oktober 17, 2020

Content Marketing Cursus [IMU] Review: Extreem Goed Of Barslecht?

by Jaco

Onlangs heb ik de Content Marketing cursus van de IMU gevolgd. In deze kritische review neem ik je mee in de training en lees je wat mijn ervaring is.

Content marketing is namelijk de allerbeste manier van marketing en volgens 78% van de experts de toekomst van marketing. Interruptiemarketing, advertenties dus, werken 4 keer minder goed dan content marketing!

Het belang van een goede content marketing strategie is dus wel duidelijk. Dus het is zaak dat je hier zo snel mogelijk aan begint. Makkelijk is het zeker niet als je geen ervaring hebt... daarom volg je een content marketing training als de van de IMU.

Ik verwacht altijd erg veel van Tonny Loorbach & Martijn van Tongeren. Het is dan ook een vrij goede cursus, maar ik heb er hier en daar zeker wel wat op aan te merken.

Wat dit is ontdek je in deze Content Marketing cursus review!

Wat is content marketing?

Content marketing is simpelweg marketing in de vorm van het maken van content. Dit kan allerlei content zijn... denk aan blogs, YouTube video's of social media.

Het fijne aan content marketing is dat mensen jou vinden, in plaats van dat je ze stoort met advertenties (interruptiemarketing). Hierdoor ligt het conversiepercentage van een content marketing strategie vele malen hoger dan interruptiemarketing.

Daar komt ook nog eens bij kijken dat content marketing gewoon gratis is. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van een informatieve blog. 

De bezoekers die op die blog uitkomen zochten in Google specifiek naar het onderwerp van jouw blog. Er bestaat dan een hele goede kans dat zij over gaan tot actie als jij hier toe aanzet.

Waarom is dit zo ontzettend belangrijk?

Content marketing is de beste manier voor het verzamelen van leads. Deze leads kun je vervolgens weer omzetten tot klanten, waardoor je dus meer omzet gaat maken.

De meeste mensen worden ook veel liever klant door content marketing dan door bijvoorbeeld een advertentie die zij zijn tegengekomen.

De bron van deze informatie komt overigens uit de eerste video van de cursus: content marketing deel 1. Ik vertel je zo wat meer over de verschillende dingen die je in de content marketing cursus gaat leren.

Eerst even een kijkje nemen naar de outline van de training.

Opnames van het IMU event

Op de website staat al aangegeven dat de cursus bestaat uit opnames van een event van de IMU (Internet Marketing Universiteit). 

Alleen dit wist ik niet!

Ik ben namelijk lid van IMU Premium. Dit is een lidmaatschap waarmee je toegang krijgt tot alle cursussen en opnames van de IMU die ze de afgelopen jaren gemaakt hebben.

Absoluut een aanrader als je meerdere cursussen af wilt nemen van de IMU.

Maar goed, het is dus wel even wat anders dan een cursus waarbij je een PowerPoint presentatie ziet en een stem hoort. Persoonlijk vind ik dit wat prettiger.

Alle slides als bijlage toegevoegd

Mocht je toch slides willen zien bij de presentatie dan kun je deze zelf openen onder de cursus en mee klikken met de presentatie. Je ziet namelijk wel een presentatie in de video's, maar dit zie je behoorlijk slecht.

Door zelf de slides te openen kun je actiever mee doen met de cursus en blijft het in mijn optiek beter hangen. Anders is het zo enorm veel theorie en luisteren zonder dat je verder iets ziet.

content-marketing-cursus-imu-video.PNG

Het content marketing gedeelte

De cursus begint met de eerste 3 video's over content marketing zelf. Tonny Loorbach is in deze 3 video's, van gemiddeld 35 minuten, aan het woord en vertelt zo'n beetje alles wat er te weten valt over content marketing.

Voor de meeste mensen die Tonny al wat langer kennen en volgen is het geen geheim meer dan hij erg goed is in het vertellen van verhalen met zo af en toe eens een fout grapje tussendoor.

Zo doet hij dat wederom tijdens dit seminar. En ik hou er wel van. Wat ik echter minder vind, en dan ben ik heel eerlijk, is dat het echt 3 video's alleen maar luisteren is.

Wellicht kwam dit, omdat ik al vrij veel weet omtrent content marketing. Toch mis ik in deze video's echt het concrete, het praktische. De tips die ik direct kan gaan toepassen op mijn business en content strategie.

Tonny neemt je in deze video's mee hoe je van beginnend blogger uit kan groeien tot een echte autoriteit binnen je niche. Door deze autoriteit krijg je meer bekendheid en die bekendheid kun je weer gebruiken om meer autoriteit te krijgen.

Werkt grappig he? Tonny geeft hier ook een mooi voorbeeld van in de cursus.

Verder benadrukt hij nogmaals dat specifiek zijn een van de belangrijkste aspecten aan je business is. Want praat je tegen iedereen, dan praat je eigenlijk tegen niemand.

Storytelling staat in de laatste video ook centraal. Het worden van een held en goed verhalen kunnen vertellen is erg belangrijk als het gaat om content marketing.

Uiteindelijk wil je de content ook recyclen, en let op: niet dupliceren, om zo omni present te zijn. Oftewel: overal op elk medium aanwezig te zijn. Dit contrasteert een beetje met het verhaal over specifiek zijn, maar wat Tonny hiermee bedoelt legt hij haarfijn uit.

Voor een ieder die nog geen ervaring heeft met content marketing is dit absoluut een extreem waardevolle bron van informatie. Je leert de volledige theorie achter de juiste content strategie kennen. 

Maar als je al ervaring hebt, zoals ik dat had toen ik hier aan begon, dan is dit gedeelte niet heel erg boeiend. Ik hoopte dan ook wel dat ik meer concrete voorbeelden en actiepunten ging krijgen in het vervolg van de cursus.

Daar ontdek je meer over door verder te lezen in deze content marketing cursus review of door even een kijkje te nemen op de website van de cursus zelf.

content-marketing-cursus-imu-video2.PNG

Content Bakery

In de video over Content Bakery (46 minuten) komt Martijn van Tongeren voor het eerst aan het woord. Het begin van de video is een beetje opstarten aangezien Martijn net voor het eerst op het podium komt.

De eerste 13 minuten zijn vooral een intro voor de rest van de video. De rest gaat namelijk logischerwijs over de Content Bakery. 

De Content Bakery gaat vooral over wat je allemaal kunt 'bakken' van een stukje content dat al een keer eerder gemaakt is. Hierbij neemt Martijn een video als voorbeeld.

In deze video gaat Martijn dus dieper in op waar Tonny gestopt is: content recycling.

Hij neemt je eerst mee in een overzicht van hoe dit eruit kan komen te zien en welke verschillende stukken content je allemaal kan maken. Vervolgens gaat hij deze stukken content allemaal uitgebreid behandelen ondersteund met praktische voorbeelden.

Een van de belangrijkste facetten aan content recyclen is dat je de focus moet leggen op evergreen content. Ik vind het een goede video met direct toepasbare technieken.

Overigens onthuld Martijn ook wat de beste content is om te maken.

content-marketing-cursus-imu-video3.PNG

Content marketing op Facebook

In deze video komt Tonny weer aan het woord. Het valt mij op dat er redelijk veel overlap van content is. Tonny vertelt nu namelijk aan het begin weer hetzelfde over content recycling.

Dit is alleen in de intro van de video, maar zo vallen ze wel erg veel in herhaling elke keer. Vervolgens gaat Tonny hier op door alleen dan met de focus op content marketing op Facebook.

Zelf gebruik ik geen Facebook en ben ik hier niet echt in thuis. Het is dus verder wel een waardevolle video, mits je ook een content strategie op Facebook wil hebben.

En dat wil ik zelf niet 😉

Content marketing en SEO

Naast een goede content strategie op meerdere kanalen en het recyclen van content is het natuurlijk ook van groot belang om ook je SEO (zoekmachineoptimalisatie) goed te hebben staan.

Dit geldt natuurlijk voor zowel je website als elk los blog artikel dat je publiceert. 

Martijn van Tongeren neemt je vervolgens in 3 video's, van elk zo'n 35 minuten, mee in het proces van SEO. Je leert wat SEO exact is, wat veel mensen vaak fout doen en wat je juist wel moet doen.

Het probleem is namelijk vaak dat ondernemers helemaal verdrinken in de details van SEO en hierdoor vooral voor de computers en de zoekmachines gaan schrijven in plaats van voor de mens.

Dat laatste is juist steeds belangrijker aan het worden. Het is een SEO gedeelte voor de beginner en semi-gevorderde, maar wil je echt een SEO expert worden dan adviseer ik je om aan de slag te gaan met de Meester in SEO cursus.

Ik vind het wel mooi dat je goed leert hoe je zonder echt veel kennis goede SEO websites kan maken. En dus niet de focus op elke losse pagina, maar op de complete website. 

Zeer zeker interessant en waardevol om te leren wat je voor je website kan doen om ervoor te zorgen dat je volledige website hoger gaat scoren in Google.

Samengevat komt het volgende omtrent SEO aan bod:

  • User intent
  • User experience (SEO)
  • Content marketing (SEO
  • Zoekwoordonderzoek
  • Mobiel, snelheid, veiligheid
  • Analysetools zeggen niet alles
  • Basis SEO is nog relevant
  • Next level Google - Alles is SEO
  • Dwell time: hou je bezoeker lang bezig!

Kortom: naast dat je zorgvuldig leert hoe content marketing werkt en hoe je dit effectief toe kunt passen, leer je ook de belangrijkste SEO technieken kennen.

Monique Bouwkamp over content marketing

Monique Bouwkamp heeft een eigen webshop dat inmiddels al meer dan 5 jaar enorm goed draait en ook meerdere werknemers in dienst heeft.

Zij zit met haar bedrijf op alle social media kanalen en heeft hier actieve en succesvolle content strategieën lopen.

In deze video van 45 minuten vertelt zij over haar eigen ervaring en wat er voor haar enorm goed werkt. Veel is inderdaad wat Tonny en Martijn vertellen in deze content marketing cursus.

Maar door de ervaring en de praktische voorbeelden van Monique kijk je eens door een ander perspectief naar het plaatje van content marketing.

Je kunt het zien als een soort 'bonus module', maar wel een met absoluut een goede toegevoegde waarde. 

Ervaring met de Content Marketing Cursus van de IMU

Op mijn ervaring met de Content Marketing cursus van de IMU kom ik zo terug. Ik vind het zelf altijd wel tof om objectieve recensies en ervaringen van andere mensen te lezen.

Het toffe aan deze training is dus dat je eigenlijk toegang krijgt tot een IMU seminar wat de aanwezige mensen meer dan €1.000,- euro per kaartje gekost hebben.

Het toffe van dit event is dat zij ook een video gemaakt hebben met reacties van mensen die tijdens dit evenement aanwezig waren. Je ziet hier ook wat bekende namen, zoals Harm van Wijk (Trading Navigator Methode).

Bekijk die video hieronder eens om een idee te krijgen van de enorme waarde van deze training.

Content Marketing cursus [IMU] review: conclusie

De volledige content marketing training van de IMU bestaat dus uit 9 video's van allemaal meer dan 30 minuten.

Telkens 30 minuten vol met waardevolle en praktische informatie die je direct toe kunt gaan passen op je business. Hierbij is er niet alleen gedacht aan puur content marketing, maar ook aan SEO; een totaal plaatje dus.

Aan het begin was ik vrij sceptisch, doordat het wat oppervlakkig was en ik hier en daar wat overlapping tegenkwam.

Maar later besefte ik mij dat ik vrij ontwikkeld ben op het gebied van content marketing en SEO. Het begin was voor mij dus niet zo interessant, maar dat is het zeker wel voor de beginner.

Pas later, met het recyclen, werd het ook voor mij ontzettend waardevol. Een aantal van deze strategieën ben ik al door aan het voeren door bijvoorbeeld blog content om te zetten naar YouTube video's. Later wil ik deze ook nog naar een podcast omzetten.

Veel praktisch toepasbare informatie omtrent content marketing en SEO. Een absolute aanrader als je hier problemen mee hebt of simpelweg meer over wilt leren.

De prijs is verwaarloosbaar vergeleken met de waarde die je krijgt in de cursus. Hopelijk kun je na het lezen van deze Content Marketing cursus review van de IMU een weloverwogen keuze maken!

content-marketing-cursus-imu

Content Marketing cursus kopen

De Content Marketing cursus kun je nu met een actietarief aanschaffen. Normaliter kost deze cursus je €350,- euro, wat ik ook een enorm schappelijke prijs vind voor de waarde die je krijgt na aanschaf.

Momenteel kun je via de actiepagina de cursus dus aanschaffen voor nog geen €300,- euro. Mocht je de training graag willen volgen dan is nu wel een geschikt moment!

Mocht je overigens niet tevreden zijn met de aankoop dan heb je 14 dagen de tijd om je geld terug te vragen. Je loopt dus verder geen enkel risico.

Toegang tot alle IMU cursussen

Als je meerdere cursussen van de IMU aan wilt schaffen dan is het voor jou wellicht een goed idee om IMU premium aan te schaffen.

Dit is het exclusieve coaching traject van Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren. Schaf je dit aan dan krijg je toegang tot alle cursussen van de IMU, de community en wekelijkse coaching.

Ik ben zelf lid van IMU Premium en vind het erg fijn! Het traject kost je €497,- euro per jaar.

Content Marketing Cursus

9.3

Prijs

10.0/10

Kwaliteit

9.0/10

Opties

9.0/10

Support

9.0/10
About the author

Hi, Jaco hier!

Ik verdien mijn inkomen met het internet. Met mijn ervaring en passie voor marketing en economie wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om hetzelfde te bereiken. Inmiddels heb ik al een aantal jaar ervaring op dit gebied en durf ik mij hier wel een expert in te noemen.

dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}