mei 14, 2020

De Online Marketing Tornado Review: IMU’s Tony & Martijn

by Jaco

Wie droomt er nu niet van een wervelende online business? Starter, gevorderde of expert. Het maakt allemaal niet uit.

Ik merk dat steeds meer mensen gaan ondernemen en te maken krijgen met online marketing, maar eigenlijk geen idee hebben waar ze moeten beginnen.

Ik ontving het boek ''de online marketing tornado'' als een van de eerste. Nu ik het boek eindelijk uit heb voel ik mij verplicht om dit te delen met zo veel mogelijk ondernemers.

Het is een visueel boek met ontzettend veel praktijkvoorbeelden dat dus voor iedereen lekker weg leest. Jip en Janneke taal in plaats van vakjargon, zodat iedereen daadwerkelijk snapt wat er geschreven wordt.  

In deze de online marketing tornado review vertel ik je meer over de online marketing bijbel van Tonny Loorbach & Martijn Van Tongeren van de IMU, zodat jij straks ook een wervelende online business kunt bouwen of je huidige business naar een hoger niveau kan tillen!

De Online Marketing Tornado Review (VIDEO)

Wie Zijn Tonny Loorbach & Martijn Van Tongeren?

Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren zijn twee geboren ondernemers. Althans, Tonny noemt zichzelf geen natuurlijke ondernemer, maar toch heeft hij in zijn eentje een enorm bedrijf weten op te zetten.

Martijn van Tongeren was eerst een werknemer van Tonny en is uiteindelijk uitgegroeid tot waardig compagnon. Inmiddels is de Internet Marketing Unie (IMU) van beide heren en hebben zij hier allebei een taak.

Martijn is ontzettend goed in het besturen van het bedrijf en het zijn op de werkvloer en Tonny is beter in content creatie. Beide mannen verschillen dan ook zeker van persoonlijkheid.

Martijn is graag onder de mensen en Tonny zit liever alleen opgesloten in een kamer te werken aan zijn nieuwe projecten. Humor hebben beide mannen zeker, al moet je hier wel van houden 😉

Maar wie zijn deze gasten om een boek als de online marketing tornado te schrijven?

tonny-loorach-martijn-van-tongeren

IMU.nl (Internet Marketing Unie)

Beide mannen zijn - zoals ik net al aangaf - eigenaar van de IMU ook wel de Internet Marketing Unie. 

De IMU is al ruim 9 jaar toonaangevend op het gebied van online marketing. Tonny is begonnen als SEO expert waarmee hij ondernemers hielp bovenaan in Google te komen.

Hier heeft hij overigens ook een boek over geschreven die ik ook zeker in bezit heb.

Vandaag de dag helpen beide heren en hun team ruim 50.000+ ondernemers om een succesvolle online business op te zetten of hun huidige business enorm te verbeteren.

De IMU is een website of bedrijf dat mensen helpt met gratis e-boeken, waardevolle blogs, IMU events waar expert komen spreken, online trainingen en nog veel meer.

Naast de IMU beheren beide heren nog 3 bedrijven. Dit zijn software bedrijven die naadloos aansluiten op de content die zij uitbrengen op imu.nl.

Deze bedrijven zijn:

Phoenix is software waarmee je prachtige conversie-geoptimaliseerde websites kunt bouwen zonder ook maar enig verstand te hebben van code. 

Plug & Pay is een betalingsprovider waarmee je dus jouw producten kunt verkopen. Inmiddels heeft deze software ook een nieuwe functie: affiliate marketing.

Ik gebruik deze functie uiteraard met plezier. 

The Huddle is software waarmee je cursussen en online community's kunt bouwen. Software waar ik binnenkort mee aan de slag ga om mijn affiliate marketing domination cursus vorm te geven.

Kortom; deze kerels hebben alles wat je nodig hebt om een wervelende online business te bouwen. Niet alleen de juiste kennis, maar ook de bijbehorende tools die echt voor JOU als ondernemer zijn.

Ik ben een groot fan en beide heren zijn een echte inspiratie voor mij. Daarom schafte ik het boek ook DIRECT aan toen ik hoorde van de aankondiging.

Ik deel mijn ervaring en inzichten graag met jou in deze de online marketing tornado review.

internet-marketing-unie-imu

Wat Is De Online Marketing Tornado?

De online marketing tornado verklapt al een beetje dat er echt iets gebeurt als je dit boek leest.

Waar er normaal gesproken wordt over een ''marketing trechter'' waar je mensen doorheen duwt, spreken Tonny & Martijn van een ''marketing tornado''. 

Een tornado waarbij je goed voor de klant zorgt, maar waarbij je ook veel meer uit je klanten kunt gaan halen. Dat zegt al genoeg over de intentie van het boek.

Het boek bevat ontzettend veel informatie. Het heeft niet voor niks 353(!) pagina's die allen vol geschreven staan met golden nuggets. 

Naast de kwalitatief goede informatie (ik ben niet anders gewend van de IMU) is het boek ook enorm visueel ingesteld. Het boek bevat namelijk ontzettend veel afbeeldingen en praktijkvoorbeelden.

Dit was in het boek ''doelgerichte SEO'' van Tonny ook al zo. Dit boek is eigenlijk nog een aantal stapjes verder dan vorig boek. En dat is logisch ook!

Waar doelgerichte SEO puur en alleen gericht is op SEO - logisch - richt de online marketing tornado zich volledig op het opzetten of verbeteren van een online business en deze door het dak te laten knallen.

Met de expertise en ervaring van beide heren op het gebied van online marketing is dit echt een ware online marketing bijbel geworden.

Waar ik dacht dat ik alles wel wist over online marketing, heb ik tijdens het lezen van dit boek een journal volgeschreven met waardevolle tips en take-aways. You love to see it!


corne-online-marketing-tornado

Inhoud

Het boek begint uiteraard met een voorwoord van Tonny & Martijn en een introductie van het boek. Daarna begin je direct met deel 1.

De inhoud van het boek is onderverdeel in 6 grote delen:

 • Deel 1: De bezoekersmagneet
 • Deel 2: De rode loper
 • Deel 3: De ultieme checkout
 • Deel 4: Affiliate marketing
 • Deel 5: Memberships
 • Deel 6: Community building

Deel 1: De bezoekersmagneet

Dit deel gaat eigenlijk over de basis van het online ondernemen: bezoekers naar je website en content trekken. Zonder bezoekers heb je geen inkomsten en zonder inkomsten heb je geen bedrijf. Zo simpel is het!

Dit deel bouwt zich op van de verschillende soorten bezoekers tot aan mobiele SEO. Tussen deze onderwerpen leer je alles over rijke content, het worden van een autoriteit in Google en het content canon.

Eigenlijk alles wat je ook leert in het eerdere boek van Tonny over doelgerichte SEO. Skills die je zeker moet beheren als je een succesvolle online business op wilt zetten.

Het maakt hierbij niet uit wat voor business het is.

Mensen als:

En nog veel meer hebben dit boek allen gelezen. Zij zitten allemaal in verschillende niches en hebben allemaal verschillende bedrijven.

Toch hebben ook zij hier weer nieuwe dingen van geleerd!

jia-ruan-ervaring-online-marketing-tornado

Deel 2: De rode loper

Dit deel is een goed vervolg op deel 1. Logisch zou je zeggen, maar dit hoeft natuurlijk niet perse zo te zijn.

In deel 1 lag de focus op het trekken van de juiste bezoeker naar je website. In deel 2 ga je meer leren over het optimaliseren van je conversiepercentage (percentage van de mensen die daadwerkelijk een handeling uitvoeren).

Door het optimaliseren van je website en je landingspagina's kun je jouw conversiepercentage dik verhogen. Tonny & Martijn leggen hier stap-voor-stap uit hoe je dit aan moet pakken.

Deel 3: De ultieme checkout

Deel 3 is het korste deel van het boek, maar zeker niet onbelangrijk. In dit deel ga je meer lezen over de ultieme checkout.

Mensen raken ontzettend snel afgeleid in de huidige wereld. Dit zorgt er vaak voor dat een slechte checkout zorgt voor een slecht conversiepercentage.

In dit hoofdstuk leer je alles over het maken van de juiste checkout.

Deel 4: Affiliate marketing

Affiliate marketing is nog vrij onbekend in Nederland en dus ook iets waar nog weinig mensen gebruik van maken. Zonde, want het is een ontzettend mooi concept!

Affiliates zijn eigenlijk de perfecte werknemers. Affiliates promoten jouw producten en in ruil voor elke succesvolle verkoop die zij weten te realiseren; betaal je ze.

Als ze geen verkopen doen dan betaal je ze dus ook niet. Ideaal! 

In dit hoofdstuk leer je hoe affiliate marketing in zijn werk gaat, waar je affiliates kunt vinden, hoe je ze kunt trainen en hoe je zelf een affiliate kunt zijn!

Deel 5: Memberships

Deel 5 vond ik zelf heel erg interessant. Met het oog op mijn affiliate marketing cursus die dit jaar uit gaat komen. 

Dit deel heeft mij weer een beetje bijgeleerd over het maken van een membersite en het gedrag van de mens omtrent een lidmaatschap en ergens bij willen horen.

Het toffe aan dit boek is dat er ook regelmatig psychologie stukjes behandelt worden. Als marketeer is dit heel erg interessant.

Deel 6: Community building

Als laatste deel heb je de community building. Eigenlijk een beetje een vervolg van deel 5.

In dit deel lees je waarom een community zo belangrijk is en hoe dit jou kan gaan helpen bij het opschalen van je business.

Voor mij weer enorm interessant en ik denk voor een ieder die ooit zelf een product uit wil gaan brengen!

Voor Wie Is Dit Boek?

Dit is een boek die voor vrijwel elke online ondernemer interessant kan zijn. Ik noem het niet voor niks de online marketing bijbel. 

In dit boek leer je werkelijk alles wat je moet weten over het starten van een eigen online business of je eigen online business een enorme boost te geven.

Geen dure cursus of training, maar een gratis boek van ruim 350 bladzijde.

Dus als jij iemand bent die een online business wil gaan starten, een online business aan het opstarten bent of een business hebt die je naar een volgend niveau wil tillen dan is dit boek zeker geschikt voor jou.

Denk je alles al te weten op het gebied van online marketing, sta je altijd bovenaan in Google en groeit je onderneming met de maand? Dan is dit waarschijnlijk niet echt een boek voor jou.

Waarom Is Dit Boek Zo'n Enorme Hype?

Tonny & Martijn zijn beide enorm goede marketeers. Naast dit feit hebben zij een enorm bereik en kennen zij veel ''goeroe's'' en andere mensen met veel bereik.

Door het slim inzetten van affiliate marketing weten zij echt een shit-load aan mensen te bereiken. Als het boek dan ook nog eens enorm goed is dan gaat het vuurtje vanzelf lopen!

Mijn Ervaring Met De Online Marketing Tornado

Wist ik al veel van marketing voor het lezen van dit boek? Ja! Heb ik nog wat dingen opgestoken uit het boek? Absoluut!

Zeker de laatste delen waren voor mij erg interessant. Het opzetten van een community en een membersite is iets waar ik binnenkort aan ga beginnen.

Door dit boek weet ik nu hoe ik moet beginnen en met welke software ik dit kan gaan doen. Ideaal!

Verder heb ik mijn kennis over SEO en de juiste bezoekers weer even een frisse boost kunnen geven. Ik heb hier zeker weer een aantal nieuwe dingen over geleerd.

Zoals bijvoorbeeld de 4 verschillende soorten bezoekers:

 • paid media
 • borrowed media
 • earned media
 • owned media

Hoewel ik deze vormen alle 4 al kenden, heb ik hier weer meer over geleerd zoals bijvoorbeeld de verschillende manieren om deze bezoekers te bereiken.

Naast dat de informatie sterk is, leest het boek ook ontzettend makkelijk weg. Ondanks ik weinig tijd heb, heb ik dit boek in een kleine 2 weken uitgelezen. Deels, omdat je elke keer toch ''nog even een hoofdstuk'' wil lezen 😉

Kortom; top boek.

Raad Ik Dit Boek Aan?

Je raad het misschien niet, maar ik vind dit boek een enorme aanrader! Ik ben een fan van de IMU en van Tonny & Martijn. Ik heb ontzettend veel respect voor wat ze doen en wat ze nu al neergezet hebben.

De intentie waarmee zij werken en hun producten maken is ongekend. Dit zie je niet alleen terug aan de kwaliteit, maar ook het enthousiasme.

Dit boek is een echte aanrader en wel met de volle 100% voor elke (beginnend) ondernemer!

Is De Online Marketing Tornado Gratis?!

Tonny & Martijn hebben besloten om alle ondernemers tegemoet te komen. Ze geven de online marketing tornado gratis weg!

Het enige wat je hoeft te betalen zijn de verzendkosten, de drukkosten en de BTW. Dit komt neer op een totaal van nog geen €12,- euro.

Voor een stappenplan van 350+ bladzijde dat jou een succesvolle online onderneming op levert is dit natuurlijk een volledige no-brainer.

Deze gasten verdienen dus letterlijk niks aan het boek, waarom doen ze dit? 

 1. Bekendheid. Zo vergroten zij hun bereik enorm.
 2. Zij promoten natuurlijk ook hun software om hun klanten nog beter te helpen. Hier verdienen zij uiteraard wel geld aan. De software zijn overigens enorme aanraders. Hier lees je ook meer over in het boek.

Krijg Ik Nog Enige Vorm Van Garantie?

Natuurlijk. Mocht je het boek niks vinden, dan heb je een garantietermijn van 14 dagen waarin je het boek kunt retourneren.

Ik kan je verklappen dat dit toch niet gaat gebeuren, mits je ook echt wat gaat doen met de informatie die je gratis krijgt 😉

De Online Marketing Tornado Review: Conclusie

De online marketing tornado is een absolute must-read als ondernemer. Het maakt niet uit hoeveel je denkt te weten over online marketing, deze heren brengen je weer wat nieuws bij.

Het boek bevat 352 bladzijde die allen voorzien zijn van extreem waardevolle informatie ondersteunt door afbeeldingen en praktijkvoorbeelden.

Ik durf wel te zeggen dat je echt wat mist als je dit boek niet gelezen hebt. Tonny & Martijn zeggen:

''Het boek waarvan jouw concurrent niet wil dat je het leest en de onze ons vervloekt dat we het gratis weggeven...''

En hier ben ik het absoluut mee eens. Je hebt een enorm nadeel als je concurrenten dit boek wel lezen en jij niet!

Dus hou op met dat getwijfel, bestel het gratis boek en knal morgen je business nog door het dak.

Thank me later!

Bestel de online marketing tornado nu GRATIS. Het enige wat je betaald zijn de drukkosten, de verzendkosten en de BTW. Een no-brainer en een enorm gemis als je het niet doet!

online-marketing-tornado-boek-tonny-loorbach-en-martijn-van-tongeren-imu-2020 (1)

De Online Marketing Tornado

10

Prijs

10.0/10

Kwaliteit

10.0/10

Opties

10.0/10

Informatie

10.0/10

Voorbeelden

10.0/10
About the author

Hi, Jaco hier!

Ik verdien mijn inkomen met het internet. Met mijn ervaring en passie voor marketing en economie wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om hetzelfde te bereiken. Inmiddels heb ik al een aantal jaar ervaring op dit gebied en durf ik mij hier wel een expert in te noemen.

dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}