januari 12, 2021

48% Korting | De Vastgoed Academy Review | Martijn van den Berg

by Jaco

In tijden als deze, waar we blij moeten zijn met 0,05% rente van de bank, moet je er zelf voor zorgen dat je geld niet minder waard wordt door inflatie. Dit doe je door je geld te gaan investeren in bijvoorbeeld aandelen, cryptocurrency of vastgoed.

Wat mij betreft is vastgoed veruit de beste, meest veilige en stabiele manier van investeren. Om deze reden schrijf ik vandaag ook deze De Vastgoed Academy review. Dit is een training van een van de grootste vastgoed magnaten van Nederland: Martijn van den Berg.

Tegenwoordig schieten de cursussen over investeren en geld verdienen als paddenstoelen uit de grond. Het wordt ook steeds lastiger om het kaf van de koren te scheiden. Om ervoor te zorgen dat je in ieder geval op dit gebied de juiste keuze maakt, deel ik mijn ervaringen met De Vastgoed Academy in deze review.

Investeren in vastgoed is niet alleen een manier om ervoor te zorgen dat jouw geld zijn waarde behoudt, maar ook om een (passief) inkomen mee te gaan verdienen. Ben je klaar om te ontdekken of dit voor jou de logische vervolgstap is op weg naar jouw eigen vastgoed imperium?!

1.0 De Vastgoed Academy review samenvatting

Het is aan te raden om mijn volledige Vastgoed Academy review door te nemen. Zo ontdek je al mijn ervaringen en weet je precies wat je krijgt na de aanschaf. Heb je hier geen zin in of tijd voor? Lees dan deze beknopte samenvatting eens door.

Martijn van den Berg is een vastgoed specialist met een vastgoed portfolio van zo'n 1,5 miljoen euro. Dit heeft hij weten op te bouwen binnen 2 jaar tijd. Dit laat al zien hoe ver je kan komen als je start en gewoon doorgaat tot het lukt.

Martijn is wat mij betreft een van de beste coaches op het gebied van vastgoed in heel Nederland & België. De Vastgoed Academy straalt enorme klasse uit en daarnaast is de videotraining van meer dan 20+ uur ook steengoed.

Naast de videotraining zelf, krijg je ook wekelijkse coaching wat ik echt als super waardevol acht en andere bonussen zoals rendement calculators en een volledige bibliotheek met documenten en formules die je nodig gaat hebben. Je schaft met De Vastgoed Academy niet alleen een cursus aan, maar het totaalplaatje.

Als je graag wil leren hoe je moet starten met investeren in vastgoed, hoe deze hele wereld in elkaar steekt en hier ook een expert coach bij hebben, dan is het aanschaffen van deze vastgoed training absoluut een logische stap waar je heel erg veel plezier van gaat hebben!

2.0 Investeren in vastgoed is relatief veilig

Investeren in vastgoed is een van de meest veilige manieren van investeren. Niemand kan de aandelenmarkt of de cryptomarkt voorspellen en dat maakt het investeren in beide eigenlijk puur gokken.

Een investering in stenen, vastgoed dus, zal altijd zijn waarde blijven houden. Natuurlijk kan het zo zijn dat door bijvoorbeeld een crisis panden en andere vastgoed objecten minder waard worden, maar dit zal altijd weer bijtrekken.

Het is ook aan te raden om te investeren met geld dat je kan missen, anders komt er te veel emotie bij kijken. En als je gaat handelen op emotie dan ben je gevaarlijk bezig. Dan is de kans groot dat je panden gaat verkopen in een dip, waardoor je verlies draait.

Als je investeert met geld dat je kan missen, dan laat je het geld gewoon in de panden staan en zal je zien dat het vanzelf weer aantrekt. Dit is overigens ook een kwestie van het op de juiste manier financieren van jouw vastgoedportfolio!

2.1 Verspreid je vermogen, vastgoed mag niet ontbreken

De meest vermogende mensen van de wereld adviseren om ervoor te zorgen dat je jouw vermogen spreid. Wat je dan doet is namelijk ook het risico verspreiden. Verlies je al je geld in cryptocurrency, dan zorg je ervoor met de andere investeringen dat de klap klein is en je deze opvangt.

Zorg dan ook dat jij jouw vermogen gaat spreiden. Denk hierbij aan beleggen in aandelen of in cryptocurrencies. Maar vastgoed mag absoluut niet ontbreken. Ik zal je ook vertellen waarom dat zo is.

2.2 Je geld behoudt zo zijn waarde 

Ten eerste zorg je met vastgoed dat jouw geld zijn waarde blijft behouden. We mogen tegenwoordig al van geluk spreken als we zo'n 0,05% rente krijgen op het geld wat we sparen en op de bank laten staan. Dit is natuurlijk helemaal niks vergeleken met zo'n 15 jaar geleden toen we nog 6% rente kregen.

Als je geld spaart dan verlies je in feite zelfs geld. De huidige inflatie ligt tussen de 1 en de 2%. Haal de 0,05% rente hier vanaf en je verliest dus jaarlijks tussen de 1 en 2% van jouw vermogen als je dit op de bank laat staan.

Investeer jij je geld in vastgoed, dan zal dit altijd zijn waarde blijven houden. Als de prijzen duurder worden, dan zal jouw investering ook meer waard worden. Op deze manier heb je geen last van inflatie en kun je vastgoed echt als waarde opslag zien.

2.3 Verdien een passief inkomen met vastgoed

Er is echter nog een andere reden waarom ik vastgoed zo ontzettend tof vind. Je kan namelijk heel goed en relatief snel een passief inkomen verdienen met vastgoed. Wat kun je namelijk doen met panden die je koopt? Verhuren!

Zorg ervoor dat de maandelijkse huurinkomsten hoger zijn dat de hypotheekaflossing die je maandelijks moet doen, en je maakt dus al direct winst!

Stel dat je maandelijks €500,- euro aan hypotheek aflost en je vraagt €750,- euro aan huur, dan verdien je elke maand €250,- euro op dat pand of appartement. Daarnaast betaalt de huurder dus de hypotheek af. Een betere situatie kan je niet wensen toch?

Bouw zo een portfolio van 10 pandjes of appartementen op en je maakt al €2.500,- euro winst per maand. Daarnaast groeit je eigen vermogen flink aangezien de hypotheek op elk pand ook maandelijks met €500,- euro per pand afbetaalt wordt.

Dit betekent dan een groei van €5.000,- euro per maand aan eigen vermogen. Als je de kansen en mogelijkheden van vastgoed nog niet helemaal helder had, dan denk ik dat je dit nu wel hebt. Je snapt denk ik ook waarom ik zo'n fan van vastgoed ben 😉

2.4 Is vastgoed & De Vastgoed Academy wel iets voor mij?

Is vastgoed wel iets voor mij Corné? En is een vastgoed cursus wel geschikt voor mij? Ik heb er echt 0 verstand van!

Dit zijn eigenlijk dingen die ik dagelijks hoor, maar ook overal op het internet lees. Vastgoed lijkt een ver van je bed show, zeker als je hier verder helemaal geen verstand van hebt. Toch is het simpeler dan je nu wellicht denkt.

Het lijkt vooral een wereld voor oude, grijzende mannen, maar dit is absoluut niet waar. Juist dankzij een vastgoed cursus als De Vastgoed Academy van Martijn van den Berg, is het starten met investeren in vastgoed een fluitje van een cent.

Naja, dat is wellicht wat overdreven; maar dankzij zijn videotraining kun je op eigen tempo leren en exact de stappen opvolgen die je moet doorlopen in dit proces. Daarnaast krijg je er ook nog eens persoonlijke coaching bij. Eigenlijk alles wat je nodig hebt om op de juiste manier te starten met investeren in vastgoed.

Je moet gewoon even weten hoe het werkt. En dan vooral op het gebied van financieren en het vinden van de juiste deals die jou het meeste winst gaan opleveren. Dit, en natuurlijk nog veel meer, leer je allemaal in de training van Martijn. 

Is dit geschikt voor jou? Daar kan alleen jij antwoord op geven. Als je graag wil leren hoe je moet investeren in vastgoed, hoe die hele wereld in elkaar zit en als je bereid bent om in jezelf te investeren, dan acht ik De Vastgoed Academy zéér geschikt voor een ieder met vastgoed ambities!

vastgoed-quote-de-vastgoed-academy-review

3.0 De Vastgoed Academy review

Hieronder deel ik graag mijn persoonlijke ervaringen met De Vastgoed Academy en Martijn van den Berg. Ik kende hem al een langere tijd vóórdat ik besloot om De Vastgoed Academy te kopen.

Je leest wat ik van de verschillende onderdelen van deze vastgoed cursus vind, wat ik goed- en wat ik minder vind, ervaringen van andere studenten met De Vastgoed Academy en nog veel meer. 

Wil je liever zelf snel meer leren en wat videoreviews bekijken? Klik dan hier om naar de officiële website te gaan en zelf wat onderzoek te doen!

de-vastgoed-academy-review-ervaringen-martijn-van-den-berg (1)

3.1 Even kort: wie is Martijn van den Berg?

Martijn van den Berg is eigenaar van Vrijheid Vastgoed. Het bedrijf van waaruit hij De Vastgoed Academy runt. Het hele idee om een cursus omtrent vastgoed te bouwen is gekomen uit zijn eigen ervaring op dit gebied. Van den Berg heeft vanzelfsprekend ook tientallen cursussen gevolgd en hier ook veel geleerd.

Het probleem was echter dat hij toch in elke cursus veel mistte. Het daadwerkelijke stappenplan ontbrak constant. Toch is Martijn er in geslaagd via een proces van trial and error om een mooi vastgoedportfolio op te bouwen.

Hij is in Juni 2018 begonnen met het kopen van zijn eerste pand en heeft nu 10 panden in bezit die een waarde vertegenwoordigen van zo'n 1,5 miljoen euro. Dit portfolio heeft hij in een periode van 1,5 jaar samen met zijn vrouw opgebouwd.

Inmiddels leert hij zijn methodes ook aan andere mensen aan door middel van De Vastgoed Academy. Zo'n 200 mensen gingen jou al voor en de gene die daadwerkelijk actie zijn gaan ondernemen, behalen ook mooie successen. Bekijk op deze pagina meer ervaringen. Scroll hiervoor iets naar beneden.

Leer Martijn wat meer kennis in deze podcast met Thijs Lindhout, heel tof!

3.2 Zeer te spreken over het e-learning platform en de professionaliteit

Het e-learning is gebouwd met Huddle software. Deze software gebruik ik zelf ook voor mijn affiliate marketing training. Dit met heel erg veel plezier. Voor zowel de maker als de gebruiker is Huddle ideaal.

Het geeft een exclusief gevoel, is heel overzichtelijk en het forum wat erbij komt is ook heel handig. Huddle kost wel wat, maar daarmee straal je wel behoorlijke professionaliteit uit. De Vastgoed Academy is zeker van hoge kwaliteit. 

Hieronder vind je mijn ervaring met alle modules van De Vastgoed Academy.

3.3  Mijn ervaring met de Vastgoed Academy module 1, 2 & 3

De eerste 3 modules van de Vastgoed Academy zijn vooral introductie over Martijn van den Berg zelf en natuurlijk ook over wat je precies van de Vastgoed Academy kan verwachten en hoe de hele cursus in elkaar steekt.

Vervolgens ga je door met module 2 en 3. Deze modules zijn ''De bouwgrond'' en ''Een goede fundering''. Waarbij modules 2 vooral in het teken staat van vastgoed 101. Oftewel: je leert alles omtrent vastgoed wat belangrijk gaat zijn in jouw journey.

Denk aan dat je de huidige markt leert kennen, waar staan we nu in de markt en wat zijn de huidige kansen. Je kennis omtrent vastgoed wordt aangevuld en daarnaast leer je bij over de actualiteit. Ik vond het niet bijzonder, maar het is wel noodzakelijk.

Module 3 is werken aan een goede fundering. En dit staat niet in het teken van vastgoed zelf, hoewel je dat wel zou denken gezien de naam, maar in het teken van JOUW fundering. Als persoon moet je er namelijk ook op de juiste manier instaan. In deze eerste modules ga je dan ook flink aan je mindset timmeren.

Wel vreemd, want aan het einde van de cursus zit een mindset module. Hier kom ik straks nog even op terug.

Je gaat onder andere op het gebied van mindset werken aan je doelen (hoe stel je goede doelen), visualiseren (waar wil je naartoe), omgaan met geld en nog meer.

Belangrijke lessen en heel goed dat deze naar voren zijn gehaald.

de-vastgoed-academy-modulesp

3.4 Module 4: vind je eigen goudmijn

Ik moet zeggen dat Martijn goed zijn best heeft gedaan op het verzinnen van namen van de verschillende modules, haha. Zo heet module 4 'vind je eigen goudmijn'. Dat is dan ook exact wat je gaat doen in module 4. De goudmijn waar je naar gaat zoeken, zijn natuurlijk de beste vastgoed deals.

Dus denk aan onderzoeken waar je een pand wilt gaan kopen om zo op een strategische manier het meeste rendement uit jouw vastgoedobjecten te gaan halen.

Je gaat hier leren wat hier allemaal voor nodig is en ook vooral hoe je dit aan moet gaan pakken. Dat zijn de volgende onderwerpen:

 • Fieldresearch
 • Buurten bekijken
 • Met mensen praten
 • Zelf gaan beoordelen

Wat ik vooral heel prettig vind aan deze vastgoed cursus, is dat je echt een volledig plan krijgt. Bovendien krijg je ook 'huiswerk' mee na elke module om ervoor te zorgen dat je aan de slag gaat en stappen gaat ondernemen.

Dit is de eerste echte module waar je actie gaat ondernemen om dichterbij jouw eerste vastgoedobject te komen. Dat maakt deze module in mijn optiek ook de leukste tot nu toe!

Het uiteindelijke doel van deze module, is het vinden van dé plek waar jij jouw eerste object aan gaat kopen met natuurlijk als uiteindelijke doel om te verhuren.

Zo ga je eerst zoeken naar een geschikte stad/dorp, vervolgens naar de juiste wijk, dan de straat en als laatste ga je de individuele woningen beoordelen. Het is een mooi, maar tijdrovend proces. Zorg wel dat je dit goed doet, want het gaat om flink wat geld.

Martijn blijft ook altijd met beide voeten aan de grond staan en vertelt je ook wat de risico's zijn van een investering in vastgoed. Ik houd hier ontzettend van. Zo krijg je namelijk het juiste beeld.

Verder ga je nog aan de slag met leren hoe je de marktwaarde van een object kan bepalen en hoe je off market deals kan vinden. Dit zijn de beste vastgoed deals die je niet via bijvoorbeeld Funda kan vinden. Deze deals zijn vaak beter, goedkoper en kun je meer rendement op krijgen.

Het laatste van deze module wat ik nog even aan wil halen is het maken van een 'winnende flyer'. Dankzij het maken van zo'n flyer hebben Martijn en zijn vrouw hun portfolio weten op te bouwen. Je krijgt ook de flyer die zij gebruikt hebben, om zelf te gebruiken.

In de besloten Facebook groep zie je veel studenten die hier echt een kunstwerk van maken en deze ook delen. Zie de afbeelding hieronder. De groep is lekker actief en geeft elkaar ook goede feedback. (wegens privacy de namen en foto weggehaald).

de-vastgoed-academy-flyerp

3.5 Module 5: deal or no deal

De volgende module sluit perfect aan op de vorige. In deze module ga je namelijk aan de slag met hoe je de beste deal kan gaan sluiten waar je dus ook het meeste rendement op krijgt.

Zo leer je hoe je de huurprijs en de servicekosten kan gaan bepalen. Dit is namelijk afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Je leert uitgebreid van Martijn welke dat zijn.

Verder komen er ook een aantal belangrijke formules aan te pas. En schrik niet, want als er iemand slecht is in Wiskunde; dan ben ik dat wel. Mij lukt het ook prima om deze formules te begrijpen. Ze zijn echt niet lastig, maar zeker wel nodig!

In les 3 van deze module leer je onderhandelen voordat je besluit om te kopen. Een belangrijk punt wat hier ook centraal staat is bijvoorbeeld het energielabel van het pand dat je aan wilt gaan kopen. Als dit goed is, dan krijg je in veel gevallen zelfs korting op de financiering.

Het zijn dit soort weetjes die alleen een expert weet, wat de cursus ook zo goed maakt. Dit was, net als vele momenten, een momentje waarbij het lampje weer even ging branden. Heerlijk!

Verder leer je meer over de puntentelling van bepaalde objecten. Het aantal punten bepaalt hoeveel huur jij voor een object kan vragen. Dit heeft te maken met de huurcommissie en of jouw woning/object wordt bestempeld als de vrije sector.

De module sluit af met een video over leren bezichtigen. Waar moet je naar kijken? Hoe moet je bieden? Hoe moet je onderhandleen en uiteindelijk kopen? Alles komt aan bod. Het is niet voor niks een cursus van meer dan 20 uur!

3.6 Ervaring met de Vastgoed Academy module 6: show me the money

Deze module is denk ik heel interessant voor behoorlijk wat mensen. Je gaat namelijk leren hoe je vastgoed aan kan gaan kopen, zonder geld of met weinig geld. Martijn deelt hier verschillende strategieën voor waar je eigenlijk direct mee kan beginnen.

Veel mensen denken namelijk dat vastgoed voor oude, grijzende mannen met veel geld is. Dit is echter absoluut een van de grootste misvattingen binnen de wereld van het vastgoed.

Met de juiste mindset en kennis weet je heel eenvoudig hoe je aan geld kan komen om jouw vastgoed portfolio mee te financieren. Beide leer je gelukkig goed aan in De Vastgoed Academy.

Je leert meer over goede schulden en slechte schulden en hoe je dit in jouw voordeel kan gaan gebruiken. Ook het verkrijgen van geld komt aan bod. Deze module kun je eigenlijk zien als allesomvattende module omtrent geldzaken binnen de wereld van het vastgoed.

Zo leert Martijn je dus ook een strategie waarbij je de overwaarde van je huis kan gebruiken om een groot deel van jouw vastgoed portfolio mee te financieren. Zo krijg je ook makkelijker financiering van derden.

Het zoeken en krijgen van de juiste financiering komt aan bod, crowdfunding gebruiken voor jouw vastgoedportfolio, JV (Joint Venture) deals en het taxeren van objecten.

de-vastgoed-academy-module-6-ervaringp

3.7 Module 7: slim zijn

Het begin van deze module vind ik erg tof. Je gaat aan de slag met het leren van hoe je waarde toe kan gaan voegen aan jouw vastgoedobject. Daarna wordt de module behoorlijk saai.

De volgende video's gaan namelijk over wet en regelgeving, verzekeringen, administratie en als kers op de taart: belasting. Dit zijn exact de onderwerpen waar ik, en ik denk heel veel mensen, een hekel aan heb.

Toch zijn deze onderwerpen ontzettend belangrijk. Zo kun je meer uit jouw vastgoedobjecten gaan halen door de belasting slim te gaan gebruiken bijvoorbeeld. Daarnaast moeten deze zaken nu eenmaal verplicht gedaan worden.

Uiteraard kan je dit uit gaan besteden, maar ik denk dat dit erg belangrijk is voor jouw eigen kennis en kunde. Niet alles kan allemaal zo tof zijn 😉

3.8 Module 8: verhuren zonder hoofdpijn

Wat ik echt ontzettend goed vind aan De Vastgoed Academy is: je leert niet alleen vastgoed aankopen, financiering en hier het meeste uithalen, maar ook het vervolg leer je.

En dat vervolg is: verhuren (zonder hoofdpijn). Dus hoe verhuur je jouw panden, zonder hier verder veel werk aan te hebben. Dit is een van de laatste stappen. De laatste stap, de stap hierna, is het opschalen en dat betekent het aankopen van panden en het trucje weer herhalen.

Je leert in deze module hoe je bepaalde type huurders kan herkennen en wat de beste doelgroep voor jouw pand is. Het bezichtigen en screenen van verhuurders om er 99% zeker van te zijn dat je geen 'horrorhuurders' in huis haalt. 

Verder krijg je ook allerlei voorbeeld teksten en formulieren voor huurders toegereikt die je gewoon 1 op 1 kan gebruiken voor jouw eigen vastgoedobjecten.

En als laatste leer je hoe je het beheer en management moet doen. Uiteindelijk zal je alles uit moeten gaan besteden om het proces volledig passief te maken en minder belasting te gaan betalen.

3.9 Module 9: bouw je eigen stad

De laatste echte module staat in het teken van opschalen en het uitbreiden van je portfolio. Het gaat om het 'bouwen van je eigen stad'. Je leert een team op te bouwen, automatiseren en schalen. Zo bouw je als het ware je 'eigen stad'. Zie je; over namen van de modules is goed nagedacht!

Verder vertelt Martijn ook hoe groot het belang van netwerken is en waar je dit kan doen. Een van de waardevolste video's uit deze module zijn de grootste fuck ups van Martijn en zijn vrouw die zij gemaakt hebben in hun journey.

Zo leer je van fouten die je zelf niet eerst hoeft te maken. Dit is goud!

3.10 De kennisbank, succeswens

De laatste onderdelen die je terug gaat vinden in de Vastgoed Academy zijn de kennisbank en een laatste succeswens van Martijn. Dit soort kleine dingen maken de cursus ook lekker persoonlijk. Natuurlijk ook met de wekelijkse coaching calls.

In de kennisbank vind je allerlei downloadbare documenten om het jou lekker makkelijk te maken. Zo hoef je niet alles from scratch te gaan maken. Handig en zeker een toegevoegde waarde waar je veel aan gaat hebben.

de-vastgoed-academy-kennisbankp

3.11 Een steengoede mindset valt tegen

Ik vind dit oprecht een steengoede cursus waarmee ik ook daadwerkelijk zelf met vastgoed kan gaan beginnen. Aan het begin zag ik direct de mindset module, maar wat ik ook zag was dat het maar 1 les was. Dit viel mij behoorlijke tegen.

Al snel merkte ik, toen ik bij het begin van de cursus begon, dat de eerste modules eigenlijk vrijwel alleen in het teken staan van mindset en het stellen van doelen. Dit was waar ik ook op gehoopt had.

Ik vind het alleen wat apart dat je dan een mindset module aan het einde terugvindt die maar 1 video heeft. Deze les had prima ergens in het begin bij een module kunnen zitten. Wellicht heeft Martijn nog plannen om deze module uit te gaan breiden... in dat geval snap ik het.

Dit is het enige nadeel dat ik kan opnoemen voor je (als je dit überhaupt als nadeel kan zien).

4.0 Bonussen en andere extra's

Hierboven heb ik de videotraining zelf besproken. Je weet nu exact wat je krijgt, wat mijn ervaringen hiermee zijn en bovendien ook wat ik hier van vind. Dat is oorspronkelijk waar je voor betaalt.

Toch vind ik dat je bij een online cursus niet zo zeer voor de informatie zelf betaalt. Dit klinkt wellicht wat vreemd, maar laat mij dit even uitleggen. De meeste informatie of zelfs alle informatie is te vinden op het internet.

Het probleem hiermee is dat je 9 van de 10 keer door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn miljoenen websites die over vastgoed schrijven en zelfs nog meer video's waar je over vastgoed kunt leren.

Maar waar start je nu? Wat is nou het begin en wat is de juiste volgorde?

Iedereen heeft weer zijn of haar eigen aanpak en als je gaat starten op basis van wat websites en video's, dan gaat het een hele grote rotzooi worden.

Je betaalt dus voor kwaliteit content dat in de juiste volgorde is geplaatst en ook nog eens op een begrijpelijke manier is uitgelegd. 

Maar dat is niet het enige. Ik vind dat je bij het kopen van een online cursus betaalt voor de extra toegevoegde waarde. De juiste volgorde is hier één van, maar daarnaast heb je nog veel meer. Denk bijvoorbeeld aan coaching. Alleen dit is al waar voor je geld in mijn optiek.

Hieronder vind je de extra toegevoegde waarde uit De Vastgoed Academy en mijn ervaring hiermee.

4.1 Wekelijkse groepscoaching van Martijn van den Berg

Het eerste waar ik het over wil hebben met je is de wekelijkse groepscoaching die je krijgt bij het kopen van De Vastgoed Academy. Goede coaching op het gebied van business kost je vaak al tussen de €500-€1.000 euro per uur.

Met één enkel uurtje van die coaching heb je deze cursus dus al. Dat zegt genoeg over hoe laag deze cursus met coaching eigenlijk gesprijst is. Martijn van den Berg is een expert op het gebied van vastgoed en hij wordt, vanaf het moment dat je de cursus aanschaft, jouw coach!

Weliswaar niet privé, maar met andere studenten. Tijdens de wekelijkse coaching sessies kun je al jouw vragen aan Martijn stellen en zal hij deze ook beantwoorden. Zelfs als je geen vragen hebt, denk ik dat het nog heel waardevol kan zijn voor jou. Je leert namelijk ook van de vragen van andere studenten.

Kan je er een keertje niet bij zijn? Geen probleem! Al deze sessies worden opgenomen en zijn terug te bekijken in het online leergedeelte. Ik vind deze coaching meer dan waar voor je geld, en dan moet de rest van de bonussen nog komen!

de-vastgoed-academy-wekelijkse-groepscoaching

4.2 'De Vastgoed Academy Family' community vind ik niet bijzonder...

Je krijgt ook een 'community membership' ten waarde van €1.997,- euro als je de cursus koopt. Dit vind ik echter een niet kloppend bedrag. Het is namelijk een simpele (besloten) Facebook groep waar je toegang tot krijgt.

In deze groep vind je andere cursisten en Martijn van den Berg en zijn team terug. Echter zit er ook een forum bij het e-learning gedeelte. Sommige mensen zullen deze Facebook groep prima vinden, maar om eerlijk te zijn vind ik het een beetje nutteloos.

En om dan te zeggen dat dit een waarde van bijna €2.000,- euro heeft vind ik behoorlijk onterecht.

4.3 De Cashflow Calculator Tool is daarentegen geweldig!

Gelukkig gaan we direct door met iets wat wel een enorm toegevoegde waarde aan deze vastgoed cursus is. Dit is namelijk 'De Cashflow Calculator Tool'. Dit klinkt vrij ingewikkeld, maar dit is juist het tegenovergestelde. Deze tool zorgt er voor jou voor dat ingewikkelde, makkelijk wordt!

Maximaal rendement behalen uit jouw vastgoed objecten is niet even zo 1,2,3 gedaan. Want hoe moet je dit nou gaan aanpakken? Precies dit is wat deze tool voor jou berekent.

Deze tool legt jou uit waarom het wel of niet slim is om een pand aan te kopen en onderbouwd dit ook met keiharde cijfers. Je moet natuurlijk zelf enkele variabelen opgeven, maar deze calculator doet vervolgens de rest. Je ziet dus in een oogopslag hoeveel rendement je kan behalen en wat jouw winst gaat zijn.

Het is een allesomvattende tool waarmee je zorgt voor een positieve cashflow. Als we over waardevolle toevoegingen spreken dan is deze tool dat in de puurste vorm.

cashflow-calculator-de-vastgoed-academy (1)

4.4 Hefboom Roadmap voor financiering

De Hefboom Roadmap is een ander perfect voorbeeld van pure extra waarde leveren. Via deze tool kun je zien welke financiering het beste bij jou en het pand dat je wil kopen past. Eigenlijk spuugt deze tool ook weer alles uit wat je moet weten op het gebied van financiering.

Denk aan:

 • Het rentepercentage dat aan de financiering zit
 • Is een lineaire of annuïtaire hypotheek beter?
 • Hoeveel eigen inbreng heb je nodig voor dit pand?

Uiteindelijk heb je zo een perfect beeld van de financiering en of dit ook effect heeft op jouw cashflow, welke je weer met de tool van hierboven uit kunt rekenen. Zo zorgt Martijn van den Berg echt voor het totaal plaatje. Ik ben hier zeer over te spreken!

hefboom-roadmap-de-vastgoed-academy (1)

4.5 De kennisbank met meer dan 70 documenten

Bij het investeren komt behoorlijk wat kijken zoals je inmiddels waarschijnlijk al wel doorhad. Denk aan het opstellen van huurcontracten als je jouw pandjes wilt gaan verhuren, checklists voor allerlei aspecten, het berekenen van bedragen aan de hand van verschillende formules en nog veel en veel meer.

Al deze documenten, formules, koopaktes, overeenkomsten etc. krijg je bij aanschaf van De Vastgoed Academy. Je krijgt namelijk toegang tot de kennisbank waarin je al dit soort documenten kan terugvinden.

Dit scheelt je echt bizar veel tijd en ik durf ook wel te stellen dat alleen dit gedeelte al waar voor je geld is. Ik blijf mijzelf verbazen over hoeveel je krijgt voor een relatief lage prijs.

4.6 Meetups & exclusieve uitnodigingen van De Vastgoed Academy

Op het moment van schrijven is de laatste bonus niet echt van toepassing. Er is op het moment van schrijven nog geen uitzicht op een land zonder lockdown. De lockdown van midden januari is wederom verlengd met een week of 3 en wie weet hoe lang dit nog zo doorgaat.

Meetups en evenementen liggen daarom even stil, maar als dit weer mogelijk is dan krijg je 4x per jaar een meetup met Martijn van den Berg en de andere studenten uit de Vastgoed Academy. 

Tijdens deze meetups en evenementen kun je netwerken met andere vastgoed investeerders en nieuwe kennis opdoen van sprekers die zo af en toe uitgenodigd worden. Daarnaast worden hier ook de reward shirtjes uitgedeeld. Iedere cursist die zijn eerste pand aangekocht heeft, krijgt zo'n t-shirt.

Dit acht ik ook zéér waardevol!

5.0 Ervaringen met De Vastgoed Academy

Er zijn genoeg ervaringen met De Vastgoed Academy te vinden op de verkooppagina zelf. Deze kun je zelf gaan bekijken. Toch ben ik nog even verder gaan zoeken op het internet, omdat ik hier graag wat ervaringen met je deel.

Het viel mij op dat eigenlijk vrijwel alle ervaringen louter positief zijn. Ik vind het dan wel tof om eens te gaan kijken hoe dit zo kan zijn. Het komt bijna niet voor dat er 100% tevredenheid is. Toen zag ik dat Martijn een garantie geeft van maar liefst 14 dagen.

Houd er wel rekening mee dat je niet meer dan 5 video's gekeken mag hebben en dat je binnen 14 dagen de opzegging gedaan moet hebben. Dit is ook logisch, want mensen maken hier anders misbruik van.

Ze kijken de volledige cursus af in een week tijd en vragen vervolgens hun geld terug. Zo werkt dat dus niet! Maar een ieder die niet tevreden is, krijgt dus gewoon zijn of haar geld terug. Daarom is het logisch dat er geen negatieve ervaringen te vinden zijn!

Bekijk hieronder een aantal interessante ervaringen van cursisten. Een opvallende cursist was Harm van Wijk. Een van de grootste beleggingsexperts van Nederland op het gebied van aandelen, opties en obligaties met zijn eigen training 'Trading Navigator Methode'. Ook hij ziet de potentie van vastgoed in.

Feit dat iemand als Harm van Wijk deze cursus volgt zegt ook genoeg over de kwaliteit en de kunde van Martijn van den Berg 😉

5.1 Zijn er nog andere goede alternatieven?

Mocht je De Vastgoed Academy om een of andere reden toch niks vinden, dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar alternatieven. Maar zoals ik in de inleiding van deze Vastgoed Academy review ook al aangaf, is het lastig om het kaf van de koren te scheiden op dit gebied.

Er is een andere vastgoed cursus die ik ook gevolgd heb en vrij goed acht. Dit is de Masters of Property cursus. Het is ook een Nederlandstalige cursus, maar het probleem met deze cursus zit hem in niet zo concreet zijn.

Je krijgt heel veel goede informatie, maar ik mis het stappenplan hier een beetje. Daarom acht ik De Vastgoed Academy van Martijn van den Berg beter. Maar de keuze ligt natuurlijk bij jou!

6.0 De Vastgoed Academy review conclusie

Wat mij betreft is De Vastgoed Academy de leidende cursus in Nederland & België op het gebied van leren investeren in vastgoed. De cursus is allesomvattend dankzij de 20+ uur durende videotraining en de kant-en-klare documenten die je bij de cursus geleverd krijgt om jouw reis zo snel en makkelijk mogelijk te laten verlopen.

Daar komt ook nog eens bij kijken dat je een expert, Martijn van den Berg, onder de sneltoets krijgt. Kom je ergens niet uit? Dan kun je gebruik maken van de 24/7 support of je vragen opschrijven en stellen tijdens een van de wekelijkse coachingsessies.

De kwaliteit is hoog en het stappenplan is extreem goed. Het enige ingrediënt dat je nog nodig hebt om dit te laten slagen is motivatie en doorzettingsvermogen. Weet jij dit in te brengen? Dan is succes een logisch gevolg! 

Oh, mocht je het nog niet doorhebben... het is een absolute aanrader, zeker gezien de prijs/kwaliteit verhouding!

de-vastgoed-academy-review-ervaringen-martijn-van-den-berg (1)

6.3 De prijs, extra kosten en garantieregeling van De Vastgoed Academy

Als je besloten hebt om De Vastgoed Academy te kopen en de investering in jezelf te maken, dan kan je twee dingen doen. Je kan een éénmalige betaling van €997,- euro doen via de speciale actiepagina, of je kan 3 termijn betalingen doen van elk €397,- euro.

Ik hoef je denk ik niet uit te leggen wat voordeliger is voor jou. Als je namelijk voor de termijn betalingen kiest, dan betaal je in totaal €1.191,- euro. Een enkele betaling is dus voordeliger. 

Onthoud overigens ook dat je 21% btw kan terugvragen bij de belastingdienst als je een eigen onderneming hebt of deze op gaat starten. Dit kan je namelijk rekenen onder bedrijfskosten als je bedrijf hier op aansluit.

Verder bepaal je zelf hoeveel extra kosten er bij komen kijken. In de academy leer je namelijk hoe je de financiering zo kan aanpakken dat jouw eigen inbreng enorm laag is. Dit hoeft niet, maar dit kan dus wel.

Je kan De Vastgoed Academy overigens risicovrij proberen dankzij de 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie!

6.2 Voor- & nadelen van deze vastgoed training

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding nu de actiepagina nog geldig is
 • Meer dan 20 uur aan videomateriaal
 • Alles omvattende vastgoed cursus
 • Inclusief persoonlijke coaching
 • Toegang tot de exclusieve Facebook groep met gelijkgestemde mensen (andere professionals en studenten)
 • Martijn van den Berg is enorm ervaren en geeft de cursus een extra kwaliteitsinjectie
 • Vastgoed is dé beste investering van het moment (veilig, betrouwbaar en stabiel)
 • Enorm goede ervaringen met De Vastgoed Academy
 • De normale prijs is vrij fors rond de €1.897,- euro 
 • Doorzettingsvermogen en discipline zijn vereiste

6.3 Hoe moet ik bij De Vastgoed Academy inloggen?

Inloggen bij De Vastgoed Academy is niet zo heel lastig. Na de aanschaf van de cursus krijg je een mailtje met jouw inloggegevens en de inlogpagina. Je kan dus direct na de aanschaf van de cursus aan de slag met het videomateriaal en je aanmelden voor het forum.

De Vastgoed Academy

8.8

Prijs

9.0/10

Kwaliteit

9.0/10

Opties

8.5/10

Support

8.5/10

Gemak

9.0/10
About the author

Hi, Jaco hier!

Ik verdien mijn inkomen met het internet. Met mijn ervaring en passie voor marketing en economie wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om hetzelfde te bereiken. Inmiddels heb ik al een aantal jaar ervaring op dit gebied en durf ik mij hier wel een expert in te noemen.

dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}