maart 12, 2021

Chiliz (CHZ) Kopen of Niet? Dit Zijn Mijn Verwachtingen!

by Jaco

Chiliz (CHZ) is vele malen aangevraagd als onderwerp voor een nieuwe YouTube video. Je kan je wellicht wel voorstellen hoe lang dit lijstje inmiddels is. Iedereen ziet namelijk graag een video over zijn/haar favoriete coin.

Chiliz (CHZ) was nu aan de beurt en man wat ben ik hier weer enthousiast van geworden. Ik moet wel oppassen met deze video's en artikelen, want ik wil hierdoor continue investeren in nieuwe coins, haha.

Deze coin is namelijk gecreëerd voor fans van sportclubs. Met deze coins kunnen fans een 'stukje stemrecht' kopen. Met dit recht kunnen zij bijvoorbeeld stemmen op het nieuwe tenue van het volgende seizoen of op welke goal-tune er in het stadion afgespeeld gaat worden.

Dit is voor zowel clubs als fans een goede manier om dichter bij elkaar te komen en daarnaast levert het natuurlijk miljoenen euro's extra op voor deze clubs. Dit is hard nodig in deze nare tijden 😉

Na enig onderzoek doen deze week, kan je ik je exact uitleggen wat Chiliz precies is en wat je met de tokens kan doen. Ik praat je ook volledig bij over de huidige situatie, aangezien deze coin met honderden procenten gestegen is de afgelopen weken.

Mijn verwachting is dat Chiliz net pas begonnen is aan zijn stijging. Benieuwd naar wat ik hier verder over te vertellen heb? Lees dit artikel dan even af!

1.0 Wat is Chiliz (CHZ) precies?

Chiliz (CHZ) is een mooi project dat mij als sport fan enorm aanspreekt. Dit is direct al het eerste wat het Chiliz project ook met zich mee heeft, want maar liefst 50% van de hele wereld zijn fan van een bepaalde club.

Chiliz is een ERC-20 token (Ethereum Blockchain) dat het mogelijk maakt voor sportclubs om hun eigen fan tokens te creëren op het blockchainnetwerk van Chiliz.

Socios.com maakt het vervolgens mogelijk voor clubs om deze tokens te koop aan te bieden voor de fans.

Via Socios.com en de bijbehorende app kunnen fans speciale tokens kopen van hun favoriete sportclub. Met deze tokens hebben zij stemrechten op bepaalde dingen binnen hun favoriete club.

Uiteraard bepaald deze club zelf waar er op gestemd kan worden. Een heel mooi voorbeeld wat vele clubs als gebruiken is bijvoorbeeld het stemmen op het tenue voor het volgende seizoen. 

Maar ook het kiezen van de goaltune of het geven van een naam aan het nieuwe trainingscomplex zijn mooie voorbeelden.

DeFi (Decentralized Finance) en NFT's (Non Fungible Tokens) zijn beide razend populair en gaan ontzettend hard binnen de wereld van de cryptocurrencies. Chiliz is, voor zover bij mij bekend, het enige project dat beide toepast.

Via smart contracts kunnen sportclubs namelijk hun eigen tokens laten maken op het blockchainnetwerk van Chiliz. Deze tokens kunnen vervolgens gekocht worden door fans om stemrechten te krijgen.

Via de Socios.com app kun je deze tokens evenals de Chiliz token zelfs gratis vinden. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als Pokémon Go, alleen vind je dan geen Pokémons, maar tokens 😉

Onderstaand de $BAR token. Dit is dus de fan token van FC Barcelona.

chiliz-chz-fc-barcelona-token

1.1 Het team achter Chiliz

Het idee voor Chiliz lag al sinds 2016 op tafel, maar in 2018 zijn ze echt werk gaan maken van het project en de plannen die ze gemaakt hadden. Via Private Placement hebben zij 66 miljoen dollar opgehaald wat voornamelijk gebruikt is voor het bouwen van socios.com en alle achterliggende waardes.

Via private placement worden enkele grote investeerders aangetrokken die vervolgens de investering mogen doen. Dit is anders dan een ICO en deze zal er voor Chiliz ook nooit komen.

Ruim 2 jaar is er gewerkt aan het op de markt brengen van CHZ. In december 2019 is socios.com gelanceerd en Juventus was de eerste club die haar fans de mogelijkheid tot fan token aanbood.

Inmiddels is Chiliz opgenomen op verschillende grote exchanges, zoals: BitMax, KuCoin, Binance. Coinbase staat nog niet in dit rijtje, wat wederom mooie mogelijkheden bied. 

2.0 Sport & entertainment (e-sports)

Chiliz (CHZ) richt zich momenteel voornamelijk op voetbalclubs. Juventus, FC Barcelona, AS ROMA, Young Boys en nog een aantal clubs uit Europa maken al gebruik van de fan tokens.

Inmiddels is Chiliz ook actief in Amerika bezig om ervoor te zorgen dat verschillende sportclubs met Chiliz aan de slag gaan. Naast 'fysieke' sportclubs zijn er tegenwoordig ook e-sports kanalen die gebruik maken van de fan tokens.

Ik zie ook niet in waarom straks ook andere grote sportclubs gebruik gaan maken van Chiliz.

3.0 Partnerships

Dat brengt mij direct bij de partnerships van Chiliz. Er zijn nu pas enkele grote clubs aangesloten bij het netwerk van Chiliz, maar je kan je wellicht wel voorstellen wat er gaat gebeuren bij het toevoegen van een nieuwe club.

Bij elke club horen honderdduizenden fans. Door dit soort clubs continue aan te sluiten, zullen steeds meer mensen deze tokens gaan kopen. Dit gaat de prijs uiteraard alleen maar goed doen.

Op de website van socios.com zijn ook toekomstige partnerships te vinden. Zo komt Locker Room (Formule 1) binnenkort bij het platform, maar ook PFL (MMA).

Chiliz is dus flink aan de weg aan het timmeren en ik zie hierdoor alleen maar groeimogelijkheden. Hieronder een mooie foto van de $PSG token reclame.

chiliz-chz-psg-token

4.0 Chiliz (CHZ) prijsverwachting

Gezien de marketcap van Chiliz (CHZ) zou ik niet kunnen bedenken waarom deze coin niet nog makkelijk x10 kan gaan. De totale marketcap is op het moment van schrijven ongeveer 2,63 miljard dollar waard. Als je dit vergelijkt met een Cardano (34,62 miljard) dan is er zat ruimte.

Ik vind het bij deze wel erg lastig om een prijsverwachting voor Chiliz te doen. Zelf denk ik dat Chiliz nog voor eind 2021 naar een prijs van $1 kan gaan.

Als je op het internet zoekt naar andere prijsvoorspellingen dan kom je $10 dollar tegen, vind ik discutabel, maar ook $0,75 aan het einde van 2021. Het zou mooi zijn als dit ergens tussenin zou zitten natuurlijk.

Op de lange termijn denk ik echt wel dat CHZ naar enkele dollars kan gaan stijgen. Zeker met nieuwe grote partnerships.

5.0 Conclusie: Chiliz (CHZ) Kopen of al te laat?

Ik denk dat Chiliz (CHZ) voor nu een mooie lange termijn investering is. Rustig af gaan wachten tot nieuwe ontwikkelingen en partnerships. Ook voor het daytraden blijft CHZ een hele goede coin.

De volatiliteit is hoog en NFT's doen het nou eenmaal erg goed. Zeker met de Cryptonite patronen die ik aan mijn studenten in de Cryptonite cursus leer, kan je hier enorme winsten op pakken.

Dus denk ik dat het nu nog zin heeft om Chiliz (CHZ) te kopen? Ja! Ik denk dat dit project nog maar in haar kinderschoenen staat. Natuurlijk had het tof geweest om hiervoor in te stappen (zoals je leert in Cryptonite), maar ook nu is het nog prima.

Het is vooral niet belangrijk om te panieken als deze coin een terugval krijgt. Dit gaat er namelijk zeker komen en is gezond. Een coin kan nou eenmaal niet constant blijven pieken. Denk lange termijn.

Chiliz koop je het beste en goedkoopste op Bitvavo. Absoluut mijn favoriete broker die ik jou met plezier aan kan raden. Maak je hier een gratis account aan dan krijg je de eerste 1000 euro handelen ook nog eens kostenvrij.

About the author

Hi, Jaco hier!

Ik verdien mijn inkomen met het internet. Met mijn ervaring en passie voor marketing en economie wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om hetzelfde te bereiken. Inmiddels heb ik al een aantal jaar ervaring op dit gebied en durf ik mij hier wel een expert in te noemen.

dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}