Ze zijn namelijk de afgelopen jaren druk bezig geweest met dropshippen. Ze waren er als de kippen bij en zijn sindsdien gaan sleutelen aan de perfecte strategieën voor het dropshippen.

Daarnaast hebben ze inmiddels ook al aardig wat ervaring opgebouwd in het opzetten van een business en alle zaken die hier bij komen kijken.

Beide heren, zowel Floris als Robin, zijn dus coaches met veel ervaring. Ervaring die ze met je delen enerzijds via gratis content (YouTube, gratis training) en anderzijds via de Ecomtrics Dropshipping cursus met coaching!

ecomtrics-logo

Het bedrijf Ecomtrics, Floris Zwolsman & Robin de Boer

Online ondernemen is de afgelopen jaren flink hard gegroeid en steeds meer mensen willen hier mee starten. Volledig logisch ook, want dit is een goede manier om in een klap enorm veel vrijheid voor jezelf te creëren. 

Ik ben een voorstander van hard, maar ook vooral slim werken en geloof absoluut niet in die 'get-rich-quick' onzin wat de meeste guru's je proberen te verkopen.

Floris Zwolsman en Robin de Boer delen deze gedachten met mij. De reden hiervoor is denk ik, omdat beide heren wat ouder zijn als de standaard jonge guru's en dus ook daadwerkelijk weten waar ze het over hebben.

Na jaren zelf te dropshippen en tonnen per maand om te zetten, hebben zij besloten om hier een training over te maken. Zij merkten namelijk een toenemende vraag naar hulp op het gebied van leren dropshippen.

Waar de meeste nieuwe cursussen op dit gebied elkaar allemaal na-apen, zijn de heren van Ecomtrics iets unieks begonnen en hanteren ze een totaal andere werkstijl.

In grote lijnen kun je dit verdelen onder e-commerce zelf, maar vooral ook het maken van extreem goed converterende funnels. Iets wat je bijna niet of zelfs helemaal niet terugziet in andere trainingen.

Zo rolde de eerste versie van de Ecomtrics Dropshipping cursus uit en inmiddels staat er alweer een gloednieuwe versie online!

floris-zwolsman-robin-de-boer

De methode van Ecomtrics in een simpele training

Ja ik weet het, weer een gratis training. En van mij ga je ook echt niet horen dat deze gratis training je leven gaat veranderen en dat je hier je dropshipping business mee op kunt bouwen.

Dacht je dit wel? Dombo.

Deze trainingen zijn er om het echte product te verkopen, maar dat neemt niet weg dat het voor jou absoluut een toegevoegde waarde kan zijn.

Hoe? Dat is simpel. Als ik mij inschrijf voor een gratis training dan doe ik dit om te kijken of ik de ''docenten'' van de training fijn vind uitleggen en of ik denk dat het wat voor mij is of niet.

Zo kun je alvast een eerste indruk krijgen en dus bepalen of je hier mee wilt starten of dat je op zoek gaat naar wat anders!

Mijn advies dus: meld je eens aan voor de gratis training en ga eens kijken wat jouw eerste indruk van deze mannen is.

Nog een advies: stap hier zonder vooroordelen en met een open mind in. Anders gaat het je niks brengen ben ik bang!

De frisse aanpak van Ecomtrics

Ecomtrics laat een nieuwe wind blazen door de wereld van het dropshipping en de e-commerce cursussen. De focus ligt hier volledig op het bouwen van funnels.

En ik ben een fan van funnels, een enorme fan zelfs!

Waarom? Omdat je een funnel maar eenmalig steengoed hoeft te maken en hier vervolgens bezoekers en dus potentiële klanten door kan 'duwen'.

Als je eenmaal een winstgevende funnel gebouwd hebt dan ga je ook echt binnenlopen en is het een kwestie van bezoekers trekken. Dit kan organisch, maar uiteraard is het met adverteren veel sneller.

Leer meer over deze methode en de resultaten hiervan door onderstaande video eens te bekijken.

Mijn ervaring met de Ecomtrics Dropshipping cursus

De Ecomtrics Dropshipping cursus was wel even wennen voor mij. Zoals ik al eerder genoemd heb, is het net even wat anders als de rest en ik hou daarvan.

Ik heb een hekel aan het volgen van de kudde en alleen maar in de schijt van de rest te moeten lopen. Dat doe je namelijk bij uitgemolken cursussen als de Dropship Academy.

Zonder vooroordelen startte ik met de 9 modules en meer dan 70 video's aan content... dit is hoe ik het ervaren heb. Heel eerlijk en transparant; houd ik van!

Het opstarten van je webshop doe je maar op een efficiënte manier

Alright, de eerste module of eerste week. Noem het hoe je het noemen wil.

In deze week ga je aan de slag met het opbouwen van je eerste webshop. Ik moet toegeven dat het niet veel anders is dan de andere cursussen. Dat komt omdat je het beste kan dropshippen met een Shopify webshop.

En in Shopify kan je nou niet eenmaal alles aanpassen naar jouw wensen. Hier kies je een geschikt template en vervolgens kun je de indeling aanpassen.

Floris en Robin nemen je wel heel erg goed en vooral praktijkgericht mee in het opstarten van je store. Wat ook direct opvalt is dat ze geen ellenlange video's hebben, maar korte krachtige video's waardoor je aandacht en goed bij blijft.

Aan het einde van deze module, in video nummer 7, krijg je het thema van Ecomtrics die je mag gebruiken voor jouw store. Goede module waar absoluut niks op aan te merken is en waar je lekker mee vooruit kan!

De vernieuwende product research methode van Ecomtrics

Week 2 is fors met 12 video's en wat downloadbare bestanden. Ecomtrics hanteert eigen methodes en kijkt blijkbaar absoluut niet naar wat de rest doet.

Ze vertrouwen op hun eigen methodes... en terecht! Ze hebben een eigen product research methode ontwikkeld waarmee je met gemak de winnende producten kan vinden. En laat dit nu net het succes van jouw dropship-carrière zijn!

Het toffe en het unieke aan deze training is ook dat je er een softwaretool bij krijgt, waarmee je toegang krijgt tot alle winstgevende producten die Robin en Floris vinden. Hier straks wat meer over!

Deze week heeft mij wederom positief verrast. Eindelijk weer eens een ander format!

Hier ging mijn marketing hart sneller van kloppen!

En dat moet mijn favoriete gedeelte nog komen! Namelijk deze week, week 3.

In deze week nemen de heren van Ecomtrics je volledig mee in het opzetten van een winstgevende funnel. Zij noemen het ook wel de ''Super Powered Product Page''.

Je krijgt inzage in de winstgevende funnels die zij zelf gebouwd hebben om 100k en meer per maand om te zetten. Ik ben fan van funnels en dit doen ze erg goed!

ecomtrics-dropshipping-funnels

Week 4... valt een beetje tegen

Maarrr... dan komen we aan in week 4 en die valt een beetje tegen. Maar goed; dit kan gebeuren. Niet alles aan een training kan perfect zijn toch?

Week 4 gaat namelijk over de marketing en de uitstraling van je producten. Ik vind dat ze hier wel wat meer aandacht aan hadden mogen besteden.

Maar goed, bepalend is het niet. Week 3, funnels, die gaan hier je succes bepalen. Dus als je deze weken samenvoegt dan is het dik en dik prima!

Nogmaals: ze zijn op niveau, maar duidelijk geen echte marketing experts. Dit vangen ze zelf goed op door de funnel lessen.

Facebook Business Manager instellen

Zelf ben ik niet zo'n fan van het adverteren. Ik vind het maar lastig en een hoop gedoe. Des te knapper is het van Ecomtrics dat ik zowaar eens goed begrijp hoe Facebook Business Manager nu werkt.

Het is een vrij ingewikkeld programma, maar met behulp van de 4 video's in deze week leer je exact wat je moet doen en wat je niet moet doen.

Denk hierbij aan het installeren van een Facebook pixel om bezoekers te retargetten. Vrij standaard, maar doet wat het moet doen!

Adverteren op zijn Ecomtrics's

Adverteren is een van de belangrijkste facetten van een succesvolle dropshipping business. In de module leer je aan de hand van 9 video's hoe je de perfecte advertentie maakt die goed converteerd.

En nog belangrijker: je leert wat je moet doen als je nog geen sales hebt gemaakt. Je gaat dus hoe dan ook verkopen maken!

Adverteren op een hoger level!

Als je eenmaal snapt hoe het adverteren werkt dan ga je aan de slag met het opschalen van die advertenties. Als je namelijk eenmaal een winstgevende advertentie hebt dan wil je deze helemaal uitmelken.

Want stel je voor dat je 1 euro in de advertentie stopt en je krijgt er uiteindelijk 2 euro voor terug... hoe vaak zou jij die euro hier dan ingooien?

Zo leer je retargetten, custom audiences instellen en ga je aan de slag met lookalike adiences. Het is een pittige module, zeker als je nog nooit iets met adverteren gedaan hebt.

Maar de informatie is bruikbaar en direct toe te passen op je eigen business. Heel praktijkgericht dus; fijn!

De week van de e-mailmarketing!

En juiste e-mailmarketing strategie is minstens zo belangrijk als de andere funnels en is eigenlijk een groot deel van je funnel. Hier ga je leren hoe je 'abondoned cart sequences' in kunt stellen. 

Dit zijn automatische mailtjes die naar de bezoeker verstuurd worden op het moment dat zij willen afrekenen, en dus spullen in het mandje hebben, maar uiteindelijk de pagina verlaten.

Dit is een manier om je omzet aanzienlijk te verhogen. Iets waar ik veel van geleerd heb. Daarnaast leer je nog wat andere technieken om de gemiddelde orderwaarde omhoog te krijgen en dus meer geld te verdienen.

Ik hou van e-mailmarketing, funnels, prachtig en goed behandeld. Het kan altijd uitgebreider, maar dit voldoet zeker.

Uitbesteden & automatiseren... de laatste week

De laatste officiële module is misschien wel een van de belangrijkste modules: automatisering en dus uitbesteding.

Met dit gedeelte leer je hoe je jouw business automatisch kan laten draaien door een goed team op te bouwen die jouw taken uit handen neemt.

Daarnaast zijn er nog wat handige tools die je hier al voor een groot deel bij kunnen helpen. In de video hieronder legt Robin je al uit waarom het zo belangrijk is om een goed team te bouwen.

Hoe zit het met de belasting?

Waar veel mensen mee zitten, ik ook zeker aan het begin, is de belasting. Want hoe de f*ck werkt dit allemaal?

Ook hier hebben de heren van Ecomtrics aan gedacht. Je krijgt namelijk nog een bonus module waarin je leert hoe de belasting werkt met enerzijds een eenmanszaak en anderzijds een BV.

Daarnaast leer je de basis van het boekhouden en dus welke belasting je af moet staan en hoe je dit goed bij kan houden. Enorm waardevolle module voor de beginnende ondernemer!

Het Ecomtrics Product Platform: UNIEK!

Floris Zwolsman en Robin de Boer hebben maanden lang in het geheim gewerkt aan iets unieks: het Ecomtrics product platform.

Kijk, veel dropshippers vonden het extreem lastig om winnende producten te vinden en laten we eerlijk zijn; zonder winnende producten ga je helemaal nergens komen.

Het Ecomtrics Product Platform is een omgeving waar je los lid van kan worden voor €29,- euro per maand, maar als cursist van de cursus krijg je hier gratis toegang tot.

Ze hebben een product research team die elke dag bezig zijn met het vinden van winnende producten. Deze producten zetten ze allemaal in het Ecomtrics Product Platform, zodat je direct veel centen kan gaan verdienen.

Dit is echt heel erg tof en uniek in Nederland.

Maar dat was niet alles wat dit platform jou te bieden heeft. Zo vind je hier ook:

  • Kant-en-klare Facebook ads
  • Downloadbare video's voor je advertenties
  • Afbeeldingen voor in je funnel en je productlisting
  • Copywriting voor bij de producten
  • Product pagina van je grootste concurrent met dat product

Werkelijk dus alles om direct vanaf scratch een winstgevende dropshipping business op te zetten. Een cursus moet je nooit kopen voor alleen de informatie, maar juist voor de toegevoegde waarde.

En dit Ecomtrics Product platform is echt van extreme waarde. Start direct met de training als je hier ook toegang tot wil hebben!

Wat je ook kunt doen is even een kijkje nemen op het gedeelte van het productplatform op de website zelf. Hier vind je uitgebreider wat je er allemaal mee kan doen.

ecomtrics-productplatform.PNG

Persoonlijke begeleiding op ander niveau

Voorheen vond ik de support van Ecomtrics niet heel erg geweldig. Antwoorden lieten lang op zich wachten en vaak werd je geholpen door studenten in de community, waar ik je zo wat meer over vertel.

Tegenwoordig krijg je wekelijks coaching van expert dropshippers die in 2019 gezamenlijk 3 miljoen euro verdient hebben met dropshipping.

Mochten je vragen hier niet goed en snel beantwoord worden, dan heb je ook de optie tot support via e-mail of Facebook. 

En alle coaching sessies worden opgenomen dus die kan je later altijd nog terugkijken! Voorheen lieten ze wat steekjes vallen op dit gebied, maar tegenwoordig hebben ze het allemaal goed staan.

Ecomtrics VIP membership

Ik vind dat je dit soort communitie's altijd met een korreltje zout moet nemen. Begrijp mij niet verkeerd: het is super waardevol.

Maar bij een cursus of een training is het vandaag de dag 'normaal' geworden dat je dit er bij krijgt. Ze schrijven er dan bij op de website dat het een waarde van 997,- euro heeft.

Beetje overdreven vind je niet?

In deze community vind je overigens de andere, inmiddels meer dan 1.000, studenten van de Ecomtrics Dropshipping cursus. Het is super belangrijk om je te omringen met gelijkgestemden en dat doe je zeker op deze manier!

Mijn ervaring met de Ecomtrics Dropshipping cursus

Als ik de Ecomtrics Dropshipping cursus in 3 woorden moest beschrijven dan zijn dat: een frisse wind, vernieuwend en ervaren.

Het is een ontzettend doelgerichte cursus waarbij theorie goed samenkomt met praktijk. Het voordeel met een cursus als deze, is dat er nog niet ENORM veel cursisten in zitten.

Hierdoor is de coaching waardevoller en veel beter persoonlijk af te stemmen. Mijn ervaring met de Ecomtrics Dropshipping cursus en Floris & Robin zijn dus dik in orde.

Ik heb vele dropshipping cursussen gevolgd, maar dit is er een die er met kop en schouders bovenuit steekt. Dat heeft het mede te danken aan het product platform.

Ervaringen van andere cursisten

Er zijn genoeg ervaringen van andere cursisten met de Ecomtrics Dropshipping cursus. Deze kun je hier allemaal terugvinden.

Maar ik vind het altijd tof om de verhalen via video te horen. Bekijk daarom onderstaande video's eens als je hier zelf ook interesse in hebt.

Dit zijn natuurlijke extreme bedragen, maar dit hebben de studenten bereikt met de content die voor jou ook beschikbaar is. Het ligt dus voor een groot deel aan jezelf!

Er zitten inmiddels ruim 1.000 cursisten in de cursus die al goed zijn voor zo'n €8.000.000 miljoen euro omzet. En zo'n 200.000 verkochte producten.

Bizar om te zien dat veel studenten als volledige leek zonder ervaring en kennis instappen en hier werkelijk als e-commerce of dropshipping expert uitkomen. Het werkt!

Ecomtrics Dropshipping cursus review: conclusie

De Ecomtrics Dropshipping cursus is vernieuwend en vooral resultaatgericht. Je gaat aan de slag met het bouwen van een webshop in Shopify en daarnaast leg je de focus op funnels.

En bewezen en winstgevende strategie. Ik ben een enorm voorstander van het maken van de juiste funnels. Dit is de basis en vanuit hier kun je eenvoudig opschalen.

De lijnen staan goed en de informatie is kwalitatief erg hoog en goed ondersteund met praktijkvoorbeelden. Ben je op zoek naar een ECHT goede dropshipping cursus? Dan kan ik je deze cursus van harte aanraden.

Naast de prima prijs krijg je ook nog een garantie van 14 dagen. Dus mocht je toch terug willen komen op je beslissing dan krijg je gewoon je geld terug.

In ieder geval het proberen waard, vind je niet?!

ecomtrics-dropshipping-2.0-mockup (1)

Ecomtrics kortingscode... bestaat die?

Nee, een Ecomtrics kortingscode bestaat helaas niet. Wel kun je toegang krijgen tot de speciale actiepagina. Hier betaal je nu tijdelijk 997,- euro in plaats van de volledige 4.000,-.

4k vind ik alsnog een redelijk normale prijs als je kijkt naar de waarde en dit bijvoorbeeld vergelijkt met een HBO opleiding waar je niet eens leert hoe je geld moet verdienen, maar hoe je iemand anders rijk kan maken.

Het gaat allemaal om het perspectief en om wat je er voor over hebt. Maar goed, de prijs is nu dus verlaagd. Voor hoelang dit gaat zijn is voor mij onbekend!

Bij Ecomtrics inloggen/aanmelden

Nadat je de cursus aangeschaft hebt, krijg je via de mail je inloggegevens en kun je inloggen bij Ecomtrics. Vervolgens meld het programma je aan en kom je in het e-learning platform van Ecomtrics.

Hier kun je direct starten met de cursus!

Gratis Ecomtrics producten

Toch liever eerst even wat gratis content van Ecomtrics proberen? Klik dan op onderstaande link en meld je even aan voor de gratis training van Floris Zwolsman en Robin de Boer.

Ecomtrics Dropshipping

8.5

Prijs

8.0/10

Kwaliteit

9.0/10

Opties

8.5/10

Support

7.5/10

Vernieuwing

9.5/10
About the author

Hi, Jaco hier!

Ik verdien mijn inkomen met het internet. Met mijn ervaring en passie voor marketing en economie wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om hetzelfde te bereiken. Inmiddels heb ik al een aantal jaar ervaring op dit gebied en durf ik mij hier wel een expert in te noemen.

dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}