december 30, 2020

#5 Affiliate Marketing Website Voorbeelden | Ontdek Deze Geheimen!

by Jaco

Affiliate marketing is wat mij betreft het mooiste vak dat er bestaat. Het is overigens ook het enige echte businessmodel dat volledig passief te maken is. Toch bestaat er altijd veel verwarring rondom affiliate marketing, want hoe ziet dit er nou uit? Wat kan je überhaupt verwachten als je start met affiliate marketing?

Er zijn een hele hoop vormen van affiliate marketing, maar wat veruit de meest gebruikte en meest toegankelijk vorm van dit businessmodel is, is het maken van affiliate websites. Daarom loop ik samen met jou 5 voorbeeld affiliate marketing websites langs.

Ik laat je exact zien wat deze mensen doen en waarom het zo goed werkt. Zo krijg je een goed beeld bij wat je kunt verwachten van dit businessmodel. Geloof me: het is prachtig als je eenmaal weet hoe je het in jouw voordeel kunt gebruiken!

#5 Affiliate marketing website voorbeelden

Laat ik voorop stellen dat er honderden dan wel niet duizenden voorbeelden van verschillende affiliate website voorbeelden te noemen zijn. Dit zijn enkel 5 voorbeelden waarvan ik weet dat ze er goed werken en veel geld opleveren.

Ik wil je dan ook meegeven om niet in hokjes te denken. Ga zelf eens op zoek of combineer ideeën die je hebt. Affiliate marketing is juist een prachtig model, omdat je zo'n ongelooflijke vrijheid voor jezelf kan creëren. 

Vrijheid om te doen en laten wat je wil, maar ook vrijheid in wat je creëert. Dit is ook wat ik leer in de gratis affiliate marketing training. Je snapt exact wat ik bedoel als je erbij bent.

Mocht je overigens nog vragen hebben na het lezen van dit artikel, laat dan even een reactie achter onderaan deze pagina of stuur mij even een mailtje. Of een DM op Instagram, wat jij wil!

Geen zin om te lezen? Ik heb ook een video opgenomen met de 5 affiliate marketing voorbeelden die ik je in dit artikel geef 😉

1. HetNLPcollege.nl

Het eerste voorbeeld van een affiliate marketing website die ik je wil laten zien, is hetnlpcollege.nl. Dit is een website van een affiliate marketeer die ik inmiddels ken: Rubin Alaie. Mooie kerel met een tweetal prachtige websites. 

De andere website laat ik even buiten beschouwing, aangezien deze dezelfde opbouw heeft en eigenlijk neerkomt op hetzelfde principe. Hieraan kun je overigens ook zien dat het een werkend en winstgevend principe is. Anders bouw je niet 2 van dit soort websites 😉

Hetnlpcollege.nl is een enorme website en bestaat ook al een aantal jaar. Dit heeft Rubin momenteel ontzettend in zijn voordeel. Deze website is namelijk vrij 'algemeen'. Hij schrijft eigenlijk over van alles en nog wat dat te maken heeft met geluk en NLP.

Google doet er veel langer over om een algemene website als deze goede posities en autoriteit te geven in vergelijking met een specifieke niche website. Maar je ziet wat consistentie en passie kunnen doen.

Hij heeft inmiddels een waar platform opgebouwd dat in eerste instantie volledig gebaseerd was op affiliate marketing. Hij schrijft blogs, tutorials, reviews en maakt lijstjes met 'de top ..'. Precies wat je moet doen als affiliate marketeer. Dit soort artikelen zijn goudmijntjes.

Hij trekt jaarlijks zo'n 1 miljoen bezoekers naar deze website. Dit is een prachtig resultaat en voor iedereen haalbaar. Moeilijk zijn de principes niet, zoals je kunt zien en lezen. Hij blogt simpelweg wekelijks meerdere keren consistent.

Later heeft hij ook zijn eigen producten ontwikkeld en toegevoegd aan zijn website. Een tweede bron van inkomsten vanuit hetzelfde platform dus. Hier wil je echt naartoe als affiliate marketeer. Ik heb dit onlangs ook gedaan met mijn affiliate marketing training!

Wat echter kan zorgen voor een explosieve omzetstijging is het toevoegen van e-mailmarketing aan zijn website. 

Ik heb dit voorbeeld gekozen om te laten zien dat je werkelijk van je hobby je werk kunt maken met affiliate marketing. Rubin vind het tof om bezig te zijn met NLP, geluk en alles wat hierbij komt kijken. Daarnaast schrijft hij ook met passie, dat kun je wel lezen.

Hij doet dus echt wat hij leuk vindt en verdiend hier maandelijks meer dan €10.000 euro mee.

Gotta love affiliate marketing, right?!
affiliate-marketing-website-voorbeeld-1-hetnlpcollege.PNG

2. Writgo.nl

De volgende website is wederom een leuk voorbeeld van een combinatie van affiliate marketing en een passie. De website waar ik het nu over wil hebben is Writgo.nl.

Mike, de eigenaar, heeft een passie voor copywriting en is vanuit die passie gestart met een affiliate website. Zo kon hij zijn passie tot leven laten komen en er ook nog eens leuk geld mee gaan verdienen.

Hij is dit echter gaan ontwikkelen en is zijn diensten aan gaan bieden als copywriter op zijn website. Via via had ik van Writgo gehoord en inmiddels schrijft Mike regelmatig voor mij.

Naast het promoten van affiliate producten en het schrijven van echt informatieve blogs verkoopt Mike dus ook zijn diensten als copywriter. Dit kan los of zelfs in de vorm van een abonnement. Hij heeft het zelfs zo druk gekregen dat hij gaat uitbreiden en meer werknemers in dienst gaat nemen.

Ook dit is binnen no-time als een lopend vuurtje gegaan. Mike is, net als Rubin van hetnlpcollege.nl, begonnen met Writgo vanuit zijn passie. En hier zie je wederom als je consistent bent, volhoud en een passie hebt voor wat je doet dan zal dit ook geld in het laadje gaan brengen.

Je kan gewoon beginnen als affiliate marketeer, maar je kan dus later altijd eigen producten of diensten toe gaan voegen. Je ziet het ook vaak andersom gebeuren. Mensen die verkopen al eigen producten en gaan affiliate marketing erbij doen.

Beide is een gouden combinatie!

affiliate-marketing-website-voorbeeld-2-writgo.nl.PNG

3. VakantiePiraten.nl

VakantiePiraten.nl is een heel andere vorm van affiliate marketing in vergelijking met de eerste twee voorbeelden. Het is wel een prachtig voorbeeld van een affiliate marketing website en daarom laat ik deze graag aan jou zien.

De eigenaar heeft (waarschijnlijk) een grote passie voor het uitzoeken van de goedkoopste vakanties, want dat is exact wat je kunt vinden op VakantiePiraten.nl. Waarschijnlijk is de eigenaar ooit zelf begonnen met dit concept, maar is het inmiddels uitgebreid tot een volledig team.

Op deze website kun je het soort vakantie, vertrek, bestemming en reisperiode opgeven. Vervolgens zoekt de website verschillende vakanties die hierbij passen. Deze vakanties zijn uitgezocht op zo goedkoop mogelijk door het team achter deze website.

Je kunt ook gewoon door de website scrollen en zoeken naar iets wat je tof vindt. Hoe dan ook: het is extreem waardevol en laat dat nou net zijn waar affiliate marketing om draait. Het leveren van extreem veel waarde!

Je hoeft namelijk zelf niet de moeite te doen om alle reisorganisaties, vluchten, hotels, transfers en noem maar op uit te zoeken. Zij hebben dit al voor jou gedaan. Hierdoor komen mensen graag naar deze website terug als ze weer op vakantie willen.

Het affiliate model achter deze voorbeeld website is simpel. Zij zijn actief lid bij de affiliate netwerken van bijvoorbeeld Booking.com, AirBnB, tientallen vliegmaatschappijen en nog veel meer. (Bijna) overal is wel een affiliate programma van te vinden.

Besluit jij om een van de vakanties van de website te gaan doen, dan krijgt VakantiePiraten.nl commissie over deze vakantie uitgekeerd. Tof model toch?!

affiliate-marketing-website-voorbeeld-3-vakantiepiraten.nl.PNG

4. Beslist.nl

Affiliate marketing voorbeeld website 4 ken je waarschijnlijk wel: beslist.nl. Beslist is een affiliate webshop en absoluut de grootste van heel Nederland. Het is goed om er bij te vermelden dat deze vorm van affiliate marketing lastig is en tegenwoordig niet heel goed meer werkt.

Dus denk er even over na alvorens je besluit om dit te gaan proberen. Als je zoekt op 'rode nike hardloopschoenen voor heren' dan zal altijd nike.com of zalando.nl bovenaan staan. Meer dan dit heb je niet nodig en mensen kijken dan ook niet verder.

De reden dat beslist.nl het wel goed doet is, omdat zij het geluk hadden om een van de eerste te zijn en het 'first mover advantage' mee hebben. Beslist doet het echter tegenwoordig wel een stuk minder als voorheen en wel door de reden die ik net aangaf.

Als je op gaat letten dan zie je beslist.nl ook steeds minder in de zoekresultaten terug. Toch is het een manier van veel waarde leveren, want beslist.nl zet het volledige beschikbare assortiment van een product voor jou op een pagina.

Je ziet welk het goedkoopste is en waar je deze kunt bestellen. Zoals je in onderstaande afbeelding kunt zien, zie je alleen op de eerste rij al 4 verschillende winkels. Achter deze producten zitten allemaal affiliate linkjes.

Klik jij op een product, dan word je doorgestuurd naar de website van de verkoper. Koop je daar producten, dan krijgt beslist.nl commissie! Wederom een heel leuk voorbeeld, maar niet een waarvan ik zou adviseren om hem nu nog te starten.

Daar zijn veel betere modellen en technieken voor die ik en mijn compagnon verwerkt hebben in Affiliate Marketing Domination.

affiliate-marketing-website-voorbeeld-4-beslist.nl.PNG

5. Jas.nl

Het laatste voorbeeld kwam ik per toeval tegen op beslist.nl toen ik bezig was met het voorbereiden van dit artikel. Dit is uiteraard ook een affiliate shop, maar wel gericht op een specifieke niche, namelijk: jassen.

Deze website doet wat beslist doet, maar dan speciaal voor alle jassen die er op het internet te vinden zijn. Vraag van mij aan jou: waar ga je eerder naartoe om te zoeken voor een nieuwe jas? Beslist.nl of jas.nl?

Op beide website kan je hetzelfde vinden, maar ik zou eerder naar jas.nl gaan. Je koop tenslotte liever bij een 'specialist' dan bij een algemene webshop, toch?

Daarom is dit een mooi voorbeeld van een affiliate marketing website. Het is een affiliate niche webshop. 

Nogmaals: denk niet binnen de lijntjes. Je kan namelijk meerdere modellen ook heel goed met elkaar combineren. Denk bijvoorbeeld aan het starten van een toffe blog waarop je met passie schrijft over... ik noem maar iets: drones.

Je schrijft over de beste drones van dit jaar, maakt reviews, unboxing video's en artikelen en ga zo maar door. Wat je kan doen is een affiliate shop in je menu toevoegen. Vanuit jouw artikelen kan je vervolgens linken naar jouw affiliate webshop waarin je drones verkoopt.

Mensen gaan hier shoppen en jij stuurt ze door naar bol.com, CoolBlue of de mediamarkt. Zo maak je van je passie je werk en combineer je meerdere affiliate modellen. Alles is mogelijk met affiliate marketing! Er zit ook geen plafond aan je inkomsten... 😉

affiliate-marketing-website-voorbeeld-5-jas.nl.PNG

Tot slot

Ik eindig waar ik ook mee begonnen ben: affiliate marketing is een prachtig businessmodel en wel om verschillende redenen. Zo kun je van je passie je werk maken en echt een passieve stroom van inkomsten gaan genereren.

Zie affiliate marketing echter niet als eindstation. De inkomsten zijn leuk en er zit werkelijk geen plafond op, maar toch moet je wel zorgen dat je bedrijf blijft lopen. Het is zaak om alles uit te gaan besteden en een deel van je inkomsten te gaan investeren in dingen die jou meer passief geld opleveren.

In Affiliate Marketing Domination nemen ik en mijn compagnon je mee vanaf het begin tot en met... jij het genoeg vindt. We helpen met het inschrijven van je bedrijf, belastingzaken en uiteraard het opzetten van jouw affiliate business.

Daarnaast gaan we ook door en helpen we met het uitbesteden en passief maken van je bedrijf. En... natuurlijk ook met het slim investeren van je geld. De coaching calls maken het echt onbetaalbaar. 

Ben je klaar om van jouw passie je werk te maken en jouw eigen affiliate marketing business op te starten? Klik dan op onderstaande groene knop en meld je aan voor de gratis affiliate marketing training die wij wekelijks geven!

About the author

Hi, Jaco hier!

Ik verdien mijn inkomen met het internet. Met mijn ervaring en passie voor marketing en economie wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om hetzelfde te bereiken. Inmiddels heb ik al een aantal jaar ervaring op dit gebied en durf ik mij hier wel een expert in te noemen.

dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}