januari 9, 2021

Bitvavo Review & Ervaring + Eerste €1.000,- Gratis Handelen!

by Jaco

Bitcoin doorbreekt record na record en staat op het moment van schrijven op een all-time high. De verwachting is dat de altcoins die nog niet gestegen zijn ook door het dak gaan knallen. Dit is eigenlijk altijd zo, Bitcoin bepaalt de markt en de koers en de rest volgt wat later.

Ik schrijf deze Bitvavo review juist nu, omdat veel beginners op zoek zijn naar een goede broker om nog mee te kunnen genieten van de stijging die momenteel gaande is in de cryptowereld. Wat mij betreft is Bitvavo absoluut de juiste keuze. Bitvavo is snel, kinderlijk eenvoudig en ook nog eens de goedkoopste broker op de markt.

Er komen vele voordelen kijken bij het gebruik van deze broker. Ik gebruik Bitvavo echt met plezier en deel ook graag mijn ervaringen, zodat ook jij hier veel plezier van kan gaan hebben.

Je ontdekt in deze review onder andere:

 • Mijn complete review en ervaringen met Bitvavo
 • Wat de kosten van Bitvavo zijn
 • Hoe de wallet is
 • De voor- en nadelen van Bitvavo

En natuurlijk nog veel meer. Deze Bitvavo review is allesomvattend en gebaseerd op mijn eigen ervaring van maanden lang gebruiken!

1.0 Bitvavo review samenvatting

Bitvavo is wat mij betreft de beste broker op de huidige markt. Dit komt, omdat deze broker kinderlijk eenvoudig werkt en super overzichtelijk is. Als je inlogt zie je direct wat er op je account staat en hoeveel procent jouw vermogen is gestegen of is gedaald.

Om crypto te kopen kun je heel simpel met iDeal, of andere betaalmethodes, geld storten op Bitvavo. Dit kan je vervolgens direct omzetten naar jouw favoriete cryptocurrency. Vervolgens staat het veilig in jouw Bitvavo wallet, waar je staking op aan kan zetten. 

Door de staking krijg je een soort van 'rente' op jouw cryptovaluta. Elke maandag krijg je dan een klein percentage van jouw crypto extra en gratis gestort. Zo krijg je dus letterlijk gratis cryptomunten. 

Sla je jouw cryptovaluta liever extra veilig op? Dan kun je heel gemakkelijk zoveel coins als je wil verzenden naar jouw eigen hardware wallet. De kosten van Bitvavo zijn super laag, het is zelfs de goedkoopste broker van de markt.

Ik kan een ieder aanraden om een gratis account aan te maken en te starten met handelen. De eerste €1.000,- euro handelen is kostenvrij via deze aanmeldpagina.

Succes met handelen! Mocht je liever mijn hele Bitvavo review lezen, ga dan rustig door.

2.0 Het ontstaan van Bitvavo

Tim Baardse en Jelle de Boer. Deze namen zeggen je waarschijnlijk helemaal niks, maar dit zijn de mannen die Bitvavo opgericht hebben. Het bedrijf is in 2017 opgericht en dus nog een vrij nieuwe exchange.

Bitvavo is dus begonnen als een Nederlandse broker. Baardse en de Boer wilde het handelen in crypto een stuk eenvoudiger maken. Daarom zie je de pure eenvoud ook direct terug als je een account aanmaakt bij deze broker.

Daarnaast is het mogelijk om met iDeal cryptovaluta te kopen. Dit maakt het handelen in cryptocurrency al een stuk toegankelijker voor veel mensen. Je hebt dus geen creditcard nodig!

Andere brokers hebben enorm hoge handelskosten. Ook dit wilde de heren verlagen tot een minimum en dat is een succes geworden. Bitvavo is inmiddels de goedkoopste en meest populaire broker onder starters, maar ook steeds meer onder de gevorderde traders.

bitvavo-logoo

3.0 Is dit wel wat voor mij?

Is Bitvavo wel geschikt voor mij? Is het handelen in cryptocurrencies überhaupt iets voor mij?

Het zijn vragen die ik dagelijks hoor. Het antwoord is simpel: heb je genoeg kennis? Ik zeg altijd: eerst leren, dan investeren. Als je niet weet wat je aan het doen bent, maar toch gaat beleggen dan heb je de perfecte formule voor verlies gevonden.

Beleggen voor op de lange termijn, zoals ik ook doe, heb je niet veel kennis voor nodig. Ik beleg elke dag in Bitcoin en Ethereum. Dat is het. Ik ga niet gokken met nieuwe altcoins en ik doe niet mee aan hypes. Ik geloof dat de Bitcoin op weg is naar de €100.000,- euro.

Hij is al lekker bezig en staat op het moment van schrijven op €33.000,- euro. Hetzelfde denk ik over Ethereum. Niet dat die 100k waard gaat worden, maar wel dat die nog makkelijk x10 kan gaan.

Door elke dag een klein beetje te investeren, koop je telkens tegen een andere koers aan en zorg je voor risicospreiding. Dit is absoluut aan te raden. Let wel op dat niks wat je hier leest een advies is, dit is mijn mening en wat ik doe.

Heb je echter weinig verstand en wil je echt gaan handelen of zelfs daytraden in cryptovaluta? Dan doe je er goed aan om eerst kennis op te gaan doen. Ik raad je aan om mijn Crypto Masterclass review eens te lezen. Dit is de cursus die ik ook gevolgd heb om een professional te worden op het gebied van crypto en het handelen hierin.

Verder is Bitvavo ontzettend geschikt voor iedereen dankzij de eenvoud en de lage kosten.

4.0 Hoe werkt Bitvavo? Zo maak je een account aan!

Om te beginnen, beginnen we gewoon helemaal bij het begin en dat is het aanmaken van een account op Bitvavo. Hieronder zie je precies hoe je een account aan moet maken en wat je hier allemaal voor moet doen. Het is even een werkje ivm. de veiligheid, maar dan heb je ook wel wat 😉

Een Bitvavo account aanmaken is gratis en bovendien krijg je hier de eerste €1.000,- euro kostenvrij handelen. Let op dat dit een week geldig is. Zorg er dus voor dat je een groot deel binnen een week aanschaft. Dit is dan dus gratis!

4.1 Ga naar Bitvavo en klik op 'aanmelden'

De eerste stap die je moet zetten is naar https://bitvavo.com/nl te gaan. Hier klik je op 'aanmelden' om een nieuw account aan te maken. Als je hier op geklikt hebt dan kun je kiezen voor zakelijk of persoonlijk. Als je als particulier belegt dan kies je gewoon voor persoonlijk.

Vul je naam, mailadres en wachtwoord in en je kunt je registreren voor Bitvavo. Als je dit gedaan hebt dan dien je naar je e-mail te gaan en hier te bevestigen dat het jouw e-mailadres is. Hierna kun je doorgaan.

bitvavo-aanmelden-1.PNG
bitvavo-aanmelden-emailadres-bevestigen.PNG

4.2 Voltooi de vervolgstappen

Als je jouw e-mailadres bevestigd hebt dan kun je inloggen en dien je de vervolgstappen te voltooien. Hier moet je wat aanvullende vragen beantwoorden en ook jouw Identiteitsverificatie doen. Je moet dus een kopie van of jouw Paspoort, Rijbewijs of Identiteitskaart uploaden.

Dit doen zij om te bevestigen dat jij daadwerkelijk bent wie je zegt dat je bent. Dit is ook ter beveiliging. Je kan er ook voor kiezen om deze stap over te slaan, maar dan kan je nog niet handelen in cryptovaluta. Zorg dus dat je deze stappen even voltooid. 

Als laatste is het zaak om jouw bankrekening te koppelen. Heb je al deze stappen voltooid, dan kun je starten met handelen in cryptocurrency.

bitvavo-aanmelden-stap2.PNG
aanmelden-bitvavo-id.PNG

4.3 Stort geld op jouw account en start met handelen!

Nu kun je via iDeal, of een van de andere 6 betaalmethodes, euro's op jouw account bij Bitvavo storten. Deze euro's kun je vervolgens omzetten naar cryptovaluta. De gekochte munten komen veilig in jouw Bitvavo wallet te staan. Je kan er voor kiezen om dit te laten staan of om de cryptovaluta naar een hardware wallet te verzenden.

Hier gebruik ik zelf de Ledger Nano X voor. Deze bevalt mij goed.

bitvavo-aanmelden-stap-3

5.0 Bitvavo review & ervaringen

Alright, als het goed is heb je nu een Bitvavo account aangemaakt. Heb je dit nog niet gedaan, doe dit dan even. Het is vrijblijvend gratis en daarnaast krijg je nu nog de eerste €1.000,- euro gratis handelen. Hieronder lees je mijn ervaringen met Bitvavo en waarom ik het zo'n goede broker vind.

5.1 Het gemak van het kopen en verkopen van cryptocurrencies op Bitvavo

Het eerste wat je op zal vallen als je met Bitvavo aan de slag gaat, is de eenvoud van deze broker. De heren die dit platform opgericht hebben, wilde het handelen in cryptovaluta toegankelijk maken voor iedereen en in mijn optiek is dat ook zeker gelukt.

Je logt binnen enkele seconde in via de app of gewoon via de website en je krijgt direct een goed en duidelijk overzicht van jouw account. Je ziet hoeveel tegoed je hebt, hoeveel digitale valuta er op je account staat en wat dit alles in totaal is.

Verder zie je ook een mooie grafiek waar je de stijging van jouw cryptovermogen in een opslag kan terugzien. Ik zal mijn persoonlijke account er even bij pakken om te laten zien wat ik bedoel. Zie de afbeelding hieronder.

Ik laat altijd graag een deel van mijn vermogen staan op Bitvavo. Dankzij staking krijg ik hier gewoon gratis geld voor, maar dit zal ik zo wat meer uitleggen.

bitvavo-review-ervaringen.PNG

5.2 Hoe is de Bitvavo wallet?

Ik vind dat de wallet van Bitvavo ook een van de beste van de markt is. Het is erg overzichtelijk en je ziet in een oogopslag ook direct hoe het met jouw cryptovaluta gaat. Je ziet hoeveel je van een bepaalde munt hebt en hoeveel dit gestegen of gedaald is.

Wat ik ook prettig vind, is dat alle digitale munten die je hebt bovenaan aan de lijst komen te staan. Bij Bitvavo kan je namelijk handelen in maar liefst 52 cryptovaluta. Je wordt er ook niet vrolijk van als je telkens de hele lijst door moet gaan om te kijken wat er precies in je wallet zit.

Zodra je crypto koopt komt het in jouw wallet op Bitvavo te staan. Vanuit hier kun je ook weer besluiten om nieuwe munten te kopen of te verkopen. Overigens zit er ook een zoekfunctie op om naar de gewenste munten te zoeken. 

bitvavo-wallet.PNG

5.3 Wat is 'staking' op Bitvavo en is dit het waard?

Ik heb het al een aantal keer over 'staking' gehad. Als je de optie 'staking' aanzet in jouw account dan krijg je elke maandag een percentage aan extra crypto uitgekeerd. Dit percentage is over de cryptovaluta die je op Bitvavo laat staan en krijg je er automatisch bij.

Wat is het staken van cryptocurrency? Staking houd in dat je cryptocurrency vasthoudt om het netwerk te ondersteunen en versterken. In ruil voor het vasthouden en versterken van het netwerk, krijg je een beloning. Deze beloning is een klein percentage van de cryptovaluta die je vasthoudt. Zie dit als rente en dus gratis geld!

Hieronder zie je dat ik 1.22% krijg over €790,- euro. Het is niet veel, maar het is gratis geld. Zonde als je dit laat liggen 😉

bitvavo-staking

5.4 Welke betaalmethodes zijn er beschikbaar?

Gemak staat hoog in het vaandel bij Bitvavo. Dat is ook de reden dat je hier met iDeal kan betalen. Maar naast iDeal zijn er ook nog 5 andere betaalmethodes beschikbaar. Zo kan je ook betalen met:

 • SEPA Overboeking
 • Bancontact 
 • MyBank
 • EPS Überweisung
 • Giropay

Over iDeal, SEPA en Bancontact zitten geen extra kosten. Bij de andere methodes zitten wel extra kosten variërend van 1,5% tot aan 1,75%. Genoeg betaalmogelijkheden lijkt me zo. Ik doe het altijd snel en makkelijk met iDeal.

5.5 Wat zijn de kosten van Bitvavo? Goedkoopste broker van NL & BE?

Naast dat je de eerste €1.000,- euro kostenvrij kan handelen met Bitvavo, heeft het ook nog eens de laagste kosten. De kosten die je maakt variëren per bedrag en wanneer de transactie uitgevoerd wordt. Zo maak je meer kosten als je gewoon direct een transactie maakt. 

Wat je namelijk ook kan doen, is de transactie laten doen als de prijs een bepaald punt bereikt. Hierdoor is het ook gunstiger voor Bitvavo en betaal je zelf ook minder kosten. De kosten van Bitvavo liggen altijd tussen de 0% en de 0,25%. Nooit hoger.

Hieronder zie je precies wat de kosten zijn aan de hand van de transactie doe je doet. Het linker rijtje is voor directe transacties en rechts is voor uitgestelde transacties tegen een gunstigere prijs.

bitvavo-kosten.PNG

5.6 De geavanceerde mode

Bitvavo heeft ook een 'geavanceerde mode'. Hier vind je de huidige koersen, candle sticks en meer. Op deze manier kun je met Bitvavo ook daytraden. Je opent dan posities en sluit ze weer als de koers omhoog is gegaan. Zo kun je een inkomen halen uit Cryptocurrency. 

Het is een hele leuke manier, maar wel een manier waar je echt verstand voor nodig hebt. In de Crypto Masterclass leer je hier alles over. Je kan je ook aanmelden voor de gratis crypto training.

Zelf doe ik het niet, maar ik weet dat veel daytraders gebruik maken van het geavanceerde platform van Bitvavo.

bitvavo-geavanceerd-platform-daytraden.PNG

5.7 Is Bitvavo veilig en betrouwbaar?

Ik merk dat veel beginners vaak de vraag stellen of Bitvavo wel veilig is. Dit ligt deels aan jezelf. Bitvavo zelf is super betrouwbaar, maar iets wat online is kan natuurlijk gehackt worden. 

Als je een simpel wachtwoord hebt dan is het voor hackers niet lastig om in jouw account te komen en jouw cryptovaluta te stelen.

Wat je kan doen, en wat ook erg belangrijk is, is de tweestapsverificatie instellen. Je download dan 'Google Authenticator' op je telefoon. Dit is gewoon een app die je kan downloaden in de app store van je smartphone.

Wat deze app doet is elke 30 seconde een nieuwe code geven. Deze code dien je in te vullen als je in wil loggen op Bitvavo, mits je dit aangezet hebt. Zet dit aan mensen, zo bescherm je jouw account optimaal. 

Zorg er daarnaast voor dat je een lang, groot en lastig wachtwoord kiest.

5.8 Gebruik de Bitvavo app

Bitvavo heeft ook een app. Dit maakt het gebruik van deze broker nog eenvoudiger. Je kan binnen enkele seconde via de app nieuwe cryptovaluta aankopen of verkopen. Als je gezichtsherkenning op je telefoon hebt dan kun je dit instellen en hoef je geen Google Authenticator te gebruiken.

De app zelf is net zo overzichtelijk. Bij het openen zie je direct de grafiek met jouw crypto en saldo en daaronder vind je alle cryptocurrencies die je kan kopen op het platform. Ik ben een fan!

5.9 Beleggen op de lange termijn en daytraden bij Bitvavo?

Bitvavo kun je gebruiken om enerzijds te gaan beleggen op lange termijn, en anderzijds om te daytraden. Beleggen op de lange termijn is zelfs voordelig bij Bitvavo, omdat je hier staking vergoeding op kan krijgen. Zo groeit je vermogen niet alleen als de crypto stijgt, maar ook elke maandag door je crypto hier te laten staan.

Je kan de cryptovaluta die je koopt ook direct naar een andere wallet versturen. Denk bijvoorbeeld aan een Ledger Nano X.

Dankzij het geavanceerde platform en de lage handelskosten van Bitvavo is deze broker ook zeker geschikt voor daytraden. Als je dit interessant vind, dan adviseer ik je zeker om het eens te proberen met Bitvavo.

5.10 De support is goed

De support van Bitvavo vind ik ook erg fijn. Aangezien Bitvavo een Nederlandse broker is, betekent het ook dat ze een Nederlandse support hebben. Je vragen worden vaak binnen 1 á 2 dagen beantwoord. Je kan eerst op zoek gaan naar antwoorden in de kennisbank.

Kom je er nog niet uit, dan kun je een support ticket aanmaken. Wat wel een minpunt is, is dat ze telefonisch niet bereikbaar zijn. Ik vind dit zelf niet nodig, maar sommige mensen hebben deze optie nou eenmaal wel graag.

6.0 Ervaringen van andere gebruikers

Voor deze Bitvavo review ben ik ook gaan zoeken naar andere ervaringen van gebruikers. Het kan natuurlijk zo zijn dat het toevallig bij mij allemaal goed gaat, maar dat andere mensen een andere mening hebben.

Toen ik op 'Bitvavo ervaringen' ging zoeken, zag ik direct Trustpilot naar boven komen. Om de 10 minuten komt hier een nieuwe, positieve, ervaring bij. Gelukkig zijn (bijna) alle gebruikers ook zeer tevreden met Bitvavo.

Hieronder zal ik je enkele van die ervaringen laten zien. Check ook zeker de tijd van het plaatsen en hoeveel tijd er tussen de reviews zitten. Dit laat al zien hoeveel mensen met deze broker aan de slag zijn gegaan.

bitvavo-ervaring-tim
bitvavo-ervaring-rick
bitvavo-ervaring-peter
bitvavo-ervaring-niels

7.0 Bitvavo review & ervaring conclusie

De afgelopen maanden heb ik verschillende brokers geprobeerd. Bitvavo is veruit de beste broker die ik tot nu toe gehad en gebruikt heb. Ik ga ook zeker niet meer verder zoeken op dit moment aangezien ik meer dan tevreden ben.

Ik houd van de eenvoud van deze broker en natuurlijk ook van de lage kosten. Alleen dit zou voor jou al reden genoeg moeten zijn om in ieder geval Bitvavo eens te gaan proberen. Kijk eens of het bevalt, handel eens wat en besluit daarna of je bij deze broker blijft of niet.

De ervaringen van andere gebruikers zijn minstens zo goed als die van mij, er zit een goede Nederlandse support achter deze broker en Bitvavo is super veilig en betrouwbaar dankzij de extra beveiliging. Ik raad het een ieder aan om Bitvavo te gebruiken. Al is het alleen voor de eerste €1.000,- euro gratis handelen, haha!

bitvavo-logoo

7.1 Voor- & nadelen van Bitvavo

 • Goedkoopste broker
 • Kinderlijk eenvoudig
 • Overzichtelijk
 • Goed beveiligd en betrouwbaar
 • Geschikt voor traden op de korte- en lange termijn
 • Goede, Nederlandse, support
 • Handige app ter beschikking
 • Enorm goede ervaringen van (bijna) alle gebruikers
 • Veel betaalmethodes, waaronder iDeal
 • Keuze uit 52 verschillende cryptovaluta
 • Geen telefoon support

7.2 Inloggen bij Bitvavo

Inloggen bij Bitvavo duurt wat langer als inloggen bij bijvoorbeeld jouw social media accounts. Als het goed is heb je namelijk de tweestapsverificatie ingesteld. Deze moet je daardoor nog invullen.

Toch is dit zo gedaan. Inloggen bij Bitvavo doe je hier.

Bitvavo

9.5

Prijs

10.0/10

Kwaliteit

9.5/10

Opties

9.0/10

Support

9.5/10

Gemak

9.5/10
About the author

Hi, Jaco hier!

Ik verdien mijn inkomen met het internet. Met mijn ervaring en passie voor marketing en economie wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om hetzelfde te bereiken. Inmiddels heb ik al een aantal jaar ervaring op dit gebied en durf ik mij hier wel een expert in te noemen.

dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}