februari 11, 2021

Cardano (ADA) Kopen? Mijn Schokkende Prijsverwachting voor 2021!

by Jaco

Vandaag de dag is de crypto markt is ontzettend hard en snel aan het groeien. De markt is momenteel erg 'bullish' en het lijkt er niet op dat dit snel minder zal gaan worden. Sterker nog, ik denk dat er nog hele mooie tijden aan zitten te komen voor vele cryptocurrencies en altcoins.

Cardano (ADA) is hier absoluut een van mijn favoriete munten en dit blijft ook maar groeien. Het team achter Cardano is namelijk constant bezig met het verbeteren van de munt. Daarnaast doen zij er ook alles aan om meer investeerders aan te trekken en samenwerkingen met grote bedrijven en instanties aan te gaan.

Cardano (ADA) kopen doe je in mijn optiek zeker goed aan, ook nu de prijs omhoog geschoten is. Ik denk namelijk dat Cardano de komende jaren makkelijk x10 of zelfs wel x25 kan gaan. Als je dus kiest voor een HODL (Hold On For Dear Life) strategie, oftewel; investeren voor op de lange termijn, dan ga je hier flink wat geld op verdienen.

In dit artikel lees je alle belangrijke zaken omtrent Cardano (ADA) en zal dan ook continue geüpdatet worden. Wat je in ieder geval kan verwachten is:

 • Cardano (ADA) prijsverwachtingen voor 2021, 2022, 2023 en langer
 • Mijn voorspellingen voor deze cryptovaluta
 • Cardano nieuws
 • Cardano kopen of niet?

Klaar om te ontdekken of Cardano op dit moment nog altijd een goede investering is? Disclaimer: dit is geen investeringsadvies, maar puur wat ik denk op basis van onderzoek.

1.0 Wat is Cardano (ADA) eigenlijk?

Cardano (ADA) heb ik al voor een langere tijd in mijn portfolio zitten en staat hierbij qua waarde op plek twee. Deze cryptovaluta heeft al een mooie groei laten zien en ik heb hier dan ook al mooie winsten mee gepakt.

Cardano is een cryptocurrency dat draait op basis van blockchaintechnologie. Het is een decentrale munt en werkt met open source technologie. Charles Hoskinsonvoormalig CEO van Ethereum, is de oprichter van Cardano.

Charles kwam erachter dat Ethereum veel sneller en schaalbaarder had kunnen zijn als deze gebaseerd was op 2 lagen blockchaintechnologie. Deze kennis heeft hij toegepast op Cardano.

Cardano bestaat namelijk uit 2 lagen blockchaintechnologie. Op de primaire laag draait de munt Cardano zelf en op de tweede laag worden de smart contracts uitgevoerd. Op deze manier blijft het netwerk van Cardano ontzettend snel.

Cardano (ADA) is te gebruiken voor juridische- en financiële contracten, kredieten, betalingen en identiteitscontrole. Dankzij de smart contracts is alles volledig transparant en zijn er geen derde partijen meer nodig. Hier kom ik zo nog even op terug.

Lees ook: welke cryptocurrencies gaan stijgen in 2021?

1.1 Het team achter Cardano

Ik heb net al even kort genoemd wie Cardano opgericht heeft. Dit is door het blockchainbedrijf van Charles Hoskinson, oud CEO van Ethereum. Naast Hoskinson en zijn kennis zijn er ook veel bekende wiskundigen betrokken bij deze coin.

De krachten van deze wiskundigen en Hoskison hebben samen een bizar krachtige blockchain ontwikkeld dat razendsnel is.

Daarnaast is het team achter Cardano altijd bezig met het zoeken van nieuwe investeerders en nieuwe bedrijven en instanties om mee samen te werken. De munt wordt dus ook telkens een klein beetje beter.

Vraag mijn GRATIS geheime top 5 crypto gems video aan >>
CARDANO-(ADA)-kopen-prijsverwachting

2.0 Is het slim om Cardano te kopen of niet?

Doe je er goed aan om Cardano te kopen of niet? Ik krijg regelmatig de vraag met ''is het nu nog slim om Cardano te kopen aangezien de prijs nu... is?''.

Het grappige is dat ik deze vraag elke dag door andere mensen gesteld krijg. De koers blijft rustig stijgen, dus het antwoord is: ja. Het is in mijn optiek zeker een goed idee om Cardano te kopen zolang deze niet boven de paar euro gestegen is.

Natuurlijk gaan er flinke correcties komen. Wanneer dit is weet niemand, maar als je voor de lange termijn investeert dan heb je hier geen last van. Vele crypto experts denken dat ADA makkelijk x10 kan gaan op de lange termijn.

Soms hoor je zelfs x100, maar hier wil ik toch wel wat voorzichtig mee zijn. Niemand kan tenslotte exact voorspellen wat de cryptomarkt gaat doen, maar dat Cardano de komende jaren gaat stijgen is voor mij een zekerheid.

CryptosRUs heeft altijd goed onderbouwde voorspellingen en ik denk ook zeker dat Cardano richting de $25 dollar kan gaan. Dat betekent dus een dikke x25. Check onderstaande video eens.

Hieronder lees je wat meer over Cardano en waarom deze munt zoveel potentie heeft. Vergeet overigens niet om een gratis account bij Bitvavo aan te maken. Hier handel je de eerste €1.000 euro gratis voor de komende 7 dagen. Dit scheelt een hoop kosten 😉

Lees ook: wat zijn de beste cryptocurrencies om in te investeren in 2021?

2.1 Nieuwe samenwerkingen van Cardano

Cardano is continu op zoek naar nieuwe samenwerkingen. Zoals je wellicht wel weet zorgen goede samenwerkingen vaak voor een waardestijging. Zo is Cardano onlangs samen gaan werken met Wolfram. Dankzij deze relatie worden de Cardano gegevens geïntegreerd in de 'Wolfram Alpha computational intelligence engine'.

Dit zorgt ervoor dat Cardano naast Ethereum en Bitcoin komt te staan met blockchain-gegevens die moeten worden opgenomen in Wolfram Alpha. Dit is een echte mijlpaal geweest voor Cardano (ADA), maar dit is ook nog maar het begin.

Zo zijn er meer van dit soort samenwerkingen die nog in de pijplijn zitten en die verwacht worden in 2021 en opvolgende jaren. Een aantal van deze samenwerkingen zullen uiteraard gaan zorgen voor een prijsstijging (bron).

2.2 Investeerders

Nieuwe investeerders kunnen ook altijd zorgen voor een waardestijging van Cardano. Ook die zitten er aan te komen in 2021. Cardano kruipt op deze manier steeds dichter en dichter bij Ethereum (ETH) om plek 2 wellicht zelfs over te gaan nemen in de toekomst.

2.3 Smart Contracts

Smart Contracts kun je zien als een digitaal protocol. Dit protocol zorgt ervoor dat een contract automatisch uitgevoerd wordt op het moment dat overeengekomen criteria behaald worden (bron).

Deze contracten maken het mogelijk om transacties uit te voeren, zonder dat er derde partijen nodig zijn om de afspraak te verifiëren. Er is dus bijvoorbeeld geen bank meer nodig. 

De afspraken en contracten zijn volledig traceerbaar, onomkeerbaar en transparant. Dit maakt het ook erg veilig en betrouwbaar.

Nu zijn de smart contracts van Cardano (ADA) nog in ontwikkeling en zijn ze alles behalve volledig ontwikkeld. Dit kan je nu als nadeel zien, maar ook als voordeel. Als deze contracts doorontwikkeld worden dan kan dit alleen maar weer zorgen voor een prijsstijging van Cardano.

Genoeg kansen dus nog!

2.3 Veiligheid staat hoog in het vaandel

Het team achter Cardano vind veiligheid enorm belangrijk. Het doel wat zij met Cardano hebben is dan ook om het meest veilige cryptoplatform van de hele wereld te worden.

Dit is natuurlijk een ontzettend mooie missie en wederom een reden waarom Cardano alleen maar door het dak kan gaan knallen in de toekomst. Verder is deze munt natuurlijk volledig schaalbaar, kent het lage transactiekosten en is het ontzettend snel.

Cardano is en blijft absoluut een van mijn favoriete cryptocurrencies.

2.4 Voordelen en nadelen van Cardano (ADA)

 • Razendsnel
 • Nieuwe, goede samenwerkingen in de pijplijn
 • Smart contracts zijn mogelijk
 • Super schaalbaar
 • Goed en bekwaam team
 • Veel beter dan Ethereum
 • Geweldig toekomstperspectief
 • Ontzettend goedkoop
 • Lage transactiekosten
 • Smart contracts nog niet volledig ontwikkeld
 • De munt is nog vrij nieuw en heel volatiel

3.0 Cardano (ADA) prijsverwachtingen (2021-22-23-24)

De markt is behoorlijk volatiel, dat maakt het voorspellen van de prijs voor cryptocurrencies een hele lastige opgaven. Ik laat je graag eens zien wat bekende websites en crypto investeerders voorspellen. Deze hebben het vaak bij het rechte einde.

Echter weet natuurlijk niemand echt welke munten gaan stijgen en dalen. Het blijft dus altijd een gecalculeerde gok die je doet.

 • Tradingbeasts: heeft het ontzettend vaak bij het juiste einde. Zij voorspellen voor in Maart 2021 een minimale prijs van $0.88 en een maximum van $1.29 en gezien de koers; is dit heel goed mogelijk. Zij geloven dat de prijs door de jaren heen rustig zal gaan stijgen naar $1.5 dollar in 2024 (bron).
 • Smartereum: dit platform is wat optimistischer en denk dat Cardano binnen een jaar op een koers van $2.50 staat en in een periode van 5 jaar tijd zelfs naar $10 dollar kan gaan.
 • CoinPriceForecast: zij voorspellen dat ADA aan het einde van 2023 op een koers van $1.30 staat, in 2026 op $2.17 en in 2029 zelfs naar de $3 dollar.

Om eerlijk te zijn neem ik deze 'voorspellingen' altijd met een korreltje zout. Niemand weet de markt echt te voorspellen en het kan dus ook zomaar de andere kant opvallen. 

Als je echter zelf goed onderzoek gaat doen naar Cardano, wat ik hier voor je samengevat heb, dan zie je zelf ook dat deze munt ontzettend veel potentie heeft en ook vooral dat het team achter Cardano ontzettend bekwaam is.

Voor mij is het dan ook niet óf Cardano x10 gaat, maar wanneer dit gaat gebeuren. Op het moment van schrijven staat Cardano op een koers van $0.75 en heeft het dus al een flinke prijsstijging gehad.

Sommige investeerders verwachten een terugval, terwijl andere denken dat het nu alleen nog maar verder omhoog gaat. Ik blijf, net als altijd, periodiek investeren in deze munt met het oog op dat Cardano (ADA) zeker de komende jaren wel naar een paar euro kan stijgen. Dat maakt nu, met de koers van $0.75, dus ook een prima tijd om te investeren in mijn optiek 😉

Charles Hoskinson heeft overigens zelf geen duidelijke prijsvoorspelling voor Cardano (ADA). Hij heeft wel hoge verwachtingen, want hij zegt dat Cardano Ethereum 2.0 zal verslaan.

Mocht dit echt waar zijn, dan kan de koers van Cardano ontzettend hard gaan stijgen.

3.1 Mijn Cardano (ADA) prijsverwachting

Zelf denk ik dat Cardano (ADA) in 2021 voorbij de $1 dollar gaat lopen. Eigenlijk zie je alleen maar van dit soort voorspellingen voorbijkomen. Zeker met nieuwe investeerders en samenwerkingen denk ik dat Cardano de komende jaren in ieder geval x10 kan gaan.

Cardano is dan ook echt een munt die je naar mijn mening absoluut in jouw cryptoportfolio op moet gaan nemen. Zeker zolang de prijs nog onder de $1 dollar ligt, doe je hier wat mij betreft goed aan en zal je in de toekomst gaan genieten van de waardestijging van Cardano (ADA).

4.0 Waar kan ik Cardano (ADA) het beste kopen?

Cardano (ADA) kopen doe je het beste bij Bitvavo. Niet alleen Cardano, maar elke munt die je graag aan wilt schaffen en beschikbaar is op Bitvavo, kun je hier het beste kopen. Dit platform vind ik veruit het beste voor Nederlandse & Belgische crypto investeerders.

Ik ben om meerdere redenen erg enthousiast over Bitvavo:

 • Nu de eerste €1.000 euro handelen, kostenvrij
 • Laagste transactiekosten van de markt
 • Ontzettend snel platform
 • Super overzichtelijk
 • Nederlandse klantenservice
 • Goed beveiligd & betrouwbaar
 • Veel betaalmethodes (oa. iDeal)
 • Handige app beschikbaar

Wil je nog meer weten over Bitvavo en hoe dit platform werkt, lees dan even mijn Bitvavo review en ervaring. Hier leg ik je alles kinderlijk eenvoudig uit, zodat je ook zelf kan beginnen met het handelen in cryptocurrencies.

Je kan natuurlijk ook direct een gratis account aanmaken bij Bitvavo. Je krijgt nu de eerste €1.000 euro gratis handelen voor de komende 7 dagen. Dit scheelt je een hoop centen die je weer kan gebruiken om nieuwe crypto mee aan te kopen!

About the author

Hi, Jaco hier!

Ik verdien mijn inkomen met het internet. Met mijn ervaring en passie voor marketing en economie wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om hetzelfde te bereiken. Inmiddels heb ik al een aantal jaar ervaring op dit gebied en durf ik mij hier wel een expert in te noemen.

dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}